Cornucopia?

2016-02-03 12:13

Låt materialen leva med Stena Recycling #itstartshere #sustainablebusiness

Detta inlägg är reklam.

Stena Recycling har dragit igång en serie seminarium kring devisen Låt materialen leva. Det handlar förstås om återvinning och i synnerhet av ett antal allt mer kritiska metaller inom EU.

Förutom sk ovanliga jordartsmetaller likt neodym, som används i t ex vindkraftverk eller elmotorer, så hittar man även litium bland metaller som är värdefulla att återvinna. Just litium finns i allt fler kvalificerade produkter med batterier i - inte bara spektakulära produkter som Teslas elbilar, utan i allt från mobiltelefoner, larm, bärbara datorer eller rent av robotdammsugare eller handdammsugare.

Efterfrågan på litium ökar nu mycket snabbt, speciellt i takt med antalet elbilar och elhybrider.

Stena Recycling bjuder nu in företag, universitet och myndigheter till seminarier om hållbara affärer och man kan hitta listan av seminarier i Sverige här med platser som Örebro, Växjö, Timrå, Gävle, Stockholm, Stenungsund och Malmö.

Stena Recycling är ett företag inom Stena Metallkoncernen. Företaget finns på fem marknader, har omkring 2 500 medarbetare och omsätter cirka 11 miljarder SEK.

Detta inlägg har publicerats i samarbete med Stena Recycling.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Låter onekligen intressant. Metallproblemet är inte litet. Man får förklara ibland för andra att det är ett problem eftersom de metallerna är sällsynta. Det skrevs en del om kvarts till processorer för,ett tag sedan också, men det kanske man löste.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kvarts är ett av jordens vanligaste mineraler och kisel ett av jordens vanligaste grundämnen. Vad var problemet med kvarts?

   Radera
 2. Hur stor del av omsättningen utgörs av stulen metall?

  SvaraRadera
 3. Såååå... när är Stena beredd att börja BETALA mig för dessa kritiska metaller som jag idag lämnar in till återvinningscentralen? Beroende på kommun får jag också betala en inträdesavgift...

  SvaraRadera