Cornucopia?

Aktuellt

Regeringen föreslår skatt på hämtkaffe och snabbmat (som pizza) - fem respektive sju kronor

Regeringen föreslår i ett nytt betänkande att man ska införa skatt på engångsförpackningar av dryck och mat, t ex hämtkaffe på mackar och ca...

2016-01-24 19:48

Hur mycket tror du att din bostad skulle värderas till idag?

Dags för en enkel söndagsundersökning igen. Hur mycket tror du att din bostad skulle värderas till idag?
Naturligtvis får ni använda önskad metod själv för att avgöra vad bostaden kan vara värd.

Jag gissar dock att de flesta har ganska god koll och "Hemnetsurfar" alldeles för ofta. En del av er har rent av en aktuell formell värdering eftersom ni pratat med en mäklare nyligen. Kanske som respons på något erbjudande om gratis värdering, eller för att ni behöver ta ut mer pengar ur bostadsautomaten.

Eller för att ni köpet er bostad relativt nyligen, eller rent av ska sälja.

Svara i alla fall ute till höger vad du tror att din bostad skulle värderas till just nu.

kSEK betyder kilokronor, dvs tusen kronor. 50 000 kSEK är alltså femtio miljoner kronor.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

13 kommentarer:

 1. 7 av 55 första uppskattar alltså värdet på den egna bostaden till mer än 50 miljoner, läser ni rätt eller är ni bara ironiska i största allmänhet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många oligarker här kanske?

   Radera
  2. Inte helt omöjligt. hittaharrgard.se listar 3 objekt för mer än 50Mkr. Dessutom kan det finnas enstaka objekt i innerstaden som ligger däromkring. Kul att gräddan av eliten hänger här på bloggen.

   Radera
  3. Jag ser ingen anledning till att värdet på bostäder inte skulle följa en normalfördelning. Notera att storleken på "bins" dessutom ökar vid större värde. Det finns nog ingen bättre förklaring än att, trots förklaring, så var det för svårt att hålla koll på nollor.

   Radera
 2. Det är inte lätt med dessa "Nollor" som finns...och inte finns ;-)

  SvaraRadera
 3. Talar vi om ofantliga sektorn nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Ofantliga sektorn", är det din mammas hemkvarter vi snackar om?

   Radera
  2. Värre!
   Obefintlig.
   Sälla jaktmarkerna, kanske.

   Radera
 4. Vore det inte mer intressant med värdering / lån för att se hur bubbligt vi lever?

  SvaraRadera
 5. Booli skickar då och då uppdaterad "uppskattad värdering" via mail. Den låg hyfsat rätt när vi köpte bostaden så den följer nog utvecklingen i området (som är samma som på bilden).

  Det enda intressanta med värderingen för oss är dock att se vår belåningsgrad så man vet ungefär vilka marginaler man har ifall "det skulle skita sig". Ska man flytta så blir det ju antagligen till något som haft ungefär samma prisutveckling så då är prisuppgångar ej önskvärda.

  SvaraRadera
 6. Glömde kryssa i "aviera mig"...

  SvaraRadera
 7. För övrigt vill jag tacka bostadsbubblan som gett mig så mycket...

  SvaraRadera
 8. Över 40 stycken som har en bostad värd mer än 50 miljoner kronor. Känns lite som att folk övervärderar en aning kan man ju säga.

  SvaraRadera