Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-01-28 12:34

Bubb.la tar nästa steg i sin utveckling - Bubb.la premium

Detta inlägg är reklam.

Den utmärkta nyhetssajten Bubb.la tar nu ett nytt steg i sin utveckling och startar en premiumtjänst. Även om innehållet är det samma, så erbjuds premiumkunderna ytterligare funktioner.

Bubb.las 50-tal redaktörer samlar ihop intressanta artiklar och sammanställer länkar till ursprungskällorna, dvs utländska artiklar istället för svenska undermåliga översättningar, undantaget när det gäller sajter som har betalmurar, inklusive de svenska. Då man är emot betalmurar finns dessa sammanställningar i sin helhet på hemsidan bubb.la

Premiumkunderna erbjuds istället utökad teknisk funktionalitet, som nyckelordsetiketter, e-postutskick och möjligheter att söka. Premiumkunder slipper även reklamen, och kan anpassa sajten. Än så länge genom att välja hur många rubriker som ska visas och även filtrera på hur nyheterna röstats upp, så mindre intressanta rubriker inte visas. Framöver kommer även funktioner som att anpassa vilka huvudrubriker som visas och i vilken ordning. Därtill har man tillgång till en särskild sluten grupp på Facebook.
Skärmdump från Bubb.la premium. Här med filtrering på nyheter med minst +3 i röster.
För egen del är Bubb.la tillsammans med Twitter och en RSS-feed ute i marginalen på min skärm min främsta källa till omvärldsbevakning och jag går allt mer sällan in på tidningssajternas hemsidor direkt. 

Tjänsten skär effektivt igenom allt det trams som publiceras i svensk sk main stream media och sparar enormt med tid istället för att själv behöva söka av hundratals sajter efter relevanta nyheter. Med tydliga och långa i bästa Konsumstil innehållsdeklarerande rubriker slipper man också helt all form av click-bait.

Bubb.las redaktionella linje är friheteligt libertarian, vilket märks på att man slipper det värsta tramset, men också på en mindre del av de uppmärksammade rubrikerna.

Så teckna upp dig för Bubb.la premium - en tjänst som kommer fortsätta utvecklas och bli ännu bättre. För endast 5 EUR i månaden stöder du därmed Bubb.las fortsatta arbete som den intressantaste aktören inom svensk nyhetsförmedling.

Detta inlägg har publicerats i samarbete med Bubb.la.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

24 kommentarer:

 1. Klickar in på Bubb.la för första gången och möts av huvudrubriken "Wisconsinkvinna riskerar 19 års fängelse för att ha sålt krossad hundmat och acetylsalicylsyra till polisinformatör". Blir inte alltför imponerad av det så kallade tramsbortskärandet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv tycker jag att straffskalorna i Wisconsin är mycket intressanta. Likaså brottsprovokationen i brottsbekämpningen. En och annan utredare i det svenska rättsväsendet skulle kunna finna nyheterna intressanta också.

   Radera
  2. Precis, som Making a Murderer där huvudpersonen får 32 år för en ej fullbordad våldtäkt och grov misshandel. Skapligt straff, förstår att det är fullt i amerikanska fängelser.
   Vad hade varit det troliga i Sverige, 4 år?

   Radera
 2. Men du kan från rubriken avgöra om du vill läsa mer eller inte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. Jag hade nog för höga förväntningar om att en sida som Bubb.la skulle ha rensat bort tramsartiklarna helt ur nyhetsflödet. Eller vad sägs om den starkt AftonbladetwebbTVdoftande rubriken "112-årig nepalesisk kvinna röker 30 cigaretter om dagen, använder ovanlig rökteknik, håller cigaretten med hela näven"?

   Radera
  2. Första artikeln du nämner är inte särskilt tramsig från bubb.las libertarianska syn, vilket jag för att illustrera kan formulera om: "person sålde något till fel person, riskerar nära livstids frihetsberövning"

   Den andra artikeln finns i "Blandat"-avdelningen, som är mer öppen för "lustiga" nyheter. De är samlade i den avdelningen, så gillar du inte de kan du bara titta förbi den avdelningen.

   Radera
  3. Men är det så tramsigt egentligen? Det är ju rätt galet att någon kan riskera ett sådant straff för någonting, i synnerhet detta.. bubb.la har humor och det märks ofta. Jag tycker det är bra och föredrar att få sanningen utblandad med en dos humor. Många av mina ideologiska aha-upplevelser har jag fått mitt under en skratt-attack under en stand-up show t.ex. Samma ton hörs i radio bubb.la . Men vissa är ju lite fyrkantiga..

   Radera
 3. Har man koll på den italienska bank-bubblan? Banker faller handlöst just nu.
  Vi är i krasch-läge som sagt. Blir det Italien som startar nästa finans-debacle i Europa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Italien,ja troligt.
   Stackars oss..

   Radera
  2. Har du en bra länk att tipsa om så uppskattas det säkert.

   Radera
  3. t.ex

   http://www.reuters.com/article/europe-stocks-idUSL8N15C54F

   Radera
 4. Väldigt rapsodisk nyhetsförmedling, ser mer ut som anekdoter och det är helt omöjligt att utöva källkritik. Kommer det från Le Figaro eller En Ding Ding Värld? Inget för mig men tycke och smak varierar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det från Ding Ding värld-källor (SVT, Aftonbladet, DN) så framgår det nästan alltid av rubriken..

   Radera
 5. Kimmoa.se funkar ju hyfsat.

  SvaraRadera
 6. "filtrerar nyheterna" " mindre intressanta visas ej" etc.
  Men, kära nån!
  Det har ju polisen redan infört.
  Kode 291, var det inte det?

  SvaraRadera
 7. Bubblas facebookflöde skulle jag påstå är något av en clickbaitmaskin, ofta med undermåliga kommentarer till.
  Mycket bra tjänst i övrigt och jag kan absolut tänka mig att bidra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ha invändningar mot vårt Facebook-flöde, men _clickbait_ är det inte. Det är en av våra viktigaste principer att aldrig ägna oss åt clickbait, dvs att utelämna information för att locka till klick. Vi har en regel som säger att våra egna rubriker alltid ska vara motsatsen till clickbait – "spoilers" som gör att man får den viktigaste informationen oavsett om man klickar eller inte. Kul att du gillar projektet – hoppas du blir premiummedlem!

   Radera
 8. Fy helvete vad jobbigt det var att läsa på bubb.la, de borde göra något åt sin layout.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker tvärtom att den är alldeles utmärkt. Inget onödigt tjafs, inga irriterande javascript, bara informationen rakt upp och ner.

   Radera
  2. jag läser bubb.la via www.inoreader.com, en webb-baserad rss-läsare som är mycket bra och där man kan ställa in ett mysigt mörkt tema. Jag har tänkt göra ett alternativt css och slänga upp det på www.userstyles.com, får se om jag får det gjort imorgon.

   Radera
  3. https://userstyles.org/styles/123676/bubb-la-m-rkret

   Radera
 9. För den som är less på statens och myndigheters översitteri, kan jag rekommendera deras podcast. Många bra frihetliga tankar förmedlas där på ett pedagogiskt sätt så att t.o.m. den mest inbitne gråsosse skulle börja ifrågasätta dagens samhällsuppbyggnad.

  SvaraRadera
 10. Har använt mig av bubb.la ända sedan den dök upp, riktigt bra över tid är mitt intryck.

  Kul att du uppmärksammar den Lars :)

  SvaraRadera
 11. Bubblas rubriksättning är väldigt färgad av deras egen syn på innehållet. Det blir en slags libertansk propaganda. Självförstärkande för alla inblandade. Men inte speciellt vidgande.

  SvaraRadera