Cornucopia?

2016-01-05 13:37

Julhelgernas bloggtrafik och läsarnas ledighet

Dags att summera hur bloggtrafiken såg ut över helgerna, i relation till bloggläsarnas angivna arbetsdagar.
Bloggens trafik och bloggläsarnas ledighet julen 2015. Korrelation 0.428
Som väntat finns det ett samband, som initialt gav mycket hög korrelation fram till och med juldagen.

I slutändan blev korrelationen 0.428, och ja korrelation innebär inte kausalitet bla bla bla bla, som man tydligen ständigt måste påtala. Men vet ni vad, det gäller oavsett om man skriver det eller inte, även om en del kalenderbitare inte förstår det om det inte skrivs ut.

I det här fallet finns dock, liksom under en normal arbetsvecka, tydlig kausalitet - man läser i högre utsträckning på den här bloggen, rent av nätet generellt, från sin arbetsplats. Åtminstone bloggens läsare, som ju till stor del är chefer, tjänstemän och egna företagare. I många andra jobb går det dock inte att surfa på nätet under arbetstid, så detta behöver inte gälla generellt.

Ökningen av trafiken i söndags är också normal för söndagar, där trafiken normalt tar fart framåt eftermiddagen, när antagligen folk börjar förbereda sig inför måndagens arbete.


Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Apropå julledighet så var jag vid Kärrtorps IP och sportade för några dar sen. Passade på att spana in den från bloggen kända "Ekobyn Understenshöjden". Blev inte särskilt imponerad, läget är visserligen trevligt men husen är ju fula och slitna och det kändes allmänt skräpigt nu på vintern när inte vegetationen döljer allt "friluftsjunk" som de boende förvarar utomhus. Kändes lite som man var i en gammal bruksort i bergslagen där de boende i 150 000-kronorshusen har hembrännning, jakt och skoteråkning som största intressen.

    SvaraRadera