Cornucopia?

Aktuellt

Boksigneringar: Stockholm, Vänersborg, Skövde, Kungsbacka, Göteborg

Dags för lite boksigneringar nu i julhandeln. I år blir det signeringar i Stockholm, Vänersborg, Skövde, Kungsbacka och Göteborg. Datum enli...

2016-03-04 18:00

Fredagsmys: Stjärndamm till handlingarna - nu börjar arbetet med Höstsol

Dags för lite härligt fredagsmys. Som ni kanske märkt har jag varit lite ofokuserad här på bloggen på sistone, vilket kan förklaras med min slutredigering av Stjärndamm. Men den är nu lagd till handlingarna och nu har jag börjat med första boken i nästa serie, som heter Höstsol.

Det återstår en del arbete med Stjärndamm, främst min externa redaktör Urbans redigeringsförslag, som jag behöver ta ställning till längre fram under våren. Därefter blir det sättning och korrekturläsning av den satta inlagan, varpå boken går till tryck och ljudboksinspelning. Likt Stjärnfall kommer inte ljudboken på plastskiva, utan bara för nedladdning eller strömmande prenumerationstjänster. Stjärndamm som inbunden, ljudbok och E-bok släpps alla den 27:e juli. 

Stjärndamm släpps 27:e juli.
Istället har jag nu direkt kastat mig in i skrivandet av första boken i nästa serie. Titeln på den boken är Höstsol. Det är en militär-, säkerhetspolitisk- och civil beredskapsthrillerserie, som utgår från den verklighet vi lever i nu. Det handlar alltså inte om en uppföljare på Midvintermörker och Midsommargryning, vilka är böcker som dessvärre körts om av verkligheten.

Istället blir det en nystart utifrån aktuellt världsläge. Se det som en kombination av de bättre delarna eller koncepten från Stjärnklart, Midvintermörker och Midsommargryning. Mycket bättre än Midvintermörker blir det åtminstone, både i helhetsbild, bakgrund, karaktärer och med ett bredare anslag. Jag har ett helt fantastiskt persongalleri liggande här, med personer som absolut inte har något med verkligheten att göra.

Höstsol är tänkt att komma ut 2017 och uppföljaren, vars titel jag inte avslöjar, ska komma 2018. Och ärligt talat blir böckerna skitbra, förhoppningsvis det bästa jag skrivit. Ser extremt mycket fram emot att skriva dessa böcker, vilket också gör att jag börjar i god tid, dvs redan nu istället för när deadline hänger som en bila över författarhalsen.
Inledande struktur Höstsol.

Det blir en del studiebesök och researchresor för Höstsol under våren. Förhoppningsvis ska jag åtminstone till Wartofta stridsvagnskompani på P 4 Skaraborgs regemente i Skövde och kanske några andra studiebesök jag inte tänker avslöja här och nu. Om jag nu inte bränt mina broar där med dagens tidigare inlägg.

Jag kommer också ta lite välbehövlig semester i vår. Förhoppningsvis inget ni kommer märka av på bloggen, då jag alltid skriver inlägg i förväg om jag åker bort. Fokusordet är förstås lite. Vill ju inte behöva skriva mer än 30 - 40 blogginlägg i förväg. Och även semester, eller "semester" går ju att kombinera med jobb. Nytta och nöje.

Missa inte att jag har en författarföreläsning i Sätila Bygdegård på måndag 18:30 - 19:30. Jag kommer ha med ett kapitel ur Stjärndamm.

Fick tacka nej till inbjudan till Ljudboksprisetgalan på grund av denna tidigare bokning. Vad är väl en röd matta och en författargala? Dessutom är ljudbokspriset i Stockholm. Hade antagligen varit dötrist.

Till Sätila Bygdegård är det enkelt att ta sig om man bor i Göteborgsområdet. Ta med böcker om ni vill ha dem signerade, men jag har också med mig böcker för den som vill köpa. Det är dock betydligt billigare att köpa Stjärnklart på bokrean än direkt av mig.

Så riktigt trevligt fredagsmys på er! Krama om er själva eller någon alldeles speciell vän.

Själv ska jag sätta mig ner med några av mina huvudperspektiv ("huvudpersoner" i lekmannatermer) och fredagsmysa. Jag tror jag börjar med en grillfest med några speciella personer i Bromma. Kanske sista chansen innan hösten gör sig påmind på allvar, men händelser på Lidingö kan nog leda till dålig stämning misstänker jag...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

14 kommentarer:

 1. Fattar som vanligt noll
  Skall verkligen "förspel" komma in så sent i handlingen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hä kör vi rå-möping.. då behövs fan inge förspel!

   Radera
  2. Inge förspel, är det Ben Dovers bror?

   Radera
 2. Semester är väl ett politiskt såssebudskap till den stora gråa fabriksmassan som vantrivs med det som de gör. Om man trivs med det man gör räknas det nog som som semester, oavsett om man jobbar eller ej.

  SvaraRadera
 3. Jag önskar att jag hade din förmåga att strukturera upp en roman, brukar fantisera om sådana där lösryckta episoder ur ett större uppdiktat skeende när jag ska somna.

  Jag tror du skulle tjäna på att släppa uppföljaren tätare inpå första delen, kanske 6 mån istället för ett drygt år eller vad det nu handlar om. Vissa kanske tyckte boken var bra men när den långa tiden till del två passerat har man glömt av det hela, kanske börjat på nya böcker med annan inriktning osv.

  SvaraRadera
 4. Jag gissar på Vårmåne på nummer två. Och om det nu är tre planerade, blir sista Eatneme tjaktje-daelvie.

  SvaraRadera
 5. Rätt intressant sekvens av litterära teman.

  Musigt for Medelalders Man

  Allt är givetvis djupt symboliskt och handlar om den Vita Medelålders Mannen och h*A*ns resa genom olika personliga utvecklingsstadier. En modern Odyssee om *man* så säger. Inga hen här inte!

  SvaraRadera
 6. Ser fram emot detta. Men det måste vara svårt för författare i genren nuförtiden, verkligheten överträffar dikten hela tiden och dystopiska skildringar känns ganska nära.

  SvaraRadera
 7. Kan du beskriva din utveckling som författare sedan Midsommargryning ?

  SvaraRadera
 8. Hej Lars

  Så här års, vore det inte mera passande med "vårsol"?

  Fast, i "fas" har du väl, gällande de "stora sammanhangen", aldrig riktig legat rätt när det kommer till kritan...tycker jag!

  Men oavsett detta: bara fortsätt (som jag skrev tidigare)

  Trevlig helg

  Manfred

  SvaraRadera
 9. Du borde jobba lite på titlarna. Alla dina böcker heter ju ungefär samma sak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är meningen att man på titeln ska veta att det är en bok av Lars Wilderäng? Och att man tematiskt ska kunna placera boken i en viss serie?

   Radera