Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-02-09 19:29

Majorna, Enskede och Täby är inte längre "no-go zoner"

Polismyndigheten har släppt en uppdaterad rapport om sk "utsatta områden", felaktigt kallade "no-go zoner" av SvD:s Per Gudmundsson. Sedan förra rapporten har man nu fått bukt på den tunga organiserade brottsligheten som helt hade tagit över Täby, Majorna och Enskede och gjorde att polisen helt tappat kontrollen i dessa områden.

Den här gången har man också graderat de utsatta områdena, där man har särskilt utsatta områden, riskområden och utsatta områden.

Verkar lite mer realistiskt, och de särskilt utsatta områdena är nu "bara" 18 stycken och det totala antalet områden har fallit från 55 till 53, sedan situationen lugnat ner sig bland moderaterna i Täby, hipstrarna i Majorna och mångmiljonvillorna i Enskede.

De arton särskilt utsatta områdena är nu Vivalla, Örebro; Hallunda/Norsborg, Botkyrka; Husby, Stockholm; Ronna/Geneta/Lina, Södertälje; Rinkeby/Tensta, Stockholm; Araby, Växjö; Rosengård söder om Amiralsgatan, Malmö; Södra Sofielund (Seved), Malmö; Bergsjön, Göteborg; Biskopsgården, Göteborg; Gårdsten, Göteborg; Hammarkullen, Göteborg; Hjällbo, Göteborg; Lövgärdet, Göteborg; Skäggetorp, Linköping.

Ni hittar PDF:en här.

Nu ser vi alla fram emot att polisen sätter in samma åtgärder som de gjorde i Täby, Majorna och Enskede. Starkt jobbat att på ett drygt år tagit tillbaka kontrollen över dessa platser, så till den grad att de inte ens är klassade som utsatta.

Jag tycker det är extra intressant att Smedby och Sångvägen i Järfälla är så utsatta att dessa är med två gånger i listan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

56 kommentarer:

 1. Kan inte någon mapps dessa på typ google så att man kan se balansen mellan områdena och hur de ev gränsar till varandra? Finns det sådana funktioner på google maps?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hitta.se har olika funktioner där man kan se hur folk röstat i alla fall.

   Radera
 2. Uppsala hade bara Gottsunda vilket var helt uppenbart. Trodde även Stenhagen skulle platsa som utsatt område.

  SvaraRadera
 3. Var det alla batikhäxor och hipsters i Majorna som skrämde farbror blå?

  SvaraRadera
 4. Vilken skit, bor visst i en no go zone (Light). Det här kan säkert slå hårt på huspriserna. =/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du att polisen har fel?

   Radera
  2. Inte nödvändigtvis fel, men området är dåligt specificerat, Älvsjö är till större delen villaområde och kan liknas vid Enskede.

   Radera
  3. Jag tror det hade redan påverkar tidigare då. Du vet trenden är ju UPP, UPP, UPP!

   Radera
  4. påverkat skulle det givetvis stå, skyller på mobilstavning.

   Radera
  5. Bodde förut i en av zonerna, och jobbar numera i en annan. Som tur är ligger nuvarande bostad i en no-no-go-zon.

   Radera
 5. "Araby", "Skäggetorp"?
  Är det Jimmi som döpt områdena?
  Allt möjligt i Svedala sedan jag drog.
  Äh, flyttade, givetvis...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och då är ändå Skäggetorp det "fina" namnet på området ifråga.

   Radera
  2. Jag flyttade från Skäggetorp 1977. Det området byggdes för att bli som det blivit. Ändå är det många som trivts där.

   Radera
  3. Namnet på stadsdelen araby stämmer.

   Radera
 6. Jag kan bekräfta att mitt Skäggetorp inte är en "no-go zon" och att räddningstjänsten sist jag kollade fortfarande åkte in i området obehindrat.
  Jag är dock orolig för samhällstrenderna och skulle det gå illa tillhör jag inte de som kommer att skönmåla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men, men ... det är ju SÄRSKILT UTSATT!

   Radera
  2. Och inte prioriterat. *muttrar*

   Radera
  3. Det är kanske därför man inte klassar det som nogo-zon heller? Det verkar bara vara vissa som vill göra gällande att vi har nogo-zoner.

   Det förekommer ju till och med att man förlägger polisstationer i dessa särskilt utsatta områden.

   Radera
  4. Har en polare som bor i "Dräggetorp". Hans största problem är att "nysvenskarna" inte respekterar vare sig svensk sophantering eller tvättstugereglerna. Personligen tycker jag det borde föranleda insats med NI. Men "Skägget" kallades ju "Dräggetorp" redan för 20-30 år sedan, så att det är lite utav ett utanförskapsområde är ju inte något nytt.

   Radera
 7. Jag går hellre genom Dalhem, Helsingborg en kväll än genom Koppargården, Landskrona. Men de kanske har tuffare poliser i Landskrona.

  SvaraRadera
 8. Helt logiskt att Majorna, Täby och Enskede fanns på listan eftersom alla problem kommer från feta vita medelålders män. Dessa har nu avlägsnat sig och är numera säkrade från vettiga argument och sakliga diskussioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Reinfeldt drog ju till Vasasta´n...

   Radera
 9. Nja kriminalitet i Enskede är fortfarande mycket betungande för Söderortspolisen, som varje natt tvingas kontakta polisflyget! Särskilt över Enskede IP flyger man, där antas ekonomistudenter utföra narkotikaaffärer åt den organiserade brottsligheten..

  SvaraRadera
 10. Att inte Angered är med bland Göteborgsområdena gör mig väldigt skeptisk till hela listan. Skickligt polisarbete även där? Helt ofattbart.
  /Ulf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hammarkullen,Gårdsten,Hjällbo ligger i Angered så därför nämns inte Angered i detta fall, finns områden i Angered som är lugna gatan

   Radera
 11. Har förresten någon knäckt hur man ordnar logistiken för 80 000 avvisningar per år? Om man förutsätter massivt ignorerande av lagstiftning men koncentrerat till få platser tror jag att det är lösbart inom 18-24 månader, men det tillhör den typ av scenariofunderingar som åker i papperskorgen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jämförelse var takten ungefär lika hög när Ghettot i Warszawa tömdes, och det gjordes ju knappt på ett humant sätt.

   Radera
  2. BDI är synnerligen lågt i dagsläget...

   Radera
 12. Inte helt oväntat att vivalla (som i örebro mun kallas "lilla somalia")är med som nr 1 i landet. Ej heller varberga/"vita" oxhagen (vita as in vita betong hus.) Dock bodde jag i varberga under en 5-6 års period (för en 5-6 år sedan) och då var det inte så farligt att bo där, märkte knappt packet som bor där (lugn trappuppgång), måste ha blivit mycket värre på sista tiden. Heck, bor i brickebacken nu med familj, trivs bra här, trots 1 skjutning, och granne som hade den större mängd maja i varmförrådet så det stank ut i trapphuset så kom polisen förbi med knrk hund o hade lite civil span någon vecka. Men båda sakerna verkar lösta nu, eller iaf har grannen flyttat, och killen som sköts överlevde och det har varit lugnt nu i ett par månader, heck hörde inte ens skottet som var 50m from lägenheten, snacka o förvåning när man ser polisavspärrning runt sopkärlen när man ska slänga soporna. Svärmor får spader, men geez, finns farligare saker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man inte tycker skjutningar är allvarliga saker så verkar man inte ha så stora krav på tryggheten i området...

   Radera
  2. Det verkar som om ni svenskar över tid anpassar er till den nya situationen likt grodan som kokas.

   Radera
  3. "ni svenskar...."
   Så du är inte svensk då som jag misstänkt.

   Radera
 13. Ockuperade områden är väl en bättre beskrivning. Utsatta områden är ju bara ett av många kod-ord för att släta över och förminska eländet. Attackerna på blåljus är revirmarkeringar, dom vill ju ha egna lagar och egna blåljus vilket det lär bli så småningom.

  SvaraRadera
 14. Akalla?
  Två dödsskjutningar på ett halvår?
  No-Go zon?

  SvaraRadera
 15. Hej! Jag försöker samla ihop pengar till 1000 matpaket i det akut svältdrabbade Syrien. Gå in på länken nedan och tryck på “ge ditt bidrag nu”. Beloppet är valfritt, alla gåvor är lika uppskattade!! tack på förhand.

  http://egeninsamling.redcross.se/hjaelp-syrien/8-6553

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade kanske varit bättre om du engagerade dig i.
   Ta ut en gamling från äldreboendet på promenad istället.
   Dina matpaket käkar en ISIS krigare upp om det är halalslaktat.
   Hjälp till där hjälpen behövs!

   Radera
  2. Man kan göra både och! Med hjälp på plats blir de inte lika desperata. Ev färre som går med i IS eller flyr.

   Radera
 16. R291 är inte det enda som är konstigt i sverige,men vi vet ju att brottsligheten aldrig varit lägre i sverige.
  Män i grupp har alltid betett sej illa,det är lite utav en svensk manstradiition här i sverige,Löfven sa detta i USA så det är sant det med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenska vita feta män är ondskan personifierad!

   Radera
  2. Var går i din begreppsvärld gränsen till fetma?
   Räknas tjockskallighet dit?
   Även skallighet?
   Ack, så många frågor...

   Radera
 17. Ett av dessa områden: https://www.youtube.com/watch?v=Whb-yfz9Pmo

  SvaraRadera
 18. Appropå risker:
  GP avslöjar: Dömd IS-terrorist jobbade för Telenor och hade tillgång till hemliga person och kontouppgifter. Då undrar vi hur många oidentifierade IS-terrorister som innehar liknande arbetsuppgifter i vårt avlånga land. MOOOAAAHAHAH !!!!

  http://www.gp.se/nyheter/vastsverige/1.2985620-gp-avslojar-domd-terrorist-jobbade-for-telenor

  SvaraRadera
 19. EnskedeDALEN som omnämndes tidigare har länge varit terroriserat av klanen Taikon, vidare representerar Sebbe Staxx området ganska väl. Enskedes villor ligger väl åtskilda från detta område av såväl tunnelbanespår som den på platsen sexfiliga RV73 (Nynäsvägen). Området byggdes med låga hus enligt tidsandan på 80-talet. Komplett med flytspackel och vändplaner nära hus i gårdsformation. För 7-8 år sedan inleddes ombildningarna i området och största delen består nu av Bostadsrätter. Vidare har Svenska bostäder byggt nya hyresrätter och HSB nya bostadsrätter i anslutning till området främst på Sofielundsvägen. Känner några vettiga personer som växt upp i området som nu flyttat till dessa nybyggda fastigheter. Så området har väl rent statistiskt en lägre andel problematiska medborgare än tidigare men särskilt trevligt är det fortfarande icke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju knappast svårt att röra sig mellan Enskededalen övriga Enskede.

   Radera
 20. Tror inte de släpper en rapport som inte friserats och mörkats av Dan Eliasson.

  SvaraRadera
 21. Skönt att veta att Sverige aldrig varit tryggare.

  SvaraRadera
 22. Bellevue i Malmö är med, måste vara samma problem bland 10-miljoners villorna där som man hade i Täby. Troligen för få pappaveckor uttagna och att någon köpt en nergerboll på ett fik, möjligtvis även att tiggarna får för lite i sina muggar.

  Bellevue Gården är däremot ett skitområde från miljonprogrammets tid.

  SvaraRadera
 23. Då är frågan. Hur löser man problemet med No-go zoner?
  Chockhöja hyrorna så att området blir hippt så att surdegshotell öppnas ?
  Riva stället och bygga villor istället?
  Anställa fler lärare?
  Anställa fler poliser?

  SvaraRadera
 24. Då är frågan. Hur löser man problemet med No-go zoner?
  Chockhöja hyrorna så att området blir hippt så att surdegshotell öppnas ?
  Riva stället och bygga villor istället?
  Anställa fler lärare?
  Anställa fler poliser?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Repatriera alternativt lås in dräggen. Det är det första som måste göras. Sen kondomutdelare på plats 24/7. Då är vi på god väg.

   Radera
  2. Miljonprogrammen var fel från början.
   De byggdes för att inhysa arbetskraft från europa/norrland.
   När dessa hade fått jobb skulle de flytta till radhus enligt den socialistiska modellen.
   Tyvärr var det svårare att bygga radhusområden än miljonprogram.
   Knegarna bor kvar i det som nu kan börja liknas vid gigantiska flyktingläger.
   De nya innevånarna vill bara ha bidrag och sedan sköta sig själva .
   I sitt sharia styrda mini arabland i en förort i Sverige.
   Integrationen gick käpprätt åt fanders.
   Sossarna fick de de ville ha.
   En ny valboskap som de skall slå blå dunster i ögonen på....
   Alla andra har genomskådat det Marxistiska experimentet.

   Radera
 25. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 26. No go Zonerna:"Planen innebar att områdena skulle förses med en inre grön zon och en bostadszon utan trafik"
  Dvs miljonprogram som är slutna enheter utan biltrafik.

  Dvs gjorda för att kunna vara gåzoner!


  SvaraRadera
  Svar
  1. Noterar att de återanvänder ett ord som har ett förflutet inom polisen: Resande!
   Nu dock med ny betydelse. Vilket kanske är klokt med tanke på den kritik polisen brukar få när de pekar för tydligt.

   Radera
 27. Jag köpte min senaste hamster på Sångvägen. Svart.

  SvaraRadera
 28. https://m.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10153390739003231
  Tino har en del intressant att förmedla.

  SvaraRadera