Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-03-08 19:10

Fordonsägaruppgifter nu återigen som E-tjänst

Transportstyrelsen erbjuder sedan månadsskiftet återigen fordonsägaruppgifter som E-tjänst. Nu utan fax eller något särskilt avtal för SMS-betalningar, utan via något så post-modernt som e-post.
Bara ange e-post.

Personuppgiftslagen har gjort att Transportstyrelsen tolkat ägaruppgifter kring fordon som något som bara får skickas via fax eller SMS om ägaren är en privatperson. Nu har man dock kommit på att det går bra att skicka uppgifterna via e-post istället för via fax.

Fram till för några år sedan gick det även bra att få ägaruppgifter via SMS, men sedan förbjöd EU betal SMS-tjänster utan att man tecknade en massa avtal eller ordnade saker som WyWallet att tanka full med pengar. Där slutade jag använda tjänsterna och började ringa bilregistret per telefon istället när bilar är här och snokar. 

Fast nu är ordningen återställd och allt kan göras snabbt och enkelt online igen, även om man behöver ange en e-postadress.

Kan konstatera att min första bil, en vinröd tredörrars Saab 900 kombikupé från 1989, faktiskt till sist skrotats. Förstår ni traumat när den ersatts av en grå KIA Rio 1.2 2014?

E-tjänsten för fordonsuppgifter hittar ni här. Robotsäker dock, så glöm att automatisera avläsningen av registreringsskyltar och koppla det till bilregistret för automatiska ägaruppgifter. Om man nu hade fått ha en övervakningskamera på privat väg...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar