Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-02-18 11:07

Nu kan du beställa online hos Systembolaget i hela landet

Med start idag torsdagen 18:e februari kan man nu beställa drycker från Systembolaget på nätet i hela landet. Tidigare har det bara gått på vissa orter med hemleverans eller via 60 utvalda ombud.

Idag kan man alltså gå in på Systembolaget.se och shoppa loss i hela landet. Därefter antingen beställa hemleverans om man bor i vissa tätorter eller län, eller för oss på landet beställa leverans till det lokala ombudet för Systembolaget. Kort sagt fungerar nu E-handel hos Systembolaget i hela landet.

Att traska eller åka ner till Systembolagombudet lokalt är inte märkvärdigare än att ta sig till Postens ombud, som ligger 500 m därifrån. För egen del kan jag rent av ta en promenad eller cykla och hämta ut min beställning, då det bara är ca 2.5 km dit om man inte genar på lite skogsstigar, då det krymper till 1.5 km.
Hela Systembolagets sortiment, inklusive beställningssortimentet, finns tillgängligt. Rekommendationen är dock att inte lägga in beställningar från beställningssortimentet i samma order som ordinarie beställning, då det kan öka leveranstiden.

Tidigare har man behövt ta sig till ombudet, fylla i en beställning och sedan återvända hem, för att senare återvända när leveransen har kommit. Fast även fortsättningsvis får man leva med att ombudet får leveranser en gång i veckan, i mitt fall torsdagar.

Fast jag kommer väl besöka Systembolaget ibland ändå. Det är alltid kul att få visa legitimation (vilket man i teorin också behöver hos ombudet, men de vet med väldigt hög sannolikhet att jag är över 25 år gammal...).

Man går iaf till Systembolaget.se, registrerar sig och söker runt bland varor som man lägger i sin dryckeslista. Sedan fyller man i antalet av respektive dryck och klickar på beställ och väljer hemleverans eller ombudsleverans. Man får både en tid då varorna ska finnas hos ombudet, sat en påminnelse via SMS när de anlänt. Svårare än så är det inte och samtidigt får man tillgång till kanske världens bredaste sortiment av alkoholdrycker och dessutom till riktigt bra priser på något dyrare kvaliteter vin.

Detta inlägg är INTE sponsrat av Systembolaget.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

18 kommentarer:

 1. Suveränt, jag har ju minst 50 meter närmre till postombudet än till systemet! ;-)
  Men... kommer inte folket supa ihjäl sig nu när spriten bara är några klick eller taps bort?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Systemombud och postombud är inte samma. Och finns inte om det finns Systembolag. Så du får fortsätta gå 50+50m.

   Radera
  2. Jorå!
   Med till visshet gränsande sannolikhet är det på det viset vid Furusundsmacken.
   Fast det är ju i de gamle smugglares hemtrakter.
   RIP Lill John...

   Radera
  3. Attans.. då blir det inte mycket pengar till systemet från mig med andra ord. Sånt omak att behöva gå hela vägen till systemet.. närmre till krogen, dit är det ju bara en tiondel av sträckan..

   Radera
 2. Har köpt vin hem till dörren ett bra tag, har nog inte besökt systemet på 2-3 år, men kul för de som av någon outgrundlig anledning vill sponsra deras aggressiva och förljugna marknadsföring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken marknadsföring har bolaget?

   Radera
  2. Den där de säger att de inte har lockpriser och säljbudskap i sina butiker?

   Radera
  3. @Erik: de har ju inte lockpriser. När mitt bolag flyttade (bytte lokal) försökte jag få rabatt -"flyttrea" - det gick inte. Men det kan väl knappast kallas "aggressiv marknadsföring".

   Radera
  4. Nä, precis.. det är väl det som är marknadsföringen, de köper dyr reklamplats för att tala om att de inte gör reklam.. Passiv-aggressiv marknadsföring? :-D

   Radera
  5. De sänder ju tv-reklam relativt ofta, runt jul så är det terror.

   Radera
 3. Systembolaget har spelat ut sin roll, och detta är ännu ett exempel på det. Jag har sedan jag flyttade tillbaka till Sverige beställt kvalitetsvin på nätet, alltså andra siter än systembolagets. Funkar utmärkt att hämta ut vinet hos postombud eller till och med på Citygross.

  Så om andra än systembolagets anställda kan bli betrodda med att kolla leg vid överlåtning av oöppnade flaskor, varför inte tillåta andra aktörer att sälja alkohol, under licens?

  Men, men, alkoholet har så bra utbud! Nej, det har de inte. Visst, de har ett stort beställningssortiment, men specialbeställa kan man göra i alla andra länder också. Rent generellt har ett normalt systembolag ett ganska ok utbud. Men det har i princip exakt samma utbud som alla andra systembolag. När man går i små vinbutiker i Köpenhamn har de kanske inte alltid ett imponerande stort utbud, men ofta naggande gott, och om man kollar hur många olika artiklar som finns att tillgå i ett kvarter, eller i hela Köpenhamn, så blir det pinsamt att jämföra med system-Sverige.

  Men, jag som gillar svindyr cognac är glad att systemet får bra inköpspris och kör med procentuellt påslag. Ok, men är det verkligen den minoriteten som vi ska värna genom att ha ett rigoröst monopol? Själv gillar jag pata negra. Jag tycker vi ska ha ett statligt monopol för pata negra så att man kan få tag i vettig sådan även på små orter, utan att det kostar skjortan.

  Nej, jag kommer att fortsätta undvika att handla på systemet så långt det går, vill helt enkelt inte stödja den verksamhet som allra tydligast visar vilket vuxendagis Sverige är. Jag rekommenderar winefinder.se .

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1 på utbudet. Det de har är en oändlig mängd skräp-öl och lågprisviner.

   Ang. priserna: Lustigt att det faktiskt ibland anförs att monopolpriser på något sätt skulle vara bättre än marknadspriser.

   Jag kan hålla på länge men ska inte spamma mer. Min rekommendation blir i så fall Vineo.se, de levererar fram till dörren för 99 kr.

   Radera
  2. Mina single malt har oftast visat sig vara billigare på Systemet än hos t ex Tesco i UK. Men jag försöker köpa på flygplatser - det finns ofta något gott på erbjudande.

   Radera
 4. Och jag som trodde att alla lantisar gjorde sin egen sprit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nää, inte hipsterlantisarna. Finkulturlantisarna vill ha årgångsviner och gåslever. Zingo o hembränt går bort.

   Radera
 5. Vi kan säkert slippa mycket, men vad skall vi göra med den tid vi spar på det.
  Redan idag..

  SvaraRadera
 6. Här funkar det bättre och billigare med de nya entreprenörerna i EU, startup vodkabilen och lastbilschaffisarna från Polen. Ibland hemkörning och ibland bulkköp vid trailern. Lite som glassbilen fast för vuxna. Inget snobberidricka men funkar bra för folkhemsfundamenatlisterna och lördagsfyllan.

  SvaraRadera
 7. Ingen är väl så dum att man beställer på Systembolaget när man kan beställa 1 liter vodka för c:a hundringen på internet och få det levererat till sitt hem.

  SvaraRadera