Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-03-03 20:23

Massiv rekrytering till Sveriges militära psyopsförband

Sedan förra veckan finns det inte mindre än sexton utlysta tjänster på det svenska psyopsförbandet, baserat på ledningsregementet i Enköping. Ni hittar tjänsterna på Platsbanken hos Arbertsförmedlingen, och man söker både militär och civil personal, vilket kan intressera personer inom media.
Personal från Ledningsregementet i Enköping under Arméövning 2015. Dock ej psyopsförband. Bilden är retuscherad.
Bland de civila tjänsterna hittas radioproducent, illustratör, copywriter, webutvecklare och en analytiker. Övriga tjänster tolkar jag som militära, inklusive reservofficerstjänster.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

18 kommentarer:

 1. Jag hoppas av hela mitt hjärta att man lyckas rekrytera engagerade och kompetenta medarbetare till detta förband. Jag hoppas också att de får bra direktiv och en bra ledning.

  För några veckor sedan läste jag i en artikel i Svenska YLE att finländska statstjänstemän gick på en nättrollskurs. Där beskrev man att det viktigaste man kan göra för att stå emot främmande påverkan är att ha en egen stark berättelse. När det gäller Finland är det väl inte så svårt, de har ju framgångsrikt försvarat sig mot Ryssland/Sovjetunionen och lyckats behålla sin självständighet, det är en stark berättelse.

  Jag har funderat på vad en sådan stark berättelse skulle bestå av när det gäller Sverige. Tyvärr har jag inte kommit på något. Jag hoppas att någon annan kommer på det, för det är viktigt när man ska motivera medborgarna att stå emot fientlig påverkan.

  http://svenska.yle.fi/artikel/2016/01/22/statliga-tjansteman-gar-nattrollskurs

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om Sverige knappast har tagit de bästa besluten den senaste tiden så är ju landet i helhet en framgångssaga de senare 100 åren. Vi har gått vår egen (3:e) väg, som de flesta andra länder senare anammat i någon utsträckning.

   Även om vi är för självförnekande för att erkänna det så finns det de fakto en uppsättning värderingar som är speciell för Sverige. Vilket annat land är så rationalistiskt, jämställt (jag vet att det ibland kan gå för långt, men vill vi ha motsatsen?), egalitärt och tolerant? Vill man hellre bo i ett land där folk inte kan stå i kö, där folk kommer för sent med en axelryckning, där ett fattigt barn har 0 chans att utbilda sig, där försäljaren kommer fram till Dig och tjatar, där det krävs mutor i varje steg, där kommunismen råder, där man inte får skämta om politikerna eller där man slår ihjäl homosexuella?

   Sverige är exceptionellt, och det är troligtvis världens bästa land, och det är det bästa landet för att ingen säger att det är det bästa landet. Även invandrarna är medvetna om detta och skulle vi bara våga stå upp för våra värderingar skulle även de som inte direkt faller in i ledet (många invandrare!) göra det.

   Radera
  2. @Thuren, +1!

   Radera
  3. Bra! (ibland är det för mycket gnäll på "hur kass det här landet blivit"

   Radera
  4. En hygglig beskrivning av ett nordligt territorium.
   För 60 år sedan.
   Jaha, ja.
   Vad hände sedan...

   Radera
  5. Vi kan jämföra två årtal, 1973 då vi inte hade någon statsskuld, då vi hade en bra skola, ett starkt försvar, en polis som folk litade på, massor av jobb och en positiv framtidstro. Det fanns tydliga alternativ för väljarna inom politiken.

   År 2016 har vi en rejäl statsskuld som blir högre för varje dag. Skolan är dålig. Vi har en hög arbetslöshet. Vårt försvar är svagt. Polisens organisation är ineffektiv och man har en starkt kritiserad chef. Våra politiker, både regering och opposition, är alla någon sorts sossar och det finns anledning att ifrågasätta deras kompetens.Framtidstron är inte lika ljus som för ett par generationer sedan.

   Jag tycker fortfarande att Sverige är ett mycket bra land, mycket beroende på sådant som mer kompetenta politiker gjorde för 50-70 år sedan. Jag hoppas och tror att merparten av medborgarna är beredda att försvara sitt land. Men visst var det mycket lättare att skriva en stark berättelse om ett Sverige som är värt att försvara 1973 än det skulle vara att skriva en sådan berättelse nu.

   Radera
 2. Vi har ju Gudrun"det är ju deras jobb" Schyman...

  SvaraRadera
 3. Bra! Ett väldigt bra steg i rätt riktning..

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Huvudsaken vid rekryteringen är att det anställs tillräckligt många rasifierade. Och givetvis F!-utbildade HBTQ-aktivister som kan övertyga Putin om att världsherravälde är en ondsint patriarkal skapelse och illusion. SVT kan säkert bistå med vettiga, identitetspolitiska urvalskriterier.

  SvaraRadera
 6. För att ge en liten orientering om tidigare aktiviteter hos sagda yrkeskategori:

  Det svenska Spyuppförbandet (lite osäker på stavningen) deltog 2011 i "Operation Unified Protector" (OUP) under Natoflagg, i det framgångsrika raserandet av en av Afrikas mest välbärgade länder – Libyen. Svensk spyupp i samarbete med Natokollegor kan genom sina flygblad också känna stolthet över att ha varit delaktig i likvidationen av en av arabvärldens mest sekulära muslimska ledare och kunnat ersätta honom med de mer fundamentalistiska, sunnimuslimska al-Qaida och nu på senare tid ISIS. Därmed är inte steget långt till att Libyen blir en så kallad liberal demokrati, enligt Carl Bildts husgud – Francis Fukuyama.

  Tack vare den lyckliga utgången på OUP, så har ett informellt, lukrativt överskeppningsbusiness kunnat komma till stånd mellan Libyen och Italien. Därmed har EU och då i synnerhet Sverige blivit välsignat med ett månghövdat inflöde av människor från Arabvärlden. Ju större inflöde, desto snabbare blir Sverige en humanitär stormakt. Här kan säkerligen svensk spyupp vara svensk MSM behjälplig i att delta i och sprida Sjuklöverns signalpolitik. Allt för att realisera stormaktsdrömmarna!

  För att få en fingervisning om några spyupprodukter, titta gärna på flygbladen som släpptes över Libyen!
  http://www.psywar.org/apdsearch.php?cf=2011

  ”NATO air forces have imposed a no-fly zone in order to protect Libyan civilians”. Här blev det nog lite fel i alla fall? Men no-fly zone har blivit permanentad. I alla fall för civilt flyg.

  (Spår av ironi kan förekomma i texten ovan.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glöm inte att ISIS och krisen i Syrien är ett (via lite omvägar) resultat av USAs invasion av Irak i början på 2000-talet. Som man sen släppte lite vind för våg. Hade Saddams söner haft makten hade vi nog inte hört ett knyst från Irak idag eller haft så många flyktingar. Hur ser din analys ut på det händelseförloppet ?

   Radera
 7. Vad är uppdraget? Trollfabrik, Sweden Today?

  SvaraRadera
 8. Oh.. Illustratör. Den näst coolaste sysslan inom militären näst helikoptermekaniker. Kanske skulle söka..

  SvaraRadera
 9. Dessa psyopsförband borde börja med att bearbeta trollen inom DN, SVT, SR och Aftonbladet, då vore mycket vunnet för det svenska försvaret.

  SvaraRadera
 10. Det har till sist börjat hända saker. Men ännu saknas kroppsskydd, pansrade fordon, granatkastare, PV-robot, prickskyttegevär samt mörkerutrustning hos Hemvärnet. Det måste man också fixa för trovärdigheten.

  SvaraRadera