Cornucopia?

2016-01-23 21:01

HBL: Ryska underrättelsetjänsten FSB "smugglar" asylsökande till Finland

Finska Hufvudstadsbladet (HBL) rapporterar att den ryska underrättelsetjänsten FSB organiserar rutter för asylsökande genom Ryssland fram till Finland. Putins gamla arbetsgivare hanterar planering och logistik i denna destabiliserande insats mot EU.

HBL skriver:
"Enligt gränsbevakaren är FSB med och bestämmer vilka personer som ska starta när och vilka bilar som tillåts komma fram till gränsen."
Sveriges flagga om "Sverigevännerna" får bestämma.
FSB prioriterar särskilt resurskrävande fall, som medför extra kostnader för Finland. Dit räknas barnfamiljer och i artikeln finns ett konkret exempel på en asylsökande som flyr till Finland för att han behöver kirurgi.

Det ryska "smugglandet" av asylsökande från bland annat Afghanistan, Indien, Nepal, Iran och Irak ska ses som en del i det ryska hybridkriget man för just nu mot EU. Strömmarna av asylsökande har effektivt helt flyttat bort fokus från Rysslands krig i Ukraina, när EU:s makthavare i stigande panik måste hantera strömmarna av asylsökande.

Ovanpå detta bombar både Assadregimen och nu även Ryssland civilbefolkningen i Syrien och driver på ytterligare strömmar av flyende.

Sköter man sina kort rätt har man snart fått hela EU på fall. Operationen att skjutsa asylsökande i FSB:s regi rakt genom Ryssland ska ses ur det perspektivet, speciellt som Finland via Sveriges stängda gränser annars inte skulle få några asylsökande.

Samtidigt hyllar sk "Sverigevänner" Ryssland och Putin, om inte annat för att Putinregimen finansierar de europeiska högerextremisterna, som är de stora politiska vinnarna på de strömmar av flyende som Assad och Ryssland ordnar i Syrien. Nej, majoriteten av civilbefolkningen flyr från Assads härjningar i de tätbefolkade delarna av Syrien, och inte från de mycket glest befolkade delarna av före detta Syrien som IS behärskar. Notera hur "Sverigevännerna" i kommentarsfältet likväl hyllar Putin, trots att hans regim alltså aktivt slussar asylsökande till EU.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

19 kommentarer:

 1. Putin tar väl hand om småbarnen som flyr krigen. Pussar dem på magen och se till att de mår bra.

  SvaraRadera
 2. Cornucopias politik leder till våldtagna svenska småflickor. Bättre då att gaffla om Sverigevänner. Lars Wilderäng föredrar tydligen pedofiler framför patrioter. Tragiskt.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Att NATO-landet Turkiet både stöder IS och öppnar upp för en veritabel flodvåg av asylmissbrukare till Europa nämns aldrig i några alarmerande ordalag här på bloggen. Men att korrupta ryska gränsvakter vill tjäna en hacka på några enstaka bidragsturister - det skulle alltså kunna få hela EU på fall? [sic!]

  Det är en riktigt dålig idé att blogga på fyllan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I ärlighetens namn hade HBL kunnat ange i sin artikel att uppgifterna kommer från "en rysk källa", det hade inte gjort deras präntade trams varken mer eller mindre trovärdigt, än mindre den klickjagande idiot som hoppade på "nyheten" och lagade sig soppa utav skiten...

   Radera
 5. egentligen... hur många tror att cornu gör en korrekt analys?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 7 eller 8 på Internet

   Radera
  2. Förmodligen alla.

   Radera
  3. Även rysstrollen.

   Radera
 6. Det var lite busigt gjort av FSB. Dock är Finland fortfarande en självstyrd suverän stat som om den inte vill hjälpa "flyktingarna" kan neka dem inträde och låta Putin ta kirurgnotan.

  SvaraRadera
 7. Nedskjutningen av det ryska planet var en överenskommelse mellan Putin och Erduan, "titta där en fågel". Turkarna lurar Nato tillsammans med ryssarna. Båda vill flöda EU med flyende läkare och ingenjörer som väl här visar sin sexuella frustration av att lämnat kvinnor och barn i hemlandet i händerna på USA stödda moderata islamister.

  Lövet är en mullvad planterad av Putin som genom SVT propagandaministeriet vilseleder skattebetalarna. Summasumarum är att vi är rökta som MP.

  SvaraRadera
 8. Svenska "Sverigevänner" är inte mer än Putins buttiboys.

  SvaraRadera
 9. Ha ha, HBL har lika stor rysskräck som Corny. För er som inte vet, HBL är en riktigt skit högerblaska. De förespråkar bl.a. att Finland skall bli ett NATO-land. Finska folket är klokare än så och säger NEJ.

  SvaraRadera
 10. Många rysstroll en lördagkväll. Stackars er som får sitta inne och inte vara ute och dricka vodka, dansa kosackdans och jaga fruntimmer , eller karlar för den delen.

  Crazy Ivan :) :)

  SvaraRadera
 11. Tryckfrihetsombudsmannen raderar friskt...
  Vad var det nu jag skrev som inte dög?
  Eller följde det med herr Kapitalists inlägg?
  Härligt med Liberaler.

  SvaraRadera
 12. Finns det nån här (utom Cornu då) som inte inser att Nato med direkt angrepp på suveräna stater, samt CIA med träning (nåja) och vapen till diverse rebellgrupper skapat den situation vi nu har? Med benägen hjälp av Turkiet som gärna skickar flyktingarna vidare uppåt Europa.

  Att Nato efter år av flygattacker (med mest jaktflyg!) inte åstadkommit ett dugg. Ryssland måste till slut stoppa galenskaperna innan terroristerna migrerar uppåt de muslimska länderna söder om Ryssland. De lärde sig den hårda vägen i Tjetjenien, att det bara funkar att slå hårt mot religiösa fundamentalister. De är livrädda att få fler sådana länder i sin närhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet att Assad stöttade IS föregångare så länge de bara destabiliserade Irak va?

   Radera
 13. Det här har vi pratat om tidigare. Ryssland vill se högerkrafter starka i EU. Det splittrar EU och ger RYssland möjlighet att "återupprätta" sitt "gamla" rike. När skall ledande politiker börja prata allvar om detta ganska allvarliga problem. Till exempel - de har lyckats infilterera Vitryssland politik och under lång tid hade Ryssland kontroll över Ukrainas politiska system. VIlka fler länder håller de på att påverka i och med vilka resurser ? Vilken avsikt har de ? Det vore värt lite forskning eller studier.

  SvaraRadera
 14. Nå är det så märkligt att Ryssarna till slut kopierat den teknik USA länge använt? Hur många miljarder $ har inte USA pumpat in i diverse "frihetsorganisationer" Världen runt i syfte att störta bef regering... Är det så himla konstigt att de svarar med samma mynt?

  Det "allvarliga problemet" är inte Ryssarna som kämpar för sin överlevnad. Det stora problemet är ett visst land med 100 militärbaser Världen runt som med den starkes rätt anser sig stå över alla demokratiska regler. Som bombat ett antal länder tillbaka till stenåldern, skapat den flyktingkris vi har i Europa.

  Det Niklas, är ett "ganska allvarligt problem". Inte korrupta alkoholiserade Ryssar, de håller ställningen bara tack vare kärnvapnen.

  SvaraRadera