Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-03-11 16:17

Fredagsmys: The Division and Chill

Så var det dags för lite härligt fredagsmys. Och för lite datorspelsänkor och -änklingar. Jag tänker förstås på The Division, där den svenska studio Massive ska stått för utvecklingen.

Ni som fortfarande är i ett förhållande trots Fallout 4 har förstås inte missat att hypeade Tom Clancy's The Division nu ska släppts. Kanske inte Fallout-kultklass, men ändå.

Scenariot är att bioterror via smittkoppor planterade på sedlar ödelägger USA och får samhället att falla samman på endast fem dagar. Inte helt orealistiskt, även om smittspridningen antagligen borde stannat upp just på grund av samhällskollapsen, om det nu inte handlar om något modifierat virus med fördröjt utbrott.

Som spelare tillhör man en fiktiv stay behind-rörelse, som ska ta över och stabilisera samhället i ett sådant här scenario. Dvs skjuta ihjäl alla amerikaner som naturligtvis i ett sådant här scenario plockar fram vapnen. Spelet är begränsat till New York.

Så dags för lite The Division and Chill. Trevligt fredagsmys på er. Glöm inte att ägna era respektive lite uppmärksamhet också. Och ge mat till barnen. Om de bor kvar efter Fallout 4.

Trailer nedan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

13 kommentarer:

 1. Jo, det står på fredagschillistan. Det liksom växer ju mer jag spelar det faktiskt. Var lite skeptisk i början. Det saknar ju charmen och humorn hos Fallout, men som actionspel är det trevligt. Dessutom är det ett av få spel man kan kasta handgranat i utan att döda sig själv omedelbart. Lite skeptisk till upplägget med level-baserade vapenstats dock. Varför ska ett och samma vapen göra olika mycket skada beroende på vilken nivå på vapnet man har? Funkar kanske bra med magiska svärd i en fantasy-setting. Men med vanliga skjutvapen verkar det märkligt.
  Humor att det finns ett Café Kerman (i alla fall om man spelat Kerbal Space Program).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir väl bättre på att sikta kanske? Ett skott som tidigt i karriären ser ut att ta i ögat kanske egentligen tar i örsnibben, vem vet? ;-)

   Radera
 2. Kul med lite dataspel. Visste inte att det var ett intresse.

  Har varit lite sugen på att köpa spelet men tror jag hoppar. Stör mig lite på att det är online och det verkar lite väl orealistiskt för mig. Har sett videos på typer i hoodies kan ta ett halv mag.

  SvaraRadera
 3. Det är ett rpg med lvl. Så ja om du möter en höglvl npc kan de ta ett eller ibland två mag o skallen. Vilket givetvis inte är realistiskt men i tex WoW ses det inte som ett problem. Inte i fallout 4 heller för den delen. Är du höglvlade dör låglvl npc på ett skott i benet. Det är ett rollspel. Spelet är lite repetitivt men roligt, särskilt när man är ett gäng som spelar ihop och särskilt i pvp områdena. Såväl grafik som ljud är mästerligt. Har ni ingen att lira med så kan ni hänga på Serious Rabersquad. Vi lirar normalt Battlefield 4 men har fastnat för The Division. Ni hittar oss på www.rabarbersquad.se där vuxna pojkar gör saker tillsammans.
  Min fru passar på att ägna sig åt sina hobbies när jag spelar och jag spelar primärt när barnen sover. Kärlekslivet har en säkerställd statistisk nedgång med ungefär 50 procent just nu. Visst missnöje kan skönjas men det har ännu inte nått lika katastrofala nivåer som tillståndet på Manhattan i The Division.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Co-op fickpingis på bortaplan? :)

   Radera
 5. Ser att SVD 09:58 idag har en artikel om luftvärn.
  Se på f-n!
  Man nämner som första namn herr bloggaren, allas vår Lars W.
  Man kallar, givetvis , bloggen Cornucopia.
  Det där "?" tycks lekmännen ej lägga märke till.
  Och är man noggrann i största allmänhet är ju inte minst den grabben sur som ättika och tror sig grundlurad...
  Ja, livet är ej lätt.
  Kul i alla fall att MSM kan ge lite cred någon gång!

  SvaraRadera
 6. !!! Äh huumm, Red Alert på en Dell 500 !!!
  Men dog förrförra veckan, fanskapet, smäller i hårddisken då den drar tillbaka huvudena då jag ska läsa den i ett kabinett ;(
  Men SVT fOrum är bra också

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. Jäklar vad rasistiska Sätilaborna är som bränner ner flyktingboenden innan det ens flyttat in flyktingar där!

  SvaraRadera