Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-03-24 15:17

Glad påsk och öppet torsdagsmys

Nåja, dags för påsk och helg. Så, som icke ironiskt fredagsmys bjuder jag på Stefan Andersson (ja, Catch the Moon) framförande Svenska liljor live. En visa om överstelöjtnant Lilias försvar av Älvsborgs fästning och Göteborg mot en överlägsen dansk angripare 1719.

Finns viss relevans än idag, med tanke på överbefälhavarens uttalande om att Sveriges försvar kommer slåss till sista man.

Så glad påsk och trevligt torsdagsmys på er. Och ägna en tanke åt alla de som inte är lediga i påsk. Oavsett om de är i gröna kläder, mörkblå kläder, brandsäkert gulgrå eller vita.

Allt för din skull...

Sången finns även filmsatt med film från Skaraborgs regemente, vilket ger enorma Midvintermörker-vibbar. Dock ej tillgänglig på Youtube för inbäddning, men hittas på Facebook i en något kortare version. Tillägg: Ja, går att bädda in tydligen, testar det:

Tillhöra Skaraborgs regementeI got this from a Swedish brother who made it for his regiment "Skaraborgs Regemente". Together with the song "Swedish Lillies" it has a strong message. The song is about the battle for Göta älv back in 1717, and it's in Swedish, but I subtitled it for you because I thought you'd like this one.~Eiktyrne
Posted by Military Minds Inc. on Friday, 19 June 2015
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

27 kommentarer:

 1. Vart har du gömt gilla knappen då?

  SvaraRadera
 2. Helt osökt kom jag att tänka på Teletubbies. Kolla, bor i underjordisk, välmaskerad bunker med välvd takkonstruktion, olika färger på kläderna och konstiga antenner på skallen.

  Glad påsk på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den skiten... 4 könlösa varelser som bor tillsammans i nåt slags polygami. Uppenbarligen en cia-plan för att upplösa kärnfamiljen.

   Radera
 3. Tråkigt för aspirerande trubadurer, men den svenska platsen för full trubadur är redan tillsatt av Ulf Lundell (efterträdare till Cornelis Vreeswijk), och den politiska trubadurplatsen innehas fortfarande av den illröde mångmiljonären Mikael Wiehe, och när nu den fordom illröde mångmiljonären ICA-Stig (Nationalteatern) ger upp sin reklamkarriär får vi helt enkelt sätta vår tillit till Dramaten (Loa korsordet Falkman).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finkultur är på modet...

   Radera
  2. Har länge gällt:

   Morgon var tidens
   då intet var:
   ej sand, ej sjö,
   ej svala böljor;
   jord fanns icke,
   ej himlen den höga:
   Ginnungagap var
   men gräs intet.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  3. "...De uppstego ur källor af okändt ursprung. Norr om
   Ginnungagap upprann köldens källa, Hvergelmer, och inhöljde
   rymden åt detta håll i frostiga töcken.Den näjden kallas derför Nifelheim (töckenvärlden)..."
   - VR

   Ja, Cannabis var inte ens olagligt på den tiden, eller om det var svampar tvistar di lärde.

   Radera
  4. En annan möjlighet är en speciell sorts mjöd ur djupet.

   Allt vet jag Odin,
   var du ditt öga dolt,
   nämligen i den klara
   Mimers brunn.
   Mimer mjöd dricker
   var morgon
   ur Valfaders pant.
   Förstår I än? eller vad?

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  5. Ja, där har du det. Skarpsynt! Det allseende ögat, Illuminati, dollarsedlarna etc. Grundat redan i tidernas begynnelse.

   Radera
 4. Finns någon sång om kommendantshustrun Emerentia Pauli som ledde försvaret av Gullbergs Fäste, då hennes man, Kommendanten Mårten Krakow vart sårad?

  SvaraRadera
 5. Enligt CNN så var en befälhavare för Paris-dåden den svensk som sköts till döds i Bryssel för en tid sedan. Hade Säpo koll på den här individen? Hur många andra individer finns det i Sverige som är kapabla till dessa illdåd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är inte många, men jag fruktar att alla inte är kända av SÄPO. Och våra reaktorer skyddas av ogenomträngliga stängsel och låsta dörrar till nästa år då beväpnad vakt ska anställas. I andra länder vaktas all kärnkraft av militära styrkor, men här ska man ringa polisen som snabbt kommer.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Efterdyningarna utav terror-dådet i Bryssel, gruppvåldtäkt i västra skåne, ännu ett mord på ett asylboende, kvarlevor utav en människa hittat i en utbränd bil, kvinna bortförd i bil och två skottdåd i Malmö.

  "Bra och trevlig" start på Påsk...

  Undra hur normalbilden kommer se ut nästa år...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sannolikheten för att man skulle ha skadats av terrordådet även om man befann sig i Bryssel är mindre än att vinna sju rätt på lotto. Bara för att sätta saker i perspektiv. Gäsp!

   Radera
  2. Knepig jämförelse. Vinstchans på lotto är 1:6 724 520 . Bryssel har 180.000 invånare. Om hotnivån är förhöjd och ett dåd är nära förestående och enbart invånarantalet beaktas då terroristdådet riktas mot människor i Bryssel så är risken minst 30 gånger större än att vinna på lotto. Men orsakssamband saknas förstås.

   Radera
  3. Öh, Du måste ta med ytarean och befolkningsspridningen också, annars är din invändning helt värdelös, och felaktig.

   Radera
  4. Exempelvis i cityregionen bor ca 7000 personer / km^2 (enligt wikipedia). Vilket ger ca 7000/(1000*1000) personer per m^2. D.v.s. 0,007 personer per m^2. Sålunda behöver terroristerna en sprängladdning motsvarande en mindre kärnladdning för att döda ens några tiotal personer om de är jämt utspridda som du förutsätter.

   Därför måste terroristerna attackera väldigt speciella mål där det tillfälligt befinner sig massor med människor samtidigt. Exempelvis tunnelbana.

   Vinstchansen ökar förstås om man befinner sig i en tunnelbana, men då har man tidsaspekten att befinna sig på rätt plats vid rätt tidpunkt. Och då har vi ungefär samma beräkning igen. Chansen är försvinnande liten för en enskild person att råka illa ut.

   Människans hjärna har en nedärvd inbyggd bias och förkärlek för negativa saker. Om du litar på din magkänsla tar du fel beslut idag. När du levde på Afrikas savann fungerade det säkert jättebra att springa vid minsta prassel i busken, men idag så prasslar busken av andra anledningar.

   Radera
 8. Vi firar Jesus då fast vi inte tror på honom längre. Men en del av innebörden i boken de tycker vi om fortfarande.

  Men hur var det nu då, om vi ska klippa de religiösa banden så ska vi fira vårdagjämningen istället?

  Med sill, skinka, ägg, lingonsylt och sprit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du helt säker på att lingonsylt passar i det sällskapet?
   Till och med jag tvekar...
   Vad gäller kvinnliga hjältinnor: Jeanne dÁrc, givetvis!

   Radera
 9. Persiska nyåret, dvs vårdagjämningen tycker jag är en mycket bättre anledning att fira än det här kökkemödding till helg.

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Eftersom det även är jungfru Maria bebådelsedag i morgon: https://www.youtube.com/watch?v=EF79f59FQOM Dvs, i morgon är dagen då gud både har konception och död. En slags ekumenisk Schrödinger's katt.

  Glad Påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fru? Lotta - den gamla Freja, som enligt Eddan är gott att tillbe i älskogsvärv, färdas i en vagn efter två katter. Av hennes namn kommer också att förnäma kvinnor kallas fruar.

   För övrigt har en ny ddos-attack skett mot svenska massmedia. Och befälhavaren för terrordåden i Paris och Bryssel kom från Märsta enligt CNN. SÄPO kommenterar inte.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  2. Kärrsta i Märssta.
   Förgyllda lergöken.
   Härliga rim redan för ett hundra år sedan.
   Emil Norlander hade många strängar på sin lyra.

   Radera