Cornucopia?

Aktuellt

Höstregn nu förbeställbar hos Bokus och Adlibris

Min kommande techno-thriller Höstregn, den andra och avslutande delen av Höstsolserien är nu förbeställbar hos Adlibris för 189:- SEK och B...

2016-02-01 08:17

Blandat i Asien under morgonen

Börserna går blandat i de asiatiska tidszonerna nu under morgonen, men riktningen för Stockholmsbörsen men de europeiska börserna kan väntas vara positiv.

I skrivande stund går Nikkei +1.98%, Hang Seng -0.56%, SSE Composite -1.87% och All Ordinaries +0.75%. 

Med det sagt så lever de kinesiska börsindexen sitt eget liv och Hang Seng och i synnerhet SSE Composite har sämre överensstämmande med Europa än Japans Nikkei 225 och Australiens All Ordinaries. Så jag landar nog i osäker, men försiktigt positiv baserat på ovanstående.

Vad som däremot är rejält positivt är utvecklingen i USA efter de europeiska börsernas stängning i fredags.
Dagschart S&P-500.
Amerikanska S&P-500 fortsatte uppåt och stängde på +2.48% mot ca +1.1% vid europeisk stängning. Även S&P 500-terminen pekar uppåt relativt europeisk stängning, om än ner mot amerikansk stängning.

Så slutsatsen bör landa i positiv börs och att man kan ignorera utvecklingen i Kina nu på morgonen. Vem vet, kanske kommer vi rent av testa 1400-nivån i OMXS30? Nåja, antagligen inte redan idag...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Var hittar du sp500 futures? När och var handlas dessa?

    SvaraRadera