Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-03-08 08:11

Åsa Romson och Miljöpartiet nominerad till årets miljöförvillare/greenwasher

Föreningen Jordens Vänner delar årligen ut det prestigefyllda Svenska Greenwash-priset, dvs för mesta miljöförvillare. I år är Miljöpartiets partistyrelse inklusive miljöminister Åsa Romson nominerad för sitt kramande av kolkraft och hyllande av det totalt misslyckade Parismötet. Du kan rösta på vem som bör vinna Svenska Greenwash-priset här.
Åsa Romson - årets miljöförvillare 2015?
Foto: Kristian Pohl / Regeringskansliet

De fyra nominerade är Ekobyggmässan, Stockholmshem, Volkswagen och Miljöpartiets partistyrelse

Ekobyggmässan nomineras för sina sponsorer, inklusive kolkraftsbolaget Vattenfall.

Volkswagen får sin nominering för dieselutsläppsfusket, och Jordens Vänner konstaterar att Volkswagen trots fusket gjorde ett rekordår i Sverige.

Stockholmshem får sin nominering för sin renovräkning av socialt utsatta, varav nästan hälften pensionärer, i form av GrowSmarter-projektet, med sina 64%-iga hyreshöjningar i Årsta under täckmantel av ett miljöprojekt.

Slutligen har man så Miljöpartiets partistyrelse och med det Sveriges "miljöminister" Åsa Romson. Motiveringen följer: 
"Miljöpartiets partistyrelse. Inför riksdagsvalet 2014 lovade Miljöpartiet att verka för att Vattenfalls kolkraftsverksamhet skulle avvecklas. Detta vallöfte sveks när Miljöpartiet som en del av regeringen valde att försöka sälja kolkraften istället för att avveckla den. Utöver det var den miljöpartistiska delen av regeringen huvudansvarig för Sveriges undfallande roll under FN:s klimattoppmöte COP21 i Paris i december 2015. Ansvariga i partistyrelsen har också hyllat Parisavtalet, som helt saknar konkreta beslut och bindande formuleringar för hur klimatet ska räddas."
Så var det med den saken. Åsa Romsons utsläpp av orenat bajsvatten i Östersjön, användande av förbjuden giftig bottenfärg, dieselfusk och vingklippta viltfångade papegoja är så 2014 och omfattas inte av priset.

Ni kan själva rösta på vem som bör vinna detta prestigefyllda pris här. Kom ihåg att det idag är internationella kvinnodagen och kvinnor bör kanske uppmärksammas lite extra en dag som denna.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

19 kommentarer:

 1. Åsa Romson har gjort så mycket dumheter att hon borde stå som ett eget alternativ under Miljöpartiets partistyrelse. För övrigt hade hon nog passat i en grön dumstrut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller som staty på Bollnästorget med dumstrut på huvudet och den vingklippta papegojan på axeln.

   Radera
 2. Sådärja !
  Då har man gjort sin plikt vid rösturnan.
  Jag säger som Cornu, idag sätter vi kvinnan i centrum !!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Öppna en ny In private flik och rösta igen! :)

   Radera
 3. Åsa "Alla som har åkt tunnelbana i Stockholm är svenskar" Romson borde avgå. Liksom hela hennes parti. Ur riksdagen och övriga beslutande församlingar. För alltid. Demokratin är inget värd när alla som har åkt tunnelbana i Stockholm är svenskar. Öppna gränser underminerar demokratin liksom den ekologiska hållbarheten. Men vad bryr sig en "miljöpartist" om det?

  SvaraRadera
 4. Kan tipsa om opinionsbildning: Det går att rösta hur många gånger som helst genom att öppna nya 'in private' flikar i Chrome. Antagligen funkar samma trick i Explorere/Edge eller Firefox. Detta eftersom de använder cookies (otroligt korkat) för att begränsa röstningen. I in private läge sparas inte cookies. Bland annat SvD använde samma metod för att begränsa antalet fria artiklar men har sedan dess tyvärr blivet smartare.

  Så dra ert strå til stacken och utnämn Miljöpartiet till de miljöförvillare de är! (kanske kan någon skriva ett fint script för detta, men kanske väl uppenbart?).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sånt där skall man hålla tyst om. Det leder bara till kapprustning. För nu sitter Åsa där och klickar febrilt på de andra alternativen.

   Radera
  2. Det har hon väl någon statssekreterare till?

   Radera
  3. Nog för att jag har noll förtroende för Åsa men att rigga omröstningar gör ju bara att de förstörs. Sprid ordet istället. :)

   Radera
  4. Herregudars, de är så korkade att de skriver på sidan att de använder kakor. Det är som att be om röstmanipulation.

   Radera
 5. Det är många som platsar som miljöförvillare och greenwasher.
  http://www.mrc.org/sites/default/files/uploads/marketing/earthDayReport/SR-ClimateHypocrites-web_.pdf

  Noterar övertramp efter övertramp.
  Nordengren i P1 ogillade oljeaktier och vill visa sin höga etik-i samma program berättade han om helgens USA resa!
  Dubbelmoral är inte dubbelt så bra!

  SvaraRadera
 6. Det har sagt tidigare och det kan sägas igen: "Miljöfrågan är alldeles för viktig för att Miljöpartiet skall ha hand om frågan,"

  SvaraRadera
 7. Stockholms allmännytta är nog Sveriges sämsta. Investeringarna i sitt hyresbestånd är väldigt lågt, dvs, så gott som "obefintlig"(aka väldigt låg) nyproduktion, samtidigt har de sålt av stora delar av sitt bestånd till reapris, ca 30% under marknadspris, normen vid en omvandling är väl runt 15% för att det skall bli affär. Det är ett antal miljarder som gått förlorade där, som hade kunnat investeras i nyproduktion, sedan har ju Stockholmsstad plockat ut rätt mycket av vinsterna från bolagen också.

  SvaraRadera
 8. En anledningen rösta på MP är väl att de inte erkänner att Vattenfalls verksamhet i Tyskland är en fråga för Tyska politiker att besluta om.
  Kolkraften behövs om man inte vill importera mer gas från Gazprom-vilket man kanske bör göra!
  För vind och sol räcker inte!

  SvaraRadera
 9. Miljöpartiet, aka vattenmelonerna, ett djupt rött parti med en tunn grön fernissa, borde vunnit priset för länge sen.

  Sen att de får det när deras realpolitik frontalkrockar med deras retorik som egentligen borde ge dem hyckleripriset, må vara hänt.

  Uppriktigt sagt är nog miljöpartiet det värsta som drabbat natur och miljö de senaste hundra åren eller så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men miljön i badstugor och för vissa grupper svenskar ( läs kvinnor ) har det ju, om jag fattat rätt, blivit riktigt "mysigt".
   Då icke endast på fredagar utan , tydligen , för jämnan...
   Nästan enbart Mp´s förtjänst.

   Radera
  2. Kanske Åsa och hens vänninor i bästa smartaste tjejgänget kan fira Åsas utmärkelse, om hen får den, med en utekväll på stan i Östersund?

   Radera