Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2016-01-20 09:06

Missa inte Berättelsen om Sovjet på Axess

Axess Television har sänt dokumentären Berättelsen om Sovjet, som handlar om det av vänstern och Åsa Linderborgs så hyllade Sovjetunionens folkmord. Första delen finns fortfarande att se på Axess Play till och med i morgon. Den sänds även i natt 01:00.

Från beskrivningen av denna viktiga dokumentär:
"Del 1 av 2. I denna dokumentär berättas bland annat hur den sovjetiska regimen inspirerade nazisterna till folkmord och om partnerskapet mellan regimerna under upptakten till och början av andra världskriget.
Med hjälp av tidigare gömd dokumentation avslöjas vidden av Sovjetunionens skräckregim i denna film som här visas i två delar. Bland annat behandlas den stora svälten i Ukraina, Katynmassakern, tvångsförflyttningarna och koncentrationslägren."
I original heter dokumentären The Soviet Story. Avsnittet "Berättelsen om Sovjet - Del 1 av 2: En skola i folkmord" sänds även klockan 01:00 i natt för er som har Axess livestreamat via radiovågor. Del två sänds bland annat på torsdag 21:00. Stark rekommendation. Sätt dig gärna och titta på den tillsammans med en vänsterväljande bekant.

Trailer nedan. Varning för känsliga tittare. Dokumentären går även att köpa på DVD och är en lämplig present till varje varje vänsterväljare. Glöm inte att Kanada byggt ett monument över kommunismens 100 miljoner dödsoffer.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

51 kommentarer:

 1. Dagens Ryssland är en mild västanfläkt sprungen ur ett stormigt Sovjetvälde.
  Det ser bättre ut nu för Stalintidens barnbarn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är medelåldern i Ryssland?

   Radera
  2. Och ännu sämre för män.

   Radera
  3. Hur mäter man ålder?
   Tycks ju vara så att det är kränkande
   Se på de s.k skäggebarnen som skall rädda Sverige...

   Radera
  4. Ålder är en Social Konstruktion !

   Radera
 2. Det var ganska populärt att ha ihjäl folk i Europa under första halvan av 1900-talet. Ingen då existerande ideologi går fri. Ska man hitta en gemensam nämnare så är det väl främst att det är Européer, inklusive Ryssland och Turkiet som ligger bakom.

  - Rysslands folkmord under Lenins och Stalin.
  - Turkiets folkmord på armenier.
  - Fransmäns, engelsmäns och tyskars köttkvarn på Tysklands västfront under det stora kriget.
  - Engelsmäns nyttjande av kanonmat från kolonierna i det stora kriget.
  - Belgiens folkmord i Kongo.
  - Nazisternas folkmord.

  Närmast verkar det vara hur effektiv organisation av dödandet man kan uppbringa som avgör omfattningen.

  Detta är viktigt för européer att inse nu när tankegods från 30-talet som detta bygger på åter kan torgföras utan att man skäms.

  Jag inser att det även finns stora folkmord under samma period som inte européerna kan klandras för, tex japanerna i Kina. För oss som bor i Europa borde vår egen historia vara det vi bekymrar oss mest för dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. - Ursprungsbefolkningen i Amerika närapå utraderad, i och för sig startat före 1900.

   Radera
  2. Spanjorer efter 1492...
   Men det mesta berodde ju på sjukdomar.
   Vi i Europa välsignades ju med Trepanema palidans.
   Innan skotten satte stopp för det.

   Radera
  3. "Detta är viktigt för européer att inse nu när tankegods från 30-talet som detta bygger på åter kan torgföras utan att man skäms."

   Je det är skrämmande hur historielösa våra massmedier och politiker är som fortfarande relativiserar och förnekar alla dessa övergrepp.
   Hur kan vänsterpartiet vara ett rumrent parti idag?
   Hur kan stora delar av kultureliten i Sverige idag vara öppna kommunister.

   Och man märker att dessa kommunister idag har samma agenda som bödlarna på 30-talet, tysta alla kritiker, gärna med våld.

   Radera
  4. Vill minnas att Lars Ohly sa att han inte längre kallar sig kommunist. Han sa aldrig att han slutat vara kommunist eller att det skulle vara något fel på kommunismen.

   Radera
 3. Vänsterväljare brukar vara immuna mot sådant här. De avfärdar det med att Sovjet aldrig var kommunistiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lika lite som högern tar ansvar för första världskriget. Kriget och döden verkar ligga nära till hand i alla regimer med stor maktkoncentration. Värt att tänka på när det ropas på starka ledare, eller ökad makt över demokratin från kapitalägarna.

   Radera
  2. Jag tror ni är en ytterligt liten, extremistisk minoritet som likställer västfronten med Stalins och Hitlers etniska rensningar och folkmord, så det blir nog inte "högern" som får bära det.

   Radera
  3. @Kingedward24
   Nej, det viktigaste är att "din" ideologi är prickfri. Varsågod att fortsätta blunda. Är det inte så nazisterna också säger: att förintelsen inte är något att hänga upp sig på?

   Jag förnekar inte det fruktansvärda i någon av de europeiska människoslakterna.

   Radera
  4. Lite lätt korkat, det har knappast med "min" ideologi att göra, om jag mu skulle ha någon. Däremot är det du sysslar med relativisering av värsta sort av Förintelsen och Stalins folkmord, genom att likställa dem med en krigsfront.

   Radera
  5. Jag förstår att jag skulle få kritik för relativisering. Den är dock inte så långsökt som man kan tro, då det till stor del var Lenin som satte stopp för motsvarande köttkvarn på östra sidan, men med andra fruktansvärda konsekvenser.

   Sen är Cornucopia?:s inlägg inte främst gjort av historiskt intresse utan för att med rätta tvåla till den delen av vänstern som fortfarande hyllar Stalin, och mindre hedervärt, låta det smitta av sig på hela vänstern.

   Radera
  6. Att stora mängder soldater dör i krig kan inte rimligtvis jämställas med att avsiktligt ta livet av civila av ideologiska skäl. Då målar man med en väl bred pensel.

   Radera
  7. Man kan minnas den s k "Historikerstreit" i Tyskland.

   Då ansågs vänsterståndpunkten allmänt vara att fascismen var unikt ondskefull och att Hitler därmed hade en särställning.

   "Högern" å andra sidan hade ståndpunkten att totalitära stater överlag var ungefär lika onda.

   Ingen av sidorna relativiserade dock varken Hitler eller Stalin genom att jämföra dem med typ Poincaré och gänget. Det förefaller unikt efterblivet.

   Att hävda att Lenin ingrep för att förhindra kriget är väl en sanning med modifikation, han befann sig ju inte i Ryssland under den tiden utan dök upp och startade ett saftigt inbördeskrig när upproret redan var igång.

   Radera
  8. Nej, att tvångsrekrytera soldater och tvinga dem att springa rakt mot kulsprutor uppställda i värn är ju något helt annat. Eller för den delen att tvångsförflytta dem från sina välordnade hem till det inferno av sjukdomar, lera och tvångsarbete som västfronten utgjorde.

   Radera
  9. Ja, jämfört med att välja ut dem på grundval av ras och religion och avsiktligt mörda dem är det en ganska stor skillnad.

   Radera
  10. @Ben Dover
   Jag har ingen avsikt att förhärliga Lenin, men revolutionen som skedde med Lenin i exil avslutade inte kriget för rysk del.

   Och, inom vänstern har tanken att arbetarklassen skulle vägra delta i överklassens krig funnits länge. Men i och med kriget 1914 visade det sig hur lätt det trots allt var för makten att locka och tvinga in befolkningen i krig.

   För att få lite perspektiv kan denna användas: From Stalin to Hitler, the most murderous regimes in the world

   Radera
  11. Kommunismen är organiserad ondska. Det enda försvaret verkar vara att ondska förekommit även i andra sammanhang. Vad är det för sorts argument?

   Radera
  12. @Stefan

   Det klassiska "men du då!!.. " som alla vänstertokar alltid kör med. Finns nog ingen mer intellektuellt handikappad gruppering i det här landet än just vänsterfolk.

   Radera
 4. När det gäller folkmord så har MÖ och religionen övertagit Europas och ideologins roll på senare tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så är det för tillfället även om nationalismen sprang fram senast i Europa för så lite som 20 år sedan och orsakade kriget mellan Kroatien och Serbien, med tillhörande etniska rensningar och folkmord. Även kriget i Tjetjenien får väl räknas som ett Europeiskt krig med tanke på den starkare partens hemvist.

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan det vara så att det är den typen av fakta som inte går att skriva i kommentaren på en blogg pga att den lätt kan bemötas och man framstår som dum?

   Radera
  2. Redan att kalla den anskrämliga prestationen för dokumentär exkluderar ju tyvärr vidare diskussion.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  4. Om din världsbild påverkas starkt av lite nazistiska pamfletter med intetsägande arkivbilder däremellan har du större problem.
   Att finna en jude som kan föra ut historierevisionistisk propaganda kan inte vara så svårt, det lär ju ha gått att hitta tusen ingenjörer som villigt propagerar för att USA:s regering sprängde WTC.
   Tyvärr innebär inte det att propagandan blir sann.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  6. Nazistisk historierevisionism raderad. Notera att HMG brukar förespråka SD och alltså visar att SD-svansen är nassar. Skäms, HMG, skäms.

   Radera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  9. Jajemän! ..och sponsrad av Ryssland är jag också! :-)

   Radera
 6. Läs gärna Den blodiga jorden av Timothy Snyder.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. Lite historia om kommunismen skrivet av Mark Weber här. Sen kan man självklart spekulera i varför människor med ett visst ursprung var överrepresenterade i uppförandet av den kommunistiska staten. Kanske var det tillfälligheter. Det ger dock upphov till spekulationer, liksom dess överrepresentation i den internationella bankeliten. Att förneka dessa fakta ger bara upphov till mer spekulation på diverse mer eller mindre seriösa forum.

  Jag förstår inte meningen med den här bloggposten. Sovjet är sen länge försvunnet och få har väl undgått att kommunismen inte funkade. Som Maggie Thatcher brukade säga; "they will eventually run out of other peoples Money". Om det bara är ännu ett exempel på Cornus hatpropaganda mot den ryska befolkningen så är det väldigt långsökt. De har lidit nog under olika despoter och har aldrig fått möjligheten att utveckla ett samhälle som liknar vårt.

  Om nu det skulle vara nåt att eftersträva, med kommande krasch efter det ekomomiska pyramidspel vi ägnat oss åt.... Sannolikt sitter just Ryssarna med joker då de har stora naturresurser, liten statsskuld, en befolkning som bevisligen tål tuffa tag. Kan de nyktra till och rensa i korruptionen så har de alla möjligheter att komma ut på toppen när vi sjunker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag antar att du inte tyckte om historia som ämne i skolan. Saker och företeelser som försvunnit är ju ointressant.

   Dessutom har jag aldrig märkt någon hatpropaganda mot det ryska folket från Cornu. Det är en stor skillnad mellan den styrande klicken, deras hantlangare, och folket.

   Radera
 9. For the record. Man kan vara vänster, gärna med tillägget progressiv, och samtidigt stå upp för individuell frihet, demokrati och privat ägande. Och många andra bra saker som man förknippar med fria demokratier.

  SvaraRadera
 10. For the record. Man kan vara vänster, gärna med tillägget progressiv, och samtidigt stå upp för individuell frihet, demokrati och privat ägande. Och många andra bra saker som man förknippar med fria demokratier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är då vänster?
   Tydligen lite vad som helst

   Radera
  2. "Snäll" (synonym).

   (Citationstecken nödvändiga - ovanligt egoistisk, driven av sin egen utomordentligt barmhärtiga och korrekta härlighet)

   Radera
  3. Och vad är höger? Också lite vad som helst?

   Radera
 11. Ett otroligt bra TV-program
  Borde vara obligatorisk i skolorna. Kommunismen har ännu allt för många försvarare, se bara i detta kommentarsfält

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 12. Märkligt artikel av Cornu och en (för mig) förvirrad diskussion. När hyllade Lindeborg folkmord och vad avses med vänstern?

  Får man lov att försvara tanken på ett visst kollektivt "ägande" och/eller finansiering, t ex skolor, sjukhus, järnvägsräls, polistationer, ålderdomshem, universitet, ubåtar, kanoner, urskog, energibolag, gruvor, brandbilar, kustvatten m.m, m.m., och ändå fördöma folkmord och andra organsierade övergrepp mot medmänniskor och planeten som vi alla bor på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kommer hur som helst inte ifrån fundamentet, även om du säger "okej då, jag skjuter dig inte om du inte passar in i min tanke på hur mycket av ditt jag tycker du ska ge mig - jag frihetsberövar dig istället".

   Problemet är snarare nyanseringen. Gott om idiotier i det här landet röstar på moderaterna och tror att de är mindre planekonomiska än vänstern. Det är bara för dumt.

   Radera
  2. @Linus

   Om man inte inser att alla civiliserade fungerande politiska system "frihetsberövar" har man långt kvar till förståelse av samhällsstrukturer.

   Radera
 13. Det är bara att konstatera att Göbbels har kommit på mode igen.

  SvaraRadera