Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2016-01-25 10:54

Anpassning av tröskel för dammsugarrobot Roomba 880

Som bekant kan dammsugarrobotar ha vissa problem med höga trösklar, kall gröt, gröna brandbilar och betong i sandlådan. Detta kan dock enkelt åtgärdas med en vända förbi din lokala byggvaruhandel.

iRobot Roomba klarar ofta av relativt höga trösklar, så länge de bara kommer i ett steg och är smala. Problemet uppstår antingen vid väldigt höga trösklar, eller breda trösklar i två steg, vilket man t ex kan få vid utbyggnad av äldre hus.

Video nedan.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

14 kommentarer:

 1. Vad man än får för tankar: nog verkar den där roboten gilla tröskeln...

  SvaraRadera
 2. Och kommunen behöver inte längre anpassa tröskeln för rullatorn när det blir dags så två flugor i en smäll...

  SvaraRadera
 3. Låter den verkligen sådär mycket eller är det bara knepig ljudupptagning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Min Botvac är väldigt ljudlig, men det spelar ingen roll eftersom den går igång automatiskt när jag är på jobbet. Och jag kom ihåg att avprogrammera den från att gå igång på nyårsdagen då jag inte kände för att bli störd.

   Radera
  3. Knepig ljudupptagning. iPhone på nära håll.

   Neatos Botvac låter betydligt mer än iRobots Roomba. Eftersom jag jobbar hemma och inte kan låta den dammsuga när jag är "på jobbet" så bidrog det till mitt val av Roomba (som även har lägre höjd och kommer in under alla mina möbler, även en del jag inte trodde den skulle klara). Det räcker att jag har på halvhög musik när den kör, så hör jag den inte. Kör den på andra våningen mot där jag sitter vid tillfället glömmer jag ofta bort den helt.

   Radera
  4. Hur ofta kör du den och hur ofta tömmer du dammbehållaren?

   Radera
  5. Tre gånger i veckan på bottenvåningen och en gång i veckan på övervåningen och slutna utrymmen som tvättstuga eller badrum, dit man måste lyfta den manuellt. Tömmer generellt behållaren varje gång den blinkar om tömning, dvs varje gång - dock är den överkänslig på den punkten. Tömning och övrig service, samt att lyfta den till stängda utrymmen tar 5-10 minuter i veckan, vilket alltså är min sammanlagda "dammsugningstid" i veckan numera. Visst, kör även ibland med en batteridriven Electrolux för att ta trappan och några småutrymmen som roboten inte kommer åt. Kanske 15 minuter varannan vecka. Så säg 10-15 minuter dammsugningstid i veckan för 190 m2 golvyta. Rätt ok tycker jag.

   Radera
  6. Har kört så här sedan oktober bör tilläggas. Ställt undan gamla dammsugaren i ett förråd - används inte längre.

   Radera
  7. Skaffade efter ditt hyllande en Roomba 880 till mig själv i present och är helnöjd! Dock är laddstationen alldeles för lätt vilket innebär att Roomba riskerar att putta den ur läge så den inte klarar av att docka. Misstänker en liten bit dubbelhäftande tejp kan lösa det problemet.
   Ett annat fenomen jag har funderat på är varför Roomba envisas med att ta högervarv i köket och därmed missar kanten med borsten som det tyvärr bara finns en av. Annars sköter den sig strålande och samlar upp allt möjligt inklusive Iphoneladdare och annat man glömt plocka undan!

   Radera
 4. Fint! Jag fräste ner vår 2 cm tröskel så att den höga delen blev den låga och vice versa, som alternativ om man inte vill ha för många lister. Tycker du ska köpa en Neato Botvac också så att de kan battla lite mot varandra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en Botvac och är mycket nöjd. Har dock inga trösklar. Däremot planerar jag att höja en soffa med klossar så att roboten ska komma in under.

   Radera
  2. Kan man inte få pengar från kommunen för att robotanpassa hemmet? De verkar ju ha gott om pengar till annat meningslöst som elsanering, dimm-maskiner och uppvärmda badpölar.

   Radera
 5. Jag fick sätta en 15 mm list under vår trapp för Neaton lyckades kila fast sig under första trappsteget 3 minuter in i städprogrammet. Nu studsar den bara mot trappsteget och allt är väl.

  Vår gamla Electrolux (innan den dog) hade ett passionerat kärleksförhållande med subwoofern. Den stod och torrjuckade på den närhelst den fick chansen. Vi fick stänga in den.
  Antagligen den stora permanentmagneten som sände ut Amors pilar så den trodde det var laddstationen.

  SvaraRadera