Cornucopia?

Aktuellt

Höstregn nu förbeställbar hos Bokus och Adlibris

Min kommande techno-thriller Höstregn, den andra och avslutande delen av Höstsolserien är nu förbeställbar hos Adlibris för 189:- SEK och B...

2016-01-20 18:41

Moldaviens parlament stormat?

Moldaviens parlament har nyligen stormats av pro-ryssar i Moldavien, sedan det bildats en ny EU-vänlig regering, som säger sig vilja gå med i EU på sikt.

Livesändning nedan.
Det återstår nu att se om situationen eskalerar, som led i den ryska hybridkrigföringen om att återupprätta Sovjetunionens forna gränser. Delar av Moldavien, Transnistrien, är redan ockuperat av rysk trupp.

En engelskspråkig artikel hittar ni här.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

23 kommentarer:

 1. Hur säger man mysigt på ryska?

  SvaraRadera
 2. Samtidigt i trygga Sverige. Polisen patrullerar gatorna med AK i Södertälje.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen? Då är det pågående insats med piket eller NI, för övriga polisen har inga AK.

   Radera
  2. http://lt.se/nyheter/sodertalje/1.3467391-darfor-gick-poliserna-med-automatvapen

   Radera
  3. Det är normalt enligt polisen i Södertälje. Undrar varför just där...?

   Radera
  4. Automatvapen är inte AK. AK står för automatkarbin. Det där är k-pistar.

   Radera
  5. Tomejto, tomato

   Radera
  6. Enligt bilderna såg det ut som det vanliga förstärkningsvapnet...H&K MP5(?)

   Radera
  7. Det märkliga är att polisen bär vapnen "på bröstet gevär" där tre av fyra håller om pistolgreppet. Dvs utgångsställning för att kunna verka omedelbart. I det militära brukar man lägga viss emfas vid att tagga ned så mycket som möjligt när man rör sig bland fredliga civil och därför ha vapnet slingat. Dvs hängande vid sidan och händerna fria vilket ser mindre aggressivt ut men gör att det tar 1-2 sek extra innan man kan verka med vapnet. Men kanske är hotbilden högre i Södertälje än i Masar-e Sharif eller Timbuktu vilket gör högsta beredskap befogad?

   Radera
  8. "Men kanske är hotbilden högre i Södertälje än i Masar-e Sharif eller Timbuktu vilket gör högsta beredskap befogad?"

   Högsta beredskap? Skärp dig jag kan lätt komma på minst 2 beredskapsgrader till över det sättet de framrycker på. Nu vet jag inte hur ni gör "i det militära" men i armén där jag lever och verkar så är det där hyffsat avslappnat sätt att framrycka och inget fel alls.

   Radera
 3. Moldavien, ett fattigt land utan naturresurser av värde.

  SvaraRadera
 4. Tycker det borde stå något i gammelmedia

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.dn.se/nyheter/varlden/moldaviens-parlament-stormat-av-demonstranter/

   Radera
 5. Ryssland är det största hotet mot freden i världen, i Europa och i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryssland är det största hotet mot Ryssland!

   Radera
  2. @Stefan Hill 21:50
   V.v. motivera!

   Radera
 6. March 29, 2014

  Assistant Secretary Victoria Nuland traveled to Chisinau, Moldova on March 29, where she met with senior Moldovan Government officials to discuss bilateral and other foreign policy issues, including the United States-Moldova Strategic Dialogue, energy, and economic assistance.  Neokonen Victoria var där i 2014 , CIA brukar jobba fortare än så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte första gången detta händer. Moldaviska, dvs,Transnistriska dragkampen har hela tiden pågått parallellt med ZATO:s inträngande i andra östeuropeiska länder (Ukraina, Georgien, Azerbajdzjan). Det fanns en anledning till att Georgiens flyende brottsling Saakashvili blev utsedd till guvernör i regionen Odessa, som ligger precis längs Ukrainska gränsen med Transnistrien.

   Nuvarande händelser är väl Döende Imperiets senaste försök att flytta krigsfronten närmare sin ärkefiendes hem...

   Radera
 7. Är det pro-rysk propaganda att hävda att det var på grund av EU-positiva regeringen som det stormades, och är det mer neutralt att säga att det beror på premiärministerns oligarkkopplingar och att regeringen godkändes utan debatt i riksdagen som (det i stora lag pro-ryska) folket lackade ur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast om han har oligarkkopplingar så borde väl Pro-ryssarna vara glada? Blir lite som i fosterlandet då? Mysigt!

   Radera
 8. Både de pro-ryska och pro-EUpartierna var för att avsätta den gamla regeringen så nu verkar det ha löst sig. Ryssland har drygt 1500 man stationerade i Transnistrien. Truppernas försörjning har försämrats drastiskt, innan kunde man försörja dem landvägen genom Ukraina men nu måste allt flygas in till Tiraspol. Någonting säger mig även att pengarna som brukade gå till klicken som styr i Tiraspol håller på att sina. Förhoppningsvis har ryssarna inte råd och resurser till ett nytt utrikespolitiskt äventyr, men det hade de iofs inte i Syrien heller...

  SvaraRadera