Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-02-24 07:56

Börsöppning nedåt väntas

Börserna föll under gårdagen och nedrekylen väntas fortsätta idag.
Dagschart OMXS30
Stockholmsbörsens OMXS30 föll 1.39% och S&P-500 stängde på -1.25%. Dock pekar S&P 500-terminen på fortsatt nedgång relativt både amerikansk stängning och europeisk stängning.

I de asiatiska tidszonerna faller börserna under morgonen. Nikkei -0.85%, Hang Seng -1.30%, SSE Composite +0.59% och All Ordinaries -1.90%.

Som man ser ovan har motståndsområdet runt 1400 i OMXS30 bjudit på fortsatt motstånd och det är inte orimligt att om dagen stänger negativt så har vi fått se en topp i upprekylen för den här gången och börsen ska ner till 1300- eller 1250-områdena igen. Men som alltid är bollen oval i amerikansk fotboll, och vad som helst kan hända.

Bland annat kan förstås börsbolagens bokslutsrapportering snabbt vända börsen åt ena eller andra hållet, beroende på utfall och förväntningar.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Nästan alla stora svenska företag har redan publicerat sina bokslutsrapporter för 2015. Det som återstår är en bunte småbolag. Alla företag som ingår i OMXS30 har rapporterat, till exempel.

    Förväntad avkastning (värdering) på storbolagen idag känns OK men inte direkt reapris. Direktavkastningen är ganska hög, nästan lika hög som 2011, samtidigt som riskfria räntan är extraordinärt låg.

    SvaraRadera