Cornucopia?

Aktuellt

Höstregn nu förbeställbar hos Bokus och Adlibris

Min kommande techno-thriller Höstregn, den andra och avslutande delen av Höstsolserien är nu förbeställbar hos Adlibris för 189:- SEK och B...

2016-01-25 14:21

Höjda skatter sedan årsskiftet - #dåligstämning

"Journalist på Aftonbladet kallar de rödgrönrosa i Stockholms stadshus för sadister"
Idag har många fått sin första lön för året. Vilket på sina håll leder till dålig stämning när man upptäcker att skatten höjts.

Bland de som uttrycker missnöje är Aftonbladets Oisín Cantwell.
Nu vet jag inte var just herr Cantwell på Aftonbladet bor, men om vi slår vilt omkring oss och tittar på skattesituationen på journalisttäta Södermalm, där 9% av landets journalister bodde 2006 och antagligen ännu fler av dem bor idag - och antagligen en rejäl bit av Stockholmspressens alla journalister - så ser man mycket riktigt att skatten höjts.

En journalist född 1975, dvs 41 år gammal i år, och som får 30 000:- SEK i månadslön före skatt - inte helt orimligt så långt in i karriären, inte ens för en journalist - får en skattehöjning på 136:- SEK i månaden, sedan de rödgrönrosa socialisterna i Stockholms stadshus höjt skatten, medan det alliansstyrda landstinget sänkt skatten.

Detta enligt Jobbskatteavdrag.se.

Inte konstigt att Aftonbladets herr Cantwell kallar de rödgrönrosa för sadister. Nu blev det #dåligstämning.

Jag vill påminna herr Cantwell att han kan ta upp detta med kollegor på Aftonbladet, som nog kan informera honom att om det inte passar är det bara att säga upp Netflixabonnemanget och köpa en halv pizza mindre i månaden. Eller en halvflaska rödvin istället för en helflaska.

De kommande åren får nog Aftonbladets personal även säga upp HBO Nordic, säga upp abonnemanget på Boxer, Viaplay och sluta dricka Amarone helt. Samt baka sin egen pizza och plocka hem surdegen från hotellet.

Nej, inga personuppgifter ska läggas ut i kommentarsfältet. Det bryter mot kommentarsreglerna. Om du känner dig duktig och letar reda på var någon specifik person bor, kan du skriva att "jag är duktig" om du känner att du måste visa upp hur dutti du är, men lägg inte ut adressen. Svårt att förstå? Fråga mamma så kan hon förklara för dig om personuppgiftslagen, och att yttrandefrihet handlar om frihet under ansvar och inte rättigheter.

Tweeten ovan är förstås skärmdumpad om den ångras längre fram. Inte för att man inte får ångra sig - ingen ska vara sämre än att man kan ändra sig, be om ursäkt eller byta åsikt. Det är helt OK att ändra sig - att kunna ändra åsikt är ett gott karaktärsdrag enligt mig och visar på att hjärnan inte är ideologiskt helt förstenad. Utan tweeten har skärmdumpats för att ingen ska kunna hävda att jag fabulerat ihop sadist-citatet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

36 kommentarer:

 1. Ok, Schyffert säger "säg upp netflix och drick vatten" för att kompensera de där 136 kronorna. Men låg inte SlösO-kontot på 187:- efter en månad? Med andra ord skulle skattehöjningen i princip kunna undvikas bara kommunerna slutar "sätta sig själva på kartan" och syssla med "kärnverksamhet" som travsport.

  SvaraRadera
 2. Tror nog att Oisin är betydligt dyrare i drift än 30.000 i månaden ...
  många journalister känner sig säkert som proletärer ändå med tanke på de extrema omkostnader de har relaterade till sitt boende och leverne på Södermalm.

  SvaraRadera
 3. Får man bara 30k i månaden för att jobba hos Aftonbladet?

  Det är ju typ vad sopåkarna får och de utför ju - nä vänta nu. Ja OK, det är helt rimligt. Fel av mig.

  SvaraRadera
 4. Cantwell är kulturmarxistisk massinvandringsivrare som nog kommer få större skatteproblem om några år när både kommuner och stat kommer att höja skatter samtidigt som samhällskontraktet kommer brytas helt - ja i min patriotiska värld är det redan brutet men också i Cantwells antisvenska värld kommer de kulturmarxistiska skattediarna och snyltarna att klaga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I så fall går ju allt ihop. Hur hans ideologi fungerar. Oavsett hur många nyanlända eller ensamkommande flyktingbarn det kommer så kostar det inget och påverkar inte samhällsfunktionerna någonting. Ropen från polismyndighet och skolan är bara trams. Kostnader finns inte och därmed ska ju skatten vara densamma. Extra allt!

   Radera
  2. Det är ju inte för inte som vissa kallar honom Oikofob Cuntwell.

   Radera
 5. Kan bli surt för många journalister på Söder framöver. När bostadspriserna går söderut så sammanfaller det nog med ännu sämre ekonomi för mainstream media.

  SvaraRadera
 6. 123 kronor! Nu blir jag utblottad!

  SvaraRadera
 7. Oisin är en man som gör mig mycket förundrad, inte bara på grund av hans namn. Ena stunden kan han leverera självklarheter på Hakelius nivå och andra spy ur sig något som Lindeborg hade skämts över.

  SvaraRadera
 8. Kan bli surt för många journalister på Söder framöver. När bostadspriserna går söderut så sammanfaller det nog med ännu sämre ekonomi för mainstream media.

  SvaraRadera
 9. Nu är ju inte någon hundralapp hela världen. Problemet är att många små höjningar har över tid lett till världens högsta skattetryck, så det är nog bra att vara kritisk till alla skattehöjningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gäller arbetaren (lön för tjänst) beror detta på arbetsgivaravgift (vilken man tyvärr varje gång måste poängtera betalas till 100% av arbetstagaren och till 0% av arbetsgivaren), samt förstås marginalskatten över ~36 000:-.

   Skatten på den så kallade "bruttolönen" (lol) under 36 000:- är inte speciellt utmärkande alls. Det vill säga vad aftonblads-journalisten ser för avdrag i sitt lönekuvert är inget att höja på ögonbrynen över.

   Radera
 10. Skatt bör kallas vid sitt rätta namn = stöld.
  All skatt är stöld.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kapitalist, is that you? Eller hade Yoda rätt?

   “Always two there are, no more, no less. A master and an apprentice.” - Yoda

   Radera
 11. Skatt som stöld eller skatt som straff och omfördelning.
  För Aftonbladet är väl skatt närmast ett sätt att fördela pengar från dem som har förmåga att dra in pengar till dem som vill ha samma belöning utan att anstränga sig.

  SvaraRadera
 12. Svar
  1. Högstadiet slut för dagen? Vet mamma om att du använder datorn?

   Radera
  2. Ja, och det beror på vems mamma du syftar på.

   Radera
 13. "Fråga mamma så kan hon förklara för dig om personuppgiftslagen, och att yttrandefrihet handlar om frihet under ansvar och inte rättigheter."

  Kan du utveckla det här ?

  Känns som du antingen inte är för Yttrandefrihet i ordets meningsfulla betydelse.
  Eller inte vill stå upp för din rätt som cornucopia.cornubots ägare att ta bort kommentarer du inte vill ha på sajten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag raderar personuppgifter i kommentarer, då dessa kan bryta mot personuppgiftslagen.

   Yttrandefrihet är att vem som helst har rätt att starta en egen kanal (tidning, websida etc) att yttra sig i. Inte att man får lägga ut personuppgifter på min blogg.

   Radera
  2. :)
   Då kan jag pusta ut

   Radera
  3. Vilket dj-vla tjat om mammor.
   Är pappor kanske helt värdelösa tingestar?
   När hyllades en morfar senast, till exempel.
   Nä, just det, ja.

   Radera
  4. Ja pappor är helt värdelösa tingestar. Iaf när det kommer till schismer mellan mor och far om barnen.

   Radera
  5. Kolla in formuleringarna i YGL innan ni ylar om yttrandefrihet: "Varje svensk medborgare är gentemot det allmänna
   tillförsäkrad rätt enligt denna grundlag..."

   Lägg särskilt märke till "gentemot det allmänna". Varken Aftonbladet eller Cornu är "det allmänna."

   Radera
 14. Södermalm är nog ingen dålig gissning, har sett hr Cantwell på restaurang Pelikan 2 ggr när jag varit där, vilket säger en hel del då jag besöker Pelikan kanske 2-3 ggr per år.

  Men Pelikan är klart trevligt, svensk husmanskost.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är svensk husmanskost? Alla maträtter i Sverige kommer ursprungligen från utlandet nuförtiden. De kommer bland annat från Turkiet, Tyskland, Kina och Italien där det finns en inhemsk kultur och husmanskost. T o m kurderna som inte har ett land har egen matkultur. Så det är bara att du vänjer dig att något svenskt finns inte i Sverige längre.

   Radera
  2. Du kommer inte hitta svensk bakfyllepizza i något annat land bara för att det var invandrare som skapade traditionen i Sverige. Den speciella pizza skapades i Sverige.

   För att bara rycka ett gott exempel.

   Radera
  3. Svensk husmanskost är vilken maträtt som helst så länge den är hemkörd via tunnelbanan.

   Radera
  4. @medimixus Tunnelbanan...bästa kommenteraren hela veckan ju +1

   Radera
 15. Snittlönen på Aftonbladet är 826 000 SEK per år.
  http://www.resume.se/nyheter/artiklar/2015/10/28/lista-google-och-aftonbladet-projsar-bast-i-branschen/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blev det #riktigtdåligstämning

   Radera
  2. Inkomståret 2010
   Oisin Cantwell Aftonbladet 612600

   http://www.dagensmedia.se/kommunikationsbyraer/mediefolkets-loneliga-6157243

   Radera
 16. Ironi är inte er starka sida? Ironin i tweeten lyser ju starkare än rådjuren runt Tjernobyl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så synd att rådjuren runt tjernobyl inte lyser...

   Radera
  2. Svårt att läsa in ironi från en journalist som har en styrstav från Tjernobyl i prutten.

   Radera
 17. Irländsk sosse s-n skämtar nog ej.
  Lika sällan som en bloggare från Trollhättan...

  SvaraRadera