Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-02-11 09:00

Josefin Utas lämnar Miljöpartiet - partiet har "tappat markkontakt"

En av landets få vettiga miljöpartistiska politiker, Josefin Utas i Sollentuna, lämnar Miljöpartiet och sina politiska uppdrag i kommunen. Istället går hon till uppstickarpartiet Borgerlig Framtid (vars hemsida inte klarar uppmärksamheten).

Josefin Utas har framstått som det sunda förnuftets röst på bland annat Twitter, men det går inte att spotta i motvind hur länge som helst. Hon lämnar nu sina uppdrag i Sollentuna kommun och går över till partiet Borgerlig Framtid istället. Utas väljer alltså att inte behålla sin plats i kommunen, vilket är hedervärt.
Josefin Utas.
Foto från Borgerlig Framtid.

Som anledning till avhoppet förklarar Utas i Borgerlig Framtids pressmeddelande:
"Det Miljöparti jag gick med i en gång i tiden var mer jordnära och frihetligt. Nu har man tappat markkontakt i frågor som jämställdhet, migration och demokrati. För mig är det viktigt med en politik som har ett långsiktigt och visionärt syfte och som samtidigt bedrivs på ett ansvarsfullt sätt."
Som tidigare skrivet här på bloggen var Miljöpartiets rötter ifrån Folkpartiet, men har nu gått över till att vara ett vänsterextremt parti utan koppling till verkligheten. Man kan också notera att partiet underförstått enligt Utas också saknar långsiktighet och visioner, samt inte står för demokrati. Allt handlar bara om att skrika högst och mest kränkt i allt.

Förhoppningsvis är Utas bara en av många som lämnar partiet, även om det förstås inte finns så många vettiga människor kvar som förstår att det är bäst att lämna. Avhopp ter sig naturligt om man är för jämställdhet (=lika respekt och rättigheter för både kvinnor och män), sund ansvarsfull migrationspolitik och demokrati.

Utas är sedan tidigare med i min blogglista nedan, så nu behöver jag någon annan vettig Miljöpartist i  den politiska listan. Vilket är när omöjligt. Utas blogg finns här.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

32 kommentarer:

 1. Du har ju Birger Schlaug i din blogglista. Räcker inte han?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är han verkligen med i Miljöpartiet längre?

   Radera
  2. Han ansåg samma som Utas och lämnade skutan 2005.
   http://www.svt.se/nyheter/inrikes/birger-schlaug-lamnar-miljopartiet

   Radera
 2. Ja, hon verkar vara klok. Borgerlig Framtid förefaller som ett relativt vettigt parti men om man inte känner sig väldigt blå skulle man också kunna överväga att kalla sig Ekosocialliberaldemokratiska Arbetar- och Medborgarpartiet EkoSoLiD/EAM.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde du inte några politiska ideologier och -ismer?

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_politiska_ideologier

   Radera
  2. Det finns förstås fler ismer, men knappast några som förtjänar att lyftas fram. Konservatismen har en del av värde att säga, men det har också dess ideologiska motsats progressivism. "En bättre värld är möjlig", typ.

   Radera
  3. Du inser att ditt parti framstår som ett riktigt knäppskalleparti när du kommenterar kring det i var och vartannat blogginlägg?

   Radera
  4. Sorry, det inser jag inte alls. Jag nämner det en gång i veckan max och folk brukar mest moltiga. Var god precisera vari det knäppa består! Det klarade du uppenbarligen inte. Det enda knäppa är att hålla fast vid enögda knäppgöksideologier för att man gillar kamp mellan politiska stollar mer än man gillar intelligent politik av människor som ser hela verkligheten.

   Radera
  5. Debattklimatet sammanfattas i denna bild
   https://i.imgur.com/5KcUbbJ.jpg

   Radera
 3. Tja, jag lämnade också, både som aktiv med kommunalt uppdrag och som medlem. Helt förvirrad hur jag ska rösta nästa gång, jag vill rösta på något bra inte bara det som känns minst dåligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen till klubben!
   Nästa val lär rätt många ha bekymmer med att välja.

   Radera
  2. Tja, om du inte riktigt vet vilken ideologi du har, eller varför du engagerar dig i politiken eller för den delen ens vad du tycker, utom att det du tycker kan ändras totalt till imorgon, så har du ju alltid Folkpartiet.

   Radera
  3. Jag saknar ett parti som tar kommande miljö- och klimatkriser på allvar och som är redo att förbereda samhället för kommande peakar (olja, mineraler, fosfor, etc.). I brist på det ett parti som vill arbeta för samhällelig tålighet inför kommande svårigheter - oavsett vilka de blir. Vi lever i ett la-la-land som riskerar ett bryskt uppvaknande.

   Radera
  4. Jag tycker som du mpjens. Vi får diskutera sådant här hos Cornu och Schlaug. Känner du till några fler ställen där man försöker föra en realistisk politisk diskussion och har ett hyfsat tempo i diskussionen?

   Radera
  5. Nej det är mycket enkelt. Rösta SD, partiet som visar sig ha rätt gång på gång.

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 4. En vettig och konstruktiv röst i debatten som sagt. Jag hade dock hellre sett att ett gäng namnkunniga politiker/medborgare snackar ihop sig och gör en stor medial grej av att gemensamt dra igång ett nytt parti.

  SvaraRadera
 5. Nu kan man ju bara hoppas att svetsloppan, numera även som osynlige oduglige mannen, kickar ut MP och och den postkoloniala fasciist-rasisten Arnstad. Hmm jag måste ha rökt nån sinnesändrande substans. Mina förhoppningar är ju på Löfven-MP-nivå

  SvaraRadera
 6. Ge henne lite mer tid så inser även hon att MP är samhällsfarliga....

  SvaraRadera
 7. Borgerlig Framtid är för värnplikt dvs slaveri varvid partiet kan kastas på sophögen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värnplikt är inte slaveri och att påstå det är en skymf mot slaveriets offer. Vet hut.

   Radera
  2. Skolplikt har vi.
   Skatteplikt och momsplikt likaså.
   Varför är värnplikt slaveri?

   Radera
  3. Skolplikt = Slaveri
   Skatt = Rån
   värnplikt = Slaveri

   Radera
  4. @Kristian


   Jag var slav i 12månader.. jag vet vad jag var och jag hymlar inte om det.

   Radera
  5. Farliga tankar jag är djupt imponerad av dig. Efter bara 12 månader i skolan och du kan framföra dina åsikter.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  6. Ultralibertariansk Nihilist!

   Radera
 8. Kan ingen starta ett ideologilöst förvaltningsparti som skall förvalta staten enligt "best practices" för en demokratisk välfärdsstat. Det skulle kunna räcka med ett fåtal kärnpunkter, typ;

  * Effektivast möjliga användning av skattepengar oavsett organisationsformer.
  * Inga egna ideologiskt drivna förändringsprojekt, istället ha en kund-leverantörsperspektiv gentemot medborgarna.
  * Långsiktighet och stabilitet i statens finanser
  * Sträva mot en sysselsättningsgrad som innebär att alla som arbetsföra som vill försörja sig själva ska kunna göra det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. + 1. Väldigt vettiga idéer.

   Radera
  2. Fast när du säger att det ska vara en demokratisk välfärdsstat så har du redan bestämt ideologi.

   Men det du generellt pratar om är en teknokrati. Alla sådana diskussioner jag har sett slutar upp med att folk tjafsar om hur nyttan ska mätas. "Best practice" definieras delvis också av vilken ideologi folk har.

   Radera
 9. http://www.dn.se/nyheter/politik/mp-forhandlaren-oppna-granserna-fore-valet-2018/

  SvaraRadera
 10. Av hennes Twitter att döma verkar det som att hon faktiskt har en åsikt om ansvar och ordning, det verkar till och med som att det är lite genomtänkt. Klart hon inte passar i mp då.

  SvaraRadera