Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2016-02-29 17:04

Mordutredaren Stefan Löfven har löst Palmemordet!

Stefan Löfven (s) är inte bara statsminister, han är även mordutredare. Nu har förklaringen till hans frånvaro och obetydliga mediatid fått sin förklaring - Löfven har helt enkelt hållit på att lösa Palmemordet.
Nationellt trauma fortfarande inte glömt tydligen. Fast det kan nu läggas till handlingarna sedan Löfven löst mordet.
Stefan Löfven pekade igår ut en död man som Olof Palmes mördare. Mannen har frikänts från anklagelserna av hovrätten och eftersom han är död har han inte heller någon möjlighet att gå i svaromål mot att blivit utmålad som mördare av Sveriges statsminister.

Till det positiva med att Löfven nu är klar med mordutredningen hör att man därmed kan lägga ner polisutredningen och frigöra resurser för att utreda annan brottslighet. Dessutom får Löfven därmed mer tid till att vara statsminister - kanske så mycket tid att han klarar av att lära sig namnen på sina stadsråd?

Så behöver vi inte diskutera ministerstyre och att statsråd inte ska uttala sig i enskilda rättsfall.
Annat nationellt trauma. Socialdemokraterna. Inte heller bortglömda, utan förärade med en spya och ståndsmässigt placerat mellan Systembolaget och Coop.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

43 kommentarer:

 1. Förtal av död är väl fortfarande förtal? Någon jurist som kan reglerna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brb 5:5
   Har förtal riktats mot en avliden, får åtal väckas av den avlidnes efterlevande make, bröstarvinge, förälder eller syskon och, om åtal av särskilda skäl anses påkallat från allmän synpunkt, av åklagare.

   Radera
  2. Uppenbart fall där åklagare borde gå in och överväga talan mot statsministern. Men i det politiskt korrupta Sverige är det förstås otänkbart. Hade någon gått in och förtalat den politiskt tillsatte sossen Holmér blir det kanske annat ljud i skällan. Holmér tillsattes så att ingen "vettig" människa skulle anklagas för mordet, då endast en galning, knarkare, eller kurd kunde mörda den så älskade Palme.

   Radera
 2. Jag tror man måste se Löven's uttalande som en dimridå för att bilägga ett allt ivrigare publikt intresse kring Stay behind och IB03.

  Lite mat för tanken... om politikerna litat på svensk militär skulle man då avrustat försvaret och skickat kvarvarande personal på strafftjänstgöring i Afghanistan?

  SvaraRadera
 3. Steffe läste ut alla Ture Sventon under julhelgen och har funderat länge på mysteriet med Olof. Nu hävdar han på FB att Sverige är under attack... Kan det bli mer spännande?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märkligt då att han inte pekade ut Ville Vessla.

   Radera
  2. Ständigt denna vessla!

   Radera
  3. Ständigt denna vessla!

   Radera
 4. Vi veta ju alla att grabben inte är speciellt smart.
  Att han inte tycks kunna hålla många bollar i luften och allt dylikt.
  Taskigt minne.
  ( lyckans ost apropå ingenting...)
  Men varför, när det är så uppenbart, måste han hela tiden bevisa detta?

  SvaraRadera
 5. Bra observation, Cornu! .. Men allvarligt talat, när man ser articklar som denna: "Säpomännen: Låt oss få berätta sanningen" kan man få en tankeställare om att allt kanske inte står rätt till.. med viljan att klara upp mordet, på självaste regeringsnivå! Att sedan "Palmegruppen" drar benen efter sig med sådant sprängstoff (som det kan innebära) är heller inte särskilt imponerande.. Nae, "det är inte okej" att hanteras på detta vis..

  http://www.expressen.se/nyheter/sapomannen-lat-oss-fa-beratta-sanningen/

  Det jag istället har sett i "nyheterna" är en jädrans massa dravel och påståenden som har svårt att kontrolleras samt en massa spekulerande på dessa påståenden.. SLUTSATS: Solid ridå av "nu-lägger-vi-det-bakom-oss" ..

  Någon *kanske* mörkar litegrann, med takne på att man vägrar lyfta sekretessen för Säpo-männen. Att mörka, det har ju inte hänt förr så.. exempelvis ville man ju täcka över en viss färja med massa makadamm för att hindra nyfikna dykare, var ju en lysande ide av först-i-värden-karaktär.. det finns säker andra exempel där politiker gärna vill mörka litegrann, nåja tanken slår en iaf.

  För övrigt: Inhandlades ett exemplar av Sjärklart(Pocket) på Bokrean :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När politiker kallar in biskopar i olika fack-kommissioner så säger erfarenheten att det är en mörkläggningsoperation. De är ju experter på just detta.

   Radera
  2. Anders Jallai, a.k.a mästaren i balttysk konspiration, sammanfattar förtjänstfullt läget Mitt i Palmemords-stormen. Med lite andra källor t.ex. O. Frånstedt kan man kort sammanfatta spekulationen så här:
   Stig Bergling avslöjade i mitten av 70-talet den första Stay Behind organisationen för GRU och när det blev känt gjordes försök att bygga upp en ny organisation men man misslyckades med att montera ned den första organisationen. Nätverket skapades för att motstå ett fientligt övertagande av rikets ledning och att säga att kampen skulle upphöra borde ju så att säga per definition få motsatt effekt. Isolerade grupper i den första organisationen, som nu dessutom infilterades av GRU, löpte därefter amok.

   Radera
  3. +1
   En intressant intervju i ämnet med Richard Cottrell, författare till "Gladio - dolken i Europas hjärta".

   Radera
 6. Inte första gången Mästerministerna använder sina Superkrafter för att avslöja Sanningen. Vid moskebranden i Eskilstuna hade han rett ut brandorsak och brottsmotiv samt utarbetat en gärningsmannaprofil redan till Aktuelltsändningen 18.00. Snöpligt nog kom den dumma Polisen fram till ett annat resultat med sina gamla mossiga utredningsmetoder.

  Att Pettersonidéen numera är del av den socialdemokratiska trosbekännelsen stödjer ju närmast uppfattningen att CP blev upphandlad som riksbov för att mörka sosse-etablissemangets totala klanteri-lekstuga i utredningen.

  SvaraRadera
 7. Tror man att Christer Pettersson sköt ihjäl Olof Palme, eller på något sätt har med det mordet att göra, ja då är man mycket ologisk och svagbegåvad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför? Tycker det mesta pekar på honom. Saknas bara teknisk bevisning.

   Radera
  2. Tingsrätten känner sig träffad av denna kommentar.
   Hovrätten däremot känner sig styrkt.
   Änkan Palme har lämnat tron bakom sig.
   Själv var jag hemma vid tillfället och har bara tredje eller andrahandsuppgifter att gå på.

   Radera
  3. Utan mordet utfördes av??? Rikligt begåvade Doktor syn får gärna utveckla.

   Radera
  4. Det sägs att, om man hittar motivet, så hittar man mördaren. Olof Palme var politiker och Sveriges statsminister. Antingen så mördades han av privata skäl, eller av politiska skäl. Vilket är mest troligt?

   Om han mördades av privata skäl så finns det tre misstänkta. Lisbet Palme, Sigge Cedergren samt Lars Tingström. Om Christer Pettersson är skyldig till skjutningen så måste någon av de tre ha anlitat honom. Lisbet har ju pekat ut Pettersson. Cedergren då? En knarkhandlare som av någon outgrundlig anledning skulle ha sådant agg mot Palme att han anlitar pundare Pettersson att skjuta Palme? Tingström? En person som påstås vara besatt av myndighetshat, och som skulle få för sig att mörda Palme och till den saken anlita pundare Pettersson?

   Palme mördades självklart av politiska skäl. Vilka de skälen var, kommer aldrig att klarläggas, lika lite som att mördaren, anstiftaren eller mordvapnet kommer att hittas.

   Oavsett om man tror att skälet till att Palme mördades var privat eller politiskt, så var mordet planerat. Beviset för detta är att Palme saknade livvakter just den kvällen, vilket han gjorde vid ytterst få tillfällen. Det hade varit näst intill omöjligt att mörda Palme utan att själv bli dödad eller åka fast med två beväpnade livvakter närvarande.

   Det hade också varit omöjligt för en privatperson att kartlägga Palme med Säpo vid hans sida och ständigt förfölja honom, för att vänta ut "rätt" tillfälle. Säpo hade naturligtvis upptäckt om de varit ständigt förföljda av en eller olika personer.

   Palme avsade sig livvakterna självmant den kvällen, vilket ledde till att några beslutade sig akut att skrida till verket. Någon fick också reda på att Palme saknade livvakter den kvällen. Svaret med sina förgreningar finns alltså bland de personer som visste att Palme hade avsagt sig livvakter den kvällen. Det kan röra sig om poliser eller partikamrater eller annat exempelvis främmande makt med avancerad underrättelsetjänst. Att en sammansvärjning av personer som vill mörda Palme av politiska skäl, skulle anlita pundare Pettersson, framstår som helt osannolikt.

   Radera
  5. Att Lisbet Palme skulle ha förmåga att tvärsäkert peka ut Christer Pettersson nästan 3 år efter mordet är ju bara larvigt. En man som hon påstår sig hastigt ha mött med blicken någon sekund innan han försvann, där ju poliser som anlände till mordplatsen har berättat om att hon var i ett förvirrat och närmast okontaktbart tillstånd.

   Det mest trovärdiga vittne som styrker att det inte var Christer Pettersson som lämnade mordplatsen springandes, är den man, som såg gärningsmannen på ett par meters avstånd när denne sprang Tunnelgatan och upp för trapporna mot Malmskillnadsgatan. Denne man bodde i samma bostadsområde i Sollentuna, som Christer Pettersson, och visste vem Pettersson var, och hade sett honom åtskilliga gånger eftersom han var känd som någon slags skräckfigur i Sollentuna. Han säger att det inte var Pettersson han såg, och om det var det, så borde han reagerat.

   Radera
  6. Doktor Syn:
   Goda argument och teorier. Men tror att du missar den mest sannolika.
   Tänk Lisbet som anstiftare! Motiv? Tja, relationsproblem, pengar, svartsjuka. De vanligaste...
   Hon hade ju alla möjligheter med insyn, kontakter med Säpo och andra, tider, "höjd över alla misstankar".
   CP. Inget annat än utsedd syndabock, kan på ngt sätt vara bekant med den mördare Lisbet anlitat. Därför han uppträdde "snurrigt" som han gjorde i intervjuer och media.
   Mördaren. En "vanlig" kriminell, troligen van mördare. Kan iofs varit polis men inte troligt. Utländsk eller inhemsk?

   Radera
  7. Tiden före Palmemordet hade jag sett en man på några allmänpolitiska möten gå omkring och dela ut förlöjligande karikaturbilder av Olof Palme och prata skit om honom. Två veckor efter Palmemordet råkade jag se denne man på pendeltågsperrongen i Stockholmscentral. Jag kände igen honom som Palmeflygblads spridare. Jag såg honom i samma perrong två gånger. Den ena gången vänntade han tydligen på någon som skulle komma med pendeltåhet men inte kom. Han sprang då mot trappan. Den andra gånger satt jag och väntade på mitt tåg i perrongens väntkur. Då såg jag att samma man satt mitt emot mig. På hans jacka satt polisens märke. Det har sagts att det funnits en motstånd grupp mot Palme i Stockholms polis. Mördaren sprang uppför trappan i riktning mot Norrmalmstorg. Dessförinnan hade jag fått en annan tips om mordet. En japansk forskare som bodde tillfälligt i Stockholm med ett stipendium hade väckts av ett telefonsamtal från Japans press någon timma efter mordet. De meddelade att Olof Palme hade mördats och bad honom att skicka en rapport. Han blev förvånad och undrade hur de hade fått nyheten så snabbt. De svarade att meddelandet om ordet hade kommit från USA.

   Radera
 8. Bra av statsministern. Nu när det är löst kanske han kan lösa flyktingkrisen eller går han direkt på Kennedymodet?

  SvaraRadera
 9. Enligt superstarka silver-Steffes skarpsynta rådgivare herr Arnstad utfördes mordet på Palme av Jimmy Å, när denne åkte tillbaks i tiden i sin hemliga rasistfascistnazistiska tidsmaskin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det den här du menar?

   https://en.wikipedia.org/wiki/Die_Glocke

   Radera
  2. Sluta fjanta - Varför skulle han behöva åka tillbaka i tiden? Han var ju för böveln 7 år när han utförde dådet...

   Radera
 10. Låt oss säga att det går 100'000 medborgare på en årskull och att vi har nära nolltillväxt i befolkningen. Jag snackar om grovt avrundade siffror här. Det har gått 30 år sedan Palme kilade vidare. Det betyder att 3'000'000 av de som hade rösträtt 1986 också har kilat vidare. Tre miljoner av som hade rösträtt då är borta nu. Samtidigt har 120'000 (de mellan 18-30) som inte ens var födda 1986 och aldrig ens hört Palme i en valdebatt uppnått rösträttsålder sedan dess. Det här ändrat sig en del i demografin. Vad tror man att man kan uppnå genom att eventuellt avslöja någonting nu så här sent efteråt - varför inte lika gärna grotta ned sig i alnternativteorier om vem som mördade Erik XIV med ärtsoppa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte ärtsoppan!
   Det var tillsatsen...
   Då menar jag ej fläsket.
   Johan den III:s fru var ju katolik ej islam tillhörig.

   Radera
  2. Detta är bara ett försök att blåsa liv i ett politiskt pari som somnat in....
   Alltså sossarna.
   Så gör man alltid i alla sekter. Lyfter fram ett gammalt mossig relik för att pigga upp de troende....

   Radera
 11. En liknelse vi använder i sjukvården: säg att du sitter inne på ditt kontor och jobbar. Då hör du plötsligt hovtramp och gnägg i korridoren. Ett stort djur galopperar förbi, och passerar runt hörnet straxt innan du lyckas få upp dörren för att se efter vad det är. Det enda du ser är en tagelsvans och en hov som försvinner ur sikte. Frågan är nu vad det var för djur? Helt säker kan man faktiskt inte vara. Det är avgjort mest sannolikt att det var en häst. Men det kan faktiskt ha varit en zebra också. Det går helt enkelt inte att avgöra utan en grundligare undersökning.

  I palmemordet är Christer P en häst. Han var på plats, blev utpekad av åtskilliga vittnen, hade tillgång till en magnumrevolver och erkände mordet. Nu är han död och vi kommer aldrig säkert veta om någon zebra rymt från cirkusen den kvällen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl över 120 personer som erkände mordet

   Radera
  2. Gnäggar verkligen zebror?

   Radera
  3. Ett erkännande är inte värt mycket i sig. Som sagt, jag påstår mig inte "veta" att det var C.P. som sköt men min poäng är att det oftast är den enklaste förklaringen som stämmer.

   Radera
  4. Enklaste förklaringen? Tre bästa vittnena tyder på att det inte var CP. Lisbets första vittnesmål, personen som såg allt från en bil och personen som stod i gränden och såg mördaren springa förbi.

   Radera
 12. Jag tror inte din jämförelse är korrekt. För att jämförelsen ska vara korrekt så måste du leda i bevis att händelsen "Christer Pettersson skjuter statsministern" är en lika vanlig händelse som (givet att det springer ett djur med tagelsvans i en korridor) Att ett tagelsvansdjur råkar vara en häst. För att så skall vara fallet krävs erforderlig argumentation. Lisbeths utpekande (under omständigheterna) är knappast tillräckligt eller att han surrat med Fylking.

  SvaraRadera
 13. Jag kan rekommendera nedan youtubefilm.

  https://www.youtube.com/watch?v=87LEs7LbhOQ&app=desktop

  SvaraRadera
 14. Osedvanligt oskickligt gjort av statsministern. Vår regering är svag. Så fort de säger en enda sak utan talskrivare eller rådgivare som sufflörer så blir det tokigt eller rent fel. Hela djävla tiden. Oskickliga ledare i en tid då vi behöver riktigt ledarskap som tar tuffa beslut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är inte ointelligenta eller oskickliga. Det politiskt korrekta etablissemanget kan aldrig tala sanning rakt ur hjärtat utan att det blir fel. I det kulturmarxistiska Sverige är sanning lögn och svart är vitt, vilket gör det nästan omöjligt att tala rakt ur hjärtat. De antisvenska politikerna måste fundera på varje ord de säger annars blir det fel.

   Radera
 15. Lite OT men intressant om Palme: http://www.dt.se/opinion/ledare/runnberg-darfor-borde-s-lyfta-fram-persson-i-stallet-for-palme

  SvaraRadera