Cornucopia?

2015-12-05 14:52

Tur Margot Wallström inte är inrikesminister

"[Responsen får inte vara] utomrättsliga avrättningar" - Margot Wallström
Sveriges speciella minister i antisemitiska uttalanden, Margot Wallström, har gjort det igen och retat upp Israel. Feministisk utrikespolitik innebär att man inte får försvara sig när man anfalls med kniv av terrorister, utan av rättviseskäl bara ska ta kniven i hals eller mage utan att göra motstånd.
Trollhättan. Kul ställe.
Antisemitminister Margot Wallström (s) kallar självförsvar för "utomrättsliga avrättningar", dvs när israelisk polis eller militär (eller beväpnade civila) skjuter ner terrorister som angriper israeler med kniv eller försöker köra ihjäl dem med bil.

Det är tur att Margot Wallström inte är inrikesminister, som Anders Ygeman (s), eftersom terroristen som dödade flera på en skola i Trollhättan helt enligt polisens tränade rutin just "utomrättsligt avrättades" av poliserna först på plats.

Med Margot Wallströms argumentation skulle alltså Trollhättemassmördaren fått härja fritt på skolan och inte alls skjutits ner av poliserna. Hon skulle väl därmed förbjudit polisen från att använda den välbeprövade taktik som amerikansk polis lärt sig, och som spritt sig över världen med goda resultat.

Första poliser på plats ska gå rakt in, gå på med akut risk för sina egna liv och skjuta ner gärningsmannen omedelbart. Det är så man minimerar antalet dödade oskyldiga och räddar flest oskyldiga. Inte genom feministisk antisemitisk utrikespolitik. Om polisen inte går in direkt och nedkämpar gärningsmannen får man tvärt om en situation och ett resultat som på Utöya-terrordådet.

Margot Wallströms kritik av Israelisk polis agerande är alltså kritik även mot svenska polisen i Trollhättenskoldådet och Margot Wallström ville alltså som konsekvens av detta se att fler svenska skolbarn och lärare skulle mördas. 

Eller så har hon bara gjort ännu ett korkat idiotiskt uttalande i nivå med sin kompetens och sina antisemitiska åsikter. Som demokratiskt sinnad svensk tar jag avstånd från hennes uttalande. Hon talar inte för svenska folket, åtminstone inte för mig, och regeringen hade bara ca 39% av väljarnas stöd i valet 2014. Tydligen ännu lägre idag, baserat på opinionsundersökningar. Jag hoppas att Israel inser detta och att svenska folket inte står bakom regeringens antisemitiska politik.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

50 kommentarer:

 1. Väl skrivet!
  MW är en enorm belastning för Sverige internationellt.

  Skall man säga något positivt om henne så är det att hon har varit duktig på att karriärplanera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt om att planera karriär. När hon kom till Värmland från Västerbotten 1974 för att bli SSU-ombudsman hade hon kravet att hon skulle ha valbar plats på riksdagslistan 1976. Efter valet 1976 var hon en dag riksdagsledamot som ersättare för statsrådet Sven Aspling. Sedan tillträdde regeringen Fälldin.

   Radera
  2. Jag hon har karriärplanerat väl. Av den amerikanska tidskriften Foreign Affairs nämndes hon bland de mest betydande nytänkarna. Cornus välformulerade tirader mot sina vanföreställningar kommer mig att tänka på en intressant bok, som jag håller på läsa nu, Joseph Goebbels av Lars Ericson Wilke; argumentationstekniken och invektiven är skrämmande likartade. Men att attackera halmgubbar är ofarligt.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag var en osaklig och inte så lite skrämmande kommentar. Hoppas den var skriven i affekt. Oavsett visar det på att du har problem med värderingar, människosyn och demokratisyn.

   Du vet t ex att jag ofta passerar T-centralen, tillsammans med 100 000-tals andra som inte röstat på regeringen. Varför ska vi sprängas i luften för att Wallström är en idiot?

   Nej, jag hoppas att du nöjer dig med att regeringen spricker, avgår eller avsätts via allmänna demokratiska val. Annars behöver du hjälp.

   Radera
  2. En ursäkt från din sida och radering av din kommentar på eget initiativ är ett acceptabelt beteende.

   Radera
  3. Instämmer - Rickard skärp dig!

   Radera
  4. Jag undrar om regeringens våld kommer förbli en enkelriktad gata när skitstormen kommer.

   Radera
  5. Trodde vid slarvig genomläsning att det var menat som någon reklam för svensk ingenjörskonst...
   Själv blir jag nämligen glad när det kommer svensktillverkade lastbilar på Europas vägar!
   Det finns faktiskt en hel del därute!
   " och hedrar farcoch mor" .

   Radera
  6. Ursäkta för min otydlighet

   Nåväl, för att förtydliga ett inlägg i affekt är det så att många i Skåne är och kommer bli berörda av regeringens inkompetens att hantera flyktingvågen och att då i desperation stänga Öresundsbron skulle motsvara att med ett antal laddningar förstöra T-centralen, då givetvis med adekvat förvarning för att minimera risken för skadade eller värre.

   Regeringen och riksdagen har uppenbarligen inte klarat av sin uppgift, och bästa lösningen är att visa detta i nästa val. En möjlig lösning är då att jämna skiten med marken och effektivisera riksdagen med ett färre antal represetanter.

   Radera
  7. Svårt att kategorisera det här. Men Anarkist, Jihad och smygislamist är ord som dyker upp. SÄPO borde nog sätta en geo-tag på dig innan du åker iväg och strider med IS och muslimska brödraskapet..

   Radera
 3. ..Ja hur tänkte hon där? Har vi verkligen förtjänat nuvarande regering? Vad har vi gjort för ont?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror dessvärre att hennes syn på just Israel är mycket vanlig inom vänstern.

   Man har helt enkelt inte den intellektuella förmågan att se problemet med o ena sidan en spirande Islamistisk diktatur i Gaza och på Västbanken och o andra sidan den delen av världens enda fungerande demokrati som garanterar fulla medborgerliga rättigheter till alla sina medborgare.

   Det vore till exempel intressant att köra en prideparad i Gaza.

   Radera
  2. @Andreas: det beror på att "medborgare" är ett bra borgligt (bara ordet!) begrepp och sååå 1900-tal. Nu är alla lika och lika rättigheter.

   Radera
 4. Det har ju gått lite smutsigt till vid vissa incidenter men några avrättningar har det ju inte varit tal om.

  SvaraRadera
 5. Från vilken källa hämtade du Wallströms uttalande ? Skulle vilja se/höra med egna öron/ögon

  SvaraRadera
  Svar
  1. T ex Expressen? Uttalandet skedde på en interpellationsdebatt i riksdagen.

   http://www.expressen.se/nyheter/wallstrom-kritiseras-av-israels-ambassador/

   Radera
  2. Expressen ? En tidning som inte läses av 8 miljoner människor :-)

   Nä, men du borde angett källan i inledningen i vilket fall som.

   Radera
  3. Vår eminenta utrikesminister avhandlas allt för ofta i Jerusalem Post, så även denna gång...

   http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Sweden-FM-slams-Israels-extrajudicial-executions-of-Palestinian-attackers-436346

   //Cm

   Radera
  4. Interpellationsdebatten och Wallströms uttalanden kan ses här:

   https://www.youtube.com/watch?v=JSmAkMsQtOk

   Radera
  5. Såg hela debatten. Uttalandet om utomrättsliga avrättningar var väl bland det minst uppseendeväckande i de 25 minuterna. Mer pinsamt hur hon ständigt slingrar sig, vägrar svara på direkta frågor, levererar osakliga personangrepp och viftar bort Ekeroths alla referenser och citat men själv inte kan presentera en enda referens till när Abbas ska ha tagit avstånd från knivattackerna.

   Regeringen levererar besvikelse efter besvikelse. Dags att avgå snart tror jag.

   Radera

 6. Skillnaden mellan Israel och Sverige är ju att judarna annekterar mer och mer land på Västbanken (palestiniernas territorium). Och palestinierna försvarar sig. Det vore som att Ryssland succesivt förflyttade svenskar på Gotland, Östergötland, Västergötland, Stockholm och Skåne (våra bördigaste områden), för att sedan låta ryssar bosätta sig där.
  Sen bygger man en Berlinmur (inte ens ett Ungernstängsel) som skär av halva Sverige, så när Cornu skall upp till Stockholm för att signera böcker måste han passera 14st vägspärrar, där han blir kvarhållen och utfrågad vid varje spärr.
  Men det är klart, vi Svenskar skulle nog bara flytta på oss självmant och noggrant skura ur husen innan ryssarna flyttar in.....
  Vidare så undrar man vilka rubriker det skulle ha gett om Sverige utfört något liknande
  http://www.expressen.se/nyheter/sa-tar-mordare-fran-mossad-hamnd-i-staten-israels-namn/
  http://www.friatider.se/anklagas-f-r-verv-ld-mot-stenkastare

  Nu får Cornu vakna upp och bli lite mer objektiv. Gör som jag läs information från båda sidor av konflikten och bilda dig en egen uppfattning och ställ alltid frågan "Qui bono"!!!

  Sen håller jag med om att Margot Wallström borde gå en grundkurs i diplomati och tänka innan man pratar.(om hon nu är kapabel till det)

  .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte se att Cornu försvarar Israels politik mot sina fiender. Han försvarar israelisk polis rätt att effektivt försvara helt oskyldiga civilpersoner av olika etnicitet mot simpla mördare. Aktioner med poliska ursäkter med vapen som inriktas mot ej inblandade civila är definitionsmässigt terrrorism.

   Radera
  2. Dålig liknelse eftersom Palestina inte är en stabil och erkänd statsbildning. Israels ockupation och bosättningar är ändå olagliga och förkastliga. De utnyttjar sitt militära överläge och starka stöd av/i USA.

   Radera
  3. Israel erövrade den sk Västbanken från Jordanien i ett försvarskrig och de Judar som blev fördrivna har all rätt att återvända till Judeén och Samira. Det skulle inte finnas en sk "ockupation" om inte araber och palestinierna attackerade Israel.

   Radera
  4. Har de verkligen det? Har de som fördrevs när staten Israel rätt att återvända? Att flytta den egna befolkning till ockuperad mark är en ynnest som få stater kan räkna med.

   Radera
  5. Jonas, med samma retorik du använder har ju i princip vartenda land i världen rätt att attackera sina grannar. Danmark vill ha tillbaka Skåne, Sverige vill ha tillbaka sina besittningar i norra Tyskland, Italienarna vill ha tillbaka hela medelhavet....????

   Hitler drev också ett "försvarskrig" mot Polen, där polska soldater "attackerade" gränsposter.
   Det är typiskt Israel retorik, man kan kalla det försvarskrig eller vad man vill. I ett normalt försvarskrig, typ då Finland försvarade sitt land, så annekterar man inte land och bosätter sig där permanent, då kallas det för anfallskrig. Judarna tar mer och mer land av palestinierna som snart bara har en ofruktsam öken att kalla för hem, det ett faktum.

   Israel är experter på false flag operations för att få andra länder att strida för deras intresse, eller att vinna över opinion i länder som dom är starka i t ex USA. Men det går inte alltid som dom vill
   https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_incident

   Där ville man skylla dådet på Egypten och tvinga in USA i ett krig, men man lyckades inte mörda alla sjömännen, utan lämnade kvar vittnen. Israel kom lindrigt undan, vilket annat land som helst på Jorden som hade utfört detta, hade fått betala dyrt.

   Palestinierna är vår tids indianer....


   Radera
  6. Phil, Israel försvarade sig mot ytterligare ett försök till utrotning av deras befolkning. Västbanken ockuperades för att de skulle få tid att samla sina styrkor om de blev attackerade igen. Det kan man inte säga om de exempel du radar upp. Och i fallet Finland så hade de säkerligen velat skapa en ockuperad zon, om de hade vunnit. Det gjorde de inte utan tvingades istället att göra landavträdelser, som dock var mindre än de ursprungliga kraven från Ryssland. Det är en vanlig missuppfattning bland okunniga att Finland vann kriget.

   Radera
 7. Nu inledde ju faktiskt Wallström med att säga att Israel har alltid rätt att försvara sig, att försäkra sig om sin säkerhet. för att sedan lägga till "[Responsen får inte vara] utomrättsliga avrättningar". Så hon har ju faktiskt rätt i sak även om den avslutande förmaningen måste ses som osedvanligt oskickligt av en utrikesminister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har inte rätt. Att försvara ej inblandade civila av olika etnicitet som hotas av galna mördare är ej en stats försvar mot sina fiender, utan skydd av civila ej inblandade. Var svenska statens ingripande i Trollhättan försvar mot någon fiende till Sverige ?

   Radera
  2. Om du läser hela uttalandet framgår det att Margot menar är att Israel har rätt att skydda nationen Israel och de individer som befinner sig inom landets gränser precis på samma sätt som den svenska staten hade rätt att ingripa och döda förövaren vid händelsen i Trollhättan. Och nej, Israel, liksom Sverige, har inte heller rätt till utomrättsliga avrättningar då man bl a undertecknat FN:s konvention om medborgerliga och politiska rättigheter.

   Radera
 8. Folk hade ju en väldigt positiv bild av Wallström när hon var långt borta och man inte riktigt visste vad hon gjorde. Frågan är om hon var så lämplig som utrikesminister egentligen, isynnerhet under Löfven, som ju är i det närmaste analfabet på området och knappast kan ge några riktlinjer som stöd.
  Till skillnad från andra statsråds tillkortakommanden får ju hennes idiotier direkt påverkan på Sveriges relationer med andra länder. Skulle ha behövts en grå eminens där, typ Åslund, men han är ju oerhört gammal och dessutom död, så det kanske är ett desperat förslag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är osmakligt att skicka ett lik. Men kanske en åsna? Skulle iaf ställa till mindre skada. OCH hon skulle kunna bära tjänstemännens portföljer.

   Radera
 9. Försöker komma ihåg när jag senast tyckte att en svensk politiker var smart och duktig och förtroende-ingivande. Dvs någon som man kan lita på och som sköter om Swe på ett bra sätt, förbättrar landet och skyddar det mot kaos .... Kom inte på någon --- !

  ( Det vore bättre om Margot W höll tyst, varje gång hon säger något blir Swe officiellt osams med något land någonstans... )

  SvaraRadera
 10. Margot Wallström har som nytillträdd utrikesminister erkänt Palestina i någon mån. Detta har retat Israel otroligt mycket. Därför kommer hon misskrediteras av Israel så fort tillfälle ges. Så allt som hon säger om Mellanöstern kommer Israel försöka vränga till hennes nackdel.

  Inte nog med det. Den nytillträdde civilministern Ardalan Shekarabi, gjorde 2003 som nyvald SSU-ordförande en avsiktsförklaring där Palestina skulle erkännas. Även detta retade Israels Sverigeambassadör, som då tyckte att det inte var en fråga som hörde hemma på ett ungdomsförbunds bord.

  Däremot verkar de organisationer och stater, som är för en tvåstatslösning i Israel-Palestinakonflikten, inte bli kritiserade av Israel. För här finns det ju uppenbarligen ett tolkningsutrymme för vilka två stater det handlar om.

  Personligen har jag, som absolut inte är misogyn utan älskar kvinnor, litet svårt för utrikesministerns och Sveriges erkännande av Palestina som stat. Jag anser att vissa viktiga statsbärande komponenter, som konstituerar en stat, saknas. Se Kosovo.

  Som jag ser det, är Parisattentaten 13 november signerade Islamiska Staten i Irak och Syrien (ISIS), en direkt följd av de aktiva, oljetörstiga krafter på Sunnisidan i Sunni-Shia-konflikten (”The Long War”), vilka har tagit död på eller demoniserat relativt sekulära och brutala, starka ledare för multireligiösa muslimska stater. Därigenom har ett säkerhetspolitiskt vakuum och kaos skapats i dessa stater, som har varit en perfekt grogrund för ISIS.

  Att USA har stått på Sunnisidan är för mig helt klart. Förmodligen har också Israel stått på Sunnisidan med tanke på hur täta band det finns mellan USA och Israel. På Shiasidan finns Iran, som hatas av både Israel och USA. Så av den anledningen och om min förmodan är riktig så finns det förmodligen en koppling mellan Parisattentaten 13 november och Israels utrikespolitiska hållning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns förmodligen en koppling mellan Irans utrikespolitik och Parisattackerna.

   Radera
 11. Apropå misogyni vs feminism... Det sägs att verklig jämställdhet har man inte när dugliga, kompetenta kvinnor kan göra karriär lika väl som en duglig, kompetent man. Verklig jämställdhet är när en oduglig, inkompetent kvinna har lika stora möjligheter att göra karriär som en inkompetent, oduglig man. Så.... den här regering har faktiskt lyckats införa verklig jämställdhet. Det är både Wallström och Romson levande bevis för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men i det här fallet slipper de inkompetenta kvinnorna all kritik och granskning av media, eftersom de är vänster. Hade alliansen haft så här inkompetenta kvinnor i regeringen hade mediadrevet varit så extremt att de skulle tvingats avgå efter bara några få dagar.

   Radera
 12. ”Eller så har hon bara gjort ännu ett korkat idiotiskt uttalande i nivå med sin kompetens och sina antisemitiska åsikter.”

  När nu samma utrikesminister skrev i sin tweet ”Russian-backed separatist&Russian forces commit flagrant violation of ceasefire in #Debaltseve confirmed by @OSCE. Aggression unacceptable.” då var herr bloggägare 2015-02-18 väldigt snabb med att berömma och tacka sagda utrikesminister, och ta en skärmdump av hennes tweet.
  http://cornucopia.cornubot.se/2015/02/margot-wallstrom-ryska-reguljara.html

  Baserat på sagda tweet fick uppenbarligen herr bloggägare äntligen svart på vitt att Ryssland hade invaderat Ukraina. I kontrast till vad herr bloggägare tycker idag om utrikesministerns kompetens, så fanns det då inte ens en tillstymmelse till kritik från herr bloggägare av hennes kompetens.

  Så hur ska herr bloggägare, som i mitt tycke visar upp ett icke-hedrande vindflöjelbeteende, ha det?

  Var hennes uttalande om de ryska trupperna också ”ännu ett korkat idiotiskt uttalande”? Och vad säger detta om herr bloggägares kompetens när hen behandlar Ukrainakrisen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så om en person gör nåt bra ena dagen och något dåligt andra måste man antingen berömma bägge gärningarna, eller kritiser bägge gärningarna? Är inte det mycket mer ohederligt att göra så, än att vara ärlig med vad man tycker om någons agerande vare sig det är bra eller dåligt? Eller vill du ha kritik av mig om du skriver något jag faktiskt tycker är bra skrivet bara för att du är du?

   Radera
  2. När man snackar mycket skit så blir det väl alltid något som låter bra. Nä, karriärmargot borde vakta sin tunga när hon gör uttalanden i svenska folket namn!

   Radera
  3. @ErikG 03:04
   Det är inte det det handlar om.

   Nu är det faktiskt så att herr bloggägaren, genom att säga "ännu ett korkat idiotiskt uttalande i nivå med sin kompetens", har insinuerat att Margot Wallström är inkompetent. Rätta mig om jag har fel min tolkning.

   Har hen väl sagt att en källa är inkompetent, då blir det väldigt vanskligt för hens renommé när hen citerar samma inkompetenta källa och bygger långtgående slutsatser på sagda källa.

   Radera
  4. Gruelse...
   Det fanns hundratals källor om Rysslands ockupation av Ukraina. Wallström var knappast den tyngsta av dem, men hon hade i alla fall vett nog att undvika att hoppa i den galna tunnan, till skillnad från några konspirationsteoretiker som alltid tror tvärtom mot vad nyhetssändningarna rapporterar, samt några kommunister som av oklar anledning fortfarande ser Moskva som kommunismens framtid.
   Även Jonas Sjöstedt gick ju för övrigt aktivt ut och angrep den ryska regimen. Det betyder väl knappast att samma personer alltid har rätt i andra frågor? Om du är av den uppfattningen förklarar det ju en del. Läser du en teori på en tveksam site som överensstämmer med din övertygelse, kanske samtliga inlägg på den siten plötsligt blir trovärdiga? Se Phil Hellmut ovan som ju har hittat en judisk konspiration som förklaring på allt elände i världen, letar man så finns det förklaringar.

   Radera
 13. Det är Männens fel. Ta bort Männen från IS så är de inget problem längre. Ta bort Männen från ur invandringsvågen så är det nästan inga kvar. Ta bort Männen från fotbollsvandalerna så har vi inga bråk. Ta bort alla Manliga diktatorer så blir allt bättre. Ta bort Männens ur brottsstatistiken så behövs inga fängelser mer, nästan.

  Allt kan skyllas på Männen så enkelt är det. När Männen är hanterade kommer Utopia!

  SvaraRadera
 14. Det är förstås en konst i sig att kunna reta upp sina hatobjekt, något som Margot lärt av Olof Palme som var expert på området. Jag skäms fortfarande över Olof Palme, så duktig var han, men inte än över Margot. Hon har fortfarande mycket att lära.

  SvaraRadera
 15. Margot har en agenda som inte är socialdemokratisk. Hon för en extrem vänsterpolitik väl i klass med Jonas Sjöstedt eller ännu mer vänster. Mycket märkligt men andra politiker som Margareta Vinberg och Marita Ulvskog är i samma klass. Vänsterfalangen inom socialdemokraterna. Mycket märkligt att hon får härja runt så här. Nog bara ett bevis och symptom på den svaga regeringen och att övriga partier lagt sig platt för att driva opposition.
  Jag står också långt från hennes uttalanden och agenda.

  SvaraRadera
 16. Israels springpojke eller nyttige idiot strikes again... Cornu gör precis som den israeliska staten, så fort det kommer kritik emot Israels politik eller agerade så dras antisemitikortet fram direkt för att misskreditera kritikern.
  Här är ett bra exempel på Israel använder antisemitikortet
  "Israel fördömde beslutet, en minister kallade det förklädd antisemitism och premiärminister Benjamin Netanyahu sa att EU borde skämmas."
  http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=16854&artikel=6300030

  Det Margot nog syftade på var nog detta.
  Ahmed Manasrah omtalades i hela världen efter videon som spreds på nätet där man ser honom ligga blödande på marken medan vuxna israeler uppmanar polisen att skjuta ihjäl honom.
  http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=16854&artikel=6299833

  Eller detta:
  Oron för ytterligare upptrappning av våldet i Israel ökade dramatiskt efter att en asylsökande eritrian lynchades av en mobb som misstog honom för palestinsk terrorist.
  http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=16854&artikel=6282423

  Det skulle vara intressant att läsa om staten Israels institutionaliserade rasism vid checkpoints på västbanken på den här sidan men det kommer nog aldrig hända.

  SvaraRadera
 17. 21:15 Agenda TV2 tar upp ämnet ikväll.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera