Cornucopia?

2016-01-10 15:39

30% kvinnor på MUST

Av den svenska militära underrättelsetjänstens okända antal anställda är ca 30% kvinnor enligt chefen generalmajor Gunnar Karlsson.
MUST:s emblem.

Man svarar inte på frågor om antalet anställda, men ca 70% av de anställda är civilanställda, vilket förklarar den höga andelen kvinnor i organisationen. Bland militära anställda ligger man i linje med Försvarsmaktens generella siffror för män och kvinnor. En slutsats av det är att nästan 50% av de civilanställda (nåja - 30/70=42%) på MUST är kvinnor.
Gunnar Karlsson, C MUST

Angående Black Ninjas-emblemet som MUST antog innan jul, så var man medveten om olika tolkningar och skämt de skilda förslagen på emblem för MUST kunde innebära. Ninja-kopplingen är ingen överraskning, men om man vill ha en symmetrisk klassisk befästning, så är det svårt att undvika denna utformning.

Det går förstås att räkna ut ett härad på antalet anställda utifrån budgeten, som ligger runt "en trekvarts miljard" enligt generalmajor Karlsson. Tydligen är just antalet anställda den kanske vanligaste frågan man får och tillika inte svarar på.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. PMS och beslutsfattande är intressant,iallafall hemma.

    SvaraRadera