Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-01-29 09:19

"Stockholmsbörsen rusar efter fredagsöppningen"

Tydligen är desperationen stor. Nu kallar SvD en börsöppning på +1.35% i skrivande stund för "Stockholmsbörsen rusar".
Dagschart OMXS30. Ej dagens utveckling.
Börsen har varit "lite sur" sedan årsskiftet och SvD verkar alltså inte kunna hålla sig i rubriksättandet när börsen stiger.

Tillägg: Nu (09:20) har börsen "rusat" +0.89% istället för +1.35%.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

12 kommentarer:

 1. Nu 0.61... Själv ska jag börja gå in vid 700 är det tänkt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter rimligt. Flera års nedgång är att vänta

   Radera
 2. "Rusat" - nja. Varför inte "en rask promenad"?

  SvaraRadera
 3. En ganska intetsägande dag. Men rapporterna har ju sett "hyggliga" ut än så länge för svenska storbolag. Det vore guld att kunna köpa till 20-30% lägre pris. Går säkert att pricka rätt om man är duktig trader eller har tur, men det är nog inte fel att ackumulera aktier idag om man har gott om tid innan man ska sälja (>10 år).

  Direktavkastning idag cirka 4-5% plus lite tillväxt hos företagen. Ser inte att det finns bättre placeringsalternativ i kronor just nu, även om det inte direkt är "rea" på aktier (ännu). Frågan är om det är lönt att försöka sälja idag för att köpa tillbaka billigare, eller om läget är som hösten 2011.

  SvaraRadera
 4. Guldpriset har också "rusat" 0,39% i skrivande stund.

  SvaraRadera
 5. Att OMXS30 går upp +1,35% är väl att betrakta att den rusar med tanke på normalt årssnitt är på ca +7.0%/år år över 30(?) år, eller är jag ute och cyklar?

  SvaraRadera
 6. En rak fråga till dig Cornucopia, är detta ett blogginlägg som du själv tycker eller är det ett blogginlägg enbart med syfte att skapa debatt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns det ens någon åsikt i detta blogginlägg? "Lite sur"? Jo, det tycker jag att börsen varit. "Lite".

   Radera
  2. Åsikten var i så fall att du tyckte att svd överdrev med att 1,35% var stor uppgång om jag inte tolkade dig fel. Vad är en normal årsuppgång för dig på OMXS30? jag håller i övrigt med det du skriver. Jag tycker iaf det svänger rätt mycket per dag när man jämför var året slutar på, men jag kanske tänker fel?

   Radera
  3. Du skrev inte ordagrant att Svd överdrev, men tolkningen av det du skrev gör att man uppfattar det så. Det kan vi andra tolka som din åsikt om vi tolkar dig så

   Radera
  4. Börserna hackar sig alltid fram. Man kan inte jämföra en enskild dag med ett helår. Tycker att alla rörelser under 1.5% inte förtjänar rubriker som "rusar" eller "rasar". Knappt under 2% heller. Bara brus.

   Radera
 7. I övrigt håller jag med om att man börsen är lite sur och personligen ser jag det som mycket farligt att gå in i aktier om man inte noga tänkt igenom det man gör. Ska man göra bra värdepappersaffärer i år så ska man vara noga med stockpicking och agera på lång sikt och vara beredd på att OMXS30 kan dyka 30-40%

  SvaraRadera