Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-02-15 10:34

Ryssland har bombat ännu ett av Läkare utan gränsers sjukhus

Ryssland har sedan man började bomba civilbefolkningen i Syrien systematiskt bombat sjukhus. Idag nås vi av beskedet att ännu ett av Läkare utan gränsers (MSF) sjukhus i Syrien, denna gången i Idlib, har bombats av Ryssland.

Sjukhuset i Idlib bombades och förstördes i morse rapporterar MSF:

Sjukhuset ska även bombats igår.
Så sent som 5:e bombades ett annat av MSF:s sjukhus, vilket finns rapport om på organisationens hemsida.
“I was on my way to the hospital to help admit people who had been injured by the airstrikes,” says one staff member. “But as soon as I reached the hospital, I myself got injured. It all happened very quickly. I saw what looked like an explosion and then a flash of light, and then I lost consciousness for five minutes. My colleagues saw me lying on the ground, bleeding, and rushed me inside. I was injured in both my arm and leg by shrapnel.”
Jag har tidigare kritiserat bombningen av ett av MSF:s sjukhus i Afghanistan, en enskild händelse. Nu vill jag se den samlade svenska vänstern och alla som kritiserat den enskilda bombningen i Afghanistan massivt fördöma Ryssland och kräva att man slutar bomba civila.

Ryssland bombar systematiskt och fullt medvetet civilbefolkningen och sjukhus i Syrien. Man använder dumma ostyrda bomber och lägger ut bombmattor över civila bostadsområden och städer. Ryssland saknar all respekt för civila, mänskliga rättigheter, krigets lagar eller folkrätten. Man har inte ens respekt för sin egen civilbefolkning, vilket visat sig i delrepubliker som Tjetjenien, Dagestan, Abchasien mfl platser.

Tvärt om gynnar dödandet av civila ryska intressen, då det driver på flyktingströmmarna som destabiliserar EU.

Exemplen på ryska bombningar av sjukhus är inte enstaka, som från Afghanistan, utan systematiska och massiva.

The Guardian rapporterar om fyra sjukhus bombade av Ryssland fram till oktober och hur Assadregimen släppt tunnbomber mot ett av MSF:s sjukhus i december. The Telegraph rapporterar om tolv sjukhus i Syrien, som bombats av Ryssland till och med oktober. I november bombades ett av MSF:s sjukhus av Ryssland.

Till skillnad mot den transparenta demokratin USA förnekar förstås Ryssland när de bombat sjukhus, men Bellingcat har effektivt slagit hål på dess förnekanden.

Det tål att upprepas igen och igen och igen - Ryssland bombar den syriska civilbefolkningen i landets västra delar - man bombar inte IS. Var är fördömandena från den svenska vänstern? Från rysstrollen och deras svans av nyttiga idioter kan vi förstås inte vänta oss några fördömanden, eftersom de anser att Ryssland står över allt annat som den fulländade diktaturen och förebilden i allt.

Jag påminns återigen om läsaren som hade flytt från Polen under kalla kriget och tillsammans med sin respektive utbildades till läkare i Sverige. Som en del av läkarutbildningen på den tiden gjorde man en veckas studiebesök hos det svenska försvaret. Läsaren kunde inte hålla sig för skratt när vederbörande insåg att svenska försvaret faktiskt genuint trodde att Sovjetunionen skulle följa folkrätten och krigets lagar.

För Ryssland är ett rött kors något att sikta på och inget annat. Sverige bör vara medvetna om att när vi dras in i en konflikt med Ryssland kommer svenska civila mål och sjukhus vara måltavlor för ryska bomber. Det gäller i synnerhet allting inom någon kilometer från militära mål, t ex all bebyggelse runt Gärdet i Stockholm, där man hittar L24, Tre Vapen och flera anläggningar på Tegeluddsvägen, men förstås även alla städer som har regementen, flygbaser eller andra militära eller civilt militära mål. Det finns inget "kirurgiskt krig" för rysk del - det finns bara utplåning av motståndarsidan, inklusive civila - och baserat på Rysslands bombningar av sina egna medborgare i Tjetjenien, Abchasien eller Dagestan inkluderar det även det egna folket om de står i vägen.

Tillägg: Ser ut som att det var ett barn- och kvinnosjukhus som bombades. Se skylten 51 s in i nedanstående video.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

66 kommentarer:

 1. Men kom ihåg:
  USA är alltid fel. Alltså är Ryssland rätt, i alla fall om de är emot USA.

  Samma sak gäller islam. Islam är en progressive kraft som man inte får motsätta sig. (I så fall är man rasist). Detta gäller så länge som muslimerna är emot USA.

  Källa: Svensk mainstream media

  SvaraRadera
 2. AAAAHGHGGHLAPSOSDJK!½"!"¤ RYSSEN KOMMER!!!

  SvaraRadera
 3. Jag har stött på samma attityd när jag har haft samröre med folk ur .76'e och .336'e.
  "Visa inte så stora röda kors, för er egen skull.."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl patgb 360 i ambulansversion som har ett stort rött kors på varje sida, uppvärmt för att synas extra väl på IR. Blir ett givet mål.

   Radera
 4. Där rök de 300 kronorna som jag satte in till Läkare utan gränser, vid en god väns begravning, blir väl att sätta in mer pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lär behövas. MSF bor nästan alltid på riktigt bra hotell. De undviker de mest flagranta 5-stjärninga, och abonnerar gärna något lyxigt, men lite undanskymt hotell helt.

   Radera
  2. Med tanke på att de jobbar i krigs och kris zoner, långa dagar och under stor press, tror jag faktiskt det kan ursäktas att de får bo på finare hotell istället för på ett vandrarhem. Om det gör att de kan hålla ut några veckor till i området så är det nog värt det.

   Radera
  3. Särskrivare som vet hur det går till på fältet, ser jag. Nu var det väl så i just det specifika fall jag stötte på att de väntade i säker stad (på undanskymt hotell) just för att de inte ville gå in innan TV-teamen var ordentligt på plats. Men tro vad du vill där hemma i stugvärmen. LOL.

   Radera
  4. Vad är det för skitsnack? Du får det att låta som om du vet vad du pratar om och har spenderat en massa tid i "fält" men uppenbarligen vet du inte vad du pratar om. Tyck om eller tyck illa om MSF men hur kan det undgå någon att boende och lön är extremt basala?

   Radera
  5. Oj. Du låter nästan som en bortskämd UD-tjänsteman :) (har ni fortfarande "hardship" för lidandet att bo i Bangkok?) Jo jag har "jobbat i fält" privat, bla på just den plats de MSF-arna borde ha varit. Det är klart att man måste bo bra på lyxhotell och åka stor SUV (Oxfam hade faktiskt lite enklare minibussar, så lite respekt där). Om det är ett vanligt jobb med god lön och fina hotell så kanske de inte borde utmåla sig som så satans ideella?

   Radera
  6. Har aldrig jobbat för UD så det vet jag inget om - MSF har f.ö. inget som heter hardship payment. På vilka platser påstår du att du jobbat på samma ställe? Har aldrig sett en MSF-suv, om det nu skulle vara ett problem. Land Cruiser 75(?) är standard - ett bra fordon som knappast kan klassas som lyx. Vid "emergencies" hyrs fordon och då blir det vad som är tillgängligt och anpassas efter vad de ska användas till. Att du tror att Oxfam använder minibussar generellt gör mig mer och mer övertygad om att du jobbat något kortare konsultuppdrag någonstans och sett något enskild kontext. Att MSF generellt använder sig av fina hotell är just skitsnack och jag fattar inte varför du vill sprida något sådant. Jag har själv arbetat för MSF runt tio gånger och tjänar cirka 16000 per månad (innan skatt). Kritisera gärna MSF, finns absolut brister, men vad du säger är enbart snömos.

   Radera
  7. Här är en bild från mitt egna boende i Sydsudan. Fruktansvärd lyx, eller hur?

   http://forumbilder.se/F8U39/1265959-10151688241587584-1603906559-o.jpg

   Radera
  8. Här är två exempel till jag plockade fram bland mina bilder:

   http://forumbilder.se/F8U39/2012-01-18-07-56-28.jpg
   http://forumbilder.se/F8U39/2012-01-28-21-05-09.jpg


   Har hänt att jag bott på hotell när jag arbetat i städer. Givetvis måste ett hotell vara någorlunda säkert vilket begränsar utbudet. Givetvis delar vi i regel rum och nej, det är inte Hilton etc. vi pratar om. Under Ebolan var det några bättre hotell som gav oss bra priser då de ville ha oss där men även där var det många i samma rum och knappast någon "lyx" att prata om. Har f.ö. fått två av mina egna laptops förstörda pga av hotell - i ett fall dålig spänning från generatorn och i andra fallet tack som läckte vid regn.

   Radera
  9. Lesserfool, skulle jag kunna få publicera dina kommentarer och foton som ett separat blogginlägg?

   Radera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  11. Lesser,

   Trevligt att du extrapolerade lite till sist. Det är UD som har hardship i BKK, naturligvis, men nu har du ju berättat att du inte är där. Noterar att du nu tillstår att jag gjort "konsultuppdrag" och det kan väl iofs stämma. Jag skulle (sannolikt) aldrig ta anställning i någon NGO.

   Någon Landcruiser från MSF såg jag aldrig, det är helt säkert, men jag ska faktiskt erkänna att jag inte noterade vilken NGO varje enskilt fordon tillhörde, det var tämligen många NGO's aktiva, men alla utom Oxfam körde stora, nya SUVar (med 1-2 pax i varje, medan lokalbefolkningen gick eller åkte extremt överlastade fordon).

   När det gäller hotellet så hade jag en diskussion med personalen, som gav en hel del intressanta detaljer. Bla fanns det gott om lediga rum, men MSF hade abbonerat hela hotellet. Det var ju lite synd, då det var ett lite lustigt hotell, i en återvändsgränd, undanskymt, men av extremt god klass. Det kanske inte är normen, men jag såg vad jag såg.

   Lustig detalj i sammanhanget är att MSF sen valde att förlägga sin operationella bas till det absolut minst välrennomerade (privata) sjukhuset i området. Det kan givetvis finnas skäl till det som jag inte känner till, men jag kunde inte låta bli att fundera hur det kom sig..

   Jag vill absolut inte nedvärdera din insats. Tvärtom är det naturligvis berömvärt att jobba under dessa förhållanden för 16.000.

   Men som du själv säger finns det brister hos MSF och andra NGO's och det måste ju få diskuteras.

   Radera
  12. Vänta nu, du säger alltså att du vid ett tillfälle sett ett MSF-boende och påstår då att ”MSF bor nästan alltid på riktigt bra hotell”? Efter en datapunkt anklagar du mig sedan för att extrapolera? Jag antog att du åtminstone rapporterade om något du sett vid ett flertal tillfällen runt om i världen. Du ser ingen ironi i extrapolerings-anklagelsen?

   Jag har varit med om att vi ”tagit över” hela hotell. T.ex. minns jag tyfonen Haiyan. Just där jag befann mig hyrde vi ett helt hotell och använde mestadels egenrekryterad personal vilket blev betydligt billigare än andra alternativ. Kan mycket väl tänka mig att från det att kontraktet var påskrivet tog ett tag innan vi flyttade in och med all säkerhet stod hotellet nästan tomt mot slutet då insatsen var nedskalad men hyreskontraktet fortfarande giltigt. Nu innan jul arbetade jag i ett kolerautbrott som var under hyfsad kontroll men vid ett tillfälle såg vi en stor ökning av fall varpå vi var nära att skala upp. Pga av faktorer utanför vår kontroll gjorde vi inte det vilket visade sig vara tur då antal fall efter ett par veckor kraftigt gick ner igen. Men hade vi dragit på så hade vi haft boenden som stått tomma, lager fulla av material och ett antal oanvända bilar. I krig, katastrofer och utbrott av smittsamma sjukdomar är det helt naturligt att sådant då och då inträffar. Vad anledningen är till vad du såg var vet jag såklart inte men jag kan med min egen erfarenhet tänka mig ett antal scenarier, liknande de två som jag nu beskrev.

   Med risk för att återigen extrapolera, men med datan jag har
   1) Ett sjukhus sprängs
   2) 6-10 är snabb att påtala hur bra hotell MSF alltid använder
   så kan jag inte låta bli att dra slutsatsen att 6-10 inte verkar vara en särskilt sympatisk person.

   Radera
  13. Att det är tragiskt att ett sjukhus bombas är väl rätt självklart. Jag har inte påstått något annat - naturligtvis! Men det fritar väl inte MSF från kritik på andra punkter, eller hur resonerar du?

   Nu har du ju inte bara vidkänt att det finns brister i MSF, utan även att ni gör exakt vad jag skrev, dvs tar över hela hotell (inkl tomma rum och därmed skapar problem för andra, som inte har MSF-muskler) Extrapolera använde jag positivt, men du tolkade det negativt. Du verkar fö tolka det mesta negativt, ta kritik mot MSF personligt och ha ganska tunnt skinn.(Jag har iofs full förståelse för om det du varit med om påverkat dig starkt.)

   Det som däremot skulle vara intressant är att höra om de brister i MSF som du anser värda kritik.

   Radera
 5. Rörigt värre i Syrien.
  Turkarna bombar Kurder som stöds av väst.
  Turkar köper ISIS olja.
  Ryssar bombar rebeller.
  Rebeller bekämpar regimen och ISIS.
  Turkiet vill ha USAs godkännande att bomba kurder.

  Och nu har bombmattan träffat ett rött kors.
  Antingen är det en matta eller en strategisk bombning.
  Eller finns det mattor som har intelligens att undvika röda kors.

  Noterar oxå att antalet sjukhusbombningar inte är en direkt följd av Rysk inblandning:
  Physicians for Human Rights said it had documented 313 attacks on medical facilities and the deaths of 679 medical personnel in Syria since protests against the regime of Bashar al-Assad began in March 2011 until the end of August 2015.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är en äcklig apologet som ursäktar dessa bombningar.

   Radera
  2. Ursäktar inget alls.
   Sätter det i relation till krigets andra förehavanden.
   Ditt Rysshat har nog fått dig att se saker ur ett perspektiv som inte är helt objektivt.

   Radera
  3. Att relativisera är att ursäkta. Och vi svenskar skriver rysshat med gemener.

   Radera
  4. Gemen det håller jag med om!

   Radera
  5. Det är du, herr Cornubot, som framstår som en genomskinlig betald äcklig apologet av folkmord. Dina takfiri-kompisar har börjat med sitt angrepp av Syrien sedan några dagar tillbaka. Hade det varit ett icke-imperialistiskt land som har begått dessa brott mot internationell rätt hade du spydd galla i helgen; som det är nu, man får anta att du varit "upptagen" med dina får...

   Oh nej, bara för att du råkat publicera denna "nyhet" innebär inte att den är sant. Jag avvaktar mer trovärdiga händelseanalyser uppbackade med faktiska argument (eftersom Bellingcats färgläggning redan är avslöjad)

   Radera
  6. Ryss hat med GEMENER?
   Trodde du menade gener...

   Radera
  7. LXV, du menar att Cornu är jihadist?
   Det skulle ju möjligen kunna förklara ett och annat.

   Radera
  8. Lägger man ut en bombmatta så får man väl anses avsikligt bomba allt som kommer i bombmattans väg.

   Ursäkten att bombmattan inte skulle undvila ett rött kors är lite som att skjuta vilt omkring sig med en kpist på stan och ursäkta sig med att man bara sköt lite på måfå och inte alls siktade på offren...

   Radera
 6. Tyvärr verkar det som att den ryska doktrinen fungerar. Man blir avtrubbad. Det nya normala är att ryssland bombar sjukhus och civilbefolkning. Och för de som inte tänker så långt är Putin snart den starke mannen som skall rädda Europa från flyktinginvasionen.

  Dock misstänker jag att han kommer att få slut på pengar snart, och då räcker det inte med ett litet krig i Syrien för att hålla hemmaopinionen i schack. Antingen går han då "all in" i en sista maffiaspasm i utlandet eller så kollapsar ryssland.

  Dessutom undrar man om den ryska doktrinen innehåller planer för hur det hela skall avslutas eller om de bara improviserar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skrattar alltså åt bombningar av civila och sjukhus? Då vet vi det när du kommenterar i andra ämnen.

   Radera
  2. Vill förtydliga att jag skrattar år rysskräcken, den är absurt rolig. Helt omöjlig för mig att förstå.

   Radera
  3. Jag ser inte att jag gett uttryck åt någon rysskräck alls. Däremot är det rätt klart att Putin är den högsta maffiabossen i Ryssland. Och som för alla maffiabossar finns bara ett möjligt slut.

   Radera
  4. enannan - det är bara härskarteknik från någon som saknar argument. Rysskräckskortet är precis som rasistkortet något man spelar ut när man inte har riktiga kort att spela med. Den som säger "rysskräck" i sin argumentation är bara att ignorera.

   Radera
  5. Tror inte någon av dem ställer upp i ett svenskt nyval, utan du har nog att välja mellan Löfven och Anna Kinberg Batra. Men det går ett flyg 00:55 från Arlanda till Moskva. Det är ju bara att hoppa på det.

   Radera
  6. Putin är den farligaste världsledaren sedan Andropov. Kanske t o m farligare.

   Radera
  7. Obama bombar nästan dagligen civila och barn med drönare.. och ni "ASdasdlikhasl hJÄLP PUTIN.. gud

   Radera
  8. FYI: Putin dödar enormt mycket fler civila än Obama.

   Eller räknas bara människoliv när det är drönare som fäller bomben?

   Radera
  9. "Putin är den farligaste världsledaren sedan Andropov. Kanske t o m farligare."


   Jag fattar inte hur du kommit till den slutsatsen? USA har destabiliserat hela Mellanöstern! Effekterna av Clintons härjningar under arabiska våren har bara börjat! Libyen är en katastrof, Syren är en katastrof ! Irak är en katastrof! Saudi bombar Jemen! Och som en dunk bensin på brasan flyer USA CIA drönare över hela området och dödar helt godtyckligt! Obama är PERSONLIGEN involverad i vem som skall drönas! Och ni sitter och dillar om Putin!

   Radera
  10. Vadå "dillar om Putin"? Det går alldeles utmärkt att avfärda både USA och Putin i samma veva. Liksom man kan avfärda både kommunismen och nationalSocialismen. Orsakerna till att somliga delar av Mellanöstern är ytterst instabila, beror på många fler faktorer än "USA". Men vissa av oss primater tycks älska svartvita kategorier och enkla orsakssamband.

   Radera
 7. Fördelen med att vara en diktator är att man kan skita i de regler som vi andra måste spela efter. Emedan den amerikanska bombningen av MSF-sjukhuset i Afghanistan satte punkt för minst en persons karriär, resulterar den ryska bombningen i klapp på axeln och kanske en medalj. Det är lätt att se varför de som tilltalas av fascism också tilltalas av Rysslands "no-nonsense" attityd. Det som förbluffar mig mest är att både Ryssland och dess följare försöker förklara bort det som är alldeles uppenbart, istället för att omfamna det och hylla det för den hänsynslöshet mot sin motståndare som det faktiskt är.
  Vill man uppnå sitt mål i Syrien eller Ukraina, och är beredd att göra vad som helst för det, varför hymla om det?
  Hade jag varit Ryss-apologet hade jag bara sagt "tough luck, skiter väl jag i".

  Sen är det ju intressant att se att den hänsynslösa bombmattetaktiken inte heller nämnvärt gjort sakerna till det bättre. Vissa Ryss-hyllare lovade ju att kriget skulle vara över vid det här laget, nu när ryssarna minsann skulle fixa allt. Tvärt om så ser det ju värre ut. Kanske våld, mer våld och vaselin inte alltid funkar? (Förväntar mig expertutlåtande från BD om detta.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. BD har nog aldrigt använt vaselin

   Radera
  2. Nihilismen i det officiella Ryssland med svans är så djupt rotad att dom ljuger per automatik även i de fall där man inte skulle ha några problem med att tala sanning.

   Radera
  3. Kristian - nog är det så. Sen är det ju så att om de, och deras megafoner hade varit rättfram och ärliga med sin brutalitet hade de förvisso fått mer respekt, men samtidigt hade det varit lättare för motståndarna att snabbt fatta beslut för att kontra Ryssland. Men med hjälp av "störningen" tar man sig in i motståndarens OODA-loop och fördröjer och försvårar beslutsarbetet.

   Radera
  4. ErikG, fördelen med att vara svensk är att man uppfyller baskraven för att vara angenäm nyttig idiot, ty man gapar godtyckligt och icke ifrågasättande åt all skit som man blir skedmatad med.

   Exempelvis har MSF i förevarande fallet angivit att The origin of the air strike has not yet been identified, men det spelar egentligen ingen roll eftersom du har redan sväljt korven om att bomberna var ryska...

   Samma länkade nyhet berättar om att ett andra MSF-sjukhus i staden Azaz har också varit under eld (och hänvisar till Turkiska källor som hävdar att - nu kommer förvåningen - återigen är det Ryssarna som ska beskyllas). Det som är det 'roliga' i sammanhanget är att Turkarna har sedan i lördags granaterat syriskt territorium (snarare ett band mellan Jarablus och Azaz. Turkiets PM Davutoglu nämnde just Azaz i ett av sina tal. Men ErikG, vad menar han med "Azaz ska inte falla"? Man trodde att Azaz föll i teroristiska händer sedan något år tillbaka och att anti-Daesh koalitionen nu försöker att befria staden. Hur tänker Turken egentligen?

   Radera
  5. Ja, jag antar att vi vet att det är ryssar när de släpper LDP-filmen och ber om ursäkt.

   Radera
 8. Kan herr Togliatti möjligtvis ha lärt bolsjevikerna detta?
  Italianos fenor på det i Etiopien 1935. Bombade svenska ambulansen.
  Säkert mycket ärofullt enligt Italienska normer.
  Gamla kulturländer detta.
  Snart kommer giftgasen.
  Italianos använde ju det även därnere.

  SvaraRadera
 9. http://www.dn.se/nyheter/varlden/stark-kritik-mot-turkiska-attacker-i-syrien/

  SvaraRadera
  Svar
  1. NATO-länderna Frankrike, Tyskland, m fl kritiserar NATO-landet Turkiet men det är helt tyst från vår egen "alliansfria" och feministiska regering. Där föll NATO-motståndarnas argument att vi måste säga Nej till NATO för att kunna föra en självständig utrikespolitik.

   Radera
  2. http://www.bbc.com/news/world-middle-east-35579767
   Lite mer om Kurdernas situation samt bombningar!

   Radera
  3. http://www.svt.se/nyheter/syrien-turkiet-usa-allierad-bombar-usa-allierade

   Radera
 10. Den utsatta ryska ekonomin kom upp på tal i ett inlägg ovan. Det vore intressant med ett eget blogginlägg om statusen på den ryska ekonomin, i skenet av de senaste årens sanktioner och annat. Cornu är ju en duktig insatt person i ekonomi och krigets logistik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är en bra, om än kort, artikel så länge: http://www.glasnost.se/2016/oljan-styr-rysslands-oden/

   Radera
 11. "Till skillnad mot den transparenta demokratin USA". Nog för att Ryssland är som de är, men inte fan är USA direkt transparent. Två fel gör inte ett rätt dock, och båda nationer har en hel del att jobba på oberoende av vem som är värst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Typ så ja. Cornu har en tendens att ursäkta USA lite väl mycket. Samma sak som han sen hävdar att "USA-hatarna" gör med Ryssland...

   Så här ser jag det: Ryssland är ett skitland därför att det styrs av ett gäng psykopater som inte verkar sky några medel. USA är också ett skitland men därför att det har för djävla mycket makt över resten av världen och då ser sig som en rättfärdigad "världspolis".

   Radera
 12. Förjävligt gjort av ryssarna.

  Håller med Trump, de som ställt till kaoset i mellanöstern är USA. Blir han president lär halva Washington ligga illa till det är mycket som behöver redas ut.

  Putins agenda är naturligtvis att försvaga länder via infiltration såsom KGB avhopparen Yuri Bezmenov berättar. Ryssarna har uppenbarligen suttit på svenska journalister (både vänster och höger) och vi har sett lobbingen för det multikulturella som har dominerat, en sektliknande journalistkår som brännmärker opponenter. Och nu är vi där ryssarna ville ha oss, i ren kaos inifrån.

  Såg också att svenska medias älskling Sanders röstat för alla krig (men självklart debatterat mot).

  SvaraRadera
 13. För några veckor sedan skrev du ett inlägg där du antydde att Rysslands taktik inte fungerade. Är det dags att revidera den slutsatsen nu?

  SvaraRadera
 14. När USA av misstag bombade ett sjukhus blev det ett sjuherrans liv... Inte bara i den USA-hatande vänsterpressen utan även läkare utan gränser levde rövare och drog igång en FN utredning m.m.

  Hyckleriet...

  SvaraRadera
 15. Cornus lögnaktiga antiryska propaganda blir värre och värre. Den är numera nästan skrattretande för den som inte tillhör pöbeln i kejsarens nya kläder. Jag ber alla som läser Cornus nonsens att ta del av information från andra källor än den av USA köpta main stream media i Sverige och Europa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så alla som inte tycker som du "tillhör pöbeln i kejsarens nya kläder"
   Intressant...

   Radera
  2. @RB. Haha, ja vi som hänger på vaken.se vet ju att månlandningen inte ägt rum, att jorden är platt samt att den är max 6000 år gammal. För vi tror inte på den svenska skolans USA-finansierade läroböcker! Jag ber alla som läser Cornus nonsens att ta del av information från andra källor, sök på "illuminati" på YouTube om ni vill få reda på sanningen!

   Radera
  3. Alla som följt denna blogg en tid vet att Corny har helt diametrala åsikter än han ger uttryck för här i bloggen, det har han erkänt. Så egentligen älskar han Putin och Ryssland och hatar USA. Han vet också att det är turkarna som bombat sjukhuset i Aleppo men som sagt var så skriver han en sak och menar en annan.

   Radera