Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2016-03-28 20:19

Kommer börsen gå upp eller ner i år?

Dags för en kort temperaturmätare kring vad ni tror om börsen under 2016.

Hur tror du att börsen stänger helåret? 

Positivt eller negativt? 

Och hur mycket? Svara ute till höger.

I skrivande stund är OMXS30 -7.01% sedan årskiftet. Undersökningen avser utan återinvesterade utdelningar, om nu någon absolut vill bita i kalendern.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

11 kommentarer:

 1. Hade mittenalternativet varit något bredare så hade jag nog röstat på det. Jag tror att börsen kommer återhämta sig även om den kanske inte när ändå fram till noll...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, mittenalternativet borde kanske haft lika stort intervall som de närmaste. +/- 3% och de andra 3-10 eller ngt sådant.

   Radera
  2. Tänkte samma sak - jämnbreda intervall hade varit en bra idé.

   Radera
  3. Precis, man vill ju få en snygg graf med mer kontinuerlig fördelning än en dipp i mitten. Tar med mig detta till nästa gång. Slarvigt och feltänkt.

   Radera
 2. Efter 6 år med kontinuelig uppgång tycker man det är dax för en gammal hederlig bear market. Fast det kan ju lika gärna fortsätta traska på uppåt med den FED/ECB styrda marknad vi har idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var har du varit senaste året?

   Radera
  2. Huh? börsen handlas nära All Time High.

   http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$spx

   Jag kolla enbart på S&P 500, världens viktigaste börsindex. Lokala småmarknader som Åland, Sverige och Zimbabwe räknas inte.

   Radera
  3. Det viktigaste indexet för OMXS30 är just OMXS30, tittade på avanza och det visar sig att utvecklingen senaste året är -19%. Det är definitivt officiellt en korrigering och bortser man från senaste tidens uppgång så har det varit i björnmarknadsområdet.

   Radera
 3. Denna frågan har du ju ställt flera gånger tidigare med liknande resultat varje gång, vi i läsargruppen tror ständigt på en snart kommande nedgång. Kan bara konstatera att vi hittills oftast har fel när det kommer till börsprognoser. Kanske kunde ett diagram över dessa misslyckade prognoser vs det faktiska utfallet vara intressant för lärdoms skull.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja skall man gissa rent generellt så är det upp börsen normalt skall gå, iaf om man räknar med utdelningar.

   En sådan undersökning riskerar dock bli vinklad då han har en tendens att rapportera om börsen när den går ner. Skall man lära sig något om sig själv kan man ju göra regelbundna prognoser och se hur de förhåller sig till utfallet. Det ligger kanske i sakens natur att man hamnar fel, men det gäller ju att man dels har balans i felen och helst skall avvikelsen vara låg.

   Radera
  2. Som jag skrivit tidigare, så tror jag vi slutar positivt, +1-5%, en korrigeringen på OMXS30 har redan skett, i princip. Det har varit skit sedans mitten av 2015, peakade i maj 2015, sedan har det var vattenrutschkana nedför.

   Det finns risker, t ex Brexit, men vissa av dessa kan likaväl bli lättnadsrallyn om utfallet blir som marknaden vill.

   Radera