Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-02-29 08:38

Börsöppning nedåt väntas

Börsen väntas öppna nedåt idag. I USA föll börsen vidare efter europeisk stängning och både S&P 500-terminen och utvecklingen i Asien talar för fortsatt nedgång även i Europa.
Dagschart OMXS30.
I Asien går Nikkei -1.00%, Hang Seng -1.35%, SSE Composite -2.35% men Australiens All Ordinaries står för en ljusglimt med +0.06%. S&P-500 fortsatte falla efter europeisk stängning och terminen har gått ner ytterligare.

Stockholmsbörsens OMXS30 ligger dessutom återigen runt den nivå på 1375, som verkar utgöra ett motstånd, så några förhoppningar om uppgång i det här läget bör man nog inte ha.

Inget talar för uppgång idag, åtminstone inte initialt. Detta är egentligen helt ointressant och irrelevant, eftersom dödskorset sedan augusti, konjunkturbarometerindikatorn och även den 8-åriga konjunkturcykeln samtliga talar för att man ska gått ur börsen inför den kommande lågkonjunkturen eller rent av recessionen. 

Finanskrisen är inte heller löst, än mindre skuldkrisen, utan bara skjuten på framtiden via panikartade stimulanser. Så läget är på inget sätt bra, även om de senaste åren varit en liten paus där man kunnat bygga upp kapital, givet att man ser till att sälja innan nästa krasch.

OMXS30 har nu gått -5.25% sedan årsskiftet, inklusive utdelningar. Guldet har gått +16.88% i svenska kronor. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Börsen öppnar nedåt-en rubrik som återkommer på denna sida gång efter annan.
  Letade bakåt men hittade faktiskt en rubrik där det var uppgång på gång-där det dock varnades för nedgången som säkert följer.

  Det är soligt ute-vilket innebär att det bara kan bli sämre framöver!

  SvaraRadera
 2. Och preliminära siffror för BNP Q4 är +4,5% enligt SCB. El exporterar vi trots kylan. Några företag går fortfarande bra.

  Kinesiska börsen ner och oljan billigare kan kanske vara orsaken till börsnedgången nu. Dvs kineser, saudier och norrmän säljer svenska aktier.

  Behåller viktigaste aktierna en tid ytterligare. Sålde av en del i höstas som säkerhet.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man bör också vara medveten om att det kan vara skillnad mellan att ett företag går bra (genererar vinst) och att aktiekursen utvecklas positivt.

   Cornu gillar att bortse från utdelningar. Han passar på att nämna att det är inklusive utdelningar, men jag förväntar mig att han i det tysta kommer sluta räkna med utdelningar i sin rapportering av utvecklingen när utdelningar börjar komma.

   Radera