Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-03-22 08:50

Explosioner på flygplatsen i Bryssel - även explosion tunnelbana

Det har inträffat två explosioner på flygplatsen i Bryssel. Sannolikt handlar det om terrordåd. Uppdateringar följer. Tillägg: Det ska även inträffat explosion i en tunnelbanestation centralt i Bryssel ca 09:20.

Belgiska media uppger 11 döda och 20 skadade. Obekräftat.

En live amatörmässig Periscope-feed finns här. Bra att kunna franska för att följa den. Visar mest asfalt.

08:56 Andra uppgifter talar om en död, men räddningstjänst på plats säger fler. Kort sagt är allt än så länge osäkert. Vilket inte är överraskande.

08:57 ÄR DU PÅ PLATS I BRYSSEL - SÄTT DIG I SÄKERHET ISTÄLLET FÖR ATT FOTOGRAFERA OCH RAPPORTERA TILL MEDIA

08:59 Politico återpublicerar en del Twitterfoton. Flygplatsen ska vara stängd för ankommande trafik, vilket kommer ge dominoeffekter på hela Europas flygtrafik. Räkna med förseningar även för flyg som inte ska till Bryssel.

Officiellt uttalande om stängd flygplats i Bryssel.
09:04 RYKTESSPRIDNING IGÅNG.

Det haglar in obekräftade uppgifter, om allt mellan fler odetonerade bomber till att explosionerna ska ha föregåtts av skottlossning. Döda anges nu till 15 på vissa håll, men i verkligheten kommer det dröja till några officiella siffror kan ges - man kan inte dödförklaras på plats hur som helst. I Sverige behöver i princip huvudet vara skiljt från kroppen för att en icke-läkare ska få dödförklara.

Det sägs också att explosionerna ska ha skett vid American Airlines incheckning. Även det obekräftat.

Ett försvårande problem är som alltid att lokala nyheter är på franska och därför citerar media annan media som hävdar att de citerar belgiska media. I det här läget kan alltså inget egentligen bekräftas, om man inte kan franska och själv följer belgiska media.

09:08 Film från platsen för explosionerna, strax efter. Folk filmar istället för att evakuera. Gör inte det. Är du inte betald journalist eller tillhör försvar eller blåljusmyndigheter, eller har sjukvårdskunskaper, flytta dig därifrån. Sekundära laddningar kan finnas riktade mot räddningsinsatsen.

09:15 Sveriges Radio Ekot sänder live här. Man har en reporter på plats vid flygledartornet. Polisen har spärrat av flygplatsen, men som reporter verkar han dirigerats till tornet.

Obekräftade uppgifter pratar nu om 25 döda och 40 skadade.

Bekräftade uppgifter lär dröja många timmar.

09:18 Enligt AFP har Belgien höjt terrorhotnivån till högsta nivån.

09:19 SvD:s Theresa Kuchler var på flygplatsen när explosionerna inträffade. Till SR säger hon att det först var en mindre explosion som fick allas uppmärksamhet, och sedan en betydligt kraftigare explosion som fick "marken att skaka" (tveksamt, var nog snarare lufttrycket som fick det att kännas så).

Hon befann sig ca 200 m från explosionen.

Pga EU är närvaron av svenska journalister hög i Bryssel och många känner till flygplatsen.

09:23 Exempel på diversifierad rapportering. CNBC refererar flamländska VRT, som anger fem döda. Detta enligt räddningstjänsten. Men förstås obekräftat.

09:25 OBEKRÄFTAT: EXPLOSION PÅ TUNNELBANESTATIONEN MALBEEK I BRYSSEL

Melbeek ligger nära EU-institutionerna.

09:33 Hela Bryssels tunnelbana ska ha stängts ner enligt obekräftade uppgifter.

09:35 Nedstängningen av tunnelbanan bekräftas officiellt.

09:37 Reflektioner. Det är mycket svag rapportering om explosionen i tunnelbanan. Media klarar inte av att hantera två incidenter samtidigt - alla har fokuserat på flygplatsen. Finns inte ens rykten om antal skadade eller döda i tunnelbanan.

Man får hoppas att belgiska blåljusmyndigheter är bättre på att hantera flera incidenter än media.

09:39 Som exempel på desinformation och ryktesspridning har en video cirkulerat som påstås visa explosionen, och även sänts av SVT. I själva verket är videon från ett terrordåd i Ryssland.

09:42 Vad som verkar vara ett autentiskt foto från tunnelbanestationen i Bryssel.

09:43 SR Ekot anger att "sjukhuskällor" anger 10 döda.

09:46 Artikel hos Vice News.

09:47 Utmärkt Reddit-tråd. Anger att belgiska kanalen VRT säger att det handlar om en självmordsbomb.
09:49 Obekräftade uppgifter anger att fyra tunnelbanestationer ska ha angripits.

09:52 Motsägelsefulla uppgifter anger Maalbeek, Kunstwet och Schumann som de tunnelbanestationer som angripits.

09:56 Reflektion. Samordnade attacker mot flygplats och tre gånger mot tunnelbanan talar för att terrorcell(er) i Belgien inte slagits ut av de belgiska säkerhetsstyrkornas gripanden de senaste dagarna.

09:58 Belgiska VRT uppger 13 döda och 35 svårt skadade. Förstås obekräftat.

10:00 Nederlänsk TV hävdar att det pågår (pågick?) skottlossning på flygplatsen. Obekräftat. Ingen annan har rapporterat detta.

10:09 Kommer från och med nu radera alla kommentarer från den vidriga Breivikhyllande empatilösa psykopaten RB. I alla ämnen.

10:13 Mycket citerade rykten härrör från Putins propagandakanal Russia Today. Alltid högre siffror och mer spektakulärt än alla andra, vilket talar för att RT försöker skapa panik. Kommer inte citera eller referera till RT alls.

10:14 All kollektivtrafik i Bryssel är nu stängd, även bussar och spårvagnar.

10:16 Nu säger även SR Ekot att det kan handla om attentat mot tre tunnelbanestationer.

10:18 Att det handlar om tre tunnelbanestationer kan handla om att man evakuerat via intilliggande stationer, vilket för en extern observatör kan göra att det ser ut som flera angrepp. Rök kan också komma ut genom intilliggande stationer av samma anledning.

10:20 SR Ekot kallar 13 döda för "officiella uppgifter". Man anger obekräftat att 10 dödats i tunnelbaneattacken eller -attackerna. Om det nu inte handlar om evakuering enligt 10:18 ovan.

10:30 Per Wertén från Dagens Arena hos SR Ekot kallar det som skett det senaste året för krigshandlingar och att man vill få Europa till en krigszon. Att angriparna är utbildade soldater i en urban miljö. Situationen kallas mycket farligare och "något annat" än al Qaidas tidigare terrordåd i London eller Madrid.

10:36 Belgiska kriscentret, officiellt bekräftat Twitterkonto - bra tänkt där, uppmanar allmänheten att inte ringa då mobilnätet är överbelastat.
10:41 Enligt Bloomberg bekräftas nu att flygplatsbomben var en självmordsbomb.


10:50 Flera källor hävdar nu 23 döda. Dock obekräftat. Bekräftat verkar anges mellan 11 och 13, baserat på uppgifter från räddningstjänsten. Siffran 23 är antagligen 13 + ryktena om 10 döda i tunnelbanan.

10:55 Den franska nyhetsbyrån AFP hävdar 21 döda. Källan ska vara räddningstjänsten. Detta avser både flygplatsen och tunnelbanan. Obekräftat.

11:04 Ekot rapporterar att svensk polis stärkt bevakningen av flygplatser och andra platser man inte vill uppge. SR:s extrasändning byter från P1 till P4. Online hittar man P4 Stockholm här.

11:10 Mediarapporteringen börjar upprepa samma saker. Läget verkar stabiliseras för stunden, om inget nytt och dramatiskt inträffar. Jag avslutar därmed min liverapportering, åtminstone över lunch. Under eftermiddagen bör det successivt framkomma officiella och bekräftade uppgifter.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

86 kommentarer:

 1. Tack för din omtanke, Lars!
  Ja, om nu jag omfattas...
  Klarade oss med en månad tillgodo med hustruns resa till Zawentem.
  Känner plötsligt samhörighet med Belgien.
  Märkligt så man kan utvecklas.
  Hustrun ropar om ytterligare dåd nu härnere.
  Ja, jag är ingen hjälte.
  Ingen får köra ut i trafiken idag.
  Speciellt ej handla i köpcentret!

  SvaraRadera
 2. Första explosionen är till för att locka till sig mera åskådare, precis det som hände i Bali och i Stockholm. Det är ett klasssiskt trademark av muslimsla extremister.

  SvaraRadera
 3. EU har inte hunnit beslagta folks jaktvapen ännu, därför kunde detta ske.

  SvaraRadera
 4. Man reflekterar osökt över svenska samhällets förmåga att hantera flera samordnade attacker
  på olika platser motsvarande denna eller Madrid och London. Inte hoppingivande.

  SvaraRadera
 5. Nu ska visst Löfven komma med en kommentar:

  "Öh, det som hänt i Bollnäs är inte okej"
  *tystnad*
  "Eh, öh...jag har fel papper...Bryssel! Jag vill vara tydlig med att mitt ingångsvärde är att sånt här tjoller inte är okej"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenskt ingångsvärde är att skicka ner 20 dialogpoliser.

   Radera
  2. Men Västerås var väl ganska ok?
   Mycket att hålla reda på nu.
   Längtar till skärgården.
   Tämligen lugnt där sedan 1719 och - faktiskt - Rysshärjningar...

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är patetisk med ditt "kulturmarxism". Hur många mördade din älskade terrorist Breivik, som använder samma termer som du?

   Hade du haft minsta empati hade du inte försökt ta några politiska poänger på att folk har mördats i Bryssel.

   Vidriga människa. Skäms. Kommer radera alla dina kommentarer från och med nu, oavsett ämne, och går in och raderar dina historiska kommentarer också.

   Radera
  2. Du är skyldig till samma sak när du hatar på RT.

   Radera
  3. Först 'Kapitalist' och nu 'RB'.

   Censur av förbjudna begrepp, klander genom association och historierevisionism. Är det inte sånt man exklusivt sysslar med i Putins Ryssland?

   Jag har alltid tyckt att det varit befriande högt i tak i det här kommentarsfältet men det är uppenbarligen slut med det nu.

   Radera
  4. Endast myndigheter kan utöva censur då yttrandefrihet i grunden handlar om rätten att yttra sig fritt utan represalier från staten. Detta är en privat blogg och författaren bjuder in eller avvisar vilka han vill.

   Du kan jämföra med att anordna ditt eget bröllop: Vill du gifta dig i den skattefinansierade kyrkan i anslutning till vanlig högmässa så får du acceptera att vem som helst kommer in, sitter kvar och sjunger med även om de sjunger falskt. Väljer du istället att gifta dig hemma på din egen gräsmatta på din egen gård så avgör du själv vilka som bjuds in eller slängs ut.

   Radera
  5. Patetiskt att läsa om fascistiska Putintroll som zokrates76, Kapitalist och RB yla om "censur" etc. Flytta till ert älskade Putinistan, så ska ni få se på yttrande- och åsiktsfrihet.

   Radera


  6. "Silencing Voices Of Dissent"
   Activist Brett Bursey has made a profession out of annoying U.S. presidents for nearly 40 years, demonstrating for or against a variety of political causes.
   But, as CBS News Correspondent Lee Cowan reports, while demonstrating during a presidential visit to South Carolina last year, Bursey was arrested and could now be facing up to six months in prison.
   http://www.cbsnews.com/news/silencing-voices-of-dissent/

   Radera
  7. Klart som fan att Cornu kan kasta ut vem han vill från sin egen blogg. Samtidigt kan jag kritisera det beslutet om jag vill - i alla fall till dess att jag själv blir utkastad vilket kanske inte dröjer så länge med tanke på Cornus alltmer obalanserade tirader om facism, landsförräderi psyops etc mot dem som anmäler avvikande mening i vissa ämnen.

   Sorgligt faktiskt oberoende av orsak.

   Radera
 7. Det var exakt precis detta nån fransk eller belgisk myndighetsföreträdare sa häromdagen också, att man förmodligen inte gripit alla och att det fanns fler nätverk som var oskadda och väntade på att gå till angrepp.

  På så vis visste de alltså att de inte visste, åtminstone. M h t Belgiens historia med jihadister så borde de alltså vara hyfsat väl förberedda för det här, allt annat är ju tjänstefel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet man om det finns någon myndighetsperson som eventuellt eller någorlunda kan svara på frågan om när samtliga terrorister kan gripas, så att vi européer oavsett nationalitet, kan få leva i lugn och ro för all evig framtid, utan att riskera att sprängas i luften när vi går för att handla falukorv?

   Radera
  2. Ja, ungefär samtidigt som det blir fred på jorden och alla krig tar slut. Det vill säga ungefär samtidigt som alla statsmän sitter på rad och skriver på ett konvolut om att det inte finns några gevär eller soldater mer.

   Radera
  3. Du menar 16:e december 2004?

   Radera
  4. Förresten,trevligt att se att du är tillbaka Ben

   Radera
  5. Ja, jag slapp ut ur din mammas sexdungeon med livet i behåll. Hedern och självaktningen försvann nånstans på vägen. Ursäkta, nu ska jag gå och duscha i Klorin...

   Radera
  6. Jo, hon bad mig fråga dig om tjänsterna räknas som RUT?

   Radera
  7. För i tiden, "Ben", var visst kvicksilver ett använt
   läkemedel...

   Radera
 8. Beklagar verkligen att ytterligare ett terrordåd utförts i Europa.

  Nu har vi en period framöver med relativt lugn, ackompanjerat av terrorvarningar från myndigheter. Om två till tre månader ökar på nytt risken för terrordåd, samtidigt som varningarna för desamma klingar av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kommer säkert också få höra hur samordningen av attackerna visar på terrororganisationens styrka, goda organisation och farlighet.

   Sanningen är dock att jämfört med att tillverka eller skaffa fram vapen och övertyga någon att offra eller riskera sitt liv i en terrorattack, så är samordning av att göra samma sak på två platser ett visst klockslag en barnlek.

   Radera
 9. Var det även självmordsbombare på tunnelbanan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom det inte är bekräftat att det var det på flygplatsen, så är det inget man vet något om alls.

   Radera
  2. Mitt fel,läste på reddit och fick för mig att du skrev det här med.

   Radera
  3. Står nog ovan, som obekräftat.

   Radera
 10. Bara att hoppas att de som utförde dådet strök med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, då får de dö som "martyrer" vilket de vill.
   De ska dö blödande i ett dike...

   Radera
  2. Jo men de har know how. Inte bra om de lyckas komma undan.

   Radera
 11. I går var vi alla Fransmän. I dag är vi alla Belgare. I morgon är vi alla...

  PS. Glöm inte att lägga till en belgisk flagga på er profilbild på Facebook. Elle kanske en belgisk våffla.

  SvaraRadera
 12. Tack Lars för att du håller oss uppdaterade med saklig info. Naturligt nog kommer mycket rykten i omlopp vid en sådan här händelse. Din kommentar kl 10.30 om experten i SR Ekot som sa att det här är något annat och mycket farligare än attackerna i London och Madrid. Någon uppfattning om vad experten menade med det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avsikt är att provocera fram markinsatser i Syrien, vilket verkar vara konstig logik.

   Radera
  2. Så då skulle det vara Turkiet och Saudi med vänner som ligger bakom detta.

   Radera
 13. För oss som läst "Operation Scimitar" av Adrian Andersson känns detta inte alls bra... http://www.bokus.com/bok/9789174632866/operation-scimitar/

  SvaraRadera
 14. Cornu glömmer väl inte rita en ny EU-flagga inför nästa inlägg? Kan han rita sweryssflaggor i hans inlägg om rysshat så kan han väl göra det när sådant händer med? http://www.blazingcatfur.ca/wp-content/uploads/2015/04/eurabia-flag.jpg

  SvaraRadera
 15. Man kallar det för terrorattentat, är det inte egentligen krig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Nej, enda kriget i Europa just nu förs i Ukraina.

   Att kalla terrordåd för krig är bara ett sätt att faktiskt starta ett krig. Krig startas i dylika sammanhang mot andra än terroristerna och är ofta det som terroristerna vill provocera fram.

   Radera
  4. Efter förra dådet bombade frankrike rätt mkt, även en del av isis oljekällor.

   Radera
  5. Du menar att de startade/eskalerade ett krig i Mellanöstern för Frankrikes del, jo det stämmer, det gjorde de. Och man ser ju hur mycket det verkar ha haft effekt på terrorister i Europa.

   Terrorister i Europa hanteras bäst som polisiära operationer som oskadliggör terrorister. Det är inte samma sak som krig.

   Radera
  6. Nej så menar jag inte. Isis är i besittning av mark, fortfarande stora delar av Syrien och Irak. Alltså de har ett land, även om vi inte vill det. Och så ger de sig på andra länder, bla frankrike, belgien.

   Radera
  7. Mmm... men det är ganska oklart vad dessa terrorister har med just IS att göra. Tror du på allvar att de skulle försvinna om IS försvann. Det gjorde de ju inte när Al Qaida tappade inflytande och det kommer säkert någon ny organisation som terrorister kan knyta sig till efter IS.

   Radera
  8. Mycket snack om att dådet utfördes av daesh, för bara nåt år sedan var daesh oitresserade av terror i europa, utan var 100% inriktade på att skapa sitt Kalifat...

   Jag är inte alls säker på att det är daesh som ligger bakom detta, det finns andra muslimska extremister och politiska motiv till att skylla detta på daesh, inte minst för att komma ifrån att problemet kan finnas på närmare håll än folk vill inse.

   Radera
  9. Var inte så naiv. Men ok, kalla det för terrorism om du vill, helt ok. Lyssna på the Donald i länk längre ner, dead on...

   Radera
  10. Det är ett vanligt politiskt grepp att försöka koka ned problem till nåt enkelt, i detta fall daesh, och säga att om vi bara tar hand om det så är problemet löst...

   Gör måltavlan tillräckligt hemsk, släng in ett "tänk på baarnen", och du kan dessutom driva igenom drakoniska "anti-terror" lagar på kuppen.

   Sen att terrorn inte kommer upphöra efter man utrotat daesh får folk upptäcka efteråt. Men då har man hittat någon ny att skylla på.

   Radera
 16. Är det någon mening med att höja hotnivån till 4 igen? Sverige är ju EUs fristad för islamister så vi är väl säkrare...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Sverige är en terroristkuvös.
   Så vi borde vara befriade från sådant, åtminstone tills vi försöker strypa det ekonomiska flödet, eller försöker hindra Islamsk utbredning.

   Likaså behöver vi ägna oss åt sträng självcensur och tidigt stoppa sådana som Lars Vilks, för att vara på den säkra sidan.

   Alltså, bara koppla av och lyssna på inspelade tal Från Fredrik R och Stefan L, eller boka tid på KBT behandling för att bli av med den där sista slängen av helt obefogad oro..

   Radera
  3. Det kommer inga samordnade muslimska terrordåd i Sverige. Inte än! Sverige är ju som bekant den bästa garantin för vem som helst att under falsk identitet skaffa sig en laglig väg in i EU. Varför förstöra den? Dådet 2010 på Drottninggatan i Stockholm var ett dåd av ensamagerande fanatiker som ville spela ball.

   Radera
  4. För att inte prata om det svenska passet, nästa bästa passet i världen som ger fri inresa och vistelse i en mycket stor del av världens länder.

   Men när tillräckligt många "svenskar" gett sig ut för att "se världen" så kommer detta snart bli ett minne blott.

   Radera
  5. "hotnivån"?
   Läste havsnivån.
   Ja, Sätila ligger ju nära alarmisten på Chalmers...
   Men bara 4 meter sista dygnet?
   Glädjande. Vädret tycks ju ha stabiliserats.

   Radera
 17. Vapenvägraren i regeringen är förvirrad i SR.

  SvaraRadera
 18. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använde Twitter, Reddit och radio. Så nej, du har fel. Ska blogga om det.

   Radera
 19. Lite märklig värld vi lever i där några muslimska extremister driver ett krig mot resten av världen som i sin tur inte krigar utan bara gång efter gång vänder andra kinden till och bara ökar bevakningen av vissa platser.

  Hoppas jag har fel men dessvärre så tror jag att för alla dessa incidenter så knyter västvärlden sin näve hårdare i fickan och jag är rädd för att till slut har extremisterna dragit på sig ett allt för stort hat, ett hat som dessvärre kommer falla mot alla muslimer och när den dagen kommer så kanske historien återupprepar sig med nya förintelseläger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det är precis vad terroristerna vill.

   Om de inte kan få muslimerna att hata västerlänningarna så kanske de kan få västerlänningarna att hata muslimerna och på så sätt tvinga muslimerna att sluta upp med sin egna grupp - däribland fundamentalisterna.

   För att ta ett annat scenario - Ryssland invaderar Gotland. Efter ett tag så accepterar majoriteten av Gotlänningarna Rysslands invasion då de inte har det så dåligt. Som motståndsrörelse måste man ju förstå att terrorattacker mot Ryssland aldrig kommer att få Ryssland att lämna tillbaka Gotland men däremot kan terroraktioner mot ryska folket få det ryska folket att hata svenskarna så mycket att ryssland tvingas sätta hårt mot hårt och då blir det svårt för svenskarna på Gotland som då inte längre accepterar Rysslands närvaro på Gotland.

   Det är iaf vad jag tror.

   Radera
  2. Kan så vara men endast 22% av världen är muslimer och majoriteten av dessa 22% är ganska lågt bildade så om det lyckas väcka den björn som sover så kanske resultatet inte blir som de önskat.

   Radera
  3. Det är ju muslimska extremister i form av Daesh som står för utrotningen idag, i första hand av icke-muslimer, som kristna. Mellanöstern blir mer och mer rensat på allt annat än muslimer och du oroar dig över muslimerna här? Har du inga som helst krav på muslimerna själva att bete sig civiliserat? Eller är du en sån där godhetsrasist som ursäktar allt bara "för att de inte vet bättre"?

   Muslimska extremister är ett muslimskt problem. Visst kan väst hjälpa till, men i slutändan måste muslimerna själva välja bort den vägen.

   En skrämmande stor andel muslimer, tom bland de som flytt till väst, sympatiserar med dessa extremister, och tyvärr ser det inte ut att bli bättre heller.


   Radera
  4. Vissa är mer lättpåverkade än andra, Greenious är uppenbart redan där.

   Radera
  5. Åh nä, försök inte med det där med mig. Det hjälper inte att stoppa huvudet i sanden, med både vänner och släkt som är muslimer och dessutom säger i princip samma sak som jag gör, så vet jag precis vad jag talar om.

   Att vara godhetsrasist gynnar inte muslimerna öht.

   Radera
  6. Greenious, Etnisk utrensning av alla som inte bekänner sig till de av dig godkända religioner? Eller vad är det du försöker säga?

   Eller nöjd med att de publikt tar avstånd ifrån daesh? Du inser väl också att ett sånt krav är rent löjligt med en religion som förespråkar att det är helt ok att ljuga för otrogna.

   Så vart tror du framtiden leder oss om jag nu har fel? Vad är ditt framtidsscenario?

   Jag tror vi är på väg mot vad jag beskrev och jag ser det med förfäran då majoriteten av muslimerna faktiskt lever helt normala och liberala liv. Även om bara 10% oskyldiga drabbas så är det inte den värld jag vill se oavsett vilken religiös tillhörighet dessa har.

   Eftersom jag har fel i att det är ett förfärande framtidsscenario så tycker du ju tydligen det är ok att vissa oskyldiga dör för att rensa bort extremister. Hur många är acceptabelt? 2 av 3 muslimer stödjer inte daesh men det är ok att även dessa gasas?

   Radera
  7. Var har jag argumenterat för att gasa muslimer? Tillverkar du halmgubbar som levebröd?

   Jag påpekar det självklara, muslimska extremister är i första hand ett muslimskt problem. Precis som kristna extremister är ett kristet problem, eller svenska extremister är ett svenskt problem.

   Det är för det första bara muslimer som ens kan resonera med dessa, som har kunskapen och möjligheten att infiltrera dessa grupper och slå ut dem. Det krävs långt mer än att bara ta avstånd från dem.

   Men problemet är stort, inte minst som du säkert själv insett eftersom så många som 1/3 av alla muslimer faktiskt på ett eller annat sätt sympatiserar med dem...

   Och ja, om inte muslimerna själva tar tag i problemet så är din framtidsvision inte otänkbar. Men för att stoppa den krävs att muslimerna sätter stopp för sina extremister, och inte minst folkmorden på icke-muslimer i mellanöstern, och att som du inte bry sig om det, utan bara sitta och oroa dig över vad konsekvenserna av detta blir, är att stoppa huvudet i sanden och inte ett litet mått av godhetsrasism eftersom du samtidigt på nåt sätt ursäktar vad som sker just nu.

   Radera
  8. Greenious, Det sägs att man har en mun och två öron för att man ska lyssna dubbelt så mycket som man säger.
   Kanske du skulle läsa mitt inledande inlägg så du vet vad du kommenterat från första början? Samt i största allmänhet läsa det du svarar på?

   Radera
  9. Jag saknar en ignoreknapp.

   Radera
 20. Högmod går före fall! EU:s politruker borde stoppat kolonisterna för länge länge sen. De vet inte vad de håller på med överhuvudtaget verkar det som.
  Om EU ska ha nån som helst framtida chans måste nån ta tag i eländet UTAN silkesvantar.

  SvaraRadera
 21. Hoppas att detta får Ryssland och USA att SAMARBETA för att få först en politisk lösning/plan för Syrien. Därefter är det dags att utrota ISIS. Skit i att saudierna för dom kommer att försöka sabotera en lösning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä ISIS har ryssarna redan utrotat. Läser du inte nyheterna?

   Radera
  2. Jasså är ISIS redan utrotade. Då¨måste det vara Putin som ligger bakom terrorn i Bryssel. Ryssarna har mest att vinna på dessa dåd. Väst kommer att ge honom Urkraina på ett silverfat.

   Radera
 22. Är det cyniskt att konstatera att Donald Trump just vann presidentvalet i USA?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trump på Fox https://www.youtube.com/watch?v=0lN1V8qaPl8

   Radera
 23. Kudos till Lars för övrigt, snabbast på bollen i dag! Inte ens Avpixlat är med i matchen den här gången, uppe på läktaren och köper halalslaktad korv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I min familj var det lustigt nog lillgrabben från Brunkebergsåsen som ringde vid vårt morgonkaffe och undrade om vi var informerade.
   Hade för tio minuter sedan lämnat internet och var således offside..
   Den snabbast informationen erhålles ej per Turn & Taxis nuförtiden...

   Radera
 24. Jag har idag sett exempel på den ökade bevakningen i Sverige. Har dock svårt att förstå varför man inte uppger vilka objekt som bevakas extra. Kanske för att man inte vill att terrorister ska kunna hitta enklare mål genom uteslutningsmetoden.

  Inte för att det troligtvis egentligen är större risk för terrordåd i Sverige idag än igår, snarare tvärt om, men det ser ju ut som att man gör något.

  SvaraRadera
 25. Tragiskt ssom fan, jag antar att Bryssel var måltavla för att det är EUs högborg? Eller är belgiska islamister helt enkelt bland de mer extrema? Det finns ju grader i helvete så att säga.

  Angående Sverige, så ser jag mer nykomna potentiella IS sympatisörer utan några som helst kopplingar till Sverige som ett större potentiellt hot än de som vuxit upp i vårat land och har vänner och familj här, men extremister kan ju ta sig för vad som helst. Han som sprängde sig vid Drottninggatan var ju radikaliserad i Storbritannien, så han anser inte jag att man kan klassificera som homegrown, han hade inte bott i Sverige på flera år.

  SvaraRadera
 26. Det enklaste är väl att förbjuda Gud, göra Blasphemy obligatoriskt och förbjuda Thought-crimes. Ministry of Truth bör få utökade befogenher, likaså Ministry of Love. Tanke-polisen behöver mkt mer resurser. Gamla teorier som publicerades redan 1984.

  Men den bästa lösningen på problemet hittar man tidigare, i Ira Levin's bok En vacker dag, från 1970. (This Perfect Day). Läs !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du på allvar att boken 1984, som skrevs 1948, publicerades 1984?

   Radera
  2. Relax !

   https://en.wikipedia.org/wiki/This_Perfect_Day

   En trevlig värld utan problem och galna muslimer ?? - Läs boken först !

   Christ, Marx, Wood and Wei,
   Led us to this perfect day.
   Marx, Wood, Wei and Christ,
   All but Wei were sacrificed.
   Wood, Wei, Christ and Marx,
   Gave us lovely schools and parks.
   Wei, Christ, Marx and Wood,
   Made us humble, made us good.

   Radera
 27. Nu gäller det att vi inför hårdare jaktvapenlagar, samt ser till att det finns gott om bostäder och terapeuter till eventuella överlevande terrorister. Det sjuka är att det jag skriver inte är raljant, utan är vår egna regerings supernaiva inställning till terrorism. Löfven pratade i sitt riksdagstal (idag) om att "EU står enade mot terrorism" och att "Sverige står enade mot terrorism." Men det gör vi inte, EU är kaos och högerextremismen frodas. I Sverige har vi en statsminister med så dåligt omdöme att han låter sig fotograferas med en IS-sympatisör. Om terrorismens mål är att slå sönder "enigheten" så har de misslyckats totalt då det inte finns någon enighet att krossa. Som grädde på moset är det bara en tidsfråga innan vår älskade vänster går ut och försöker ursäkta och relativisera terrorattackerna. Effekten av det blir ännu mer polarisering och fler (putinistiska) SD:are. Bah!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Vår beredskap är god" 2.0

   Radera
  2. Redan skett!
   Lena Melin, Aftonbladet.
   Läs och begrunda...

   Radera
  3. Lena Melin blir jag nästan illamående av bara jag hör hennes namn.

   Radera