Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-03-21 08:15

Dags för högmässa i Church of S:t Jobs

Ikväll svensk tid är det återigen dags för högmässa i Church of S:t Jobs (NASDAQ:AAPL). Dels hålls en gudtjänst på den själva påvliga adressen Infinite Loop 1 och dels kommer denna gudstjänst att streamas till rättrogna följeslagare över hela Internet. Nedan följer en kort titt på aktiekursen inför denna händelse.
Dagschart Church of S:t Jobs
Aktiekursen för aktien följer utvecklingen på den tekniktunga NASDAQ-börsen rätt väl, vilket förstås inte är konstigt med tanke på Church of S:t Jobs vikt i index. Kort sagt har aktien återhämtat sig de senaste veckorna, men ligger ändå på nivåer som sågs 2014.

Man kan knappast läsa in några förväntningar på dagens väckelsemöte i aktiekursen. Inte så konstigt heller. Det som väntas är en ny normalstor iPad, en ny version av iPhone 5 med modernare hårdvara för oss som inte vill bära omkring på en tegelsten, nya armband till klockan (weeee!) och lite mjukvaruuppdateringar. Kanske kan någon dator också uppdateras, men några anmärkningsvärda överraskningar väntas inte. Kanske skräller man till och släpper en ny extern skärm, då den gamla nu är tre år gammal och därmed saknar aktuellt formspråk och är "lågupplöst".

Det tål att upprepas att Church of S:t Jobs måste uppfinna hjulet igen och igen för att kunna expandera, även om man likt andra feta katter, som Microsoft, förstås kommer fortsätta vara lönsamma ändå. Massiva tekniksteg är att anse som osannolika, och i den mån de sker kommer de aldrig få så stor betydelse som t ex iPhone fick, eftersom kyrkan numera är så stor.

Kanske följer en ironisk liveuppdatering från högmässan här på bloggen ikväll. Kanske inte.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Det nya är väl att iPad Pro kommer i en mer normalstor version. Gissningsvis kommer "pro"-funktionaliteten på sikt inkorporeras i alla paddorna. Själv vill jag ha en mini-stor padda med support för pennan.
  IPhone SE är som sagt en nedbantas 6S med iPhone 5 skal om ryktena stämmer. Lite trist att de inte kunde ta fram en ny design också så att telefonen känns ny. Inget fel på designen på femman, men man vill väl i regel inte att ens nya telefon förväxlas med en som är tre år gammal..

  SvaraRadera
 2. Det här är en gammal bok, men det betyder inte att den inte längre stämmer, bara att Apple hunnit inta fler av rollerna som beskrivs i den:
  https://en.wikipedia.org/wiki/The_Innovator's_Dilemma

  Annat: Är det så att följeslagarnas antenner bakom örat blivit så små att de går att dölja eller sker tankeintegrationen på något annat sätt numer?

  ...ber om ursäkt för möjlig OT och definitiv OPR (Obskyr Popkulturell Referens)

  SvaraRadera
 3. Jag tror dom kommer att tillkännage att en laddkabel i fortsättningen kommer att kosta typ 4 USD, dvs i nivå med andra tillverkare, och inte ca 40 USD som nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tvärt om. Framtida iphones (inte den som lanseras inom kort afaik) kommer bli av med hörlurspluggen, så de som köper nästa generations iphone kommer behöva köpa headsets med lightning-kontakt istället (vilket inte lär göra dem billigare), och för att kunna ladda och lyssna på musik i hörlurar (som jag gör nu) måste man förmodligen ha en extra adapter. Antagligen kan man bygga telefonen 0,5 mm tunnare då, för det vill konsumenterna tydligen betala extra för tror Apple.. Det tror inte jag, men jag tror de kommer undan med det i alla fall.

   Radera
 4. Här ser man hur mycket en enda rik, vit man kan åstadkomma.
  Apple behöver en ny Steve Jobs.
  Kommittéer kan inte ersätta ett ensamt geni.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast så värst rik var väl varken han eller Woz från början. Vilket visar vikten av att även barn till låginkomsttagare måste ges möjlighet till bra utbildning, och även entreprenörer utan stort eget kapital måste kunna ges en chans.

   Radera