Cornucopia?

2016-01-31 13:49

Veckans OMXS30

Veckan som gått bjöd på kräftgång inom Stockholmsbörsens storbolagsindex, som föll tillbaka 0.37% under veckan. Förra veckans upprekyl kan därmed sägas vara bruten.
Dagschart OMXS30
OMXS30 är ner 6.25% från årsskiftet och identifierade stöd- och motståndsområden hittas runt 1300 respektive 1400 i index.

Riktning härnäst kan man förstås sia i ta-blad om, mest sannolikt känns förstås att 1300-nivån ska testas igen eftersom börsen alltjämt ligger i en fallande trend långsiktigt. Den mycket korta trenden är dock uppåt på grund av förra veckans rekyl.

Börsen kan förstås ägna sig en längre tid åt kräftgång mellan 1300 och 1400, men likväl kvarstår att vi har en allmänt sur börs. Detta ligger också i linje med att konjunkturen kan vara på väg att toppa ur och börsen ligger som bekant alltid före konjunkturen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

8 kommentarer:

 1. Ser det ut som en klassisk A,B,C är klar. Med tre mindre vågor (1-5) i A och C som backar upp detta. Innebär normalt sett en uppgång till minst 50-38,2% av hela "correktion". Sedan bär det utför på allvar då 1 och 2 är klara. Så ingen ny botten nu även om det går ner och testar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ser ut som en... ska det stå.

   Radera
  2. Frågan är, vill man satsa pengar på det?...
   Sett till dessa värden och kommentarer http://money.cnn.com/data/fear-and-greed/?iid=EL så tror jag att vi kan få en uppgång igen... vågar då inte satsa pengar på det iofs. På lång sikt är jag iofs övertygad om att vi når under 700.

   Radera
  3. Alex, tittar aldrig på Omx nuförtiden så egentligen skulle jag inte kommenterat. Råkade bara se grafen här den har ett klassiskt utseende. Skolbok. Jag jobbar en hel del (dagligen) med valutor och elliott. Mitt mål är att ha rätt i 80% av fallen, med 1-3 i risk reward ratio. Analyser är en färskvara.

   Radera
  4. Och om det fortsätter ner på nya lägsta (senario 2) så befinner vi oss fortfarande i ett större A. Vilket innebär att vi får ett B upp och ett C ner. A och C brukar vara ungefär lika stora och i fem vågor (B tre vågor), C lätt att trada även för noviser.

   Radera
 2. Börsen kommer att gå upp eller ner om den inte förblir på dagens nivåer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Oppti - nu är jag lugn - efter detta nästan säkra tips. En svart svan, helt osannolikt förstås, med stängd börs för alltid är ett ytterligare alternativ.

   Fast min gissning är att börsen går upp närmaste veckan. Skälet är den starka högkonjunkturen som ännu råder.   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 3. Ner..eller upp,eller.
  Cirka 22,23% nedgång 2016,gissar min proffesionella rådgivare som just kastat sin tärning och tittat i min kaffesump.

  SvaraRadera