Cornucopia?

2016-02-08 08:04

Veckans OMXS30

Veckan som gick bjöd på förnyat fall i OMXS30. Stockholmsbörsens storbolagsindex backade 1.93% under vecka fem.
Dagschart OMXS30.
Därmed fortsätter den nedåtgående trenden och index är nu ner 8.06% sedan årsskiftet.

Dock ligger man fortfarande kvar mellan stödet runt 1300 och motståndet runt 1400, och stödet testades under onsdagen. En ny liten upprekyl kan alltså vara det vi ser nu, återstår dock att se om den orkar högre än förra rekylen, vilket skulle tala för en uppgång.

Med tanke på konjunkturläget finns det dock få anledningar att försöka tjäna några procent på börsen nu, annat än via aktiv trading. Är man långsiktig är man likvid nu, då uppsidan är högst begränsad när konjunkturen gått in i överhettning.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Priset på Deutsche Bank-CDS:er har fördubblats på några dagar:
  https://twitter.com/AlasdairPal/status/696640348366487552/photo/1

  SvaraRadera
 2. Rounded bottom som kan innebära en uppgång x2 av sträckan från botten till dagskurs.
  DB är Europas Lehman Bros. spekulerasd det. En bank som har valt att släppa ut lite luft ur balansräkningen vid årskiftes-rapporten. Det brukar komma mera!

  DB var gång en liten skitbank mindre än Landesbanks innan tyskarna hoppade på avregleringståget på 90-talet och ville bli Europas finanscentrum. DB har varit huvudaktör i allt dåligt som skett sedan 2000. Bl.a var man största aktör när det gäller att sälja och finansiera toxic waste i form av subprime CDO´s. Man har även fortsatt och förpacka "buy to rent"-CDO´s sedan 2010. DB sänkte framförallt Irland men är huvudaktör i all tysk utlåning till svaga euro-länder. Bad Bank nr 3 är väl på väg snart.

  SvaraRadera
 3. 1300 ser ut att brytas, frågan är som vanligt vad som händer när USA vaknar.

  SvaraRadera
 4. "Är man långsiktig är man likvid nu" ??? Ehh. Är man långsiktig köpar man det som är billigt oavsett hur börsen som helhet utvecklar sig. Dessutom finns undersökningar inom ämnet som visar på att på riktigt (riktigt) lång sikt tjänar man mer pengar på att ständigt ha pengarna på börsen jämfört med om man lyckats pricka botten och toppen perfekt. Troligtvis pga effekten utdelningar har och att återinvestera dessa.

  SvaraRadera