Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-02-12 08:54

OMXS30 åter vid stödet

Efter onsdagens upprekyl är nu Stockholmsbörsens storbolagsindex åter vid stödnivån runt 1250. Antagligen vänder det åtminstone initialt här vid stödet, baserat på utvecklingen hos S&P-500 efter de europeiska börsernas stängning, även om börserna i Asien faller tungt på morgonen.

Att börserna i Asien går ner under morgonen är inte en ledande indikator, utan eftersläpande. Man går helt enkelt ikapp nedgången i väst under torsdagen. Istället pekar S&P 500-terminen uppåt relativt amerikansk stängning, som i sin tur stängde upp relativt europeisk.

Min gissning är alltså att OMXS30 öppnar uppåt om några minuter. Med reservation för att SSAB:s katastrofresultat sänker hela börsen - men att råvarucykeln är över och att råvarumarknaderna nu präglas av överkapacitet kan inte vara en överraskning för någon. Annat än svenska staten, när Magdalena Andersson framöver får titta djupt i relaterade LKAB:s koffert efter utdelningar...

En titt på stödet runt 1250 i veckochart och dagschart nedan. Jag pratar om stödområden och anger 1250, inte som en absolut sanning, utan som en ungefärlig nivå att bevaka.
Veckochart OMXS30
Dagschart OMXS30
Oavsett utvecklingen idag är trenden nedåt och det kan sammantaget anses osannolikt att 1250 är annat än ett tillfälligt hinder på väg mot börsens botten, som vi kanske når inom några år, eller snabbare om vi får en börskrasch på vägen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. "Med reservation för att SSAB:s katastrofresultat sänker hela börsen"
  En halvtimme senare stiger SSAB 15%. Det är inte lätt att förstå sig på börsen numera...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vadå, man ska ju sparka hundratals. Klart kursen stiger då.

   Radera
  2. I fallet SSAB är det rätt enkelt, SSAB har länge varit katastrofvärderat. Nu visar det sig att sannolikheten för nyemission minskar och att man hittar större besparingar bland rörelsekostnaderna än väntat.

   Även om kursen stiger stort procentuellt sett, så är det ganska "liten" ökning i faktiskt marknadsvärde jämfört med SSABs tidigare värdering.

   Generellt sett är det inte företag som krymper och sparkar folk som stiger mest på lång sikt. Det säger sig självt. Däremot kan det vara ett turnaround-tecken, och det är väl det man spekulerar om i SSABs fall.

   Radera
 2. Kan ett slut på kriget i Syrien ge en uppgång när uppbyggnaden ska ske? Betyder det då att de kontakter som flyktingar fått utomlands ger order? Fast vår överhettade byggindustri har förstås fullt upp här. Möjligen behövs utrustning för industrin i övrigt.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 3. Jag frågade på en tidigare post men fick inte svar. Har du lust att skriva ett kort blogginlägg med tips på böcker och andra resurser som utgör en bra bas för att lära sig aktieinvestering?

  SvaraRadera
 4. Haft en rolig vecka då jag leker med bear-certifikat och lite olika stödnivåer. Sålde vid stödet i går och köpt tillbaka i dag. Inget jag tror på långsiktigt då jag tror långsiktigt då jag tror att index snart passerar även detta stöd och är på väg söderut.

  SvaraRadera