Cornucopia?

2015-12-23 13:10

SEB Internetbank nere på lönedag och julhandel

SEB:s Internetbank är nere så här den sista skälvande dagen innan julafton. Samtidigt har många fått lön idag och har julhandel kvar att klara av. Tillägg: Tydligen är även kort, uttag och telefonbank nere, även om det inte framgår av ursprungsinlägget nedan. Gul jod, alla SEB-kunder!

SEB skriver lite pliktskyldigt på sin hemsida:
Foto: SEB
"Vi har för närvarande tekniska problem, men jobbar på att öppna våra tjänster igen så snart som möjligt. Vi beklagar det besvär det innebär för dig."
Man får hoppas att desperata julshoppare får in sin lön på sitt kortkonto, annars kan det bli dålig stämning i julhandeln idag och besvikna telningar i morgon. Dock, kortbetalningar ska inte vara drabbade, så problemen bör begränsas till de som behöver flytta pengar mellan konton.

Samtidigt ska räkningar betalas och det är inte allt för många bankdagar kvar på året att göra detta.

Inga bloggläsare drabbas förstås, eftersom de redan har kontantbuffertar och inte är beroende av någon elektronik för sin privatekonomi kortsiktigt.

Normalt är det ju Nordea som går ner på lönedagar och lönehelger, men dagen är ju inte över än.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

17 kommentarer:

 1. Alla tjänster är nere, inklusive kortbetalning och uttag ur bankomater. Jag tillhör kategorin av människor som tvingats låna ut min madrasstoppning.

  På Facebooksidan SEB Sverige, och på Twitter, via exempelvis mina retweets, kan ni se hur detta påverkar vanliga människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag som tömt madrassen på gamla sedlar och inte hunnit med att fylla på med nya. Nåväl, den vanliga kontantbufferten räcker gott till de sista julklapparna.

   Radera
  2. Samma problem här. Vi är ju inne i ett sedelbyte. Hade två lakan kvar.

   Radera
  3. Två lakan är väl fullt tillräckligt att ha i sängen eller hur många är ni som sover tillsammans egentligen? Pervon.

   Radera
  4. Synd att man inte kan trycka på gilla här...
   Bend Over...

   Radera
 2. "Inga bloggläsare drabbas förstås, eftersom de redan har kontantbuffertar och inte är beroende av någon elektronik för sin privatekonomi kortsiktigt."

  Räknas man som bloggläsare om man bara tittar på bilderna?
  Som tur var funkade iaf min banks system igår när jag handlade de sista (men viktigaste?) julklapparna. Bok som nån kladdat med tuschpenna i.. Kan han gott ha, min bror. Han kladdade i några av mina när han var typ tre år gammal.. (Bla i en ABC-bok där S illustrerades av en stridsvagn -det var nog där jag blev förstörd för övrigt.. En Centurion om jag inte minns fel. Förmodligen en mk 5)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fanns det ingen trigger warning?

   Radera
  2. Nä.. Vet förresten i te om jag är trygg med ordet "trigger warning". Får mig att tänka på dödsmördar-automatkarbiner i beige-grönt med magpulmagasin och picatinnyräls med laserpek, rps och vinklat främre grepp..
   Finns ingen safe space på bussen jag sitter på nu, så jag får bita ihop och ta det som en omodern cis-man..

   Radera
 3. Nordea har gjort en annan sak som gör Julen besvärlig.
  De stänger ner Postgirot i slutet av året!
  Visserligen med erbjudande om nytt konto med person nummer.
  Men överlappning är inget de tänkt sig.

  SvaraRadera
 4. Fler än ett kort (hos mer än en bank). Kreditkortet är ibland väldigt användbart.

  SvaraRadera
 5. "Vi jobbar på att så fort som möjligt öppna ditt anus och fista dig finansiellt som vanligt."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet verkligen hur man skapar julstämning Ben!

   Radera
  2. Storbankerna straff-fistar sina kunder med grovsalt 24/7/365.

   Radera
 6. Var en sväng på Rusta i Partille för att köpa ett batteri till brandvarnaren, såg hur kön långsamt gick mot Allum, folk hade bråttom, det gäller att handla snabbt innan pengarna tar slut.

  SvaraRadera
 7. God Jul! Nöjd SEB-kund. Ja, alltså nöjd att jag handlade igår :)

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Det är ju självklart att detta händer. Tack vare att alla människor ska gå o köpa julklappar i allra sista sekund istället för att ha lite framförhållning. Det blir ett enormt tryck på kortbetalningssystemen om det kommer in miljontals transaktioner/sekund så hela systemet säckar ihop. Det blir som en DDoS-attack - fast med 100% legitima förfrågningar.

  Ganska så vanligt och ganska så självklart att banksystemen inte pallar julhandeln. Så alla här som läser detta - nästa jul, se till att ha lite framförhållning. Köp julklapparna typ någon vecka innan. Samma med räkningar, fyll INTE i förfallodatumet, utan lämna rutan tom (så pengarna går iväg direkt), eller fyll i dagens datum/morgondagens datum. Då kan du dessutom dubbelkolla att pengarna gått iväg.

  SvaraRadera