Cornucopia?

Aktuellt

Ny e-novell/ljudbok: Valet av Lars Wilderäng - Berget och Oscar nu också som ljudbok

Midsommarhelgen är nu räddad där du kurar under din varma filt eller gömmer dig under regnkläderna. Nu finns min nya e-novell, den säkerhets...

2016-02-06 13:25

Ny Internetbank på gång hos Swedbank

Efter alla dessa år är det nu en ny Internetbank på gång hos Swedbank, som också för in funktionalitet som idag finns i appen Mobilbanken. Det är en välkommen uppgradering och förbättring, även om allt inte är klart än.

Swedbanks Internetbank har i stort sett sett likadan ut sedan kanske 90-talet och har varit plottrig och överlastad med information, till skillnad mot mer modernare luftigare design. Banken har nu rullat ut en betaversion med begränsad funktionalitet man kan testa.
Översiktsskärmen vid inloggning. Personliga detaljer raderade, förstås.
Den nya designen är luftig, enklare och använder större del av skärmen, samtidigt som menysystemet blir allerstädes närvarande på ett tydligare sätt. Ljust och tilltalande med stora tecken, vilket tilltalar en gammal man på ålderns höst.

Till den nya funktionaliteten är att utgiftskollen nu även kommer finnas på Internetbanken, och inte bara i apparna Mobilbanken (separata appar för företag, Swedbank, de lokala sparbankerna etc). Förhoppningsvis kommer det inte vara någon skillnad mellan mobilbank och Internetbank framöver.
Utgiftskollen på Internetbanken. Den vertikala skalan anpassar sig till utgifterna och avser inte hela tusental, utan avrundas till lämpliga hundratal och har raderats. Min lön betalas ut den 14:e varje månad, därav 14:e jan - 13:e februari som månad, något man själv ställer in i utgiftskollen. Datat och inställningar från mobilbankens utgiftskoll har följt med över till 100%
Överlag en faktiskt lovande uppgradering och modernisering, även om t ex funktionalitet för sparande saknas idag. Utgiftskollen är ett utmärkt verktyg, men har en del egenheter för sig, speciellt med sparandet, som lätt kan se väldigt högt ut (se ovan...) och sedan klassas som inkomst när man återför det. Går dock att manuellt justera felklassificerade transaktioner.

Man kan nog förvänta sig att Internetbanken också har responsiv design och därmed får anpassat utseende om man surfar in på mobilen. All funktionalitet finns trots allt inte i apparna Mobilbanken, så ibland behöver man in på själva Internetbanken.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Kan ha sneglat på LF:s bankapp. Den fick prid nyligen också.

  SvaraRadera
 2. Swedbanks nuvarande internetbank är ju toppmodern state-of-the-art jämfört med Nordeas. Nordeas ser verkligen ut och fungerar som om en riktigt dålig 90-talswebsida. Kan utan att överdriva säga att SEBs allra första internetbank var oändligt mycket bättre än 2016 års version av Nordeas. Det börjar med inloggningen (sjuttioelva olika varianter beroende på vilken typ av kund du är) och sen blir det bara värre. Herregud.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har SEB sedan 40 år tillbaka och är helnöjd. Aldrig något krångel, svar direkt på frågor och bra ränta på lån, bra säkerhet, enkelt att skaffa depå och handla enkla papper.

   Radera
 3. Har haft Swedbank i 40 år tills för 2 år sedan då jag gick över till SEB av andra än tekniska brukarskäl! Måste säga att Swedbank har även idag den i särklass bästa Internetbanken om man med det räknar in samtliga bankärenden såsom aktiehandel m m. SEBs Internetbank ligger långt efter och är dessutom väldigt orationell och ologisk: Ex.vis kan man inte handla nytt direkt efter försäljning av aktier vilket man kan i Swedbank. Om nu Swedbank kommer med något nytt som blir bra så ökar man ju på försprånget och tar förmodligen kunder på det! Får nog titta på det och kolla om anslutna lokala Sparbakner också omfattas av nymodigheterna!

  SvaraRadera