Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2015-12-16 19:25

Solidaritetsdoktrinen död - regeringen rädd för att IS blir sura

"Sverige kommer inte att förhålla sig passivt om en katastrof eller ett angrepp skulle drabba ett annat medlemsland eller nordiskt land. Vi förväntar oss att dessa länder agerar på samma sätt om Sverige drabbas. Sverige bör därför ha förmågan att kunna ge och ta emot militärt stöd. Målet för det militära försvaret ska vara att enskilt och tillsammans med andra, inom och utom landet, försvara Sverige och främja vår säkerhet." - Solidaritetsdoktrinen
Den försvarsstrategiska doktrin Sverige lutat hela sin försvarspolitik mot, solidaritetsdoktrinen, är från och med idag död. Bland skälen anges att det finns risk att IS blir sura och angriper Sverige och att det inte skulle finnas någon FN-resolution. Vilket det dock gör.

Den svenska regeringen har nu visat att den svenska solidaritetsdoktrinen är värd noll och intet, eftersom vi dels inte ger något stöd värt att nämna till Frankrike på dess 42.7-begäran och dels är rädda för att bli angripna av IS om vi gör det.

Om man tar sida i en militär konflikt, så faller det sig naturligt att motståndarsidan kan komma att begå angrepp mot Sverige, t ex om ett nordisk grannland (Norge) eller annat EU-land (Finland, Baltstaterna) angrips av Ryssland. Genom att säga att vi inte vågar skicka de av Frankrike och USA efterfrågade JAS-planen för spaningsbruk av rädsla för att IS angriper Sverige, visar vi att Sverige inte vågar stödja t ex Baltikum eller Finland. För då kan garanterat mål i Sverige riskera angripas av motståndarsidan.

Den svenska feministiska regeringen vågar alltså inte ta militär ställning mot våldtäktsmän, folkmördare, massmördare och slavhandlare och förslavare av kvinnliga sexslavar. För då kan dessa satans mördare bli sura.

Man skyller också på att det folkrättsliga läget är oklart och vill att det ska finnas en FN-resolution.
"Kommer det ett FN-mandat som uttryckligen talar om insatser i Syrien, då är det tydligare folkrättsligt, säger Margot Wallström." - DI
Men en FN-resolution mot IS(IL) finns redan.

FN-resolutionen mot IS togs strax före midnatt den 20:e november och existerar alltså i allra högsta grad, där IS kallas ett "aldrig tidigare skådat globalt hot mot internationell fred och säkerhet". Regeringen (och Margot Wallströms UD?) visar sig alltså antingen vara direkt inkompetent eller så blåljuger man svenska folket rätt upp i ansiktet.

Oavsett har nu solidaritetsdoktrinen fallit. Sverige visar att det bara var tomma ord och att vi är för fega för att sätta handling bakom orden. Vi kan därmed inte förvänta oss något stöd åt andra hållet om vi blir angripna. Dessutom tog det en dryg månad för Sverige att ge beskedet att vi ordnar 50 - 100 timmar flygtransport samt två stabsofficerare.

Från försvarspropositionen, som beslutades om nyligen.
"Det civila försvaret bör inledningsvis planera för att lösa uppgifter under krig i fem till tio dagar."
Det civila försvaret är alltså civila myndigheter och organisationers stöd till Försvarsmakten. Sverige ska alltså klara av krig i 5 - 10 dagar. Därefter behöver vi hjälp. Sverige klarade inte av att på en dryg månad bestämma sig för att hjälpa Frankrike när de begärde hjälp enligt Lissabonfördraget 42.7. Trots att vi tagit följande beslut så sent som den 16:e juni i den försvarspolitiska inriktningen 2016 - 2020:
"Sverige genom tar medlemskapet i EU solidariskt ansvar för Europas säkerhet och för EU:s möjlighet för fredlig och demokratisk utveckling i vår omvärld."
Ej heller kan man skylla på att Försvarsmakten inte har denna förmåga. Sedan 2014 har vi haft Swedish Fighter Wing redo att sättas in internationellt, med 180 personer inklusive baspersonal. Förbandets sammansättning roteras, men kommer fortsätta från den 1:a januari 2016.

Sverige har alltså en JAS-enhet stående redo just för att sättas in internationellt om detta efterfrågas. Vilket alltså specifikt efterfrågats av både Frankrike och USA ("just JAS-frågan ingick i både Frankrikes och USA:s önskemål"), för att sättas in mot IS. En förfrågan som svenska regeringen alltså sade nej till. När är det då tänkt att Swedish Fighter Wing ska sättas in?

Sverige har blivit kallade, men inte svarat. Den svenska solidaritetsdoktrinen har fallit och Sverige behöver nu en massiv militär upprustning, då vi inte kommer få hjälp ifrån andra EU-länder om vi blir angripna. Den 16:e december 2015 är en dag att minnas, då vi alla skäms extra mycket för vårt land och vår regering, som endast fick 37.9% av väljarnas röster i riksdagsvalet 2014. Då ska man notera att stödpartiet Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt har förordat svensk marktrupp mot IS i Syrien.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

61 kommentarer:

 1. Alltså vad är det som gör ISIS så jäkla farliga ?
  Dom är ju ett av dom svagaste hoten man kan tänka sig, max kanske dom skapar lite terrordåd.

  Detta är ingenting mot vad som händer vid tex ett bombföretag mot en storstad !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet med IS är att de inte bara funnit de västliga demokratiernas akilleshäl, utan att de också är de första i världshistorien som vågar utnyttja den fullt ut:

   När väst vill försvaga IS genom att anklaga dem för folkmord säger de bara högt och inför hela världen "ja, och vi mördar barn också. Vill ni se bilder?" Ingen tidigare folkmördarregim har på allvar gjort något sådant.

   Problemet är att de bygger ett samhälle och en kultur som inte går att slå rent militärt. De vill bygga en resilient ideologi där även kvinnor och barn ingår, precis som Nazityskland. De räknar kallt med att de kan bli slagna militärt, men att man ändå får en ständig återväxt av nytt motstånd. De skapar en egen kultur där enda sättet att vinna mot dem är att utplåna hela deras samhälle helt, som man gjorde med Tyskland i VK2. De spelar med att västerländska demokratier helt enkelt aldrig skulle kunna fatta den typen av beslut i dagens värld, och antagligen har de rätt.

   Jag har tidigare sagt att den civiliserade världens bästa chans är att IS spricker inifrån. Antingen p g a att ledarna börjar sko sig för mycket, eller genom andra inre stridigheter.

   Det finns tecken som visar på att många av de "Adidasterrorister" man importerat, och som är födda och uppväxta i väst efter att nymodigheten av att vara "världens värsting" planat ut börjar tröttna på att leva på bronsåldern i total underkastelse och ständigt krigstillstånd. IS har börjat försvara sin brutalitet gentemot sina egna, vilket de inte har behövt tidigare. Det är rimligen ett svar på något och är därför ett bra tecken.

   Militärt är IS förstås tekniskt sett rena munsbiten för vilken välutrustad västerländsk armé som helst, men det spelar ingen roll eftersom det inte kommer att skickas några sådana av politiska skäl. Det räcker därför gott med att de är betydligt starkare än de spillror av arméer som utgör deras motstånd.

   Terrordåd kan skapa ekonomisk och samhällelig skada av större proportioner än man tror, men mardrömmen vore att IS finge tag i t ex ett vilsekommet kärnvapen. De är sannolikt den enda "stat" på jorden som inte skulle tveka en sekund att snarast möjligt bränna av den mitt i centrum av lämpligaste västerländska storstad.

   Radera
  2. Den västerländska civilisationen är väldigt beskedlig tills den inte är det!
   Men jag har svårt att se hur IS skulle kunna utgöra ett sånt hot att man faktiskt tog fram hårdhandskarna.

   Det är ju det som är fördelen med Assadregimen för väst, den kan göra det som vi inte riktigt vill att våra soldater ska göra!
   Dock gissar jag att Assad nöjer sig med kusten i Syrien och sedan låter IS ruttna i öknen, sunniterna har ju dom sämsta områdena både i Syrien och Irak!
   För vill man pacificera området måste man nog gå in och sätta sån skräck i sunniterna att dom tänker sig för i 100 år !

   Anledningen att gerillor existerar i så stor omfattning idag är ju att man inte sätter åt civilbefolkningen som man gjorde förr.
   Turkarna dödade ju och fördrev alla armenier och dom gör inga uppror längre, problem solved.
   Inte särskilt PK men krig är inte trevliga saker, speciellt inte om dom är vädra att föra!

   Radera
 2. Omvärlden kan också tolka Sveriges beslut som att vi faktist stöder IS genom att dels inte ställa upp med militära resurser, samt att vi också tillåter jihadturisterna från IS att tillbringa sina permissioner här i lugn och ro.

  Varför inte låta kända norska jihadturister och krigsförbrytare få åka permissionståg genom Sverige på väg ner till IS? Varför inte exportera järnmalm och industrmateriel dit? Eller hur var det nu, det kanske vi redan har provat på en gång i tiden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det funkade ju då så varför inte igen... vi slipper kanske dras in i mördandet då?

   Radera
  2. Vi kanske kan vara med och parta på IS-oljan när Puitn slutar och sälja till oss.

   Radera
  3. Inte bara permission. Vi ger dem (sjuk)vård, boende och bidrag.
   Permission deluxe, bättre allierade kan de inte ha, lyxigare semester kan de inte få (med undantag för vädret...)

   Frågan är varför Sverige är allierade med ISIS... Skulle gärna se en folkomröstning för att fortsätta vara det eller inte...

   Radera
  4. Wallström måste tillerkännas en konsekvent inställning i stödet till terrorister. Från första dagen stöder hon palestinierna mot Israel, och nu stoppar hon kampen mot IS-terroristerna. Vilka tecken på inkompetens, feghet och idioti kan man önska sig mer? Och så kommer det att fortsätta så länge nymarxistiska vänstern har makten att styra Sverige mot fördärv!

   Radera
 3. Expressen m fl citerar nu SVD som från säkra källor hört att Sverige sagt ja till att leverera precisionsbomber till Frankrike.

  Precisionsbomber(!!) har vi några sådana i större antal än en handfull? Vilken sort (köp av SDB har ju varit uppe och det anskaffades väl nåt mindre antal laserstyrda enheter, men vad avser man annars? Rb 75 - finns den kvar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen modell Kamikaze, finns väl ca 70 st i verkligheten, politikerna tror det finns 135 st.

   Radera
  2. Vi har en mängd GBU-12 och GBU-49 som är inköpta för just sådana här uppdrag. De är nämligen inte så användbara för försvar av Sverige, men för Långtbortistandoktrinen funkar de bra. Har inget emot att vi ger bort dem till någon som faktiskt använder dem.

   Radera
 4. Sveriges politiker har modet att inte skicka svenska unga vuxna till ett krig utan långsiktiga realistiska mål, eller någon egentlig relation till det angrepp som Frankrike utsattes för. Och detta gör man alltså trots ganska tydliga påtryckningar från NATO. Detta är modigt på riktigt, men det är tveksamt om modet kommer att bestå vid nästa terrordåd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jasinsats hade stärkt den solidaritetsprincip vi bygger vår säkerhetsdoktrin på, varit relativt billig och utsatt svenska piloter för en förhållandevis liten risk. En bättre insats än den i Mali. Självklart kommer det inte lösa Syrien men utan marktrupp är ändå vår utdragningsförmåga stor.

   Radera
  2. Ett realistiskt mål är väl att besegra IS så de inte längre kontrollerar territorium? Där finns ju en skillnad gentemot terrornätverk. Kommer som sagt inte att lösa problemen, men förlorar de hårt på marken minskar rimligtvis attraktionen för jihadturister och gapandet om "kalifat".

   Radera
  3. Anser inte heller att svenskar ska vara kanonmat i anadras konflikter, men synpunkten är irrelevnat eftersom det här gäller principen att leva upp till EU-paketets ömsesidiga säkerhetsavtal mellan Sverige och Frankrike som ser sig angripet. Allt med FN:s välsignelse.

   Radera
  4. Anser inte heller att svenskar ska vara kanonmat i anadras konflikter, men synpunkten är irrelevnat eftersom det här gäller principen att leva upp till EU-paketets ömsesidiga säkerhetsavtal mellan Sverige och Frankrike som ser sig angripet. Allt med FN:s välsignelse.

   Radera
  5. Om min vän gör något idiotiskt är det min uppgift att inte backa undan utan att påkalla detta och avstyra idiotin, inte "hjälpa till" och förvärra situationen.

   Radera
  6. Undrar vem som finansierar IS? Det behövs ju rätt mycket pengar för att hålla igång maskineriet (mat, vapen, förnödenheter och medialt material etc)
   Vi bör dessutom hålla oss neutrala så länge som det är möjligt! Vi har trots allt (och alla mot alla krigsivrare) haft fred sedan 1810,

   Radera
 5. Sverige kommer inte att agera som stridande förband mot Daesh på några villkor, eftersom då kanske den stora asken mad bamseplåster måste tas fram och användas, en svensk soldat eller pilot kan ju faktiskt komma till skada och få ont i tummen, och det får ju inte hända, då kan nån bli ledsen ju. "War, it's fantastic" (Monthy Python)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fel av mig, citatet är från Hot Shots 2.

   Radera
  2. Det var inget problem alls i Afghansitsan, så orsaken är knappast att söka där. Snarare i Regeringens nära band med Hamas och Polisario/Al Qaida. De Sveriges regering ser som våra fiender är våra nordiska och baltiska grannar som både är NATO-medlemmar och som ju regeringen anser föra neofacsitisk rasistisk politik.

   Radera
  3. Det var inget problem alls i Afghansitsan, så orsaken är knappast att söka där. Snarare i Regeringens nära band med Hamas och Polisario/Al Qaida. De Sveriges regering ser som våra fiender är våra nordiska och baltiska grannar som både är NATO-medlemmar och som ju regeringen anser föra neofacsitisk rasistisk politik.

   Radera
 6. I vanlig ordning ska någon annan fixa det hela så Margot kan stå vid sidan av och klaga på denna "någon annan" och hävda "utomrättsliga avrättningar" eller "oproptionellt mycket våld".

  Antagligen vågar man inte stöta sig med vad man tror är deras framtida väljare?
  Vänsterpolitiker har oftast haft den naiva tron att islamister mfl. per automatik blir deras vänner.

  Enligt vise statsministern räcker det ju att åka några stationer på tunnelbanan så anammar islamisterna svenska seder, bruk och värderingar utan vidare.
  Kanske ska släppa ned SL kort till Daesh? Eller be svenska "återvändare" ta med sig en bunt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Delar din analys helt och fullt. Någon annan ska ta ansvar och Sverige ska vända kappan efter den rådande vinden. Fegt och patetiskt. Idag skäms jag verkligen för att vara svensk. Igen.

   Radera
 7. Jag är mer orolig för tankegångarna att vi inte kan slåss om inte folkrätten är övertydlig!

  Detta kommer göra det oerhört enkelt för eventuella små gröna män i framtiden !

  SvaraRadera
 8. Detta är för sorgligt men inte oväntat. Man skäms.
  Det jag börjar undra är om vi ens skulle försöka ta tillbaks Gotland om Ryssland "lånade" det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är om DU skulle göra det? Alla bör fråga sig själv det, många kallade men få skulle inte dyka upp... Det finns många Margot i Sverige.

   Radera
  2. Du menar simma över till gotland och slå ryssarna med spadar? Hur många svenskar har vapen bra nog att mäta sig med ryska arméns hemma?

   Eller menar du bara slänga sig mot kulorna som en idiot?

   Radera
  3. Vad ska vi med ett försvar till överhuvudtaget om inte viljan finns?

   Radera
  4. Jag vill inte eftersom det inte finns något försvar.

   Radera
 9. Jag skäms inte för Sverige men vår regering är patetisk. De andra är inte bättre, Sara Skyttedal vill utbilda Syrier militärt i Sverige. Som om de fegisar som lämnat kvinnor och barn skulle lämna hotellet med WIFi...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Risken är ju att en del av dessa "fegisar" i själva verket kan vara IS-agenter, redo att utföra terrordåd när IS kallar.

   Man kan fråga sig hur smart det är att ge dem utbildning då? Det är kanske som du säger och de enda som skulle ta med sig sina kunskaper tillbaka är på fel sida helt enkelt.

   Radera
  2. Förvisso, men fundera istället på det faktum att fler "svenskar" strider FÖR IS istället för emot. Margot har nu också försäkrat det förblir på detta sätt.

   Vad tänker dessa "hemvändare" göra när dom kommer hem igen? IS behöver inte skicka hit folk som inte kan svenska när dom har "göteborgare".

   Radera
  3. @Styrbord
   Påminner mig om denna tweeten från Peshmerga

   Radera
  4. Naiva människor kan vara lika farliga som terrorister. "Die dummen Schweden" får väl snart vakna till...

   Radera
 10. Man kan inte heller utesluta att Ryssen skjuter ned en JAS-rote om de får chansen....bara för att de kan och vill djävlas :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast å andra sidan är det Belgien med Bryssel och Sverige med Göteborg som har rekord i att inte integrera sina flyktingar - det är där det smäller först.....

   Radera
 11. Man skäms över att vara Svensk endast SD vill ge omfattaden hjälp. Som tur är kommer SD vara det klart största partiet i nästan val och jag hoppas på snudd på majoritet vilket inte är omöjligt med de "nötter" vi har som leder landet idag.
  I alla jag känner som jag vet vad de har eller skall rösta på kommer/eller har röstat på SD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad har du fått det där med "enbart SD" från? Har SD sagt det till dig?

   Själv lämnar jag landet innan nästa val. Den regeringen vi har idag kommer mer överväldigande sannolikhet att bytas ut mot en ännu sämre. Sd är bland de värsta förvaltarna Sverige kan få, valda enbart pga att dom andra tydligt visat sig inkompetenta.

   Radera
  2. Ja tror till skillnad mot dig att SD är det enda alternativet som kan "rädda" Sverige.
   Det är endast SD som gått ut med att det vill skicka marktrupp, ja vänsterpartiet har även nämnt önskemål om marktrupp men det partiet räknar jag inte om ett alternativ att ens att rösta på.

   Radera
 12. Så denna konvention skall vi alltså bryta emot? Man kan alltså välja vilka konventioner man kan bryta emot.

  SvaraRadera
 13. Att svensk säkerhetspolitik baseras på Solidaritetsförklaringen, Långtbortistandoktrinen, den svenska främlingslegionen (IO-2014), är ett ovärdigt krypande inför antipatriotism, fosterlandsförräderi, vanvett och inkompetens. Skrota denna säkerhetspolitik omgående!

  Svensk säkerhetspolitik ska istället byggas på ett eget starkt territorialförsvar med den kostnadseffektiva Värnplikten, svenskägd försvarsindustri, allmän försvarsvilja samt ett integrerat militärt och civilt försvar.

  Vi ska inte tillmötesgå Frankrike begäran i Syrien. Frankrike har nämligen en agenda i Syrien som också sammanfaller med USA:s dito. Den är inte vacker. Den är lika ful som USA:s/Frankrikes agenda i Libyen, som primärt går ut på att bekämpa och få bort landets enda stabiliserande, ehuru brutalt verkande, kraft - Bashar al-Assad.

  Reuters, AFP Monday, 22 September 2014
  "Fabius reiterated France's position that it will continue to support the moderate opposition against Syrian President Bashar al-Assad, but that “the French president has said we do not have intention to do the same in Syria, I mean by air.

  “I think it is possible to act. Therefore the question is not a question of legality, international legality. But, first, France cannot do everything. And second, we consider that to support the moderate opposition and to fight both Bashar and Daech (ISIS) is a necessity,” Fabius said.”
  http://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2014/09/22/France-rules-out-air-strikes-in-Syria.html

  Det kanske är läge att undersöka möjligheterna att få bort den destabiliserande och ISIS-befrämjande kraften i regionen - USA. Innan USA invaderade Irak 2003 och motarbetade den syriska regeringen, så var ISIS inget hot, och flyktingströmmarna från Syrien till Sverige var relativt blygsamma. Då var Syrien relativt stabilt, och styrdes av Bashar med järnhand. I det säkerhetspolitiska vakuum som USA skapade, växte ISIS.

  Till skillnad från USA är Bashar ärlig med få bort terroristerna från det syriska territoriet. Eventuell svensk bombning över syriskt territorium bör komma på förfrågan från en laglig representant för den syriska nationen, inte från Frankrike eller USA. Ska Sverige bekämpa terroristerna i Syrien bör det således vara i samråd med Bashar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför har inte Frankrike frågat Natoländerna Norge och Danmark, samt Finland om militärt bombstöd i Syrien!

   Radera
  2. Danmark är redan med i Inherent Resolve (bombningen av IS i Irak). De är också med i NATO. 42.7 säger tydligt att denna paragraf inte ersätter NATO-medlemskapet utan bara kompletterar det, så i den sekund NATO utsträcker operationen till Syrien så är Danmark med. I den kontexten är frågan lite irrelevant.

   När det gäller Finland har du fel, de har fått frågan men de menar på att de inte har några stridskrafter att avvara men att de däremot samarbetar inom t ex underrättelsetjänst. Detta sa Jussi Niinistö på en presskonferens för en månad sen. Missat det?

   Radera
  3. Eller ja, Sauli och Jussi Niinistö. Två ministrar med samma efternamn. Jobbigt.

   Radera
  4. @Ben Dover 08:21
   V.v. ange länken där Finland avslår Frankrikes begäran om militärt bombstöd i Syrien.

   Radera
  5. Nu har du nog missförstått. Frankrike har inte begärt "militärt bombstöd i Syrien" utan påkallat solidaritetsklausulen vilken är betydligt bredare. Men jag är glad att du tog upp frågan, det finns en del intressanta poänger där.

   http://news.xinhuanet.com/english/2015-11/18/c_134826646.htm

   Här ser vi alltså att (Sauli) Niinistö säger att de inte kommer att bidra.

   Men frukta icke!

   Längre ner i artikeln säger den konservative sannfinnländaren Jussi Niinistö, tillika försvarsministern i föredömeslandet Finland, att de kommer att ändra lagstiftning med expressfart så att Finland lättare kan delta i EU:s militära expeditioner. Jag har inte läst lagstiftningen, men finnarna var ju med under FN- och NATO-flagg i t ex Balkan så jag antar att lagändringen innebär att de kan ta rygg på NATO även utan FN-sanktioner. Jag gissar att detta kommer att glädja dig storligen, Gruelse. Finland har ju öht en vettigare försvarspolitik så det visar ju vägen för Sverige helt enkelt.

   Radera
  6. @Ben Dover 06:55
   Inget missförstånd från min sida.

   Din kinesiska länk (151118) svarar förmodligen mot den allmänt formulerade förfrågan från Frankrike adresserad till EU-28?

   Det jag är ute efter är att i en hemlig del av regeringens militära stödpaket, refererad av SvD, så framgår det att Frankrike vill specifikt ha svenskt militärt bombstöd för att bomba Syrien, nämligen precisionsbomber. Har Frankrike konfronterat Finland med likartat specifikt önskemål?

   Vidare sägs i SvD-artikeln att:

   ”Både Frankrike och USA ville se svenska Jas Gripen plan i luften över Syrien i kampen mot IS. Frankrike åberopade EU-fördraget och USA skrev brev till både försvars- och utrikesministrarna.”
   http://www.svd.se/frankrike-begar-svenska-precisionsbomber-till-syrien/om/kriget-mot-is

   Det är väl inte en långsökt tanke att de två rejäla terroristaktionerna i Frankrike det här året, är ett svar på att Frankrike var det första västlandet efter USA som började bomba ISIS-mål i Irak 2014.

   Sverige måste således ha djävligt klart för sig, att om det beslutar sig att börja bomba sunnitiska ISIS-mål i det muslimska Syrien eller i det muslimska Irak, så kommer civila med stor sannolikhet dödas. Detta ökar också sannolikheten för terroristaktioner i Sverige där civila svenskar dödas, ty det finns med stor sannolikhet, tack vare den destruktiva massinvandringspolitiken, arga ISIS-anhängare redan inne i den humanitära stormakten Sverige.

   Sverige, Frankrike, USA och västerländsk MSM bör istället sluta upp med att demonisera och motarbeta den enda stabiliserande parten i Syrien – den relativt sekulariserade Bashar al-Assad.

   Sverige, Frankrike och USA bör stödja honom så att han kan slänga ut eller ta död på de terrororganisationer, inklusive den, som det så förskönande heter i västerländsk MSM – ”moderata oppositionen”. Se händelseutvecklingen i Libyen, androm till varnagel!

   Bashar måste ges möjlighet att täppa igen det säkerhetsvakuum, som ondskans imperium USA har skapat och som har varit en förträfflig grogrund för ISIS med därtill följande stora flyktingvåg som bl.a. har nått Sverige.

   Bashar al-Assad har också åtminstone fram till och med den ”arabiska våren” varit garanten för de kristna minoriteterna i Syrien. USA, å andra sidan, bedriver de facto kristendomsutrotning i Arabvärlden, vilket det sällan rapporteras om i västerländsk MSM.

   Radera
  7. Så det du undrade var om det fanns hemliga förfrågningar som inte var hemliga? För om de var hemliga skulle ju ingen kunna svara på frågan.

   Finlands svar torde ju gälla även för eventuellt hemliga förfrågningar.

   Och när det gäller de är de ju som sagt redan med i bombningsoperationen i Irak, så det känns ju som en helt meningslös fråga. Så det var säkert inget missförstånd alls.

   Radera
 14. "att det inte skulle finnas någon FN-resolution. "
  . . märkligt de senaste åren har annars de mest "befängda" saker tillåtits passera mhtt "internationella överenskommelser" . . .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Angående FN-resolution 2249 så är den på sätt och vis ganska försiktigt formulerad, där man visserligen ska bekämpa terrorister på både syrisk och irakisk mark men att internationell lag gäller. Vad jag vet har amerikanerna etc inte direkt fått ett inbjudningskort av Assad, så det förefaller ganska tveksamt i det sammanhanget att bomba ett främmande lands territorium och ännu mer tveksamt att ockupera det med egen trupp.

   Å andra sidan kan man fråga sig varför hr Assad inte kommit med en sån inbjudan. När det nu klarlagts i FN vilket jättehot IS är mot syriska civila t ex är det ju konstigt att han inte kommer med nån inbjudan om han nu bryr sig det minsta om de miljontals civila som lever under deras styre.

   Radera
 15. Dags att syna vänstern: Låt Jonas Sjökvist sätta ihop en frivillig marktrupp som skickas ned till Syrien för att slåss på marken. Erbjud FI att matcha antalet män med frivilliga kvinnor.

  SvaraRadera
 16. Jag börjar misstänka att det som kallas Stockholmssyndromet är ett nationellt karaktärsdrag. Kanske den famösa konsenskulturens smutsiga baksida, dvs mobbning av oliktänkande, fostrat detta? Här är ett forskningstema för hugad socialpsykolog el dyl: "Stockholmssyndromet ett uttryck för svensk konsensuskultur?"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ligger något i vad du säger, ju vidrigare brott/dåd som begås, desto fler relativiserande resonemang som ursäktar/förklarar.

   Radera
 17. Jag är oerhört tacksam att vi inte sänder ner något som kan ytterligare förvilla läget där nere.
  Risken är stor att vi missar målet och ser Assad som fiende och ytterligare förlänger lidandet.
  Vi sänder bistånd för återuppbyggandet i stället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ang Natos insatser i området:
   USA ber Turkiet dra tillbaka sina trupper från Irak. Något Irak oxå bett dem göra.Irak litar inte på Turkarnas välvilja mot Kurderna.

   Radera
 18. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 19. Jag har en mycket enkel fråga. Om Sverige, eller något annat land, sätter in väpnade krafter, var ska de då bomba? I Irak eller Syrien?

  Vad jag har förstått så vill varken den irakiska eller syriska regeringen att främmande makt ska bomba i deras länder (i Syriens fall antar jag att Ryssland har fått fri lejd dock). Om man ändå bombar så bryter det mot folkrätten och i praktiken är det väl detsamma som att förklara krig mot länderna man bombar mot?

  Av alla TV-program och artiklar jag sett så är det inte en enda som lyfter frågan. Den känns rätt relevant.

  Är et någon som har ett svar?

  SvaraRadera
 20. Inte ens när möjligheten ges tar försvaret tillfället att strida skarpt i främmande land, när ska vårt flygvapen och piloter testas i verkligheten, möjligen i eget luftrum? Detta vore ett gyllene tillfälle för våra piloter att manövrera i strid, jag är rätt säker på att många piloter hoppar jämfota av ilska och skriker rätt ut nu, när dom ville göra det alla flygtimmar ska leda till.

  SvaraRadera
 21. Att vi inte direkt och utan knussel ställer ett par rotear (?) Gripen till förfogande är skamligt.
  Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå varför vi inte vågar använda dom till vapeninsats utan prompt bara förutsätter att dom skall användas till spaning - vilket dom ju är fantastiskt bra på - så vi inte får lite "combat action" att skryta med vid försäljningar. Jävla mellanmjölksland.
  Varför inte testa attackrollen och göra lite faktisk nytta?

  SvaraRadera
 22. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera