Cornucopia?

Aktuellt

Ny e-novell/ljudbok: Valet av Lars Wilderäng - Berget och Oscar nu också som ljudbok

Midsommarhelgen är nu räddad där du kurar under din varma filt eller gömmer dig under regnkläderna. Nu finns min nya e-novell, den säkerhets...

2016-01-05 11:18

Ingen vidare start på börsåret

Stockholmsbörsen föll hårt igår och nedgången fortsätter idag. Ett viktigt stödområde riskerar att falla.
Dagschart OMXS30. Ej inkluderat dagens utveckling.
Man ska dock komma ihåg att börsen även föll de första dagarna förra året, för att sedan vända och rent av nå all time high under våren.

OMXS30 är nu på ca 1385, vilket kan sägas vara i det nedre intervallet som stödområdet runt 1400 utgör. Faller det kanske nästa mål är ett område runt 1350 eller rent av ca 7% ner till 1300. Börsen har dock vänt förr och nuvarande stödområde kan stärkas om det sker igen.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

13 kommentarer:

 1. OMX30 har nu gått under förra månadslägsta (1388), långsiktigt ingen katastrof men kortsiktigt klart negativt.

  Återstår nu att se om förra årslägsta håller, (1369,29) går vi under den så har vi sannolikt en större korrektion på gång.

  SvaraRadera
 2. Ja, vi får hoppas på sjunkande kurser ett tag till. Bra för de av oss som tänker nettoköpa aktier under överskådlig tid.

  SvaraRadera
 3. 2015 slutade lägre än 2014 vilket innebär en säljsignal. 1271-1276 är ett sannolikt kursobjektiv(fib 38,2 från 2009 resp fib 50 från 2011). Timing är alltid svårt och det lär bli svängigt/volativt framgent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. oop....ska vara 1275 resp 1276, dvs i praktiken samma målkurs.

   Radera
  2. Fib-nivåer är nonsens, rent hokus pokus. Varför skulle börsen bry sig om gyllene snittet?

   Radera
  3. Du verkar inte ha varit med mycket!

   Radera
  4. Skulle nog säga detsamma. Vänligen vilseled inte folk med trams.

   Radera
  5. Vad finns det för belägg för att fib-nivåer verkligen fungerar? Det borde vara som för all annan teknisk analys - att marknaden anpassar sig så att sådana metoder slutar fungerar så snart de blivit kända.

   Radera
  6. @Anonym;

   Vad är det egentligen du säger? Nonsens, en hel marknad sitter inte och tittar på t.ex fib-värden. Det vore ungefär som att säga att flera aktörer, t.ex banker skulle kunna manipulera marknaden. Vilket är omöjligt.

   Jag tycker du ska lära dig istället för att kräva bevis....och på vad egentligen?

   Det finns en mängd pivot-värden att hålla utkik efter. Flera av dem ligger "gömda" i prisutveckligen och kräver lite tankearbete.

   För att ta ett exempel. När jag följde ett av USA-indexen från 2009 kunde jag notera att varje uppgångsvåg korrigerades med antingen 38,2 eller 50%. Ibland 61,8. Om vi tar OMX30 sade jag i juni på denna blogg att närmaste botten låg på 38,2 av uppgången från 2011 eller exakt 1380. Kursen vände upp kraftigt från denna exakta nivå i slutet av september. En hel marknad kan omöjligen bestämma en vändning varför man brukar kalla dessa och andra pivoter för "hidden order". F.ö. erhölls en längre säljsignal då index-nivån bröt vågstödet(1-2)från okt-dec 2014(=bekräftelse att en längre nivå gått mot sitt slut. Jag ansåg att det handlat om en våg från 2011 eller en av ännu högre dignitet, från 2009). Denna säljsignal stöder nu tesen om ett genombrott av 1380-nivån för nedgång till nästa stödnivå/pivot, t.ex 1276.

   Ett annat exempel är den H&S som bildades från sept. 2009 och hela uppgången samt nedgången(höger axel) till juni 2015. Kursobjektivet var dryga 1380.

   Radera
  7. 2 rätt. Knappast statistiskt signifikant.

   Radera
 4. OT
  På nyheterna om två personers frånfälle i Ryska militärledningen.
  Ukrainakoppling.
  Kanske en Rysk omvändning i Ukrainafrågan.

  Då lär börsen bli kurerad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra Oppti!

   Tycker din kommentar i hög grad berör påverkan på börsåret. Fast det är än viktigare med de andra konsekvenserna som kan tänkas av dessa plötsliga oväntade dödsfall.

   Avstår från att spekulera om orsakerna men sannolikheten för, enligt vårt sätt att se på det, tillfälliga samtidiga dödliga sjukdomsfall är låg.


   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  2. Ryktas om blyförgiftning...

   Radera