Aktuellt

Söndagsenkät: Hur är ditt kapital fördelat?

Dags för en söndagsenkät, där vi tittar på hur ditt kapital är fördelat i bostad, aktier, ränta och alternativa investeringar. Svara nedan. ...

2016-02-26 19:30

Fredagsmys: Framtidsministern

Dags för lite überhärligt äkta fredagsmüs igen. I afton myser vi till ett idolfoto på framtidsministern Kristina Persson, för att hedra att hon blev omnämnd i Aftonbladet idag.
Minister för strategi och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete Kristina Persson.
Foto: Kristian Pohl / Regeringskansliet
Det var Stefan Löfven som tog upp Kristina Persson under ett studiebesök på goa Volvo Torslandafabriken. Aftonbladet skildrar dramatiken.
"På frågan om varför inte miljöminister Åsa Romson (MP) skulle delta i mötet svarade statsministern att det är tre ministrar som har ansvaret för att FN:s miljömål implementeras i Sverige.Han nämnde civilminister Ardalan Shekarabi (S) och biståndsminister Isabella Lövin (MP) och ursäktade sig därefter med orden:– Just nu har jag glömt vem den tredje är.Den han glömde var framtidsminister Kristina Persson, som enligt tidigare undersökningar är en av regeringens mest anonyma ministrar."
Så, riktigt mysigt fredagsmys på er där hemma i fredagsmyssoffan. Ta riktigt väl hand om er nu och tänk på Kristina Persson. Om inte annat för att Stefan Löfven inte gör det.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

24 kommentarer:

 1. Hehe
  När till och med statsministern inte kommer ihåg vilka ministrar vi har är regeringen i anonymaste laget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kunde ju varit värre.
   Han kunde ha sagt "Isabella, han Shäckri nånting och hon vafanhonuheter".

   Radera
  2. Det är ju faktiskt hela 22 ministrar för honom att hålla reda på...

   Radera
  3. Nu när det är kvartalssocialism som gäller så behövs det ingen ung på framtidsposten.

   Radera
 2. Ja, det citatet var ju riktigt kul, Svetsarn var i högform vad det verkar, det är även kul att Göteborgsregionen och Volvo Cars(med mera) verkar gå starkt för tillfället.

  Kollar man på Arbetsförmedlingens månadsstatistik, så stod uppenbarligen Västra Götaland för en betydande del i den väldigt lilla(positiva) förändring som skett YoY, i antal arbetslösa och pers i arbetsmarknadsprogram. Antal öppet arbetslösa minskade med 2355 i landet och antal i arbetsmarknadsprogram minskade med 1546, i Västra götalands län minskade antalet öppet arbetslösa med 2075 och det var 1099 färre i arbetsmarknadsprogram. Överlägset bäst i landet, sedan skapas det fortfarande flest arbetstillfällen i Stor-Stockholm, både i absoluta tal och i relation till befolkningsmängden, men arbetslösheten i Stor-Göteborg, är nu ungefär i paritet med Stor-Stockholm, vilket är väldigt ovanligt.

  Nu skall jag ut och ha trevligt fredagsmys med honan! Ha en trevlig kväll! ;D

  SvaraRadera
 3. Framtidsministern ser ju ut att ha framtiden för sig. Rätt snart dock, om man tolkar bilden. En fot i graven, men 70 år ny, om man tillåter sig att vara lite observant. Kanske hon kan ställa upp som president i USA tillsammans med Donald Trump. Men visst, nytänkande är ju de äldres starka sida, och inte bara upprepande av gamla tyska sanningar. Och om ens horisont sträcker sig ett par år fram in i framtiden så går den ju till och med att planera.

  Bra där Stefan Löfvén. Antar att du tog av svetsvisiret inför beslutet, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har ju uppfunnit tidsmaskinen? Genom djup meditation besökte hon sina tidigare liv som både torparhustru på 1800-talet och oklar roll på 1300-talet.

   Radera
 4. "jag viskar ständigt edra vackra namn" Tage Danielsson...
  Ja, en del har problem med det, tydligen.
  Jag att inte kunna glömma.
  F-n vet vilket som är bäst.
  Annars har ju bloggen utvecklats till en härligt illustrerad dylik.
  Bloggaren har ju själv delgivit oss flera nyproducerade foton troligen föreställande honom själv.
  Kan vi som läsare ha ett bättre liv?

  nu tänker jag i alla fall återgå till
  trettioåriga kriget.
  Trots att jag lovat mig själv att inte befatta mig med detta krig.
  Dj-vla bokrea, Lars.

  SvaraRadera
 5. Svetsar'ns minneslucka kan vara ett utslag av att han hade tagit helg.

  När han kände hur verkstadsgolvet på Torslandaverken smekte ljuvligt hans valkiga fötter, som på den gamla goda tiden, och det faktum att det är fredag, så kan han ha hemfallit åt en fin gammal arbetartradition, och redan börjat korka upp:)

  SvaraRadera
 6. Säga vad man vill om Stefan Löfven men han bjuder på fullkomligt oslagbar humor! Som när han skulle presentera sina kollegor på Nordiska Rådets ministermöte: https://www.youtube.com/watch?v=x-U9q293oHs

  Och nu kommer han inte ihåg vad hans ministrar heter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där lilla sjukhusepisoden förra året kanske inte var en liten hjärtattack? Den kanske var en liten stroke? Eller åtminstone en liten TIA? Problem med att komma ihåg just namn är vanligt efter mindre neurologiska händelser.

   Radera
 7. Det här är oförlåtligt, att inte kunna namnet på de figurer han själv har utsett? (Egentligen bryr jag mig inte, men allt som skadar regimen är bra) Dessutom borde Persson ha en mycket mer framträdande roll med tanke på att sossarna kallade sig för "framtidspartiet" i valrörelsen. Å andra sidan borde Persson även avgå eftersom hon, i egenskap av framtidsminister, inte lyckades förutspå asylkaozet.

  SvaraRadera
 8. Det är absurt att det finns så många ministrar. Antalet ökar för varje nästan varje år. De står heller inte i proportion till behoven eller något annat. Koordinationen av 23 ministrar av den 24:e är svårt nog, vet de som gått i en skolklass. Hur exakt hade du koll på vad klasskamraterna gjorde ? Ett rimligare antal är 7 med 7 vice.

  SvaraRadera
 9. Åsa Romson, har hon helt försvunnit i dimman?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsas nya käpphäst är snabbspår för nyanlända egenföretagare - det finns tydligen massor av grön hightechkompetens i Syrien och Afghanistan:

   http://www.aftonbladet.se/debatt/article22324393.ab

   https://twitter.com/asaromson

   Radera
  2. Haha... Den som tror att man kan driva företag i Sverige bara för att man drivit företag i ett lågskatteland där företagaren ofta tar 100% av vinsten direkt i egen ficka.

   I dessa länder så kan en butiksägare stå och rulla tummarna och vänta på kunder 80% av arbetstiden och ändå kan han försörja sig. I vårt högskatteland måste varje personal i princip ha ett konstant flöde av kunder för att det ska löna sig.

   Går man in i en svensk klädaffär får man ofta på egen hand söka fram sina varor. I andra länder står det drivor av personal och bara väntar på nästa kund och man behöver knappt öppna munnen så har man 3-4 personer som gör sitt bästa för att betjäna en.

   Man behöver bara studera skattesystemen så inser man varför det är på det viset och varför svensk personal ständigt måste nyttjas till 100%.

   Studerar man utbildningar så inser man också att det kan vara ganska stor skillnad på läkare, ingenjörer etc beroende på var i världen de utbildat sig.

   Radera
  3. Men är inte människan miljöminister?

   Radera
 10. Vill man ha dynamiska och breda gruppdiskussioner så finns det tydligen forskning som visar att 24 är det perfekta antalet elever i ett klassrum. Läs Malcolm Gladwells "David och Goliat". Nu kan politiker inte fullt ut jämföras med skolelever förstås, man dels har vi en praktikantregering, dels kommer fler och fler politiker från den "pratande klassen" som inte duger till någonting IRL så jag skulle nog säga att de rödgröna (förmodlingen oavsiktligt) kommit rätt så nära sin optimalitet med 1 st svag klassföreståndare och 23 st pluggisnördar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ovanstående var avsett som svar till "Redaktionen".

   Radera