Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2016-01-25 07:48

Stabilt uppåt i Asien - förra veckans OMXS30

I de asiatiska tidszonerna stiger börserna stabilt nu på morgonen. Mycket talar för att även Stockholmsbörsen fortsätter sin upprekyl idag.

I skrivande stund stiger Nikkei +0.90%, Hang Seng +1.35%, SSE Composite +0.12% och All Ordinaries +1.76%.

I USA fortsatte S&P-500 upp även efter europeisk stängning. Även om terminen just nu pekar ner mot amerikansk stängning ligger den fortfarande högre än när Europa stängde. Detta talar för en positiv börs idag.
Dagschart OMXS30
OMXS30 vände rätt förutsägbart vid nästa rimliga stödnivå runt 1300 och upprekylen kan mycket väl fortsätta hela vägen upp till tidigare stödet, numera motståndet 1400.

OMXS30 har nu endast backat 5.91% i år medan S&P-500 endast backat 6.70%. Guldet har gått fram 5.08% och kostar drygt 303:- SEK per gram.

Upprekylen kan hålla i sig ett tag (eller inte), och ger utmärkta säljtillfällen för den som vill ur börsen enligt konjunkturmodellen den närmaste dryga månaden.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Ser ut att kunna bli en vecka utan större volatilitet. Zig-zag med början ner idag.

    SvaraRadera