Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2016-01-28 08:06

"Fullständigt orimligt ... rent trams" att avvisa 80 000 asylsökande

Inrikesminister Anders Ygeman har nu gått ut med att Sverige framöver behöver avvisa 80 000 asylsökande om året. Enligt mina källor inom Kriminalvårdens Nationella Transportenheten (NTE) är detta rent trams och omöjligt att uppnå.
Inrikesminister Anders Ygeman (s)
Till Dagens Industri säger Anders Ygeman:
”Jag tror att det vart fall rör sig om 60.000 personer, men det kan också bli upp till 80.000 [...] Vi har en stor utmaning framför oss. Vi kommer att behöva utöka resurserna som används till det här och vi måste ha bättre myndighetssamarbete” 
Till mig säger källor inom NTE följande:
"Fullständigt orimligt ... rent trams"
NTE har hand om forcerade utvisningar av personer som inte vill bli avvisade från landet. Just nu rekryterar man personal och ökar till 130 anställda varav 40 deltider, från dagens ca 100 inom utvisning. Förutom utvisningar har man förstås även uppgifter inom den nationella vården av interner, som t ex ska flyttas mellan olika anstalter och NTE:s totala anställda är ca 400. Av de som idag sysslar med utvisningar är ca 20-25% sjukskrivna pga överarbetning eller skador i tjänsten. Arbetsförhållandena blir allt mer ohållbara och frågan är om ens nyrekryteringarna kan bibehålla 4000 utvisningar om året.

Kapaciteten med dagens anställda är 4 000 utvisningar om året och 30 ytterligare anställda kommer dra upp detta till drygt 5 000. Men problemen slutar inte där.

Även Migrationsverket har vad som kallas "frivilliga" som sysslar med utvisningar och om vi lägger samman med de asylsökande som mot förmodan frivilligt kan lämna landet, så kanske man kan nå 40 000 som lämnar landet. Kvar blir då 40 000, som det inte finns kapacitet med.

Enligt källor inom NTE har polisen inga resurser för avvisningar. I själva verket har inte polisen alls resurser för den rådande asylkrisen. Särskilt när asylsökande uppträder samordnat i grupp. Det räcker att personer som avvisas börjar uppträda i grupper om 20 - 30 personer så kommer polisen stå maktlös, vilket man t ex gjorde i samband med ett godisupplopp på ett hem för sk ensamkommande flyktingbarn i Emmaboda i natt.
"Han berättar att polisen inte har resurser att frihetsberöva alla som misstänks i samband med händelsen.
– Det är ett 20-tal misstänkta i ärendet."
Polisen kan alltså inte ens hantera ett 20-tal barn - hur ska de kunna hantera personer som ska avvisas från landet, om dessa grupperar ihop sig?

Det går inte att sätta utvisade på reguljära flighter utan NTE:s personal, eftersom de som ska utvisas gör motstånd och inte samarbetar, och därmed äventyrar flygsäkerheten. Därtill finns det inte alltid biljetter.

EU:s gränsbevakning Frontex har 180 flighter bokade under året, men de flesta går till Balkan (Albanien, Serbien, Bosnien) och inte dit Sverige just nu har behov, t ex Afghanistan och Marocko. Enligt uppgift är de marockaner som inte samarbetar också speciella (tänk gatubarnen runt T-centralen, fast vuxna män - barn som gatubarnen får inte avvisas) då de är "väldigt krävande [...] besitter ett stort våldskapital". Det går knappast att chartra ett flygplan och sätta 300 icke samarbetande marockaner på, om man alls kan samla ihop dem och först koncentrera dem i ett läger i väntan på avvisning.

Ja, för det är vad som skulle krävas. Kriminalvården och Migrationsverket har inte förvar nog för att hantera 40 000 personer som inte samarbetar. Koncentrationsläger...

Ett ytterligare problem är att det ofta handlar om relativt fattiga länder, som inte är intresserade av att få tillbaka sina medborgare. Flygplan kan nekas landning och sedan släpps inte personerna in i sitt hemland.

Kort sagt är det inte möjligt att rättssäkert eller ens med statens nuvarande våldsmonopol avvisa 40 000 personer. De kan prompt välja att ockupera sina nuvarande boenden och myndigheterna kommer helt sakna möjlighet att avvisa personerna. Visst, man kan successivt koncentrera resurser i form av massiva polisinsatser mot enskilda anläggningar, men det kommer ändå inte göra att man når upp till några volymer.

Sveriges myndigheter, rättsväsende och våldsmonpol bygger på en demokratisk grundsyn där alla, inklusive de som drabbas av myndigheternas illvilja, till viss del samarbetar och absolut inte grupperar ihop sig och gör motstånd. 

Det återstår att se hur man ska få avslagna asylsökande att frivilligt lämna landet. Och det är knappast så att de är välkomna till våra grannländer på en resa ut ur landet, eller har pengar att betala en egen flygbiljett hem - varför de nu skulle agera som snälla fogliga svenskar och lyda?
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

98 kommentarer:

 1. Frågan är akademisk då detta bara är signalpolitik för att förhindra att (S)kutan sjunker under 20%. Förslaget är aldrig tänkt att verkställas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kändes ändå bra att Ygeman ställde upp och talade i tv ang det här, det gav lite hopp. Sossarna är skräckslagna nu och försöker muta till höger o vänster så det inte fortsätter att braka nedåt. Löfven han siktar på en FN tjänst och har rest till Afrika, han har redan i tanken lämnat den sjöodugliga båten Sverige nöjd med sin insats att ta in flest invandrare i Europa. Han är en streber. Vi behöver starka män som vågar ta risker och som ser verkligheten som den är. Som kan tänka före och planera som sätter upp ett starkt försvar både militärt och polis.

   Radera
 2. De kom gående hit. Får de inte asyl så skall de inte få stanna här.
  Flyg med ordnade mottagningsförhållanden skulle vi väl kunna bjuda dem på.
  Alternativet är??

  SvaraRadera
 3. Är inte omöjligt att förflytta ett stort antal människor mot sin vilja. Det har tyskarna bevisat för ca 75 år sen. När läget blir akut då kommer de drastiska åtgärderna fram.

  Sen att fattiga länder inte vill ta emot sina egna medborgare är det minsta problemet. Ledare i dessa länder kan lätt köpas, och Marockos kung skulle ta emot sina medborgare med glädje om han fick en slant för besväret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Godsfinkor och hästpiska som utvisning tror jag inte står på agendan, så parallellen med nazisterna är nog felaktig.

   Dessutom tror jag inte det rent fysiskt går att köra en godsfinka hela vägen till Afghanistan.

   Radera
  2. Fast dagens motsvarighet till godsfinka kan ju heta C-17, och den kan köra dig vart som helst - så länge du håller dig till denna planeten.

   Vill Marocko inte ha tillbaka sina gatubarn tar de förslagsvis och ställer första sändningen mot närmaste vägg och skjuter dem, och vips så kan inte Sverige returnera fler.
   Nu har vi i och för sig mutat Marocko redan, med utrikespolitiska eftergifter (om ni tar tillbaka ungjävlarna så ser vi till att Maggan håller truten om Västsahara). Men som en långsiktig lösning, jag vet inte. Möjligen skulle man kunna kalla det för bistånd, men sådant får ju enligt god svensk sed inte vara villkorat, så att ett land som får bistånd av oss kan spotta på oss och bete sig hur som helst utan att vi fryser inne pengarna.

   Radera
  3. Jahaja, du menar så. OK då.

   Radera
  4. Precis. Och varför använda hästpiska när det finns cattle prods?

   Radera
  5. För att hästpiskan kan göras ekologisk? (Din fixering vid fallout märks Erik).

   Radera
  6. Förresten, en ordningsfråga, jag tyckte jag hörde på radion att handläggningstiderna kommer at vara närmare 2-2,5 år så det betyder nog att det inte blir 80000 pers på ett bräde

   Radera
 4. Nej, det skulle ju kräva en ganska enorm apparat att eskortera 80 000 människor ut ur landet på ett värdigt sätt. Det är säkert sant att det skulle ta lång tid och vara ganska ogörligt om ens en liten del av dessa satte sig till nåt slags motvärn.

  Nu har man väl lagt förslag på att istället dra in dagersättningen för vuxna människor som fått avvisningsbeslut? Dvs ska vi bli av med 80 000 människor så får vi förlita oss på ett rejs mot botten där förhållandena blir så usla att majoriteten av dessa lämnar landet självmant. Då kanske de iofs inte hamnar i sina hemländer utan t ex avviker till Norge eller nåt, men de finns ju inte längre kvar i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som avvisas är ju migranter ,dvs de söker förbättra sina livsvillkor.
   Går detta inte att ske här så får de väl söka sig dit där det går.
   Vi bör inte hindra dem genom att ge dem dåliga villkor här.

   Radera
  2. Även om indraget försörjningsstöd etc till avvisade kanske skulle få många att lämna, skulle det också bidra till att brottsligheten ökar än mer. Så vi kommer behöva spendera mer på ordningsmakten oavsett. Men det är klart, med indraget ekonomiskt stöd kommer det bli mer pengar över till farbror Blå.

   Radera
  3. Vi har ett omfattande bistånd till de länder som migranterna kommer ifrån.
   Det är väl bara att koppla samman detta med förmågan att se till så de som återvänder får en ny start i sina resp hemländer.
   Halvmesyrer med indraget stöd men rätt till vård och skola för barn är inget humant alternativ.

   Radera
  4. Oavsett kommer kollap(s)en göra att medborgarna kräver en lösning och i den bästa av världar ansvar , dvs främst MP försvinner ut ur riskdagen. Så fort deras väljarstöd parkerat stabilt nära 4% fälls regeringen och det blir nyval.

   Radera
  5. Oavsett kommer kollap(s)en göra att medborgarna kräver en lösning och i den bästa av världar ansvar , dvs främst MP försvinner ut ur riskdagen. Så fort deras väljarstöd parkerat stabilt nära 4% fälls regeringen och det blir nyval.

   Radera
  6. Motvärn = Hemvärn ? Det blir snart nyval och andra bullar på bordet. Jag vill föreslå att vi militärutbildar de flesta unga männen som kommer, ger dem top-of the line personlig utrustning, stridsfordon, artilleri och underhåll. Sen får de anfalla och återta sitt gamla land under NATO-flagga och NATO ledning. Det föreslår även en del EU-ledare, tex Tjeckiens president. Om vi skall titta krasst på situationen så kan vi inte ta emot ca 50 miljoner flyktingar i EU. Om det händer så måste våra döttrar börja bära burka och kan inte röra sig så fritt i samhället, vålet kommer öka och skolorna bli dysfunktionella, vårde överbelastas. Och vi som i generationer har vant oss att unga tjejer kan röra sig fritt. Sen så kan vi inte låta Talibaner och DAESSH (uttalas DASS) fortsätta hålla på i sina "länder". Om vi gör det så kommer fler Paris och 11 Septemner och Londons tunnelbana hända. Och så är vi tillbaks till ruta 1. Och det är inte heller rättvist att vi ber våra unga blöda för Syrien, Irak, Sudan, Eritrea och Afghanistan. Det är deras unga som måste blöda för att vinna fred och stabila samhällen. Eller har jag fel ? Min fru säger ibland att jag låter som en gubbe och fascist, men tro mig - jag har svurit att försvara demokratin flera gånger och jag är en nästan fanatisk feminist då jag har döttrar som kan ta för sig.

   Radera
  7. Många kreativa lösningar. Personligen tror jag att vi får betala varje enskild individ ett visst belopp för att de skall lämna landet under värdiga former, alltså hjälp till självhjälp på en ny plats i ett annat land. Trots allt har ju de flesta haft vissa kostnader för att komma hit. Även om det inte är skattebetalarnas ansvar så blir det billigare (och tryggare för alla) att göra på det sättet - eller?

   Radera
 5. Det kommer att bli tufft. Tvångsutvisningen av 167 balter till Sovjetunionen är fortfarande ett nationellt trauma.

  Men vad är alternativet?
  Ska svenska staten försörja personer som vistas illegalt i Sverige? Då behövs det någonstans där de kan bo. Då vi inte har bostäder till alla som vistas legalt i Sverige så måste vi snabbt bygga flyktingläger åt de som är här illegalt. Dessa behöver inte ligga i närheten av bebyggelse då dessa människor inte behöver integreras i det svenska samhället.


  Då dessa människor strävar efter att få stanna i Sverige måste de hållas kvar med tvång. Taggtrådsstängsel och beväpnade vakter i vakttorn är en kostnadseffektiv lösning.

  Ett annat förhållningssätt är förnekelse. Vi låter dessa människor bo i Sverige men helt utan rättigheter. Detta är ett existerande fenomen. Romer från Rumänien bor idag i nyupprättade slumkvarter av uttjänta husvagnar.

  Ett problem är hur dessa människor ska försörja sig. De fredliga romerna föredrar att tigga. De Marrokanska gatubarnen föredrar kriminalitet.

  Alltså: massavvisningar, koncentrationslägerliknande flyktingläger eller slumområden.

  Fråga: Vad väljer en humanitär stormakt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns väl två möjliga håll Sverige kan gå.

   Antingen havererar staten totalt, och allt blir anarki, där trygghet, hälsa etc måste köpas för kontanta pengar. Detta borde göra libertarianerna gladare än ett barn på julafton.

   Eller så blir det en massiv upprustning av ordningsmakten med snabbutbildade (läs dåligt utbildade) poliser med kraftig beväpning och utökade befogenheter för regelrätt krig mot kaoset. Sverige blir, under ledning av "de vanliga" långt mer fascistiskt än vad den brunaste Sverigedemokrat vågat drömma om.

   För att det första alternativet ska gälla behöver vi inte göra någonting. Ju längre vi gör ingenting, desto mer måste vi gå mot alternativ 2 för att få ordning på landet igen.
   Det sägs att bara en enda regim i Italien har lyckats rå på den organiserade brottsligheten där. Det var Mussolini. Det kan ju ge en fingervisning om vad som krävs om man har släppt in för mycket kaos i sitt samhällsbygge.

   Radera
  2. Enkelt, sätt upp de två motpoler till alternativ och håll en folkomröstning.

   Voila, politiker kan skylla ifrån sig helt oavsett vad.

   Jag tycker man bör förhålla sig ungefär som Finland, de håller en klart rimlig nivå på det hela. Dessutom har de en helt öppen dialog alltifrån medborgare till polis till högsta politikerna. Hade man bara gjort som de för länge sen hade vi aldrig suttit i den här sörjan. Vem som helst med lite hjärna kunde redan för nästan 10 år sedan förutspå den här utvecklingen.

   Radera
  3. ErikG, jag tror att du ligger nära sanningen i din analys. Pendeln slår - och nu snart får väljarna nog av laglöshet. Det kan liksom inte funka i ett land där det blir -30 på vintern. Utan el och mat och vägar så dör vi - vi kan inte tälta. Ju mer pendeln slår mot anarki - vilket vi ser i no-go zones, Nordstan i Götet och T-centralen i Stockholm så kommer den snart slå hårdare mot andra hållet. Internering eller vigilanter som beväpnar sig och poliser som tittar åt andra hållet. Men som det är nu så är det ohållbart.

   Radera
 6. Om man seriöst menade att deportera så många räcker det inte med att anställa några Poliser utan en rejäl försämring för dom illegala. Inget boende ,inga pengar, ingen möjlighet att söka på nytt inom en lång framtid. Straff för människor som använder illegala som arbetskraft mycket stränga,osv.Jag tror ju att det handlar mer om en from förhoppning att det skall gå. Jag tror mer att det handlar om att Ygermann försöker framstå som en möjlig ersättare till Löfven.

  SvaraRadera
 7. Sverige är ett rikt land som tjänar massor på invandringen då majoriteten är högutbildade och redo för sin samhällsbyggnad så fort de kommer hit,de är ingen belastning på något sätt.Detta har jag hört i media i alla år så det är givetvis sant.
  Att alla områden inom välfärd fått sparbeting har ingen koppling till detta,Kungälvs akutmottagning kommer snart ha öppettider 9-16,och då prioritera skottskador för svenskarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ironiska är ju att man utvisar eller på andra sätt hindrar de som faktiskt jobbar. Uppåt landet, där läkarbristen är svår vill ju facket stoppa två läkare från att jobba som uskor tills dess att de fått sina svenska läkarlegitimationer.

   Radera
  2. Förser invandringen i dagsläget så att säga behovet av läkare till dom som kommer hit...
   ;-)

   Radera
  3. Det är ju inte min poäng, Poängen är att ska man "kamma hem vinsten" av de som faktiskt är utbildade, kan man ju inte hindra dem från att jobba. Gör man det kan det ju vara 100% professorer, ingenjörer och doktorer som kommer hit, men de "berikar" ändå samhället lika mycket som om de vore 100% analfabeter.

   Radera
  4. Erik, det där är relativisiering. Det är givetvis rimligt att man legitimerar och lär en person språket.

   Gör man inte det så relativiserar man saker och säger i princip att alla läkarutbildningar är lika bra oavsett var de genomförts. Vi har ju i Sverige till och med ifrågasatt läkarutbildnignar genomförda i Polen. Vad ska vi då säga om läkare från Syrien eller Namibia?

   Jag vill inte bli behandlad av en häxdoktor som inte talar svenska bara för att vi måste få ut folk med läkarutbildning i yrkeslivet utan att kontrollera relevanta kunskaper.

   När du behöver läkare så antar jag att du går till de allt fler nyöppnade kinesiska vårdcentralerna där de hävdar att de behandlar dig med kinesisk läkekonst.

   Utöver det så räcker inte de invandrade utbildade läkarna till för att ens behandla de övriga invandrarna så underskottet av läkare blir större genom invandringen.

   Radera
  5. Nej, det är inte relativisering. De nämnda läkarna väntade på att deras svenska legitimationer skulle utfärdas, och ville hålla sig i jobb-trim samt lära sig det svenska sjukvårdssystemet genom att jobba som uskor under tiden. De hade tydligen relevant skolning.
   I alla fall enligt den artikel i vilken jag läste om detta.
   (Kommunal vill hindra nyanlända läkare från att jobba som svenska undersköterskor

   Att du sedan läser in i det jag skriver, att jag nyttjar alternativmedicin och tror på häxdoktorer tar jag antingen som en stor jävla förolämpning, eller så förlåter jag dig och inser att med dagens skola är LÄSFÖRSTÅELSEN (förlåt för det långa ordet) inte alltid så bra. Jag tror jag väljer det senare faktiskt. Bättre fria än fälla.
   Jag rekommenderar därför att du börjar läsa böcker. Inte talböcker, utan riktiga böcker. Du kan börja med lite enklare barn och ungdomslitteratur, för att sedan ta dig an de lite svårare vuxenböckerna. När du lärt dig läsa så kan vi fortsätta vår diskussion. OK?

   Radera
  6. Att de har relevant utbildning är säkerställt när de får sin svenska legitimation, inte förr. Då kan de börja jobba för då har deras utbildning och kompetens godkänts.

   Till syvende och sist tycker jag inte de ska börja jobba som läkare eller inom kvalificerade yrken före de har fått sina legitimationer. Det gäller för övrigt samtliga yrken där det krävs validering och legitimation.

   Det är helt rimligt att de får gå som uska som en slags praktik efter att deras utbildningar validerats och godkänts för att lära sig om den svenska sjukvården. Ett sjukhus i Mogadishu kan inte antas fungera på samma sätt som ett svenskt sjukhus avseende tex teknisk utrustning och maskineri samt vårdmetoder, receptutskrivning osv.

   Du får välja vad du vill du vet inte vem jag är.

   Radera
  7. Nä, men du vet ju tydligen vem jag är, ett pucko som tror på kinesisk alternativmedicin. Varför skrev du inte ditt sista inlägg först? Det var ju sakligt och sansat. Varför var du tvungen att hoppa på mig personligen genom att mer eller mindre idiotförklara mig? Har jag förtjänat det? Tycker du att det banar vägen för en meningsfull diskussion? Behandla inte andra som idioter om du fan inte vill få tillbaka med samma mynt.

   Personalen på sjukhuset anser tydligen att de bägge läkarna vet vad de håller på med. Det står ingenstans var de är utbildade. De kan ju ha gått i skola i Oxford eller Stanford lika gärna som Mogadishu.

   När det gäller antalet utbildade som kommer hit så har jag också tagit del av statistiken, men det var överhuvudtaget inte poängen med mitt inlägg. Poängen är att vi måste sätta de vi kan i arbete så vi får i alla fall lite nytta av dem vi kan använda oss av. Vi har som land inte råd att placera utbildat folk på undantag i flera år för att byråkratins kvarnar maler långsamt. I så fall måste vi få dem att mala fortare.

   Radera
  8. Njaee ErikG Oxford o Stanford är nog indexerade förmodligen för hela världen iaf. västvärlden, Mogadishu kankske inte utanför det egna landet.
   Dom från Oxford Stanford går nog in redan första dagen, efter att ha blivit visade lunch o fikarummet.

   Radera
 8. Inga pengar, inget tut, inget put, 10 års fängelse och förverkande av all egendom (inkl nära familj) för handel med svart arbetskraft och flyktingsmuggling, indraget medborgarskap för brottslingar och slutligen klappjakt på lycksökare, kriminella, illegalt etc
  Detta sedan kombinerat med en australisk lösning med interneringsläger med skolmat och typ en filt kommer nog att lösa problemet frivilligt.
  Art skjuta sig själv i foten är gjort i en handvändning, däremot tar läkningen lång lång tid,...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man ändå skall ignorera mänskliga rättigheter så blir det ju betydligt lättare att avvisa dem...

   Radera
  2. @anonym

   Dravel, kan du visa på vad som bryter mot de mänskliga rättigheterna i Besserwissers inlägg eller är du bara en nyttig idiot.

   Radera
  3. Att dra in medborgarskap är ett brott mot mänskliga rättigheterna, iaf ifall personen inte har dubbla.

   Radera
  4. Min poäng var att där viljan finns går allt att lösa, men det kan kosta lite..,

   Radera
  5. Jag tror man måste arbeta från grunden.

   Vad jag menar:

   1. Se till att fängelser verkligen är obekväma att befinna sig i, beträffande mat, bo-yta, tillgång till omvärlden, osv.
   2. Bestraffa rimligare, det är larvigt i Sverige idag vad folk kommer undan lätt även när de gör riktigt dåliga saker.
   3. Utöka Polisen massivt och byt ut hela styret i samma veva, det vi har idag är skit och inget annat än skit.
   4. Internera folk som inte har rätt att vistas i landet, se 1 samt 2.
   5. Ta 10 år med utökad befogenhet beträffande FRA's verktyg lagstadgat för att spåra och leta upp folk som vistas här illegalt. Se också till att förbjuda alla typer av kommunikationsmedel som är helt anonyma, t.ex. refillkort för mobil.
   6. Ta för jösse namn bort privilegier som tandvård osv. Helt otroligt att det ens fördes in.
   7. Förbjud tiggeri på allmän plats alt. gör det brottsligt att skänka pengar till tiggare. Alternativt låt alla tigga. Lika för alla helt enkelt. Att ge zigenare rätt att tigga men sparka bort vanliga hemlösa är helt retarderat.
   8. Barn ska alltid omfattas av alla lagar vi har, det inkluderar skollagen, zigenare eller ej.
   9. Använd ordentliga ålderskontroller, farsen vi har idag med alla skäggbarn som också börjat ställa till med rejäl oreda på boenden för _barn_ är helt retarderad. Fallet med den arbetande kvinnan som blev dödad är egentligen något som aldrig skulle ha kunnat hända.
   10. Markera kraftigt mot giftermål där ena parten är ett barn. Annullera/ogiltigförklara vigseln och vägrar den vuxne så är det "gå i fängelse utan att passera gå." Barnpornografi är fruktansvärt men att systematiskt TILLÅTA att vuxna våldför sig på barn är egentligen ett brott, mot barnet.
   11. Inför samhällstjänst på riktigt vis, ja, det skapar en underklass men det börjar bli dags för det. Vi alla är inte lika, vi alla tar inte lika mycket ansvar för våra liv och våra handlingar och den här löjliga ansvarsfriheten vi envisas med är bara skadlig för landet. Ska man uppbära socialbidrag, ut och kratta offentliga gräsmattor, sopa gator, håll rent på sjukhus eller fängelser etc. Något ska man utföra för att ha rätt till bidrag för uppehälle, att man som idag kan sitta på röven om man är lite smart och bollar runt handläggare på AF/FK/Soc är är inte hållbart i längden. Samhället måste kunna ställa motkrav istället för att individen alltid kommer först, samhället är faktiskt viktigare.
   12. Anhöriginvandring=försörjs av den som önskar få hit individen eller individerna och ingen rätt till dyr sjukvård eller liknande förrän individen har bott här och skaffat eget arbete/försörjning.

   Dvs, jobba med incitament både för att uppmuntra men också avstyra. Det här lallarlandet börjar verkligen rasa sönder fullständigt och det är dags att införa ordentligare tag och duka bort smörgåsborden.

   Vi har bland världens högsta skatter, ändå har vi en välfärd som raseras sönder under våra fötter, det är ju helt jävla sjukt egentligen. När jag betalar skatt så förväntar jag mig att den skatten går till rimligheter och att jag ska få något för det. Idag är det många andra som får något för det istället. Klart som korvspad man blir irriterad när idioter sitter och leker julafton med våra pengar. Jag är nog inte unik i den tanken heller..

   Radera
  6. @Alexander A: Tips
   Förbjud Banker och betalningsförmedlare att tillhandahålla tjänster för personer som ej har rätt att vistas i landet.

   Radera
  7. @Jerker: Ja det är också en god tanke :)

   Radera
 9. Om vi kommer att ta hit 200000 nya svenskar i år kommer ju iallafall bankerna att bli glada för då kanske de kan få låna ut mer "pengar".
  Sedan går ju bnpn upp och det är ju bra,sveriges ekonomi går ju som en Tesla enligt bästaste tjejgänget.
  Öppna gränserna och låt alla komma som vill,då får vi det jättebra med alla nya skattebetalare,jodå det har msm sagt!

  SvaraRadera
 10. Det första de bör tänka igenom är vad man gör med de som gör våldsamt motstånd. Lägger de sig platt vid första motstånd så kan de självklart glömma det.
  Finns det "fångtransportplan" där dessa kan låsas in/låsas fast?
  Skall de drogas/sövas ner?
  Skall det inrättas interneringsläger för förvaring innan repatriering kan ske?
  Hur hanterar de medias snyftreportage?
  Hur hanterar de våldsamma vänsteraktivister?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De utan våldskapital kroknar först,även 10 personer med polisutbildning och våldskapital flyr med svansen mellan benen.
   Tänkvärt.

   Radera
  2. Poliserna behövde inte ta en strid däroch då - tro mig om de hade varit tvingade hade de gjort det. Men nu löste det sig. Vad skulle du sagt om poliserna istället statuerade exempel och sköt och skadade 12 flyktingar i benen, varav två dött pga kulan tog i en artär, och grep ytterligare 8 för brottet - "Stå i korridor och skrika och hytta med näven". Get real please.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 11. Kan inte hitta någonstans där Ygeman säger att alla 80 000 skall utvisas på ett år! Däremot gör tidningen ett exempel på att det blir 200 om dagen om man skulle försöka! Detta är ju såklart helt omöjligt och jag är säker på att det förstår Ygeman också!

  SvaraRadera
 12. Jag ser en ny industri växa fram, privata repatrierings företag är framtiden. Ringer Bert omgående.

  SvaraRadera
 13. Försvarsmakten borde kunna assistera med transportflyg och beväpnade vakter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dags att organisera flygande hemvärn ! Och utrusta dem med 5-6 Super-Hercules eller Brasilianska transportflygplanet KC-390 - jag känner många som skulle ställa upp på helger och utföra jobbet. Free of charge.

   Radera
  2. Tyvärr kommer det inte att hända att allt för många lämnar vårt land frivilligt. Vi får stå här med våra tvättade halsar. Med sådana ledare som Fredrik "Öppna era hjärtan" och hans efterföljare Ste-fan (fri tolkning) så kan vi nog tala om "de långa näsornas natt" (= svenska folket som inte sa ifrån),

   Radera
 14. Det märkliga tycker jag är att medborgarna inte tycks tro på ett politsiskt ansvar genom nyval utan anser att nuvarandectegering skall reda ut vad de åstadkommit......
  Är det en demokratisk tanke eller en administrativ tanke?
  Är det kanske så att svenskarna egentligen inte tror på ett demokratiskt styrsystem utan i grunden är DDR-människor?
  För om sossarnas fullständiga 180-graders förändring accepteras av befolkningen så är det meningslöst att ha val till parlamentet över huvud taget...
  Det räcker med att ha en sovjetisk skendemokrati...
  Förresten så tycks svenskt rättssyetem mer likna sovjetiska skenrättegångar så liknelsen är nog inte helt fel...

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Är det kanske så att svenskarna egentligen inte tror på ett demokratiskt styrsystem utan i grunden är DDR-människor?"

   Ja, jag tror att alltför många är det.

   Radera
 15. Varför erbjuder man inte folk pengar? 50-100 papp till ett gatubarn (som man samtidigt noggrannt registrerar med bild, fingeravtryck, DNA) om de återvänder? Marocko säger att de tar tillbaka medborgare som frivilligt återvänder. Man måste räkna med att var och en av dem kostar ca 1 miljon per år som de är här, så det vore billigt att göra så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då måste man ju införa registrering och dessutom jämförelse med registret vid ny inresa, annars tar ju personen bara ett varv till. Då måste vi ju införa en passpolis, det vågar väl ingen ?

   Radera
  2. Det är precis vad man gör för att folk ska återvända frivilligt. 30 papp per skalle brukar det väl vara. Det är också så Ygeman tänkt sig att majoriteten ska deporteras - frivilligt mot ersättning. Han sa det ordagrant i ekots intervju.

   Radera
  3. Smart .... NOT. Med den "lösningen" har vi snart halva världen här för att casha in sitt repatrieringsbidrag.

   Radera
  4. @Carmania: man måste ju samtidigt skaffa sig en annan migrationspolitik. Folkpartiet föreslog ju (igår?) att asylskäl ska avgöras vid gränsen.

   Fast du har ju rätt att det är moraliskt förkastligt. Men se det så här: ta av biståndsbudgeten/SIDA. I stället för att ge pengar till korrupta diktatorer så ger vi pengar till korrupta småtjyvar.
   Som en sorts ny Danageld. Detta passar även det dystra protestantiska sinnet som genomsyrar den svenska folksjälen: Nu får vi bota våra arvssynder ("kolonialism" är nyordet för arvssynd).

   Radera
  5. Det är ju en lysande ide. Det blir ju ett avtal. Och ersättningen betalas ut i två omfångar - en direkt och en efter två år. Sen om de ertappas på Sverige så blir det automatisk, enligt avtal, 2 års arbetsläger i usla baracker utanför Kiruna. (finns väl lämpligt Robotskjutfält).

   Radera
  6. Eller så placerar vi dem i burar iförda handfängsel, chartrar ett fartyg och skickar iväg dem till Marocko. Liberia-flaggade Isadora med 30.000 ton finns redo att leasa i Medelhavet utanför Västafrika för 6000 USD per dygn. Löst.

   Även om det är radikalt så behöver man tänka i nya banor. Det funkar inte med silkeshandskarna längre. De som ska utvisas bör sättas i arrest, återinför REVA, belöningar för tips som leder till att folk som flytt utvisningsbeslut arresteras, skicka folk som trilskas i handfängsel.

   Radera
  7. Lustigt att de flesta debattör hela tiden lägger in brasklappar om demokrati och liknande värderingar när det gäller flyktingpolitiken. Är vi alla så indoktrinerade och politiskt korrekta? Har budskapet sådan kraftigt genomslag? Vågar vi inte stå för vad vi känner? Rädda för stigmatisering? "Vad fritt Du tänkt..."

   Radera
  8. Nja Qvintus, det är snarare Rules of engagement, bruka inte mera våld än vad läget kräver. Jag har inga problem med att låsa in elaka seriesnattare i läger i kalla Kiruna efter juridisk due process, det borde lära dem ett och annat om livets väsentligheter och få dem att sluta skratta. Men att bruka onödigt våld mot dem - aldrig i livet. Det vore inte rätt i något scenario att använda annat än om de börjar med angreppet. Sund civiliserat bondförnuft.

   Radera
  9. Vem pratar om våld, Niklas? Det är knappast någon lösning. Men att ständigt säga: "Jag är inte rasist, men..." bara för att friskriva sig känns märkligt. Vi är livrädda för att stå för något irl; det går an på nätet där man kan vara anonym!

   Radera
 16. Frågan kommer att hanteras som att bara EU gemensamt kan göra något. Det i sin tur kommer bli dörren för än mer federalism och centralisering.

  Allting går enligt planen med andra ord.

  SvaraRadera
 17. Förresten, jag har en allmän fråga: Finns det något sätt jag kan följa mina kommentarer via det Googlekonto jag kommentar med? Via Disqus funkar det per automatik men här tappar jag ofta bort kommentarer.

  Tack.

  SvaraRadera
 18. Som jag påpekat för länge sedan så har Sverige "balkaniserats" under de senaste 30 åren och i en allt mer eskalerande takt. Det fanns bara en lösning på Balkan och det kommer bara att finnas en lösning här. Ytterst tveksamt dock om svenskarna kan bli vuxna den uppgiften.

  SvaraRadera
 19. Inte Hedemora, utan Emmaboda.

  SvaraRadera
 20. Finns bara ett sätt och det är att svälta ut dem - inga bidrag, inget tak över huvudet, ingen vård etc etc.
  Bör införas nu innan våra granländer gör det samma - de som bjuder bäst får flest gäster.

  SvaraRadera
 21. Ja herre gud vilken soppa det blivit av inte bara regeringens utan hela det politiska etablissemangets lappkast! In i det sista välkomna alla utan att ha förankrat detta hos vare sig kommunalråd eller övriga EU. Många flyktingar har satsat en stor del av sitt flyktkapital alt satt sig i skuld hos flyktningssmugglare med sina kvarvarande familjemedlemmar i pant.

  Ännu godare tider väntar för bonusjägare och lyxhotelsökare bland medföljare till
  dem som man lyckas droga och fösa ombord på planen.

  Hur blir det med länder som inte samarbetar med återtagande av sina medborgare? För många år sedan fick en dansk justitieminister gå, sedan han föreslagit att man skulle släppa ner flyktingarna i fallskärm.

  SvaraRadera
 22. 400 anställda utvisar idag 4000 /år. Om man anställer 200 till så blir det då 6000 utvisadede /år i stället. Så det var 10 gånger för litet . Ygeman skojar nog litet med oss.

  SvaraRadera
 23. 400 anställda utvisar idag 4000 /år. Om man anställer 200 till så blir det då 6000 utvisadede /år i stället. Så det var 10 gånger för litet . Ygeman skojar nog litet med oss.

  SvaraRadera
 24. Vågar bloggaren spinna vidare och resonera runt konsekvenserna av sin egen slutsats? Kanske något i stil med:

  Sverige som rättsstat med välordning och trygghet garanterad av våldsmonopolet, är under upplösning. Bloggläsarna uppmanas att ha en långsiktig plan för sin egen beväpning och skapa allianser i sin omgivning, i akt och mening att garantera den egna säkerheten.

  Detta ständiga försiktiga tassande runt det förbjudna, outtalade... Men, men. Falukorv måste inhandlas och ännu har inte vindarna vänt tillräckligt för att man inte ska riskera att hamna i frysboxen vi yttrande av fel åsikter.Eller t.o.m. fel slutsatser.

  SvaraRadera
 25. Även fast Socialakrobaterna i de flesta fall är inkompetenta så tror jag inte de misslyckas med detta eftersom de inser att ett misslyckande innebär att partiet är slut. Underskatta aldrig en råtta som är instängd i ett hörn...
  Vad jag tror händer är att Regeringen chartrar plan, själv eller via Frontex, hyr in väktare alt använder sig av Frontex personal för transporterna, kanske även för interneringsdelen?
  Ett huvudproblem kommer att vara att få tag på de man vill avvisa om de har gått under jorden, dvs gömmer sig i utanförskapsområden... Oavsett så kommer detta att bli brutalt, slaskigt och traumatiskt, men det blir tyvärr så när alltför många människor misslyckas med att förstå konsekvenserna av en vansinnig migrationspolitik. Nu är vi i ett läge där det handlar om nationens överlevnad och där sexuella övergrepp på badhus bara är en krusning på ytan.

  SvaraRadera
 26. Om man i Sverige vill motsätta sig ett myndighetsbeslut så struntar man helt enkelt i det. Det blir inga konsekvenser, t.ex. den dömda brottslingen som senaste undkom fängelsestraff genom att helt enkelt stanna hemma och polisen orkade inte hämta personen i fråga.
  Man lyckas inte ens upprätthålla rökförbudet på restauranger längre, ingen rök utan eld som det brukar heta. http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sodertalje/vattenpipan-blir-kvar-pa-restaurangerna

  Det behövs helt enkelt lite ryggrad hos myndigheterna i fråga och helt enkelt i olika situationer förstå att den andra parten utnyttjar flatheten till max i olika frågor.

  SvaraRadera
 27. 1 Hemvärnet?

  2. NTE borde kunna anställa 5000 personer om regeringen verkligen vill få saker gjorda.

  Vad finns det för begränsningen för NTE att anställa fler?
  * Pengar - knappast det är migrationspolitik vi pratar om.
  * Kompetens - det borde räcka med ok svenska, att personen är fysiskt frisk och 3 veckors introkurs
  * 324 600 personer är arbetslösa och står redo att jobba.

  SvaraRadera
 28. Det är som i ett aktiebolag som går tungt. Man berättar för aktieägarna och marknaden att man ska omorganisera och skära bort 18 % av lönekostnaderna. I själva verket gör man inget alls, men man låter facket meddela orättvisorna i samhället. På en vecka har kursen gått upp några procent och VD får sin bonus.

  SvaraRadera
 29. Ygeman var väl den som utnämnde Riskpolischefen Dan Eliasson. En annan som alltid säger exakt vad som han tror går hem uppåt och till media , utan någon som helst anknytning till verkligheten eller med någon seriös avsikt. Det enda man kan vara säker på är att budskapet är ett annat nästa vecka.

  SvaraRadera
 30. Först var det: "Välkommen till Sverige" till vem som helst.
  Och det gick åt helvete.

  Nu heter det: "Hälften vore nog, resten skall ut igen."
  Och det kommer att gå åt helvete det också.

  Slutsats: loppet är kört!


  SvaraRadera
  Svar
  1. Exaktemente,spännande att leva i en äkta fictiontillvaro,på riktigt...
   ;-)

   Radera
 31. För ett halvår sedan var det rasistiskt, islamofobiskt och nynazistiskt att inte ta emot precis alla som ville hit. Och nu, några månader senare så skall hälften skickas tillbaka?

  Nu måste ju de små gröthjärnorna på Sanningsministreriet Aftonbladet få hjärnblödning: Hur i helvete skall vi få till det här, sett ur ett feministiskt kärleksperspektiv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadu, minns du avsnittet där plakaten byttes ut under pågående demonstration på Flygbas Ett, utan att någon tog notis av det? Att media och riksdag/regering lever i en nästintill perfekt symbios har aldrig varit tydligare. Ingen vet längre vad som är upp och vad som är ned.

   Radera
 32. Ygeman påminner om när Fürern satt och yrade i bunkern 1945 om personella/materiella resurser i form av divisioner som inte längre fanns.

  SvaraRadera
 33. Det faktum att det är Ygeman som ansvarar för detta och gör uttalandet, och inte tex Wallström eller Lövén, gör att jag faktiskt tror på att det finns en god chans att detta genomförs.

  SvaraRadera
 34. Är väl bara att inte betala dem någonting. Begår de brott blir det straffarbete i Norrland.

  Eller så kan de ju återvända hem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om vi ser till att lösdriverilagen återigen blir gällande lag så är straffarbete i Norrland fullt möjligt. Minst en månad och som mest ett år. Kolla här

   Radera
 35. Nu tycker jag vi ska akta oss för att fiska i grumliga vatten och bygga murar och så där...

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1. Finns även mörka krafter att ta hänsyn till.

   Radera
 36. Inte alls omöjligt. Där det finns en vilja finns det en väg.

  Säkert knepigt om man ska använda nuvarande mysmetoder. Med hand och bengfängsel och vakter med elpistoler borde det går att få in 100-120 per per flight. Ett plan i skyttetrafik borde greja 2 fighter i veckan får man iväg 10-12.000 per år. Leasar man plan borde man kunna få ned kostnaden till 5000 per avvisning, eller omkring 50-55 miljoner för dessa tio tusen personer. På 80.000 personer borde kostnaden landa på max en halv miljard. Betydligt billigare än att betala 30tkr per person plus resan hem.

  SvaraRadera
 37. Sverige får väl betala hemländerna för att komma hit och hämta tillbaka sina i Sverige oönskade medborgare. Borde undanröja de mesta av de problem som tagits upp i kommentarerna (även om lösningen kanske skapar andra nya problem).

  SvaraRadera
 38. Detta har alltså med samma logik pågått i decennier men man har inte gjort vid det?

  SvaraRadera
 39. 12 år för att utvisa 60k pers (förutsatt att ingen vill lämna frivilligt). Preskriptionstiden för en asylansökan är 4 år. You do the math.

  SvaraRadera
 40. Varför tar man inte emot asylansökningar via internet? Känns lite bökigt att folk första ska göra sig omaket att ta sig hit, sitta och vänta några år för att sedan skickas vidare när det hela skulle kunna skötas digitalt. De som beviljas asyl skulle då dessutom slippa riskera liv och lem på en illegal resa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att det kanske vore mer praktisk?

   Jag menar att man skulle ta det ett steg längre och samordna processen internationellt. Man söker helt enkelt asyl när man lämnar landet man flyr från - på det sättet behöver man inte ifrågasätta vilket land man kommer ifrån. Man tar sedan och fördelar asylärendena till mottagarländer på lämpligt sätt. Efter eventuellt beviljad asyl så är det först då dags att resa till sitt nya land.

   Ser man dessutom till att flyktinglägrena hålls stängda så blir problemen med avslag som man skall avvisa inte så betungande.

   Med internationell hantering från dag ett blir det dessutom på ett tidigare stadiun klar att man måste sätta ner foten med ursprungslandet - istf som nu först 2015 upptäcka att det är illa i syrien (efter hur många år) och dessutom inte ha på kartan att försöka ta itu med problemet.

   Radera
 41. Jag förstår inget, var det inte invandringen som skulle rädda pensionerna, berika mångfalden, kulturen osv....

  SvaraRadera
 42. Dra in alla välfärdsförmåner för dessa illegala invandrare, så kommer 10000-tals lämna Sverige.

  Sedan bör alla invandrare som har ljugit om sin identitet och ålder utvisas och få sina välfärdsförmåner indragna. Det gäller även de som har fått svenskt medborgarskap på lögnaktiga grunder. Lögn ska inte betala sig i en rättsstat!

  Sedan måste Sverige upprätta sitt skalskydd så att vi kan kontrollera människoflödet vid nationsgränsen. Det innebär förmodligen att vi måste gå ur det dysfunktionella EU, som kostar oss ca 45 GSEK per år. Således en klar win-win-situation!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är för det. Kolla upp alla som åkt tillbaka på semester direkt efter PUT till länderna de flytt ifrån. Kolla upp alla som ljugit in sig.
   Visa inget ömklighet. Flesta är lycksökare , de t o m har betalat stora pengar för att kunna ta sig hit , pengar som de skulle kunna använda på första trygga grannland.

   Radera
  2. Jag är för det. Kolla upp alla som åkt tillbaka på semester direkt efter PUT till länderna de flytt ifrån. Kolla upp alla som ljugit in sig.
   Visa inget ömklighet. Flesta är lycksökare , de t o m har betalat stora pengar för att kunna ta sig hit , pengar som de skulle kunna använda på första trygga grannland.

   Radera
 43. Självklart är detta bara trams. Men vad tror ni händer den dagen bidragskranen sinar oavsett skäl!? Det blir självklart inbördeskrig, mellan vilka frågar ni er. Bidragsmigranterna mot Svenskarna. Vilka vinner tror ni!? Självklart bidragsmigranterna, då svenskarna är i dagsläget totalt hjärntvättade och skyddar hellre sina egna gärningsmän än sina egna landsmän.

  SvaraRadera
 44. Ett par finlandsfärjor i skytteltrafik ett par veckor borde lösa biffen, men det blir DU som betalar..

  Men som nån sa, sossarna försöker bara plocka billiga poäng, det blir aldrig av.. Dom lyckas inte ens stoppa inflödet...

  SvaraRadera