Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2016-01-16 08:09

#kommunalgate och #margotgate - Rosornas krig?

Man kan fråga sig varför den LO-delägda socialdemokratiska tidningen Aftonbladet valde att gå ut med #kommunalgate och #margotgate just nu. Frågan är om det inte handlar om en intern uppgörelse inom socialdemokratin, riktad mot Margotfalangen inom partiet?

Alla anklagelser om att det skulle vara det borgeligt-liberala media som hittar på elakheter om Kommunal och Margot Wallström lyser med sin frånvaro. Det är själva WT-tidningen Aftonbladet som ligger bakom avslöjandena denna gång och de går därmed inte att avfärda för vänstern.

"Jag hade ingen aaaaning om detta."
Samtidigt är inte dessa uppgifter något som plötsligt landat i knät på Aftonbladet, utan någon man suttit på länge. Det inkluderar att Margot Wallström via korruption fått ett lägenhetskontrakt från Kommunal. Att man först släppte hela porr- och kroghistorian, #kommunalgate, var bara uppvärmning för att få maximalt med uppmärksamhet. När man hade hela Sveriges uppmärksamhet släppte man nyheten om utrikesminister Wallström.

Tittar man då på timingen så kan man se några punkter.
 1. Chefredaktör Jan Helin slutar på Aftonbladet för att gå till SVT. Han har suttit på detta länge och när han väl har trygg anställning på annat håll kan man släppa det hela. Chefredaktören slutar ändå och Aftonbladet kommer därmed ha ryggen fri kontra arbetarrörelsen. Följdfråga blir om SVT-tjänsten är en del i planeringen av #margotgate - om Helin fått den tjänsten via den politiskt kontrollerade styrelsen för SVT, för att kunna släppa skiten på Wallström och sedan lämna Aftonbladet? Av en ren slump blir Metalls förre ordförande Göran Johnsson ny ordförande för SVT...
 2. Det hela släpptes efter Folk & Försvar, där Wallström återigen trampat i klaveret genom sina "personliga åsikter" kring "modern värnplikt". Naturligtvis väntade oavsett Aftonbladet med #margotgate-bomben förrän konferensen var över.
 3. Kort därefter trampade hon igen i "utomrättsliga avrättningar"-klaveret. Att hon tänkte säga detta kan varit känt tidigare.
 4. Punkt 2. och 3. fick slutligen tålamodet att brista och kristallnatten sattes igång. Löfvens ovilja att kommentera Wallströms senaste eskapader kan tolkas som att han inte tänker försvara henne. Navelsträngen är klippt. Detta antyder också från vilken riktning angreppet har kommit - som gammal LO-pamp har antagligen mästerförhandlaren Löfven antagligen skit på alla inom LO.
Man kan därmed fundera på hur mycket skit olika falanger av socialdemokratin sitter med på varandra. Gissningsvis rätt mycket. Återstår att se om striden eskalerar och Margot-falangen försöker gå till motanfall genom att "släppa" skit på motståndarna?

Fast var ska de släppa den skiten i rikstäckande media? Om den liberala dagspressen gör det kommer den bara avfärdas som osanningar och lögner av borgerlig press. Det är endast Aftonbladet som kan sänka en socialdemokratisk minister, alternativt SVT, men att fd Metallordförande Göran Johnsson står närmare Löfven än Wallström torde vara självklart, och dessutom ska Jan Helin över till SVT. Återstår kanske SR.

Slutligen kan man konstatera att Sverige verkligen är jämställt. Inkompetenta och fifflande kvinnor kan nå den högsta makteliten, där de kan ge lägenheter och andra förmåner till varandra, precis som män alltid gjort. Vi har fått ett verkligt kvitto på att vi nu är riktigt jämställda.

Det kallas feministisk bostadspolitik. Att man ringer sin kvinnliga elitpolare och ber om en lägenhet och inte har en aaaaning om att det då handlar om att gå förbi köer, fiffel, möjlig korruption och möjligt mutbrott.

Eller så var det bara Jan "kolla aldrig en bra story" Helin som släppte det han suttit på innan han lämnade för SVT. Fast varför just nu? Han byter inte tjänst förrän i april, så i slutändan handlar det om timing. Wallström var redan försvagad efter Folk & Försvar samt det senaste "utomrättsliga avrättningar". Sedan kan man vara säker på att Wallström alltid går på offensiv och angrepp när hon angrips och faller på eget grepp när hennes utfall vänds mot henne. När hon säger att Kommunals ordförande ljugit för henne säger hon att antingen är hon själv inkompetent och okunnig, som inte förstår innebörden av att ringa Kommunals chef och fråga efter en lägenhet, eller så är hon en fifflare . Hade hon tigit och möjligen passivt meddelat "jag har inte gjort något fel" kunde det gått helt annorlunda. Men Wallströms reflex är alltid att gå ut offensivt. Och det visste förstås den angripande falangen.

Nästa fråga är om Aftonbladet är färdiga nu? Knappast. Det finns nog mer skit att släppa loss, så länge man inte uppnått sina mål. Frågan blir om t ex Wallström kommer informeras om denna skit innan, så hon får en möjlighet att smidigt avgå för att resten inte ska komma upp till ytan?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

93 kommentarer:

 1. Långa knivarnas natt tror jag du avser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt att Cornu tar upp samma frågeställning som diskuterades vid middag igår kväll. Han drar dock inte samma slutsats som de flesta av middagsgästerna, nämligen att Aftonbladet går den judiska staten Israels ärende. Den vilseledande åtgärden med kommunals restaurang är till för att inte göra Israel och judiskt inflytande i Sverige ansvariga för skopet vilket annars hade blivit fallet.

   Radera
  2. Det är inte omöjligt, alt att Bonnier på eget initiativ gjorde det.

   Radera
  3. Eller att falangen, som vill sätta riktig press på det pinsamma EU som inte klarar en flyktingkris, växer sig starkare.

   Intälld betalning av EU-avgift verkar för många som en proportionelig åtgard, med utträde ur en klubb som allt mer liknar Europa från 30-talet som slutlig konsekvens.

   Och anfall kan verka vara bästa försvar för att rädda det EU-medlemsskap som anses vara en förutsättning för vår industri.

   Radera
  4. RB, så du är inne på att den sionistiska världskonspirationen finns? Du måste hata judar väldigt mycket om du tror att de är ansvariga för detta med Wallström och dessutom Palmemordet. Om vi tittar i världen idag, så är väl judarna inte ett hot utan snarare offer, En majoritet av de senaste terrordåden har ju antisemitisk bakgrund. Nej, hotet kommer nog mest från annat håll där vi inte behöver spekulera utan vet varifrån förövarna kommer.

   Radera
  5. @Pedda Gog
   Ja, något ska man ju skylla på. Varför inte ta till en gammal klassiker, så kan du variera ditt "där vi inte behöver spekulera utan vet...". Gör som Anders Bergström vet ja: Att gömma 300 miljoner under porr

   Radera
 2. Ja, att det var någon form av Rosornas krig märktes..
  Man har ju sett det förr.
  Inte minst tiden före Palmemordet då kampanjen mot Palme gick igång på allvar..
  Ungefär på samma sätt som nu sker.
  Fast vi får väl hoppas att ingen blir skjuten denna gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså en kampanj mot Olof Palme - inom - socialdemokratin!

   Radera
  2. Dessutom reagerar wallström på ett förutsägbart sätt...
   För den som följt hennes karriär.
   Så om man är ute efter hennes skalp så går hon rakt i fällan...

   Radera
  3. Just nu är det mer av trosornas krig...

   Radera
  4. Snarare glosornas krig...

   Radera
  5. Kan mycket väl vara Israel som dödade Palme. Den judiska staten har ju en lång historia av politiska mord bakom sig. Eftersom judarna anser sig utvalda av gud finns ingen moralisk begränsning i försvaret av Israel.

   Radera
  6. Hmm...
   Är inte det att överdriva Palmes roll?
   Han var ju ändå på väg ut ur rikspolitiken....
   Och internationellt var han körd!

   Radera
  7. RB tycks ha Israel och judarna på hjärnan.

   Radera
 3. Dessutom har regeringen ändrat sig och ska inte erkänna Västsahara, vilket Margot har förespråkat. Hon har haft en tung vecka på jobbet.
  http://ledarsidorna.se/2016/01/aven-ett-vingligt-steg-pa-vagen-ar-ett-steg-pa-vagen/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt varför Lövén plockade in henne som utrikesminister förstod jag inte...
   En del väljare tyckte hon var en "riktig" sosse, men kritiken mot henne tidigare var stenhård och avslöjade henne som en glidare...
   Så att hon skulle bli ett sänke hade man på känn...

   Radera
  2. Jag tror hon valdes för att hon är/var populär i folkdjupets mörka vatten. En redig kvinna som varit ända borta EU och fäktats med väderkvarnar, har förtroende hos pöbeln och är ett snyggt attribut i hatten för en färglös statsminister, lite som en färgglad fjäder från en papegoja.

   Radera
 4. I de flesta normala länder hade fifflet med lägenheter och maktpositioner och upphandlingar kallats för vad det är: nepotism och korruption. I Sverige kallas det däremot för bristande rutiner och naivitet.
  Men, vem vet, Margot har kanske bara lite otur när hon tänker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just det, vi har ingen korruption här.
   Kanske lite naiva och dåliga rutiner ibland.
   Men absolut ingen korruption.

   Radera
  2. Magoo Wallström tar i så hon kräks när hon anklagar Nordström för att ljuga. Ljuga gör man väl för att vinna något?

   Enligt Expressen:
   "När jag har tittat närmare på detta så visar det sig att de har gett helt olika besked. Och det är helt oacceptabelt."

   Om nu Magoo var så mån om att allt skulle gå rätt till, varför väljer hon då att tolka de olika beskeden på det för stunden fördelaktigaste sättet?

   Radera
  3. För en socialdemokrat så är detta helt normalt beteende. Glöm inte att det handlar om människor som ser sig som så goda att de står över alla lagar och regler. Att man gör vad man kan för att berika sig själv är helt normalt i denna kultur, likaså att samla och kasta skit på sina motståndare inom rörelsen. Allt är tillåtet så länge det inte kommer ut.

   Radera
 5. Margot verkar ha otur ofta. Vem minns inte intervjun med henne efter det att Irland röstat för att stanna utanför EU. För den som vill friska upp minnet (liten skämskudde rek).

  https://m.youtube.com/watch?v=Cvcdsj3ZWkg

  SvaraRadera
 6. Stod det inte nåt om kristallnatt här nyss? Tankarna går osökt till en viss Åsa.

  SvaraRadera
 7. Sossarna och fackförbunden är två utdöende dinosaurier som idag inte uppfyller någon riktig funktion förutom att berika de som sitter på toppen. Väldigt få yngre människor lockas idag av dessa organisationer och därför kommer de sikt att dö ut, eftersom deras anhängare består i princip av den äldre generationen. Som tur är så vaknar allt fler av de äldre och ser att S och facken inte längre är det de var tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min uppfattning är att det förhåller sig tvärtom. Det har väl aldrig varit så många ungdomar som är engagerade i politiken, fackförbunden, NGO:s m fl som idag. Av förklarliga skäl. Det finns väl få andra vägar, ex inom näringslivet, där fullständigt inkompetenta individer kan göra karriär. Detta späds naturligtvis också på av att det sker väldigt få "avskedanden" i de här sekterna. Man kan i princip sitta vid köttgrytorna och bete sig hur som helst utan att det får några större konskvenser. Ta t.ex. kommunistpöket Dinamarca. Som verkar tro att Riksdagen, landets lagstiftande församling, är att likna vid något jäkla elevrådsmöte där man kan bete sig hur som helst. Eller att hon måste flyga mellan huvudstaden och Trollhättan därför att "om jag åker tåg så kan jag ju inte vara med mina barn på söndagskvällarna".
   Sådana här beteenden, och tusentals liknande (kombinerat med förmånliga löner, ersättningar, pensionsvillkor etc) som kan fortgå utan att det får konsekvenser lockar naturligtvis in ännu fler döskallar till festen.
   Så länge ingen tar befälet och kraftfullt sätter ner foten så lär det fortsätta att se ut såhär.

   Radera
  2. Menade du kommunistspöke? Pöket, :-)

   Radera
  3. Haha....såg det nu. Bra uppmärksammat! :-)

   Radera
  4. Aha
   Dinamarca är från Trollhättan.
   Intressant på något vis.
   Var inte den där grabben vid Norrmalmstorgsdramat även därifrån?
   Bland annat...

   Radera
  5. @Per Löfquist 11:01

   Jag håller med till 100 %, och vill inte ändra på någon bokstav, annat än att möjligen skriva dö med versal så att vi får DÖ-skallar, med syfting till Decemberöverenskommelsen (DÖ).

   Radera
 8. Något enskilt exempel på att en inkompetent kvinna har nått toppen är ju knappast ett kvitto för riktig (fullständig?) jämställdhet. Ett fenomen som jag finner uppenbart mycket utbrett fortfarande är att när en kvinna i ledningsposition är inkompetent, är det fortfarande så att kvinnor som grupp stämplas hårt av väldigt många [män]. Alla vi kvinnor, trots att vi kan ha fundamentalt olika ledarstil, värderingar etc., stämplas av väldigt många. Alla kvinnor ifrågasätts som ledare pga av någon helt annan kvinna har gjort. När en manlig ledare klantar sig och beter sig inkompetent, tillåts det i mycket högre grad stå för honom som individ. Det är knappast så att en evig diskussion om ifall män lämpar sig som ledare dyker upp efter att varje man i maktposition har gjort bort sig. Men läser man exempelvis kommentarer på internet eller anonyma forum där PK-åsikter inte censureras, så är det uppenbart att det fungerar annorlunda för kvinnor.

  Det borde väl snarare ses som ett kvitto på att vi under den tillrättalagda ytan inte har nått riktig jämställdhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Alla kvinnor ifrågasätts som ledare pga av någon helt annan kvinna har gjort."

   Du menar ungefär som när ledande kvinnor med en röst i samhället idag säger att alla män är våldtäksmän? Typ? :) Läs pressen nu efter händelsen i Köln och det som kommit upp kring festivalen i fjollträsk.. Det jag säger är inte helt oriktigt tyvärr.

   Jag håller inte riktigt med dig, tanten i kommunal t.ex. får ju nu inte utstå skit pga sitt kön alls utan pga den djupt rotade korruptionen i kommunal. tant Margot får utstå skit på grund av idiotiska uttalanden stup i kvarten och nu också på grund av att hon verkar vara behäftad med korruption även hon.. Har inget med kön att göra alls.

   Löfvens tillkortakommanden, där däremot tycker jag många röster från män är tydliga, socialdemokraterna verkar bestå av idioter till stor del dvs det du säger rimmar inte riktigt alls som jag ser det, visst är Löfven ett rikspucko men han får inte ensam ta skiten utan den delas ut kollektivt och i mängd.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Alexander A: Jag förstår inte vad du vill få fram med jämförelsen till Köln och vad alla män blir anklagade för. Jag har iaf inte antytt att det inte skulle finnas olika grupper som blir diskriminerade på olika sätt. Min huvudpoäng var att jag tycker att det låter som ett konstigt resonemang, att enbart för att man sätter någon enstaka inkompetent person som tillhör en viss grupp (t.ex. kvinnor) på en maktposition, så skulle det i sig innebära att den gruppen inte är diskriminerad i någon form. Gäller då samma sak för män och detta med att vanliga svenska män blivit förknippade med att begå gruppvåldtäkter? I och med att Löfvén finns som är väldigt inkompetent men ändå har maktposition.. innebär det då att inga män ska känna sig diskriminerade då de blir oskyldigt anklagade för att vara potentiella gruppvåldtäktsmän, just eftersom Löfvén är ju inkompetent med ett viktigt arbete? Dessutom finns ju kungen också på maktposition.

   Existerar ingen rasism i samhället mot mörkhyade, eftersom Alice Bah är inkompetent och har en maktposition?

   Jag håller helt enkelt inte med om att bara för att någon enskild knäppskalle tillhörande en viss grupp fått en maktposition, så kan man dra slutsatsen att det inte existerar någon diskriminering gentemot den gruppen.

   Kanske krävdes det enligt resonemanget ovan att man skulle fiffla med pengar och bete sig lite mer korrupt än vad Alice Bah och Stefan Löfvén hittills gjort för att det ska kunna användas som kvitto på att ingen diskriminering finns, men jag håller oavsett inte med om resonemanget.

   Radera
  4. Tror det är mer så här.

   - Anders Andersson han kan minsann.
   - Kvinnor är minst lika bra som Anders Andersson

   En specifik kvinna tillsätts, en stor mängd menar då att hon tillsatts endast för att hon är kvinna för ingen har belyst någon slags specifik kompetens. Kvinnan fortsätter med att göra bort sig och gruppen kvinnor kritiseras då generaliserande eftersom kvinnan ifråga anses ha tillsatts just pga kön och inte kompetens och person.

   Därför bör hela kvoteringsdiskussionen bara läggas ner och man bör istället titta på individuell kompetens.

   Sen håller jag inte med dig helt i resonemanget. Jag tycker nog det är relativt vanligt att personer kritiseras i egenskap av person och inte kön både gällande män och kvinnor.

   När de kritiseras pga kön så skiljer det sig åt. Kvinnor kritiseras oftare för att inte klara av vissa uppgifter pga kön. Medan män ofta kritiseras för att vara potentiella våldtäktsmän och mördare pga kön.

   Radera
  5. @stockholmsbruttan

   Jag tycker bara det är väldigt mycket vanligare att kvinnor i någon form av position gärna generaliserar just med ordet män medan män faktiskt oftare utdelar spott och spe till en individ eller en kollektiv tillhörighet. Om jag inte missförstår dig alldeles fullständigt så menar du på motsatsen? (jag kan ju ha missförstått dig helt också)

   Tänk: Kommunist, borgare, sosse, polis, osv om det kommer från män. Kvinnor är snabbare på att generellt yttra sig om bara män istället för att vara tydligare.

   Kvinnor är också de som dömer andra kvinnor allra hårdast rent allmänt som jag ser på saken men i de lägena vänder de sig gärna direkt mot individen, inte alla kvinnor och där råder det märkligt nog en diametral motsats mot för hur man yttrar sig gentemot män.

   Nu pratar jag bara rent generellt alltså. Det finns otaliga exempel på alla möjliga olika motsatser också så klart.

   Håller också med D.L. i logiken kring det här med kvotering. Kvinnor kan ALDRIG bli helt jämställda på riktigt vis när man försöker anskaffa sig fördelar till höger och vänster så fort man ser chansen samt utdelar kollektiva smockor mot vanliga svenska män så fort man kan. Det enda sättet att vinna respekt vad det än i princip gäller är genom att visa sig vara mogen uppgiften och utföra den på ett korrekt vis, oavsett vad det som sagt än gäller, blir man förfördelad så är det helt enkelt fel och då spelar det ingen roll om man är invandrare, man eller kvinna eller whatever, alla ska ha lika villkor, då först är det helt jämlikt.

   Det eländiga är att när kvinnor som blir förfördelade och sedan visar sig vara blåsta i huvudet så drabbar inte bara den individen utan då drabbar det mycket riktigt kollektivet kvinnor och det är kanske det du vänder dig emot? (@stockholmsbruttan) I sak tycker jag också just det är fel men det blir nästan så per automatik pga förfördelningen i grunden tror jag, man ska inte underskatta avundsjuka osv och just det tenderar ju att kunna skruva till skallen rätt ordentligt på väldigt många människor i det här landet.

   Kikar man runt idag så tycker iaf jag det är väldigt tydligt att väldigt många positioner med makt är tillsatta med något annat än kompetens som grundunderlag, det är väldigt mycket kompisanda, ryggdunkande, mopeder, kvotering osv och det gäller invandrare och kvinnor men också män och det är något jag personligen tycker i grunden är en stor orsak till att det här landet racar i 110 knyck mot att bli det mest korkade landet i hela världen. Fel man eller kvinna på helt åt skogen fel plats verkar vara något man numera eftersträvar istället för att försöka komma ifrån det så vi som nation blir starkare och bättre, tillsammans.

   Kompetens, utbildning, fakta, vetenskap, rationalitet, empirisk bevisföring, logik.. Det är sådant som bör styra och råda i ett samhälle för att det ska kunna fungera bäst. I Sverige förkastar vi ju av någon orsak allt sådant och jag tycker mig se att det blir mer och mer av det dessutom vilket bara kan föra oss som land åt ett enda håll och det är skogen.

   Radera
  6. Ett ganska talande exempel på vad jag menar:

   Alice Teodorescu är i mitt tycke en briljant kvinna, hon är logikstyrd och kan samtidigt empatisera vilket är en ganska ovanlig kombination hos kvinnor såväl som män, hon står i mångt och mycket ganska ensam på sin kant men är ihärdig och skriver väldigt bra ledare trots en massa spott och spe, hon borde ju få en medalj egentligen. I public service belönar man då henne med att kalla henne för husblatte och det tycker man liksom sen är helt okej från vänster och feministhåll och då framförallt är det faktiskt kvinnor som yttrar sig otroligt nedgraderande och vidrigt om Alice.

   Jag menar.. Vad fanken är det för fel på folk? Visst kan man säga mycket om SD och dess anhang men vafaan.. Vänstern stinker ju precis lika illa och väldigt ofta är det kvinnor som beter sig som grisar. Sådant beteende får iaf inte mig som man att tänka bättre om kvinnor i maktpositioner inom media eller politiken, snarare tvärtom, jag har ett djupt förakt för svenska politiker men också sen ett par år för public service och media i övrigt. OK, vi vet att somliga män är grisar och beter sig som svin men jag tycker aldrig någonsin att ett fel kan kontras eller lösas med att införa ännu mera fel. Kvinnor kan och bör istället gå i bräschen för varandra och stötta de som faktiskt har något innanför pannbenet och lyfta fram dessa individer så vi alla får se något annat än puckade kvinnor men det verkar vara väldigt svårt och det tror jag direkt hänger ihop med ren avundsjuka
   kvinnor emellan.

   En logisk kvinna har lätt för att vinna en mans beundran och blir snabbt någon att se upp till från en mans synvinkel, vi är tekniskt logiskt styrda för det mesta och vi är helt enkelt annorlunda funtade än kvinnor rent generellt. En emotionell kvinna som bara säger att det är på ett sätt bara för att hon tycker det ska vara så men aldrig kan backa upp det hela med vare sig fakta eller empiri i någon form är för mig någon som bara pratar strunt och jag fäster ingen större vikt vid en person som bara spottar ur sig en massa dumheter som bara handlar om vad denna person tycker eller känner och numera i media är just exakt det vi får se till 99% från både kvinnliga politiker och mediala kvinnor. Helt värdelöst i mitt tycke och jag tror nog inte att jag är särskilt ensam i den åsikten som man. Kvinnor däremot som ser en annan kvinna som vinner mäns hjärtan genom att helt enkelt vara smart.. Ojojoj.. Då jädrar måste man skynda sig och börja kalla den livsfarliga honan en massa saker och göra allt för att misskreditera och snacka skit, exakt på samma sätt som det faktiskt sker på kvinnodominerade arbetsplatser t.ex..

   Radera
  7. Jag har jobbat i 1 år (jag stod inte ut längre än så) i en grupp där jag var ensam kille.. Herregud hur kvinnorna baktalade varandra så fort de såg en möjlighet till det, jag tycker det är ganska äckligt hur många kvinnor blir i en grupp och det är jättetrist att det är på det här viset, kvinnor borde kunna vara bättre än så. En av tjejerna var rätt klyftig och intressant att snacka med, hon var den som råkade absolut värst ut när hon själv inte var på plats. Fokus borde ju vara på att lösa uppgiften, inte att försöka trumfa varandra och snacka skit så fort man fick möjlighet till det. Tycker fenomenet med t.ex. Alice är väldigt likt egentligen, det är samma typ av beteende vi ser fast nu till och med publikt.

   Jag säger inte att män inte har fel och brister, jag pekar bara ut varför kvinnor idag har det lite knepigt och en stor orsak är som sagt just andra kvinnor och nu generaliserar jag också väldigt brett helt medvetet. Men istället för att bara säga att kvinnor är puckade så säger jag varför och vad jag tycker kvinnor rent gement gör fel. Det är det jag saknar i debatten när man utmålar alla svenska män som potentiella våldtäktsmän eller när man säger att vi idag fostrar upp våra pojkar i en våldtäktskultur, som trebarnsfar med två pojkar så blir jag grymt besviken över att bli dragen över en kam med en väldigt låg procent av befolkningen och det dessutom utan att man ens kommer med någon som helst form av logik som backar upp påståendet. Jag gör allt jag kan för att se till att mina pojkar växer upp med ryggrad, moral och en känsla för rätt och fel och allas lika värde, räcker inte det? Är det att fostra upp dem i en våldtäktskultur? Och hur ska jag förklara för min dotter att jag är en potentiell våldtäktsman? Media säger ju att jag är det? Jag tycker man underminerar hela samhället när man gör på det här viset och det är klart att många män bli sura när de blir kallade något de är så långt ifrån man bara kan komma. Precis som en kvinna blir sur om jag säger att hon är puckad bara för att hon är kvinna.

   Det är ingen skillnad på en feminist idag som kallar män för våldtäktsmän bara för att de är män eller en SD'are som tycker att alla invandrare borde skickas hem bara för att några afghaner eller somalier gör dumheter. Det är exakt samma korkade generaliserande retorik och den är inte värdig ett utbildat land som Sverige, jag tycker då inte det i alla fall och jag tycker definitivt att kvinnor kan bättre än vad man idag ser.

   Radera
  8. Vad jag uppfattar tolkar ni in mycket och skapar en massa sidodiskussioner om ämnen jag inte berört. Som sagt var min huvudpoäng med min kommentar att jag finner det resonemanget bisarrt att bara för att man tillsätter några enstaka inkompetenta knäppskallar från en viss grupp på några maktpositioner så skulle det innebära att den gruppen inte diskriminerad utan fullständigt jämlik en annan grupp.

   Eftersom det från mitt personliga perspektiv, baserat på massor av observationer, är mycket tydligt att kvinnligt ledarskap fortfarande ifrågasätts av väldigt många män, lade jag till en kort sidokommentar om det, alltså ett kort sidospår. Dock har jag ingen vetenskaplig studie eller bevisning om detta, men det är min fulla övertygelse baserat på massor av observationer att väldigt många [män] stämplar kvinnors ledarskapsförmågor kollektivt som grupp baserat på vad enstaka kvinnor gör och att detta fenomen inte förekommer i motsvarande grad när det kommer till män. Dvs mäns ledarskapsförmågor ifrågasätts inte kollektivt baserat vad en enskild man gör i samma utsträckning som det gör för kvinnor. Har ni gjort andra observationer, så kan jag inte bevisa att jag har rätt eftersom jag inte ens har fört någon statistik över mina egna oräkneliga observationer. Detta var dock ändå inte min huvudpoäng och eg enligt mig inte värt att blåsa upp till denna grad och dra massor av resonemang som har väldigt otydlig koppling till det jag sa, det räcker med att säga att ni inte delar den observationen.

   Med detta sagt har jag i alla fall inte sagt exempelvis att jag är för kvotering. Jag har inte påstått att fenomenet att vissa kvinnor pratar negativt på något sätt om män som kollektiv inte förekommer. Jag har inte heller sagt att det inte förekommer att kvinnor även i hög grad kritiseras som individer när de i ledarskapspositioner. Och så vidare.

   Utifrån D.Ls kommentar låter det som att utgångsläget är att det är en viss man som är stjärnan med rätt kompetens och istället för att tillsätta den stjärnan så tillsätter man en slumpmässig inkompetent kvinna som ska sköta jobbet. För det ena är det knappast så att alla män som tillsätts är stjärnor eller besitter någon relevant kompetens öht. För det andra finns det kompetenta kvinnor. Det är knappast så att alla män är mer kompetenta än alla kvinnor om vi ser till hur verkligheten ser ut. Det är väl självklart att resultatet förmodligen blir sämre om man tillsätter en person som saknar kompetens för att utföra ett visst arbete än att tillsätta en person som har kompetens att utföra arbetet.

   Radera
  9. Nej det var inte min poäng.

   Poängen var snarare så att det finns en faktisk kompetent man. Inte vem som helst utan just specifikt den personen. Inte i egenskap av att vara man utan han är dne faktiskt mest kompetente personen ifråga.

   Motargumentet blir inte "Lisa Andersson är minst lika bra". Utan snarare blir det "Enligt min rättviseräknare så har inte tillräckligt många kvinnor tillsatts på motsvarande tjänster" eller "Jaha så vi ska alltså spä på det faktum att det finns fler Anders som innehar den här positionen än det finns kvinnor". Genom att föra den typen av resonemang å kvinnors vägnar så skjuter man sig själv i foten. För när dessa kvinnor sen gör misstag så kommer de likaledes lastas för dme i sin egenskap av kvinna och inte som person eftersom alla uppfatta ratt de tillsatts i egenskap av kvinna och inte som person.

   Det finns massor av män som är precis lika inkompetenta som de kvinnor som gör misstag och jag tycker de är lika förtjänta av att få bli arbetslösa.

   Sen tycker jag hela ditt ursprungliga resonemang gick ut på att det var orättvist att kvinnor bedömdes som grupp medan män bedömdes som individer. Jag är inte säker på att jag håller med dig på den punkten men argumenterar om varför jag tror det är så utifrån att det vore en sanning. Min slutsats är att de bedöms som grupp utifrån att de tillsätts som grupp, årtminsotne upplevs det så. Så upphör med kvoteringsivern, rättviseräknarna och de plumpa tillgreppen för att visa att kvinnor förfördelas utan slå er fram som individer så tror jag att det upphör mde tiden. Problemet där är att man vill att det ska gå fortare och då går det åt skogen.

   Titta bara på de högre utbildningarna, det är en förkrossande majoritet kvinnor som läser dessa idag så det kommer räta upp sig med tiden.

   Radera
  10. Personligen har jag inte förespråkat kvotering. Har du uppfattat något sådant så har du missuppfattat. Så kvoteringsivern har ingen koppling till vad jag sagt iaf. Jag representerar mig själv och jag har satsat på mig själv. Det innebär däremot inte att jag finner det okej att många män talar nedlåtande om mina ledaregenskaper baserat på vad exempelvis Romson gör eller säger.

   Radera
  11. Nej så uppfattade jag dig inte och det har jag heller inte påstått.

   Men det är så debatten förs i samhället i stort.

   Gaska upp dig, jag skulle föredra om folk såg ner på mina ledaregenskaper bara för att jag är man framför att folk tror jag är en potentiell våldtäktsman bara för att jag är man. ;)

   Radera
  12. Som D.L. skrev:

   "Min slutsats är att de bedöms som grupp utifrån att de tillsätts som grupp"

   Och det är lite så det är tror jag. Om man tillsätts pga sin kompetens och har jobbat sig fram till en position utan att ligga med chefer eller liknande (som ju tyvärr också är väldigt vanligt, mycket mycket vanligare än många tror.) så har man också högre respekt rent allmänt och då är det inte könet som åtnjuter respekt utan då är det faktiskt kompetensen.

   Kvinnor som blir inkvoterade (vilket också är mycket mycket vanligt) eller som använder sitt kön (det mellan benen alltså) för att klättra på karriärstegen och sen visar sig vara fel person för jobbet är fruktansvärt destruktivt för könet kvinnor generellt och det är inte så mycket att göra åt tror jag, den dagen kvinnor som jag sade tidigare börjar stötta sina medsystrar som har något innanför pannbenet, den dagen kanske saker och ting kan börja förändras men jag tror det måste börja där. Visst kan vi män också bli bättre på just den punkten, absolut! Men jag tror det är än viktigare att kvinnor börjar med det i högre grad.

   Det "krig" mellan könen som vi alla förlorar på, det är faktiskt skapat av just kvinnor (kvinnor inom vänstern mer specifikt), inte män. Sen ett par tillbaka har media förändrats och man har valt att inta en väldigt dålig position och dömer alla män utifrån vad några få gör och man väljer också att bete sig riktigt illa mot kvinnor som egentligen är föredömen att se upp till och hela eländet har bara trissats upp mer och mer och mer över tid till vi nu idag har en rent absurd situation. Det finns inga vinnare i det här då man bara ökar och ökar polariseringen i samhället och det är DET som är orsak till att du blir dömd som kvinna, inte individ.

   Vilka vinner på ökad polarisering i samhället? Vänstern, de behöver den för att ens kunna överleva som ideologi i politiken. Vilka mer vinner på polarisering? Jo, SD.

   Utan polarisering, där vi alla ses som individer och döms utifrån vilka vi är och vad vi gör istället för kön eller etnicitet så finns det väldigt lite utrymme för ideologier som baseras i "vi och dom" och det är den enda vägen framåt för att saker och ting någonsin ska kunna bli bättre. Det finns inget annat sätt att lösa många av våra samhällsproblem på.

   Radera
  13. Ja det är väl möjligt att vissa tjejer ligger sig upp i hierarkin. Det är väl knappast något ovanligt fenomen heller att killar drar fördel av att vara killar för att kunna klättra. Ofta är det lättare att klicka på ett ganska personligt vänskapsmässigt plan med någon av samma kön. I och med att det är mest män i ledningspositioner idag, är det knappast osannolikt att många män kan dra nytta av att bonda i herrbastun eller på herrmiddagen, dit vi tjejer inte ens blir bjudna. Det är svårare för tjejer att ta sig in rent socialt, för vi är udda i gänget. Dvs killar har per automatik en social fördel, de behöver inte agera för att skapa fördelen, för den finns redan där. Affärer handlar till stor del om mänskliga relationer.

   Det framstår som att ni målar upp en bild där män tillsätts på maktpositioner baserat på sin magnifika kompetens medan tjejerna antingen ligger sig upp eller kvoteras in. Stämmer inte med min erfarenhet av verkligheten. Och inte heller stämmer det att kvinnor motarbetar varandra systematiskt för att de är kvinnor och att de duktigaste kvinnorna skulle råka mest illa ut. Så det blir svårt att komma fram till något vettigt då, eftersom våra erfarenheter/perspektiv/utgångspunkter är så olika.

   Vem som "skapade" könskriget kan man väl spekulera i. Var det männen genom att förtrycka kvinnorna eller var det kvinnorna genom att kräva att de skulle vara jämställda med männen? Oavsett hur man ser på vem som skapade det, så är det iaf tydligt att det förekommer från bägge hållen idag. Internet svämmar t.ex. över av män som tillåtit sig själva bli så oattraktiva att ingen kvinna på denna planet vill ta i dem med tång frivilligt och dessa män hatar kvinnor rakt igenom för att kvinnor inte åtar sig att ligga med dem.

   Trevligt nog kan jag iaf tillägga att jag tycker att könskriget verkar existera i mycket högre grad på internet än i verkligheten. I min vardag verkar ändå de flesta fokusera mycket mer till personkemi, personlighet, individuell prestation etc. Det finns ju såklart de som har fördomar men inte kan yttra dem i verkligheten, men det är ändå tydligt att alla människor inte deltar i någon könskrig. Personligen har jag t.ex. alltid tyckt att kön är rätt irrelevant i väldigt många sammanhang. Jag kommer inte överens med exakt alla och alla kommer inte överens med mig, oavsett kön. Men när jag har problem med någon annan person, kan jag inte själv minnas att jag uppfattat att det har handlat om kön, utan det har varit andra konkreta orsaker som medfört att relationen inte har fungerat.


   Radera
  14. Ditt sista stycke är väl det som är intressant. Jag bryr mig inte det minsta om någon är man eller kvinna, det är helt irrelevant när det kommer till individers yrke.

   Varför ska man då blåsa upp ett vi och dem tänkande där man räknar antal kvinnor och använder det som ett slagträ mot alla som heter tex Göran? Gör man det tycker man könet i sig är mycket viktigt. Hade man inte gjort det utan sett alla som individer så hade den här diskussionen inte behövts.

   Sen finns det mängder av andra situationer där det är tvärtom som inte lyfts fram. Tex vårdnad om barn, rätt att adoptera, insemination osv.

   Hade man varit ärlig hade man diskuterat även dessa fenomen men det gör man inte av någon anledning.

   Jag har hela tiden argumenterat utifrån hur jag tror det förhåller sig och varför det är som det är utifrån hur debatten förs och inte utifrån personlig övertygelse. Min bestämda uppfattning är att kön är irrelevant och om fler tyckte det så hade debatten inte behövts. Min raka motsats är de vänsterfeminister som anser att kön är det viktigaste som finns och att något är strukturellt orättvist. men å andra sidan så är de just vänster och lever på att skapa vi och dom i alla situationer de snubblar över för att bibehålla sitt existensberättigande. Är det inte män mot kvinnor så är det invandrare mot svenska, rika mot fattiga, vita mot färgade osv in absurdum. Kvinnor mot män är bara en konsekvens av att de förlorar mark på samtliga av de slagfält de traditionellt befunnit sig på och många andra människor sväljer deras agenda med hull och hår och det är sorgligt.

   Radera
 9. Ojojoj, det blir dyrt det här. Skämskuddarna nöts ut i rasande fart. Att det är interna stridigheter inom sossarna är väl ingen nyhet. Misstänker att detta på något sätt är kopplat till det planerade erkännandet av Västsahara som inte blev av, och som varit högt prioriterat av den falang inom S som Margot tillhör.. Timingen är knappast en slump.

  SvaraRadera
 10. Du har glömt en teori. Att AB försöker flytta fokus från mörkläggningsskandalen inom polisen/media. Nu är det istället vita gubbar och gummor med intresse för fackpamperi som vi ska vara upprörda över. Kommer väldigt lägligt, var en väldigt "handy" story att ha i byrålådan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick samma tanke som du. Jag kom att tänka på sketchen där en person blev påkommen med att ha helt orimligt fel, och som en sista desperat åtgärd skrek han, "titta en fågel", för att avleda uppmärksamheten. Jag tror att det var Monthy Python som gjorde den.

   DN valde att inte publicera trots att det är av stort allmänintresse att det skett sexuellt ofredande av stor omfattning och att det var unga flickor som drabbades. Man har skyllt på att polisen mörkade affären vilket är orimligt då de fick tips om händelsen, även om det också gjordes fel inom polisorganisationen. Man skyllde på att de inte fått bekräftelse om händelsen vilket också är orimligt då de med lätthet kunde ha kollat med polisen eller arrangörerna. Man har till och med skyllt på ryska nättroll, men det hade inte ändrat något i sak. Man har gått till personangrepp på Nyheter Idags reddaktör Chang Frick, och det är ju klassiskt när man har dåliga argument.

   Nu efter det att Aftonbladet har släppt dessa nyheter om Kommunals affärer är det helt tyst om mörkläggningen, vilket är lite märkligt då det norska journalistförbundets tidskrift, Journalisten gjort ett trovärdigt reportage om händelsen som bekräftar mörkläggningen.De på DN är säkert mycket tacksamma för att mörkläggningsaffären helt försvunnit från agendan i media.

   Nu till en teori med foliehattsvarning, kan det vara så att våra stora medier har gått ihop för att bevara resterna av förtroendet de har kvar, och ber Aftonbladet lägligt publicera kommunalgate. Det kan ju vara ytterligare en punkt att räkna med bland punkterna för timingen som Lars W räknar upp.

   Jag påstår inte att det är så, men jag tycker att det är en spännande tanke att Margot skulle offras för att bevara trovärdigheten hos gammelmedia.

   Radera
  2. Glöm heller inte vinklingen av hedersmordet i Broby. Svensk media tappade fokus snabbt då det gällde en av de nya svenskarna som var gärningsman.

   Radera
  3. Om man nu konspirerar vidare skulle ju skandalen kunna vara en medial hämnd för att Sversarn inte ryckt ut till DNs försvar ;-)

   Radera
 11. Hmmm
  Sen LO sålde ut 41% av sin aktiepost på 50% (nu har man 9% kvar) till Schibsted 2009 så är inte Aftonbladet en socialistisk tidning längre.
  Goldman Sachs har köpt en stor post i Schibsted så jag antar att dom dikterar en del villkor när det gäller styrningen.
  Drevet mot Margot kommer ganska lägligt efter hennes senaste kritik mot Israel om utomparlamentariska avrättningar (som är ytterst befogad, då Israel anser sig vara en civiliserad demokrati).
  Goldman Sachs/Neokons och Israel har rätt starka band/kopplingar.
  Det har ju varit en offentlig hemlighet sen Laila Freiwalds tid att till stor del sossar får förtur till billiga hyresrätter i Stockholm. Troligtvis har Aftonbladet har såna här "Scooooop" mot offentliga personer på lager, som sedan tas fram vid behov då "Husse" pekar med hela handen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja judarna såklart, nytänkande...

   Radera
  2. Fan vad bra av judarna att lyckas gillar denna fälla för Wallström så att de kan utnyttja den för att avvärja det stora hot mot sionismen som hon utgör. Idiot.

   Radera
 12. Försöker S dra sig mot höger genom att kompromottera vänsterfalangen?
  Samtidigt alienera V ännu mer, och snart lägga krav på ny folkomröstning om kärnkraftens framtid,vilket indirekt ger ett valresultat då MP inte kommer acceptera utslaget och därmed lämnar regeringen.

  Machtspiele?

  Nästa drag, regeringsbildning med X?

  Eb stor påse popcorn, tack. Med ekologisk rape oil, tack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. MP accepterar precis vad som helst för att klamra sig fast vid köttgrytorna, det tror jag står klart numera. Tycker förresten Romson hållit en låg profil på sistone. Hon kan väl efterträda Margot som utrikesminister? Det är som att leva mitt i en buskis.

   Radera
  2. "Rape oil"?
   Är det något som ett oljeland i Mellanöstern exporterar?

   Radera
  3. Ja, rapeoil är ekologiskt och MP är mycket angelägna om att flöda Sverige med det.

   Radera
  4. Jag gissar att skribenten avser rapsolja, som på engelska, i anständighetens namn, heter rapeseed oil.

   Radera
 13. Principen är väl att släppa skandalinformation i väl avvägda steg:

  1) Släpp lagom mycket info
  2) Låt offret uttala sig, ljuga, skylla ifrån sig, och måla in sig i ett hörn
  3) gå till steg 1) om det finns mer info

  SvaraRadera
 14. Hoho, var e Steffe?

  SvaraRadera
 15. Måste tacka Aftonbladet för avslöjandet! Det har varit mycket underhållande med många skratt att på fikaraster förklara hela affären med kommunal, Puma Swede och Margot för utländska kollegor. Den moraliska komponenten är så komiskt ursvensk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du glömmer väl inte berätta om vår käre vapenvägrare till försvarsminister...

   Radera
 16. En sak är säker: Det finns nåt som politiker är väldigt bra på, och det är att kasta skit på varandra. Ligger bara snäppet över sandlådebråk eller kanske sandlådekrig fast med finare ord.....

  SvaraRadera
 17. Jag såg att den där Kawa Zolfagary (låg bakom fb-gruppen Vita Kränkta Män som fr.a gick ut på att mobba Pär Ström) hade någon typ av pressekreterartjänst i Kommunal. Naturligtvis fick han det jobbet på grund av ett gediget mångårigt fackligt gräsrotengagemang. Han lär ha det lite svettigt nu...

  SvaraRadera
 18. Om det skulle vara så att Löfven funderar över att lämna statsministerposten av någon anledning (hälsoskäl; har åkt ambulans i somras och inte visat sig under vintern), så är det dags för falangerna att formera sig. Om vi tror att detta är en attack mot Wallström, så blir väl nästa mål (motangrepp) andra som haft siktet på posten, till exempel Ygeman.

  Men detta är förstås bara anonyma spekulationer.

  SvaraRadera
 19. Business as usual

  Ännu en "skandal" inom maktsfären som i sak kommer att resultera som vanligt i precis...ingenting.
  Korruption, maktmissbruk osv kommer att finnas kvar, bara med "nya aktörer".
  Så länge ingen kan kräva personligt ansvar, så länge kommer det att fortsätta i samma hjulspår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr har du nog väldigt rätt. Korruptionen är inmålad på väggarna lite överallt i det här landet redan och att bli av med den färgen.. Vilket jobb..

   Radera
 20. Kan detta inte vara en skickligt genomförd plan som går ut på att Puma Swede blir utnämnd till ny utrikesminister för Sverige?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha +1 cicciolina gör comeback i svensk tappning

   Radera
  2. Puma Swede har garanterat bättre koll på den nya ställningarna i världen än Margot Wallström. Sug på den...

   Radera
  3. De nya ställningarna - skulle det vara.

   Radera
 21. Känns som att partiledningen har tagit en kik på opinionssiffrorna, satt rödvinet i halsen och raskt beordrat en omorganisation av partiet. De lär dra åt höger för att få tillbaka väljare från SD.
  Det tar sin lilla tid, men demokratin verkar funka någorlunda.

  SvaraRadera
 22. Var kommer hon att bli landshövding, tro?

  SvaraRadera
 23. "Fast varför just nu? Han byter inte tjänst förrän i april, så i slutändan handlar det om timing. Wallström var redan försvagad efter Folk & Försvar samt det senaste "utomrättsliga avrättningar"."

  Eller så har de tröttnat på att prata om Köln och vill finta bort pöbeln.

  SvaraRadera
 24. Anmärkningsvärt att Göran Johnsson skulle bli ny ordförande för SVT. Han var ordförande 2011-2014 och är nu dessutom 70 år gammal. SVT, SR och UR styrs av Förvaltningsstiftelsen vars ledamöter utses av Regeringen, och de utser i sin tur styrelserna i de tre bolagen. I Polen däremot är det däemot numera helt odemokratiskt regeringen som utser VD i statliga mediabolag som det var i Sverige förr. Så det är en VÄLDIGT stor skillnad tror jag kanske. Eller inte.

  SvaraRadera
 25. Tappade respekten för Margot redan 98 när hon högg GP i ryggen mitt under pågående valrörelse. Vem vet, kanske är det någon med mycket långsint sinne som ger igen nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har ju spekulerats om att Damberg behöver en ministerpost med lite mer profil om han skall kunna bli nästa partiledare. Det står väl mellan honom och Jämtin nu, om hon blir nästa offer...

   Radera
 26. Jag förstår inte fullständigt denna så kallade bostadsaffär, där en nytillträdd utrikesminister får tillgång till en lägenhet i centrala Fjollträsk. Bostadsaffären har för mycket känslomässiga övertoner, som jag med min tråkigt analytiska hjärna inte registrerar på ett politiskt korrekt sätt. (Som fosterlandsvän diskvalificerar jag mig för tillträde till den svenska åsiktskorridoren, som tyvärr befolkas av allsköns kulturmarxistiskt och nyliberalt slödder.)

  Lägenheten förmedlades väl hösten 2014? Nu är det 2016, och Folk och försvars rikskonferens är nyligen avslutad, där Margot Wallström var en av huvudtalarna. Och det är nu drevet går mot Wallström. Varför?

  Jag vill börja med att säga att hon gjorde ett bra anförande under rikskonferensen. Det hon sa var viktigt och konkret. Jag håller inte med henne på alla punkter, bl.a. angående beskrivningen av Ukrainakonflikten. Det hon gjorde bra, var hennes syn på det säkerhetspolitiska läget i vårt närområde. Hon sa att ett svenskt Natomedlemskap inte skulle bidra till avspänning, och ett införande av värnplikt skulle vara bra för sammanhållningen i det svenska samhället. Hon slöt sig därmed till Sveriges säkerhetspolitiska hållning, innan den säkerhetspolitiska blackouten under Carl Bildtregimen i början av 1990-talet slog till. Hon slöt sig därmed också till Republiken Finlands nuvarande säkerhetspolitiska linje. Helt rätt, Margot! Stå på dig!

  Men i och med att hon kritiserade ett svenskt Natomedlemskap, tror jag att det väckte ont blod hos fosterlandslikgiltiga, krigshetsande, mörka krafter i Sverige, som vill fortsätta sin lukrativa nasarverksamhet att sälja ut Konungarikets Sveriges suveränitet för personlig vinning. Dessa mörksens krigshetsande krafter, som agerar för att Sverige ska bli Natomedlem, vill att Sverige mer formellt bindande, ska tvingas delta i allsköns obegripliga, muslimska klanstrider under Natoflagg, med den omsorgsfullt ökenanpassade, svenska ”Främlingslegion” – IO-14.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gruelse din gamle pajas - vilket fosterland är det du är vän av? Россия-Матушка

   Radera
 27. Ett större problem med Wallström är att hon börjar anses förvirrad i internationell press. http://www.bloombergview.com/articles/2016-01-14/sweden-s-foreign-minister-misunderstands-international-law

  SvaraRadera
  Svar
  1. Saxat från i övrigt rätt bra skriven artikel :)

   "Wallström is a moralist foreign minister who claims to respect international law. If that’s the case, she should get the law right. Serious mistakes of law can lead to serious mistakes of moral judgment, not just diplomatic troubles."

   Man kan som bara hålla med till 100%.

   Radera
 28. Det är inte osannolikt att det finns krafter som vill få bort Margotten i de egna leden men alldeles oavsett är det dag för tanten att avgå..
  Som icke sossevän ser jag det dock positivt att hon finns men hon ställer till med så oerhört mycket skit att jag hellre ser henne avpoliteras..

  SvaraRadera
 29. På något sätt måste man beundra Margot, trots en mycket begränsad begåvning har hon lyckats manövrera sig fram till välbetalda nationella och internationella smörjobb, hela tiden med en för socialdemokrater obefläckad helgongloria. Gemensamt för hennes uppdrag fram till nu är att hennes inkompetens inte haft någon avgörande betydelse, diffusa uppdrag med än mer diffus arbetsbeskrivning kräver inte mycket annat än viss verbal begåvning och attityd. Jag misstänker att hon har haft viss självinsikt, därmed det återkommande nejet till att bli partiordförande. Så, varför tackade hon ja till utrikesministerposten? En uppenbarligen "street-smart" person låter sig utses till ett uppdrag med stor risk för att få sin enfald blottad?

  SvaraRadera
 30. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 31. Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity

  SvaraRadera
 32. Skarp sammanfattning av fenomenet Margot Wallström. Nu tycks hon - äntligen - ha samlat ihop till en välförtjänt spark ut i kylan, detta kyliga, repellerande, övervärderade snikfruntimmer.

  Kanske ett uppslag att författa ett drama kallat "Den vedervärdiga kvinnan från Karlstad". Vi har redan klassikern "Den vedervärdige mannen från Säffle" (Sjövall/Wahlöö). I jämställdhetens namn finns nu faktaunderlag för en feministisk kompletteringsvariant. Tips till Cornu.

  SvaraRadera
 33. DI skriver att statsvetaren Mikael Sundström anser att "Inga partier eller makthavare har gynnats av det här". Dvs kommunalskandalen (http://www.di.se/artiklar/2016/1/16/expert-ingen-gynnas-av-skandalen/). Kvalificerat nonsens och önsketänkande. Hade han påstått att inga traditionella etablerade partier gynnats hade han kanske haft rätt, men faktum är att detta är ytterligare några tiondels procent till SD. Ett SD som i stort sett inte syns i "gammel"-media och ändå sakta växer. Och nu kanske börjar växa även inom kommunals led. LOs anti-SD-kampanjer har ju uppenbarligen inte funkat, och fullt krig för öppen ridå i hu(S)organet lär ju inte hjälpa. Bilden av ett inkompetent parti och en tokstolleregering bara fördjupas.

  SvaraRadera
 34. - I sept hotar Kommunal att lämna LO om inte kommunals medlemmars lön höjs enligt krav.
  - Ungefär samtidigt påbörjar AB granskning av Kommunal
  - Ungefär samtidigt lämnar Jan Helin AB

  Min teori är alltså:
  - LO vill inte gå med på Kommunals krav, som är helt rimliga (varför ska någon med två veckors betald truckutbildning ha nära 50% mer i lön än de som gått fem år utbildning, räddar våra liv och utbildar våra barn)
  - LO vill inte att Kommunal lämnar LO, som är 1/3 av LO i antal medlemmar och mer är så i ekonomi
  - LO vet allt om det som nu rapporterats av AB och "läcker" detta till sin egen propagandakanal AB
  - AB är i ekonomisk kris och i behov av bra storys, som även bör uppfattas som granskande
  - Jan Helin vill inte göra sig ovän med varken LO eller Kommunal och går därför till den andra propagandakanalen som varken är i behov av ekonomi eller kvalite
  - Sofia Olsson Olsen har bra kontakter inom Presstödsnämnden och passar bra att representera AB's nya grävande journalistik samtidigt som presstödets framtid utreds.
  - Alla vill bli av med Margot Wallström, men det är ju helt omöjligt eftersom hon är kvinna

  Ja, ungefär så går min teori...

  Eller så är det judarna...

  Den som efter denna veckan är kvar som medlem i Kommunal måste antingen vara:
  - Kvar enbart för att rösta bort hela ledningen vid nästa eller extra stämma
  - Att betrakta som självdestruktiv, och i behov av psykisk vård
  - Omyndigförklarad, och därför bör medlemskapet tvångsavslutas av dennes gode man

  SvaraRadera
 35. Bostadsaffären är bara maskirovka förmodligen planterat av psyopkonsulenser som står Nato nära.

  Det hon har gjort är att säga under "Folk och försvars rikskonferens 2016" att ett svenskt Natomedlemskap motverkar avspänningen i vårt närområde, vilket är fullständigt rätt. Därmed har hon retat upp antipatriotiska Natokramare som tyvärr finns högt upp i samhället och i Försvarmakten, och vill sälja ut den lilla suveränitet vi fortfarande har, genom att tvinga in Sverige i Nato.

  SvaraRadera
 36. Det jag tycker är helt fascinerande är att det finns folk som tycker det är en skandal att någon hyr en lägenhet i stockholm via kontakter.

  SvaraRadera