Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-03-13 13:33

FMTK - Träna med Försvarsmakten

Försvarsmakten har nu lanserat sin träningsklubb FMTK för allmänheten, inklusive kärnan FMTK-appen, som i tidigare version endast varit tillgänglig för försvarets personal, inklusive hemvärnet.

Nu är den tillgänglig för alla och finns både till iPrylar och Androider.

FMTK har också lanserat en egen hemsida på fmtk.forsvarsmakten.se eller som genväg via fmtk.se. Man kan till och med kostnadsfritt beställa ett FMTK-klubbmärke i grönt, vitt, blått eller grått att fästa på sina träningskläder.

Att släppa träningsprogrammen, som är varierade och ganska avancerade, samtidigt som de är tillämpbara i praktiken och inte enbart handlar om att bygga en kropp att se på, till allmänheten är förstås ett led i att förbättra fysiken på eventuella rekryter. 12-veckorsprogrammet för rekryter finns tillgängligt och kan alltså genomföras innan man rycker in för att på så sätt förbättra på fysiken i förväg.

Man kan ladda ner apparna här eller direkt till din iPryl via AppStore och till Android via Google Play. Från och med i morgon kommer även appen finnas till Microsofts mobila plattformar, vem som nu använder dem.


Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Coolt! Man får nästan lust att skaffa ett sådant där blått träningsställ man hade i lumpen (KA2, 1988) och köra några pass.

  SvaraRadera
 2. Jag är ingen träningsfanatiker, och långt ifrån en expert, så ni får ta min åsikt för vad den är, men jag tycker den är bra än så länge. Om man är obekant med övningarna som visas kan man snabbt få fram en liten videosnutt och speakerröst som förklarar.
  Det är vad jag sett bara på-ställetövningar, så även de som inte kan springa eller liknande kan använda apoen.

  SvaraRadera
 3. Med tanke på min hustru vill jag ej utsätta henne för detta!
  Hon kommer garanterat skratta sig fördärvad med tanke på en svensk "försvarsmakt".
  Eller är det om hon skulle förknippa Sverige med mig?
  Aha, då klarnar det.
  Dessvärre.
  Kröp annars fram ur idet idag och städade på uppfarten och i trädgården.
  Lagom motion.
  Kändes skönt.
  ( Ja, jag vet att finnarna fuskade med att "med eget blod en Finne fylla på...")
  Förlåt för travestin, Johan Ludvig.

  SvaraRadera
 4. Kanske försvaret måste höja lönerna för att få tag i ordentligt folk, en bekant slutade efter ett par år, grundlönen var då något över 18000 SEK/mån, kanske har det höjts något.
  Den blå träningsoverallen med blå gymnastikskor användes flitigt på terrängbanan när jag låg i lumpen på 70-talet :)

  SvaraRadera
 5. Bra där Försvaret!

  Känns lite konstigt att filmen delvis är inspelad på en löparoval bara, där jag bor är denna numera låst året runt verkar det som, såvida man inte är tränare eller ledare i den lokala fotbollsklubben och har egen nyckel alltså.

  SvaraRadera
 6. En...de förlängde nyss lanseringen för Windows plattformar till den 21:a preliminärt.

  SvaraRadera