Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-01-15 15:02

Överflugen av Tp 84 Hercules

En Tp 84 Hercules flög för en stund sedan rakt över gårdscentrum. Jag hade dock tursamt nog grupperat med flankerande eldriktning, om än inte med teleobjektiv, och hann därmed få några foton på avstånd.
Bor högst där uppe på berget (ej synligt), strax till höger om flygplanet. Klicka på bilder för bättre detaljer.
Tyvärr bara en iPhone, men det var en av Försvarsmaktens gråmålade Tp 84 Hercules. Fotoavstånd cirka 2 300 meter. Syntes betydligt bättre i verkligheten. Bedömd flyghöjd över marken ca 200 meter och farten var långsam.

Och nej, det verkar inte som man fällt någon eller något med fallskärm runt gården. Eller så har infiltratörerna städat undan efter sig och finns någonstans i terrängen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Varför ej använda din Nikon?
  Eller har du enbart bärremmen med Nikon på för syns skull?
  Apropå får.
  Du hade uppenbarligen ett slaktat och tillrett skinn på hjässan i Sälen.
  Praktiskt.

  SvaraRadera
 2. Bärremmen är väl ungefär det enda Nikon duger till? Vår käre bloggare måste naturligtvis skaffa sig en Canon (finns bra långzoomare där!).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Nikon betalde troligen bäst för sin produktplacering.
   Annars gillar jag faktiskt båda kameramärkenas produkter.

   Radera
  2. Står inte ut med Canon alls. Vansinnigt ointiutiva kontroller. Alla andra märken funkar fint, men Canon lever helt i sitt eget. En gåta för mig att så många gillar det. Men men, smaken är som baken.

   Varken Canon eller Nikon är så värst bra för hobbyfotografen, men de lever gott på sina varumärken. Sony gör sig bäst där tycker jag.

   /En som jobbat med fotografi

   Radera