Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-01-22 08:25

Uppåt i Asien - eller samling runt flaggan?

Börserna stiger i varierande omfattning i Asien, men det handlar antagligen mer om en samling runt flaggan (eng rally).

Nikkei går i skrivande stunde +5.88%, Hang Seng +3.06%, SSE Composite +1.25% och All Ordinaries +1.06%.

Som man ser är det spretigt, men allt talar för att börsen även går upp i Europa, men då mer runt 1% till eventuellt vändning. Framför allt talar S&P 500-terminen för uppgång även i Europa, men inte lika våldsamt som för Nikkei.

OMXS30 har nu gått -9.28% sedan årsskiftet, S&P-500 har gått -8.56% (i USD, dvs ej justerat för valutakursändringen) och guldet har gått +4.80% (i svenska kronor).
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Mycket volatilt just nu. Blir spännande att se hur mycket företagen vågar dela ut från 2015 års vinster och hur prognoserna för 2016 ser ut.

  SvaraRadera
 2. OT
  Fantastiskt goda nyheter idag att Polisen engagerar en extern PR-byrå för strategisk kommunikation. Kommer säkert en massa begåvade idéer från SD-svansen om vad den kommunikationen huvudsakligen handlar om, men det få vi bjuda på. Polismyndigheterna har redan 200 st kommunikatörer anställda. De uttalar sig friskt om allt och alla och finns med i alla TV-program från Efterlyst till Allsång från Skansen. Tydligen räcker inte det.

  Det är en tågolycka vi ser. Det speciella är bara att urspårningen skedde för 10 år sedan. De första tre-fyra åren efter urspårningen försökte delar av personalen att få tåget tillbaka på rälsen igen. Det blev svårt och jobbigt, och topografin gjorde att man kom längre och längre från spåret.
  Numera är man bekvämt installerade en mil från spåret ungefär. Ingen vet längre med bestämdhet, frågan känns inte längre relevant. Ansträngningarna numera handlar om att måla tåget grönt och klistra fast lite grönska på det så att det ser ut som om det hör hemma där i skogsdungen.

  SvaraRadera
 3. Det känns som att tjurfällan är passerad och vi ska fortsätta ned. Kanske upp några dagar temporärt?

  SvaraRadera