Cornucopia?

Aktuellt

Höstregn nu förbeställbar hos Bokus och Adlibris

Min kommande techno-thriller Höstregn, den andra och avslutande delen av Höstsolserien är nu förbeställbar hos Adlibris för 189:- SEK och B...

2016-01-22 12:13

Kraftig ökning av kortbedrägerier mot Swedbank i december

Foto: Swedbank
Swedbanks kunder har drabbats av en kraftig ökning av kortbedrägerier i december månad. Handläggningstiderna har ökat kraftigt.

Normalt har Swedbank fjorton dagars handläggningstid för kortbedrägerier. Man har dock drabbats av en ökning av ärenden sedan december och handläggningstiderna har därför ökat.

Ärenden från december har nu passerat 30 dagars handläggningstid och kan ha upp över 45 dagars ledtider utan att ens börjat behandlas.

Jag har sökt Swedbanks presstjänst för en kommentar, men inte fått något svar.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

11 kommentarer:

 1. I enlighet med den logik som gäller angående bedrägerier/brott där bitcoin är inblandet väntar vi nu med spänning på att många aktörer skall kräva totalförbud för kort.

  SvaraRadera
 2. Ja, Kort bör hållas kort!
  Allvarligt: tänk vad mycket enklare det är med kort.
  Erinrar med lätt obehag när det vimlade med valutor i Europa.
  Dessutom gränser att passera och teoretiska kontroller av bagage.
  Synnerligen bedrövligt att ingen någon gång var annat än vänlig mot oss.
  Och inte är jag portad här heller.
  Vad är det för fel på mig?

  SvaraRadera
 3. Illa, har försökt byta bort från Swedbank men inte lyckats pga. dålig respons från andra banker. Har man inga bostadslån och endast ett intresse för att ha ett konto där man får in lönen och betalar räkningar från så är bankerna väldigt nonchalanta när man anmäler intresse för att byta. Det får mig att svalna rätt rejält som kund gentemot banken jag tänkt byta till.

  Detta hände även banken som min arbetsgivare har som bank och som en gång i halvåret besöker oss och propagerar för att man ska byta dit då man får vissa förmåner.

  Swedbank uppvisar fortfarande ett större, om än marginellt, intresse av att behålla mig som kund jämfört med andra bankers intresse för att ha mig som ny kund och det har utvecklats lite till en principfråga för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade inga problem att byta till Handelsbanken - de var bara glada och trevliga när jag kom in och ville öppna konto - trots att jag inte har några lån.

   Radera
  2. Har du ens försökt? Jag böt bank för ett par år sedan, inga lån, inga problem...

   Radera
  3. @Flute
   Tycker själv att Handelsbanken fungerat bra.
   Kanske ren tur.
   Googla Rodius H-banken Fredsgatan.
   Fast det är ju några år sedan.

   Radera
  4. Kolla med nischbankerna. Flera har gratis internetbank med kort och t.om. ränta.
   Finns vissa som har kontor som hanterar kontanter t.om. (!!!)

   Du vet, som banker var förr och som de borde vara. Dock får ledningen inte 100 miljoner i lön men det är väl det enda på nedsidan då.

   Radera
  5. Försökt och försökt, jag har besökt samtliga större banker med kontor i närheten SEB/SHB/Nordea, frågat om villkor, skrivit min information på något papper och sedan ska de höra av sig. Ingen har hört av sig.

   Tips på nischbanker i Stockholmsområdet? Behöver inte vara centralt, säg cirka 10 mils radie. Helst inte vassalbank till Swedbank...

   Radera
  6. @Tim

   Vad hade du väntat dig? Att de skall komma och hämta dig med limousine eller? Var realistisk, du har inga lån så där finns inget att erbjuda och sen är det väl bara att kolla på vad de har för kontovilkor på hemsidan - brukar inte vara så upphetsande (ingen ränta och någon avgift för korten mm). Det finns alltså inte mycket att spela på där heller - det finns ingen anledning att räkna med några speciella erbjudanden.

   Man kollar helt enkelt upp vilkoren på nätet och sedan väljer man bank, sen går man bara in och ber om att få öppna konto. Du kan för övrigt fylla i fullmakt för att flytta över alla autogiron till din nya bank.

   Radera
 4. Var inne på mitt Handelsbankenkontor 14:45, kvar till lite efter stängning och ingen ytterligare kund kom. Uttryckte viss förvåning. Fick svaret att också detta kontoret slutat med kontanter. Nu måste jag, förutom bankomater, färdas hela 2-3 km om jag vill ha kontanter.

  Finns kontanter kvar till 2025? Vad ska jag ge tiggarna då?

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket I-landsproblem. Kontanter tar man ut i bankomat, vill man undvika att behöva färdas långt för att ta ut så är det ju att föredra?

   Radera