Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-02-05 14:27

Fredagsmys/modeblogg: Bakfyllesexuella looken

Dags för fredagsmys. Känsliga läsare varnas att inte läsa vidare och i synnerhet inte titta på bilderna. För att ni inte ska tvångstitta på bilder via förstasidan på bloggen lägger jag inte ett foto på mig själv först, som i övrigt inte har något med artikeln att göra, annat än att dagens traumatiska upplevelse tilldrog sig på hemfärd från en föreläsning i Bålsta.
Den bittre gamle gubben, snart 50 år gammal, med lagom avsky i blick. Eftersom jag är författare har jag förstås polotröja och inte slips. Enda likheten med den nya, moderna, bakfyllesexuella modelooken är de fula solglasögonen.
Den nya heta manslooken efter den metrosexuelle eller hipsterns timmersexuelle är bakfyllesexuella looken (eng hangoversexual), som jag fick stifta mycket intim bekantskap med på SJ:s förstaklasståg mellan Stockholm och Göteborg tidigare idag.

Eftersom looken uppvisades av ungdomar i 25 - 30-årsåldern på SJ:s förstaklassvagn så måste det vara det nya, heta, moderiktiga. Till det hela hör även att man ska betrakta förstaklass som en sorts intern firmafest, eller ett flexibelt kontors- och mingellandskap, där man klättrar över säten, visar naken hud, inklusive från rumpor, visar sina underkläder, stöter på tjejer (gärna samtidigt som man hänger över en sätesrygg och visar kalsongerna) eller har ståmöten.

Jag försökte mestadels av tiden att dra mig in i en fantasivärld, i skydd av de enda hörlurar jag hade (ett par mikroskopiska inear-lurar, som hela tiden trillar ur pga att jag har en mutation som gör att inear-lurar inte fungerar på mig, se foto ovan), men upptäckte till slut att dessa bakfyllesexuella 25-åringar i själva verket var på väg till Götlaborg för att spela (in?) något på Lisebergshallen - det pratades scenbyggen (som var försenade), roddare (som inte gjorde sitt jobb med scenbygget), soundcheck, ljus, hotellrum och ändra i manus. Det fanns även någon kvinnlig blond kändis i åldern 40 - 60 år, som inte kunde gå till bistron eller toaletten utan ett entourage (av främst tjejer i 20 - 30-årsåldern) som eskort, även om denna lite mer mogna kvinna inte klädde sig bakfyllesexuellt, utan mer i päls (typ).

Så vad är då bakfyllesexuellt mode?

Ska man sammanfatta så är det rufsigt hår, skäggstubb, jeans och en hoodie. Gärna med en kaffekopp i näven. Med fördel tar man även på sig solglasögon när man ska gå och hämta kaffe, och en vinglande gång ombord på tåget är också ett starkt plus.

Man kan också ha skjorta, ej nedstoppad i byxorna, så man visar rygg och rumpa, eller mage, när man rör på sig. Till det bakfyllesexuella modet verkar det även höra att man ska visa sina kalsonger. Gärna mitt i ansiktet på andra resande i första klass.
Två bakfyllesexuella förstaklasspassagerare. Ansikten har dolts för att dölja personernas identitet. För läsarnas skull visar inte skjortbäraren sin rygg, mage eller delar av sin rumpa vid detta fototillfälle.
Jag dömer inte här - jag har garanterat ofta rufsigt hår, skäggstubb (nåja, skojar mer er där), jeans och en hoodie på mig, med en kaffekopp i näven och beter mig som om jag är hemma. När jag är hemma. Men de goda nyheterna är alltså att det nu är ok med bakfyllemode även på första klass på tåget.

Eventuellt kan dessa förstaklassresenärer ha med något som kallas Mello att göra. Är dock osäker, då jag inte riktigt vet vad en Mello är för något. Tillägg: Enligt uppgift ska det vara ett "Partajgänget" och när man tittar på foton på detta så känner jag onekligen igen några av personerna.
Bakfyllesexuellt förstaklassexemplar. Notera frisyren, skäggstubben och hoodien.

Bakfyllesexuellt förstaklass kalsongmode. Fanns fler exemplar, men till det bakfyllesexuella modet verkar hög aktivitetsnivå höra, så det kan vara svårt att dokumentera kalsongmodet eller de halvnakna tillhörande rumporna med kamera.
Så nu vet ni åtminstone hur ni ska klä och uppföra er om ni åker första klass på SJ. 

Själv åker jag första klass med ej ombokningsbara tidigt reserverade biljetter, för att jag tycker om att jobba medan jag reser. Antagligen gillar även det 10-15 personer starka bakfyllesexuella gänget, med tillhörande tjejer, att jobba på tåget och uppförde sig därför precis som de gör på jobbet.

Vilket antagligen är i någon form av kontorslandskap med fri placering och många ståmöten, eller klättrande över stolsryggar.

Så trevligt fredagsmys på er! Själv ska jag titta på En man som heter Ove.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

68 kommentarer:

 1. Alltså - du är SÅ gubbe! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt min tanke :D

   Inget ont i det alls dock! Det behövs gubbar också ;)

   Radera
  2. Apropå "Ove"
   Det behövs även mycket förstående och hjälpsamma damer.
   Åtminstone har det varit på det viset i mitt liv!
   Damernas skål, således...

   Radera
  3. Låt mig protestera. Inga gubbar smygfotar medresenärers rumpor och lägger ut dem på sin blogg. Bara ungdomar gör sånt. Gubbar lägger upp dem på sin datamaskin för vidare betraktelse vid lämpligt tillfälle. Och nej jag projicerar inte alls.

   Radera
 2. Tack!
  Stort tack.
  Ytterligare ett argument mot att färdas med tåg.
  I Sverige då, tydligen.
  Har ju faktiskt utnyttjat shuttle tåget till England.
  Lite lustig resväg blev det.
  Waterloo ( det riktiga) till Waterloo station.
  Men det var ju några år sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När den första självstyrande husbilen kommer blir det ett givet alternativ till tågresan. Jobba, sova, duscha, äta... allt medans man stadigt och säkert färdas mot slutmålet.

   Radera
 3. Nya tjänstesamhället är mest yta och hittepåhändelser som Melodifestivaler och annat.

  På radion meddelade Spanarna nyss att bloggen som företeelse fyller 10 år och är på väg in i historiens dimmor. Ersatt av Facebook och Twitter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näe Oppti förringa inte det ytliga. Nanoteknologi handlar om ytliga fenomen och fast dess yttringar är så små att de inte syns har de stor betydelse för att underlätta seendet tex genom belysning.

   För övrigt tjänar Ericson stora summor på patentavgifter och fjärrstyrning mellan kontinenter av kundernas utrustningar och får bra betalt för detta tjänstearbete. Minns ändå ett samtal för länge sedan med en säljare på Ericson som berättade att det hade varit svårt att få kunderna att vilja betala mer för ett litet skåp med modern programvara i som ersatte 10 m stativ. Kunderna ville helst se en massa plåt och trådar. Först efter långa tydliga beräkningar av ekonomisk vinst för kunden med större tillförlitlighet och snabbare uppkopplingar av samtal gick det ibland att genomföra affären. Nästan all kostnad i skåpet var 10.000-tals tjänstemannatimmar investerade i utveckling av program medan hårdvaran var i princip försumbar i jämförelse.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  2. Jag är väl medveten om ytans betydelse. Men det är svårt att erkänna!

   Jag vill även hylla denna blogg.
   När man söker på relevanta ekonomiska frågor så kommer den ofta upp.
   Tex att förvaltningsavgiften nu inte är avdragsgill. En text från före årsskiftet dyker upp vid sökningen.
   Avanza får väl fler och fler kunder då?

   Radera
  3. Content is king, yta is its kingdom!

   Radera
  4. Jag lyssnade på Anna Book som grät i radion på vägen hem, förstod dock inte riktigt varför då hennes svenska var helt obegriplig mellan alla hulkningar och snyftningar.. Nya radion är rätt märklig :S

   Radera
  5. Viss respekt måste ges till Anna Book, den enda i landet som lyckas förvalta en hit för 30 år sedan till att "vara känd för att vara känd!" Visst, hon dansade i Let´s Dance också, men till det blev hon ju utvald för att hon var kändis. Hon talar/gråter ut i media med jämna mellanrum så hon inte ska glömmas bort.

   Radera
 4. När de till och med släpper in sluskar som mig i förstaklassavdelningen så ska du inte ha allt för höga förväntningar. Tydligen behöver man bara betala pengar för att komma in där numera, inte behöva visa upp en fläckfri stamtavla.
  Vilken teknik använde du för att smygfotografera din omgivning? "söka teckning", "hitta bekväm läsposition" eller helt enkelt "kulturmannen ska göra er kända i en kommande bok, måste bara dokumentera"..

  Vill också meddela att jag för första gången ställde upp i kontorets quizkamp i dag, och självklart vann.. bara så ni vet.. trevlig fredag på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fy fan det har gått långt "“He wasn't a complete human being at all. He was a tiny bit of one, unnaturally developed; something in a bottle, an organ kept alive in a laboratory. I thought he was a sort of primitive savage, but he was something absolutely modern and up-to-date that only this ghastly age could produce. A tiny bit of a man pretending to be whole.” (Waugh)

   Nulli secundus

   Radera
  2. @ Erik G
   Kan vi få vara med?
   Visa frågorna!
   @ anonymous
   Tack!
   Hade jag ej läst Hakelius bok om mer eller mindre bekanta engelsmän hade jag ej vetat att herr W hade en son.

   Radera
  3. Strunta i kopian. Ga direkt till originalet. Hakelius ar kul men hade inte varit lika kul utan Auberon Waugh.

   Nulli secundus

   Radera
 5. Intressant spaning. Kan det måhända vara att det inte längre är nödvändigtvist civilingenjörer i medelåldern som har råd med 1:a klass, utan att det numer även finns slynglar som efter 2 år på yrkeshögskola halkat in på ett jobb med 30k i lön - samtidigt som de med 5 års universitetsutbildning inte nödvändigtvis får lön som motsvarar studierna?

  Jag själv är skyldig till det förstnämnda inom byggbranschen vilket står i kontrast till min sambo som efter 5 års studier i biologi har svårt att hitta ett givande jobb med en högre bruttolön än 24k.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fy fan det har gått långt.

   Nulli secundus

   Radera
  2. Ja, fyfan för outbildat kreti o pleti med löner på 30k och uppåt. Trodde ni i byggbranchen hade mer än 30k förstås.. mer runt 50-60.. men du kanske menar ingångslön? Tänker med tanke på de gigantiska pickuper som alla byggare verkar ha. Bara att starta en sån måste väl kosta en sjuksyrremånadslön?

   Radera
  3. Lärdom: Plugga inte biologi. Har en bekant som läste flera år i Uppsala till mikrobiolog, och efter 20 års tjänst på KI har en sketen bruttolön på 27 papp.

   Radera
  4. Att jobba som bibliotekarie är ingen hit heller, arbetsmiljön har dessutom förfallit rejält de senaste åren.

   Radera
  5. Biblotikarie kanske lämpligast kan kombineras med GSS/T.
   Dottern berättade igår att hon ville välja mikrobiologi som tillval på gymnasiet. Ska genast avråda henne bestämt! Apputveckling kanske kan vara något..

   Radera
  6. Det är synd både om bibliotekarierna och bibliotekens besökare. Vad sorterar hårdporr under för bokstav förresten? Nå'n som vet?

   Radera
  7. U som i Naturvetenskap, eller möjligen H som i Skönlitteratur.. tror jag.. brukar mest häcka på S och K.. :-)

   Radera
  8. ErikG: Alltid pickuper med passagerardörrar och rymliga baksäten - hur var det nu med skattereglerna...

   Radera
  9. Vill du se den monetära poängen med studier kan du titta på hur stor andel med eller utan lång utbildning som har löner mellan 0-25k. Utan utbildning behövs mer av ren bondröta. Att de som har den rötan väldigt sällan förstår att så var fallet gör ju inte saken svårare för den objektiva betraktaren.

   Så jag skulle svänga om din observation ganska rejält och påstå att studier idag är fenomenalt viktigt för de där medel/låga lönerna kring 25k-32k. Talar vi höga löner kanske det är lite mindre avgörande.

   Radera
  10. Doktor Syn
   Apropå hårdhet: mätes den i Brinell.
   "där" också?

   Radera
  11. Tyvärr är det fortfarande så att man måste arbeta sig upp i näringskedjan, även om man har en fin utbildning. Det är först när man visat att man presterat som man har en förhandlingsposition. Och då kan det gå riktigt fort, om man fortsätter att prestera. Att man lyckats ta sig igenom en utbildning betyder bara att man är en av en massa personer som gjort samma sak. Så om man vill sälja sig som löneslav får man sälja sig lågt och sen visa vad man går för.

   Radera
 6. Det var sannerligen på tiden att bloggaren inhandlade en ny kavaj. Solglasögonen känns dock lite svensk-hipster-fåntratt. Vill du se riktigt "popstjärne-untouchable" ut så införskaffa ett par Cartier av pilot-modell eller Persol "Steve McQueen".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som MÖP är det väl bara Randolph Engineering eller Oakleys som gäller?

   Radera
  2. Persol "Steve McQueen". - underbar modell, dock tog jag en för bred modell med resultatet att folk trodde jag var a) filmstjärna, alt b) blind, alt c) en allmänt livsfarlig person, fast det kanske delvis är poängen med solglasögon...
   dessvärre hade jag dem innanför visiret vid grästrimmerkörning och uppiskad jord repade dem totalt

   Radera
 7. Jag vill hellre prata om vilken shooting coat man ska ha till en Harris tweed kavaj.

  För övrigt är du inte i lagom ålder nu för en vettig tweed Cornu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt - Purdey's onlinerea är inte på sluttampen - bara att fynda Tweed i alla dess former mm!

   Radera
  2. Purdey's hade någon vettig med biljettficka också för övrigt.
   Fast å andra sidan Harris är Harris, det går inte att komma ifrån.
   Det är svåra beslut man får ta.

   Radera
 8. Bäste bloggredaktör. Jag har upplevt exakt samma problem som Du. Sedan 10 år tillbaka i tiden reser jag mellan 3000 och 6000 mil med tåg inom Sverige i tjänsten (industrikonsulting). För ca 7-8 år sedan gick jag över till att bara resa i första klass. I andra klass är chansen alldeles för stora att stöta på obelevade människor vilket gör det så mycket svårare att utnyttja tågresan till faktureringsbar tid. Så för kanske 3 år sedan började man även i första klass, någon gång ibland, stöta på det klientel Du beskriver i Ditt blogginlägg.
  Nu till lösningen som jag vill tipsa Dig om: Boka alltid tyst avdelning i första klass. I vagn 2 på SJ2000 mellan Gbg och Sthlm finns det 21 st platser i tyst avdelning. Jag har precis entrat tåg nr 441 från Sthlm till Gbg (16.25 - 19.30), vagn 2, plats 46 och det är underbart tyst och lugnt. Precis som Du Lars så planerar jag min tillvaro noga samt i god tid och beställer därför SJ-biljetterna i god tid och priserna är då fantastikt bra.
  Ser nu fram mot 2,5 timmar faktureringsbart arbete och därefter två glas rödvin tillsammans med en påse cashewnötter före ankomst i Göteborg. (Betalade med mina Prio-poäng i Bistron).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag når nog 2000-3000 mil tåg om året. Vad du säger är att "tyst avdelning" är en sorts första första klass? Ska se till att boka detta framöver.

   Radera
  2. Kul hur olika vi är. Jag hade nog inte kunnat ens fantisera ihop ett liknande blogginlägg för att roa mer lättstörda individer.

   Jobbar gärna och effektivt på tåget så länge jag har tillgång till Internet och möjlighet att placera datorn i knät. Betalar dock mina förfriskningar själv, och låter inte SJ/företaget stå för den notan.

   Radera
  3. @iblandekonomi

   Det säger du nu ja. Sista gången jag reste 2:a klass var för två år sedan när jag åkte Malmö C - Stockholm C med en svensk barnfamilj brevid, där föräldrarna lät sina två ≈3-5-åriga söner härja fritt i salongen. Det dröjde ända till Norrköping innan en sammanbiten Dr. Syn gav föräldrarna en balanserad utskällning, i normal samtalston, ska tilläggas. Det jag fick till svar var: Du kunde väl ha sagt till tidigare! Alltså: Föräldrarna var medvetna om att deras söner löpte amok i vagnen, och att detta är något normalt och en del av barnens utveckling, så länge inte medpassagerarna stör sig på detta och säger till. Vagnen var dessutom fullsatt och innan jag sa till så hade jag observerat långsinta blickar mot föräldrarna från ett antal människor på tåget. Sedan dess är det 1:a klass som gäller.

   Radera
  4. På NRK-tåget Oslo-Muteborg finns en "Stille vogn". Där förväntas pax vara tyst och ha tystat sin telefon osv. Tyvärr förstår inte ett visst klientel (läs utrikiska barnfamiljer) hur konceptet fungerar.

   Radera
 9. Å fan... trodde kalsongmodet var i nedan - men alltså icke.
  Skäggen tror jag med säkerhet är i nedan. Vad kommer sedan - mustasch? Förra gången det var skägg - alltså på 70-talet, efterföljdes inte skäggen av mustasch.
  Spaningen ser dock mer osäker ut än någonsin med tanke på att islamistskäggen blir allt fler. På kort sikt blir antagligen effekten att svenskar inte inte vill ha skägg.

  SvaraRadera
 10. Som jag förstår det är denna bakfyllesexualitet enbart en look, man ska inte vara bakfull på riktigt. Lite synd, jag hade gärna provat med att gå på någon klubb för likasinnade en söndagsförmiddag, lite rödögd, oduschad, orakad och med felknäppt skjorta. Jag börjar fantisera om vilka människor man kan träffa här och vilka äventyr som blir resultatet. Och det inte skulle funka mellan mig och den nyfunne partnern så kunde man alltid skylla på sin bakfylla.

  Men som några kommentatorer påpekar så handlar denna look enbart om yta. Å andra sidan så är jag nog rätt bra på att se bakfull ut, så jag får väl kolla upp det lite mer.

  SvaraRadera
 11. Även om det är lätt att se ned på dem så är det ofint att outa dessa roddare till en 50+ föredetting. De har precis peakat i livet, låt dem njuta lite.

  SvaraRadera
 12. Kul att du visar en selfie där du ler! Som observatör behöver man aldrig förneka sig ett överseende leende.

  Dessutom kan det vara frågan om ett event med deltagare från Sveriges nästa exportsuccess i speldatabranschen, så leendet behöver inte ens vara överseende, bara förvånat.

  SvaraRadera
 13. Knappast ett leende, väl?
  Men någonstans på Internet hos någon författande bloggerska har jag sett ett foto där herr Lars faktiskt öppnade käften i ett - tror jag - leende.
  Hemlis: Lars var mer välutrustad än president Washington.
  Men bloggaren är ju inte en slavägare med sockerrörsplantage...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker nog att man kan skönja ett leende vid ena mungipan. Eller så är det bara en helt vanlig genetisk asymmetri.

   Radera
 14. 50år..nja,halvsekel låter väl snällare?

  SvaraRadera
 15. Som ingenjör 50+, anställd vid svenskt multinationellt företag får jag hålla tillgodo med 2:a klass. Sitter tyst och har skjortan instoppad, nickar vänligt åt mina medpassagerare.... Drar mig försynt mot bistron och köper en smörgås och en starköl. Trots att jag med all säkerhet dragit in en skaplig slant till statskassan genom exportintäkter inser jag att jag inte tillhör den grupp som anses värd att satsa på.... Snart ska jag ut på ytterliggare en resa till Asien med flyg, förstöra miljön, för att säkra fler kontrakt åt min arbetsgivare. Jag är MP's mardröm..... Må sådana som jag dö ut så vi kan åtnjuta den gröna revolutionen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, du är bara så duktig.

   Vi vanliga idioter hejar på dig hela vägen.

   Radera
  2. @ Neville

   Landet gillar dig inte. Det finns massor av länder som gillar en duktig ingenjör.

   Varför inte bara skippa hemresan nästa gång du är i Asien. Har du talang kommer den snart till användning, ofta med bättre lön och lägre skatt.

   Bättre klimat, billigare levnadsomkostnader och lägre kriminalitet kan du se som extra bonus :)

   Radera
  3. Ja, jag är bitter, men inte för min egen skull, jag har så att jag klarar mig. Vad Sverige behöver är exportintäkter och det får vi genom export av högteknologiska kvalitetsprodukter. Efterfrågan av genusvetenskap och humanitära feministiska teorier är tyvärr inte så hög och ingen är beredd att betala för detta. Om vi ska kunna finansiera alla offentliga utgifter vi nu drar på oss måste pengarna rulla in, att låna för att leva upp till våra ideal påminner om tidigare misslyckanden i ideologiskt styrda regimer.

   Radera
 16. Bakfyllesexuell, härligt att det modet man klätt sig efter i 15 år äntligen blir inne!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Däremot ska det begränsas till byxor, hoodie, orakad, rufsigt hår och allmänt sliten samt obrydd. Inte det som kallas för nystockholmare, sådana du fick med på bild.

   Radera
 17. Bakfyllesexuellt är när man vaknar av att en veritabel SL-kontrollant knackar en på axeln med hot om vite, och man inte vet var man man är, har förlorat plånboken och ser hela världen som ett hot.

  Kan man då snacka sig ur situationen, och få en ursäkt.... Det gjorde jag. Och det kan du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hävda ensamkommande! Funkar hver gang!

   Radera
  2. Alternativt inlåst i en buss på valfri SL-depå och behöva ringa trygghetscentralen och säga att de behandlat en för tryggt.

   Radera
 18. Fredagsmys: Såg första bilden på telefonen och kände att jag nog kunde bli lite gay. Sen kom jag hem och såg den i full HD och insåg att det nog inte var så enkelt :)

  SvaraRadera
 19. Blogginlägget är väldigt bra och visar varför det multikulturella samhället inte fungerar. Vi måste ha gemensamma regler för hur vi ska uppföra oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så hur skall dessa "regler" vara utformade? Vad skall hända med dem som inte önskar följa dessa "regler"? Skall de kanske även ingå regler för vad man skall tro och tycke också?

   Radera
 20. Vilket jäkla fjantigt inlägg. Ge dig iväg till skogen och hugg lite ved istället för att för att skriva om skit som det här. Ragnar Lodbrok skulle gapskratta åt en sådan som dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tackar Saxo för hans berättelse om Ragnar!
   Åtminstone gör jag det.
   Enda bok jag - frivilligt - införskaffat och läst.
   Kanskeskall förtydliga lite . "på danska"...

   Radera
 21. Vi bloggläsare utgår naturligtvis ifrån att vi bjuds in till det kommande 50-årskalaset. Med tanke på ditt enkla och påvra författarliv så föreslår jag knytkalas med preppertema. Vi har väl alla en del föda som behöver roteras. Alkohol bör också medföras i ansenlig mängd.
  Dagen efter kan vi ju tillämpa den bakfyllesexuella looken en masse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får du hålla dig vid liv i fem år ytterligare!

   Radera
 22. Jag åker gärna tåg eftersom jag kan jobba/läsa utan att bli åksjuk.
  Upplever ofta liknande problem, speciellt på tåget mot Göteborg, och har länge tyckt att de borde höja biljettpriset i 1kl rejält (nej, jag är inte rik - jag värderar lugn och ro högt). Tyvärr låter det på din beskrivning av "vulgari plebem" som att det inte skulle hjälpa.

  //Gubbe

  ps
  med "vulgari plebem" avses folk som inte förstår vanligt hyfs
  ds

  SvaraRadera
 23. Tittade på partajgängets uppträdande igår och nu förstår jag bakgrunden till allt tekniskt strul de hade under föreställningen....

  SvaraRadera