Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2016-03-26 15:18

DPR:s fd "försvarsminister": "Separatisterna har skapat en svinstia och röra"

Hos UA Wire kan vi läsa om hur den fd ryske försvarsministern för den ryska ockupationen av Donetsk i sydöstra Ukraina, den ryske fd GRU-officeren Igor Girkin (aka Igor Strelkov) totalsågar situationen i de ockuperade områdena. Han kallar det hela för en svinstia och konstaterar att levnadsstandarden fallit enorm sedan Ryssland ockuperade området.
"[Folket säger att] det är en svinstia och röra. Allt som händer i Donetsk och Lugansk. Jag har ingen anledning att inte tro på de här människorna, för de är mina kamrater. Ingen kommer och säger: Igor Ivanovic, det blev bättre. Alla säger, en svinstia och röra. Det är vad vi har skapat i Donbass." - Igor Girkin (Strelkov)
Detta sade Girkin till den ryska nationalalfascistiska organisationen NOD och har publicerats av ryska duman.

Levnadsstandarden för lokalbefolkningen har försämrats radikalt enligt Girkin och separatisterna har byggt en kopia av det korrupta ryska oligarksystemet, utan makt åt folket och där allt tillfaller oligarkerna.
"Folket har ingen makt. Inte ens i närheten av det. Det är en kopia av det moderna ryska oligarksystemet i dess ännu mer förvärrade form. Ibland är det rent av en karikatyr. Folket har ingen makt där. Ett lokalt system av oligarkdiktatorer träder fram. [...] Folkekt som för ett och ett halvt år sedan var redo att verkligen slåss för Ryssland och stolt gå framåt ser sig nu som förrådad. De anser att Ryssland har förått dem."
Girkin anmärkte också att separatistområdets ledare öser in pengar i ryska kulturevenemang medan folket svälter.
"Folk har inte pengar för att köpa bröd, men ledarskapet organiserar enorma konserter med ryska artister som får betalt, inte gratis."
Girkin är en rysk GRU-officer, men fick sparken som försvarsminister för utbrytarrepubliken Donetsk i augusti 2014 efter att Ryssland sköt ner MH17.

Kan ni inte ryska, kan ni läsa hela artikeln på engelska hos UA Wire. Rysk psyops kan läsa den ryska artikeln här.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

28 kommentarer:

 1. Jag tycker Stina Oscarson m fl har helt rätt som föreslår kulturutbyte med Ryssland. Tänk som vår kultur kan berikas med nya företeelser.

  In other news, var 50:e gravid kvinna i Uralregionen testar positivt för HIV. Det kan vara fler, man har numera inte råd att testa alla. Ännu en sak vi kan få i utbyte av Ryssland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, enligt Oscarsson och Schyman och några likasinnade är det ju Sveriges kapprustning som gör att Ryssland rustar och är aggressiva. Allt för att gynna vapenindustrin.
   Jag saknar dock bankerna, judarna och vaccineringarna i orsaksanalysen, men det kommer väl snart med det också.
   Kan någon förklara varför det inte är Israels fel att Ryssland beter sig som svin, jag tycker inte att den frågan har blivit riktigt bottnad.

   Radera
  2. Sverige gillar ju att byta pengar mot rysk gas och olja. Varför skulle lite kultur och HIV vara så fel?

   Radera
  3. Host, tuberkelbakterier, host host. Helst resistenta då.

   Radera
 2. Är ingen kremlolog, men det finns ju lite intressanta vinklar här. Stormustaschen och f d GRU-officeren tar alltså totalt avstånd från den nuvarande ryska politiken i Ukraina, och smäller på Surkov lite extra dessutom. Surkov som väl inte har någon direkt exekutiv makt längre, men fortfarande är Putins förtrogne.
  Kan nog bli intressanta förvecklingar av det här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stormustaschen och hans husse Malofeev har väl aldrig dragit riktigt jämnt med Putin, men nyttjar varandra när det går.

   Radera
 3. Aningens skumt att han far ut så där, är det inte? Om han far ut för mkt är väl hans sista dagar räknade, eller vad tänker han få ut av att kritisera DPR nu? Tror han att han kan få separatisterna på SIN nya sida, som varken är Ryssland eller Ukraina, och kasta ut ryssarna och få en egen liten stat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådär har han låtit innan också. Inget nytt.

   Radera
 4. Blogginlägget kan sammanfattas med att civilbefolkningen har drabbats mycket hårt i östra Ukraina, som det tenderar att bli i inbördeskrig. Än värre blir det om landet dessutom är bankrutt, vilket Ukraina är efter finanskrisen 2008. Ukraina är därmed också i händerna på globala långivare.

  I Cornus narrativ har Ryssland invaderat och ockuperat östra Ukraina i samband och efter februari 2014. Det är inget inbördeskrig i Ukraina, utan en rysk invasion. Punkt!

  Med tanke på händelseutvecklingen i östra Ukraina, sedan den USA-orkestrerade statskuppen i Kiev 21-22 februari 2014 (refererande till det avlyssnade subversiva telefonsamtalet mellan Nuland och Pyatt), samt den i det ukrainska parlamentet, Verchovna rada, klubbade ”2014 års språklag” den 23 februari 2014, är det enligt mitt förmenande rättare att beskriva händelseutvecklingen i termer av inbördeskrig. ”2014 års språklag”, som kritiserades av EU-parlamentet kort därpå men som tegs ihjäl av svensk MSM, var uppenbarligen den tändande gnistan för våldsutvecklingen och separationssträvandena i östra Ukraina. I början hade Ryssland ingen ambition att gå in militärt i östra Ukraina och stödja separatisterna. Tvärtom! Putin sa mycket tidigt att ukrainare och ryssar är broderfolk. Broderfolk invaderar inte varandra! Senare händelseutvecklingsskeden har dock uppenbarligen inneburit att Ryssland har gått in militärt, inte i form av en regelrätt invasion, utan som hjälp till separatisterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns inga som helst bevis för att det där samtalet är autentiskt. 2014 års språklag gick aldrig igenom vilket man kan förledas att tro om man kallar det lag.

   +ca 100 andra felaktigheter i ditt efterblivna inlägg jag inte ens ids rada upp. Det är helt enkelt inte inbördeskrig när en massa utländska soldater invaderar landet.

   Radera
  2. Ryssland destabiliserade Ukraina, precis enligt Dugins instruktionsbok. Att Ryssland är på plats är alla eniga om, inklusive Putin, exklusive FIB Kulturfront. Den däringa språklagen har varit uppe i precis alla forum man kan tänka sig, ihjältigningen måste ha floppat...? Om man inte hade ambitionen att gå in i östra Ukraina, var väl taktiken att göra en stor truppsammandragning och provocera två meter från gränsen rätt konstigt?

   Radera
  3. @Hen Dover 17:57

   Djävlar, vad det avlyssnade samtalet mellan USA:s biträdande utrikesminister Victoria Nuland och USA:s Ukrainaambassadör Geoffrey Pyatt stör dig! Uppenbarligen förstör det ett narrativ, som du har köpt rakt av!

   Varför presenterar du inga bevis på att det avlyssnade samtalet är ett falsarium?

   I alla fall anser Angela Merkel att det avlyssnade samtalet är autentiskt, ty hon anser att Nulands ”Fuck the EU”-förolämpning är oacceptabelt. Merkel har med detta språkbruk uttryckt den starkaste form av ogillande gentemot Nulands förolämpning. Se Der Spiegel 2014-02-07:

   ”Reaktion auf US-Diplomatin: Merkel findet "Fuck the EU"-Beleidigung inakzeptabel

   Angela Merkel ist empört über die US-Diplomatin Victoria Nuland. Deren abfällige Äußerung "Fuck the EU" im Zusammenhang mit der europäischen Ukraine-Politik verurteilt die Kanzlerin scharf. Gleichzeitig verteidigt sie die EU-Außenbeauftragte Ashton.

   Berlin - Im Sprachgebrauch der Kanzlerin ist das wohl die stärkste Form der Missbilligung: Die Beleidigung der EU durch die US-Diplomatin Victoria Nuland sei "absolut inakzeptabel", sagte Christiane Wirtz, stellvertretende Regierungssprecherin von Angela Merkel, in Berlin.”

   Uppenbarligen anser också den oborstade madamen med det vulgära språkbruket, att det avlyssnade telefonsamtalet är autentiskt, eftersom hen har bett sina europeiska partner om ursäkt för förolämpningen:

   ” "Natürlich hat Frau Nuland mit ihren europäischen Partnern gesprochen und sich für die Bemerkungen entschuldigt", erklärte Jennifer Psaki, Sprecherin des Außenministeriums in Washington.”

   http://www.spiegel.de/politik/deutschland/angela-merkel-findet-fuck-the-eu-von-nuland-voellig-inakzeptabel-a-952092.html

   Radera
  4. Ha ha, så man ska bevisa att grejer som dyker upp på internet utan källa är falsarier? Då tycker jag att du ska bevisa att du inte är pedofil.

   Radera
  5. Ben, här sjönk du i kloaken ha ha.

   Radera
  6. Din mammas kloak ja. Men det ser jag som ren välgörenhet, hon har det inte lätt med kunderna sen amputationen.

   Radera
  7. "+ca 100 andra felaktigheter i ditt efterblivna inlägg"
   "bevisa att du inte är pedofil."

   Och så finalen "Din mammas kloak". Jag är mycket svag för mamma-skämt/förolämpningar

   <3 Ben

   Radera
 5. @"Finns inga som helst bevis för att det där samtalet är autentiskt."

  Menar du att Nuland/Pyatt samtalet är "rysk propaganda"?

  Ha ha ha! Visst, ryssarna har fejkat ihop allting, sen släpper de denna propagandavideo på propagandakanalen RT där de fejkar en presskonferens med fejkade AP reportrar och fejkade talespersoner för State Department som alla egentligen är ryska agenter...

  State Dept spokesperson grilled over "F**k the EU tape"
  https://www.youtube.com/watch?v=OWfBW1ExZmc

  A New Low in US Meddling? State Dept Spokesperson Gets Grilled on Ukraine Phone Tap. 2/6/2014.
  https://www.youtube.com/watch?v=-5Px_dRO2rs

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du håller alltså med?

   Radera
  2. Jag gör närr av din ryssofobi, om du nu måste ha det förklarat för dig.

   "State Department spokesperson Jan Psaki admitted that after the tape was published Nuland had to call her EU colleagues and apologize."

   Radera
  3. Ja, några sakargument hade du i alla fall inte, så jag antar att du håller med?

   Radera
  4. Det är alltid roligt att se din reaktion Ben när du blir överbevisad.

   Radera
  5. Jag förstår inte varför folk som gillar Putin tycker det är så märkligt och infernaliskt att USA i ett läge där

   1) en regim är Väst-fientlig, och
   2) en folklig massrörelse är på väg att skrämma bort den regimen,

   stödjer folkrörelsen med uppmuntran och lite kaffepengar. Allt annat vore tjänstefel!

   Men att det skulle vara en CIA-planerad kupp är förstås rena fantasier. Om det skulle varit så enkelt att CIA betalade tiotusentals personer att i månader mitt i smällkalla vintern (det var bitvis -30) bo i primitiva tält på Maidan så skulle Moskva och deras marionett i presidentpalatset enkelt kunnat betala folket mer pengar för att åka hem.

   Radera
  6. Wikström, du har rätt bara om man likställer svammel med bevis. Vilket du ju gör i och för sig.

   Radera
  7. @Ben Dover

   Nu får du ju ge dig. Menar du att det inte finns bevis för att Nuland/Pyatt samtalet är äkta?

   "US Diplomat Apologizes For Cursing Ally
   The State Department's top official for Europe apologized today after being caught making a crude and dismissive remark about the European Union, one of America's top allies."
   http://abcnews.go.com/blogs/headlines/2014/02/official-apologizes-for-f-k-eu-comment/

   @Kristian
   Jag förmodar att du inte ens vet vem CANVAS/OTPOR är?

   Does the USA sponsor revolutions?
   https://www.youtube.com/watch?v=lpXbA6yZY-8

   Radera
  8. Det finns inga bevis för att samtalet inte är klippt, redigerat eller på annat sätt manipulerat bara för att hon bad om ursäkt för tre av orden hon sa. Det kan ju vara sagt i en helt annan kontext, t ex. Eller delvis äkta och delvis fejk. Dvs, hela innebörden av samtalet är opålitligt.

   Radera
 6. På tal om kremlologi. Kolla in den här otroligt flagranta och taffliga informations/hybridkrigs-handlingen _riktad_direkt_mot_USA_. En stackars afrikansk bartender i ST Petersburg som tydligen lurats att delta i detta PSYOP-pekoral. ...Sh*t, m*therf*cker! Undrar om han får beskydd av sina uppdragsgivare nu när hans identitet kommit ut. Eller om det inte behövs, han kanske blir förlåten (då menar jag av de som tycker det är synd att häda koranen) för att han agerade i en spelfilm ämnad att ritka vrede mot USA... Ändamålen helgar kanske medlen... M*therf*ckin sh*t...

  http://www.theepochtimes.com/n3/2002774-fake-video-of-american-shooting-a-quran-traced-to-russian-propaganda-agency/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det slår inte "Fuck the EU"

   Radera
  2. Nä den var också rolig men ändrar inte verkligheten den heller.

   Radera