Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-01-09 14:02

Kvinnor: Var gör ni av era män när ni shoppar?

Dags för en liten lördagsenkät till bloggens 5 - 10% kvinnliga läsare. Var gör ni av era män när ni shoppar?
Sportbar.
Ett modernt problem är var man som kvinna gör av sin man när man shoppar.

En del lämnar inte dem hos bekanta, låter dem sitta kvar i bilen eller i värsta fall släpper lös dem på stan. Andra lämnar dem faktiskt ensamma i hemmet. Det råder dock delade meningar om huruvida något av detta är lämpligt, eller om mannen blir förvirrad. Det är också ett stort risktagande att lämna mannen ensam i hemmet, även om han är rumsren.

Det finns dock numera olika ställen man kan lämna in män på om de är i vägen eller gör att man inte kan koncentrera sig. De flestas konsumtionstempel har anläggningar som Clas Ohlsons, Kjell & Co, XXL, Mediamarkt (eller liknande). Detta kan dock ofta vara väldigt dyr förvaring.

En budgetvariant är att man lämnar in dem på en sk sportbar eller irländsk pub. Språngavgiften ligger här i intervallet 100 - 300:- SEK, beroende på val av servicenivå, och sedan ca 50 - 100:- SEK i timmen, beroende på modell av man du valt. Detta är oftast billigare än t ex XXL.

Så hur gör du själv? Svara ute till höger. 

Med "man" menar jag här din regelbundna fortplantningspartner, men har du flera kan du förstås utgå från att svarsalternativen och frågeställningen är i plural. Om du är i ett samkönat förhållande så avser "man" här din fortplantingspartner oavsett kön. Det finns ingen anledning att döma kring vad vuxna människor ömsesidigt, frivilligt och utan skada för någon annan gör tillsammans.

För att inte utestänga män här, så kan männen förstås skriva i en kommentar var de själva förvaras, och om de har fått kontroll över kortet berätta vad det brukar kosta.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

21 kommentarer:

 1. Jag har faktiskt erbjudit mig att hjälpa till ( det är min uppfattning av min tänkta insats...)
  Till och med att laga maten själv.
  Detta har resulterat i att dörren till köket numer är låst.
  Och nyckeln placerad på för mig okänd plats.
  Kan det ha att göra med att jag hade icke godkänt i handarbete i skolan.
  Ja, folkskolan...
  SvaraRadera
 2. För att vara politiskt korrekt så kanske man borde ha två enkäter: "Var förvarar du din partner när du shoppar?" respektive "Var förvarar din partner dig när vederbörande shoppar?".

  SvaraRadera
 3. Jag får ta hand om och roa barnen, förstås.

  SvaraRadera
 4. 2 stöl och ett exemplar av travguiden i restaurangen funkar väl?

  SvaraRadera
 5. Man var väl på "gubbdagiset"....
  Numera så är jag självgående.
  Så tvångsmässigt shoppande sker inte......

  SvaraRadera
 6. I australien har IKEA en egen lösning på problemet. Kanske vore något som borde införas på annat håll också...

  SvaraRadera
 7. När jag shoppar brukar det gå till så att jag går fort in och sedan fort ut ur butiken. Både min förra man och min nuvarande däremot har fått shopping-genen och kan gå och titta och klämma länge, surfa efter bättre alternativ osv, allt medan jag vankar rastlöst och vill åka hem...

  SvaraRadera
 8. I koppel, får inte ens köpa saker jag behöver för då slösar jag med pengar.

  SvaraRadera
 9. Jag brukar följa med och shoppa..... tom så att jag brukar få vara smakråd när andra män går och shoppar "själva".

  SvaraRadera
 10. Tycker att det här inlägget var lite elakt ... mot kvinnor. De flesta klarar faktiskt att dressera sin partner så att den kan lämnas hemma några timmar utan att börja renovera eller beställa en massa prylar på nätet.

  SvaraRadera
 11. Min erfarenhet är att fru/flickvän mm inte egentligen vill ha konstruktivt shoppingsällskap utan bekräftelse på att allt de tar på sig sitter bra, och det är ju väninnor mkt bättre på, dvs då är relationen ömsesidig.
  Själv är soloshoppandet en rit, man bygger en relation till vissa säljarpersoner och lär sig allt möjligt om bla vad man själv har för möjligheter och begränsningar. Undantaget är att ta med betrodd vän med liknande smak, när man snöat in på något och behöver en second opinion...

  SvaraRadera
 12. På närmsta biograf förhoppningvis, så kan man kan avnjuta senaste Starwars eller akvedat underhållning i ett par timmar. I sekundärt fall så fungerar det att kläma ett par Guiness eller ale's lämplig pub.

  SvaraRadera
 13. Det säkraste är att vara med och i smyg plocka bort onödiga saker ur choppingvagnen. Inga vanvittesaffärer.

  SvaraRadera
 14. Shoppar inte (hatar shoppingcenter, om jag shoppar är det mest via nätet) ... Och har ingen man heller. Fast hade jag en, och behövde shoppa i butik (vilket trots allt sker då och då, oavsett hur länge jag försöker skjuta på det) så hade vi gjort det tillsammans, eftersom vi i så fall skulle ha liknande intressen. Troligen hade det till och med gjort shoppingupplevelsen underhållande, i motsats till knappt uthärdlig... ;)
  Enda problemet är att i min erfarenhet så vill män oftast handla mer (och dyrare) än mig, så vissa penga- miljö- och återbruks-diskussioner kan uppstå... Han hade nog ansett mig snål och tråkig. Så ja. Kanske enklare utan både man och shopping då...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har samma inställning som Dahlberg! Och om det nu måste köpas grejer kan väl karln för tusan klara av det? Eller är de helt inkompetenta när det gäller att inhandla prylar, kläder med mera? om jag kan köpa rätt storlek skruv (som jag köper till mig själv, men som kanske är en typisk manlig produkt) så kan väl han köpa bindor av rätt märke när han handlar mat?

   Radera
 15. Min man sitter på sin ände av kontoret och leker på sin dator, och när jag fyllt upp min shopping basket så hjälper han mig att fylla i sina kreditkortsdetaljer på sajten.. den moderna IT-världen möter således traditionella könsroller.

  SvaraRadera
 16. Samkönade par kan inte fortplanta sig. Bara så du vet.

  SvaraRadera
 17. Implicit lämnar vederbörande mig hos nån annan i mitt harem.

  SvaraRadera
 18. Om jag nödvändigtvis måste ta mig till en affär, då får min man följa med som moraliskt stöd, för jag tycker shopping är så tråkigt att jag inte står ut annars... Handlar helst på nätet så jag slipper gå i affärer. :)

  SvaraRadera
 19. Vi tycker båda att det är stressigt/jobbigt att gå och shoppa men jag vidarebefordrade länken ändå.

  När det väl händer att en vill shoppa aller ut i ett annat ärende så blir barnpassning/matlagning det naturliga alternativet.

  Jag brukar oftast få uppmaningen att städa våtutrummen. Det kan dock hända att saker och ting inte blir gjorda pga. annat, t.ex. det där alldeles för intressanta blogginlägg som bara måste kommenteras.

  När jag kommer hem från mina ärenden brukar det vara städat därhemma.

  SvaraRadera