Cornucopia?

Aktuellt

Höstregn nu förbeställbar hos Bokus och Adlibris

Min kommande techno-thriller Höstregn, den andra och avslutande delen av Höstsolserien är nu förbeställbar hos Adlibris för 189:- SEK och B...

2016-01-26 17:24

Bokslutsdags för Church of S:t Jobs

Idag ska Church of S:t Jobs (NASDAQ:AAPL) lämna sitt bokslut för 2015, eller kvartalsrapport för fjärde kvartalet 2015 om man så vill. Detta emotses med ungefär samma väckelsemötesanda som när S:t Jobs-kyrkan presenterar en ny telefon.
Veckochart Church of S:t Jobs. Tunn lila linje är NASDAQ Composite. Skalorna är logaritmiska.
Förväntningarna är lågt satta. Ändå räknar man med ett resultat på 3:23 USD per aktie, vilket är upp 5.56% (snygg siffra) från förra årets 3:06 USD. Omsättningen förväntas bli 76.6 GUSD upp från 74.6 GUSD.

Det pratas nu om peak iPhone och att tillväxten för iPhone rent av kan vändas till minskad försäljning. Fast vi får väl se. Det ryktas om en ny iPad Air, iPad Air 3 och en ny fyratums telefon i samma behändiga format som iPhone 5 och 5S, istället för det klumpiga iPhone 6+ och 6S+. Vad denna nya fyratums telefon ska heta kan vara att från 5SC till 5SE eller rent av 6SE eller 6C (sexy!). Senare under året kommer väntas däremot en iPhone 7.

Nåja, andäktigt samlas nu marknadsprofeterna för att spå i sumpen och ägna sig åt Jobsologi i att tolka formuleringarna i bokslutet. Popcorn anbefalles.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. Du vet om att iphone-fabriken i Kina brann igår va? Det kanske kan påverka kommande resultat negativt. Jag föreslår därför att vi swipar våra fingrar i bön för den helige IOS....

  SvaraRadera
 2. 7.62% upp hade väl iofs varit mer välkommet, men men.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du, allt under 9,3 % är för klent 😊

   Radera
 3. Var väl inte Apples bokslut? Q1 2016 och inte Q4 2015.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, Q4 2015. Du vet, som tog slut för snart en månad sedan. Q1 2016 är inte slut förrän om drygt två månader, svårt att stänga böckerna för Q1 2016 redan nu :)

   Radera
  2. Apple började 2016 redan den 27:e September 2015.

   De släppte idag alltså resultaten för Q1 2016.   Radera
  3. Ja se där, jag står tillrättavisad.

   Är inte det rätt udda av dem att lägga räkenskapsåret så? Varför?

   Radera
  4. Nej, manga amerikanska bolag gor sa. Aven Starbucks.... Tycker ej det ar udda. Bara for att vi gor pa ett satt i Sverige behover inte hela varlden ratta sig efter oss.

   Radera
 4. Ipad 7 får jag reklamspam för dagligen ;-)
  Resultatet har väl kommit och var över förväntan samtidigt som framtiden är oviss.
  Det sade de på radion nyss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. For the first quarter, which ended in December, the Cupertino, California-based company reported per-share net income of $3.28.

   Radera