Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2015-12-01 11:42

SCB: Endast 33.5% stöder regeringen

SCB presenterade idag sin halvårsmässiga opinionsundersökning. Stödet för de två regeringspartierna faller till 33.5% av väljarkåren. Inte ens med stöd av Vänsterpartiet som regeringsunderlag får man mer än 39% av opinionen.
Opinionsresultaten enligt SCB november 2015

Ska man utgå från SCB:s undersökning skulle regeringen, och då speciellt Socialdemokraterna, göra en rejäl förlust om det blev ett nyval idag.

2006 kallade Göran Persson Socialdemokraternas valresultat om 34.99% för ett katastrofval. Opinionen är nu 27.6%, vilket antagligen kallas "vi har folkets stöd".

Undersökningen genomfördes mellan den 2:e och 25:e november. Regeringens nya asylpolitik presenterades den 24:e november och kan inte sägas påverkat resultatet i opinionsundersökningen.

Det är inte orimligt att beskedet den 24:e november har påverkan, frågan är bara åt vilket håll.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

41 kommentarer:

 1. Tycker det är fantastiskt att MP inte ligger under riksdagsspärren. Deras väljare måste vara helt verklighetsfrånvarande. Så uselt som de har skötts sig i regeringen så borde de få färre röster än Kalle Anka partiet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är därför som MP satsat på väljargruppen "idioter". De stannar oavsett vad som händer och görs eftersom de saknar förmåga att fatta nånting, utan istället ljuger för sig själva tills himlen är rosa i alla väder. De lättast indoktrinerade och okritiska potentiella hitlerväljarna i hela folket.

   Radera
  2. Så det du vill ha sagt är att du röstade MP i förra valet?

   Radera
 2. Man borde fråga den där tredjedelen vilka sakfrågor som de anser att regeringen har behandlat bra under sitt första regeringsår. De håller sig ju hygieniskt borta från debattforum på internet, och använder istället uteslutande enkelriktade hitlerhögtalare för att älta sin uppenbart idiotiska och misslyckade propaganda som bygger på att alltid förneka allting verkligt för att istället blind hylla samhällets framgångar under Den Store Ledaren. Den där repiga skivan är det enda man hör från den ständiga sjupartiregeringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och din kontring är alltså att slänga på en helt annan repig skiva. Sweet.

   Radera
  2. Det var bra att de höjde a-kassan och underhållsstödet (även om det senare kunde ha höjts mer).

   Sen håller de ju faktiskt på att stänga gränsen. Och de "vräkte" tiggarna från Malmötomten. Så Gustav Fridolin har EGENTLIGEN stövlar och koppel på sig. Under sin rutiga flanellskjorta. Och sjunger Die Wacht am Rhein i duschen.

   Radera
  3. Varför ska underhållsstödet höjas mer?

   Som förälder som får träffa sitt barn alldeles för lite redan som det är behöver jag dra på mig samma fasta kostnader som den andra föräldern om jag vill att barnet ska ha samma standard hos mig som hos boendeföräldern.

   Barnet behöver barnvagn, cykel, eget rum osv även hos umgängesföräldern, denna kostnad bärs till 100% av umgängesföräldern. medan boendeföräldern får sina motsvarande kostnader subventionerade av umgängesföräldern. Den enda stora skillnaden är kostnaden för mat.

   Möjligt att det är skillnad för föräldrar där den ena föräldern skiter i sitt barn. Men i de flesta fall gör föräldern inte det och som umgängesförälder får man då bära den större delen av kostnaden samt träffa sitt barn minimalt med tid.

   Så nej jag håller inte med om att underhållsstödet behöver eller borde höjas mer.

   Radera
  4. @D.L. Därför att ensamma mammor är den grupp i samhället som har det allra sämst ställt. Mer pengar till dem = GARANTERAT höjd konsumtion. Inte ett korvöre sparas! Maximalt pang för pengarna med andra ord.

   Radera
  5. @Lotta
   Om det var staten du skrev om och om du är kommunist/FI så finns väl logik. Men nu är det vanliga människor det gäller.
   D.Lhar rätt. Den som barnet bor mest hos får också 100% av det socialistiska barnbidraget.

   Radera
  6. Om mamman till mitt barn tycker det är så hemskt så tar jag med glädje över som boendeförälder direkt. Lustigt att du skriver om mammor och inte föräldrar. Där ligger en stor del av problemet, som man var håg helt chanslös när det kom till mitt barns rätt till en pappa. Jag ska sitta ner i båten, hålla käften och acceptera det mamman bestämt. Sen ska jhag också betala över 50% av mammans kostnader för barnet samt 100% av mina kostnader.

   Allt medan jag så innerligt skulle vilja ha mitt barn mer hos mig, men där är det tvärstopp.

   Du kan försöka lura i någon annan att det är synd om ensamma mammor. De har IAF barnen,det finns gott om ensamma pappor som skulle byta med mammorna utan att blinka och utan att kräva ekonomisk kompensation i form av underhållsstöd.

   Radera
  7. Det beror på VEM man tycker ska ha del av välfärdsstaten: fattiga (t.ex. via underhållsstöd och bostadsbidrag) eller rika (bankakuter).

   Ja, trist att DU, D.L. inte får träffa ditt barn. Du får väl stämma mamman då? Statistiskt tar dock mammorna betydligt större ansvar för barn och familj - vilket också är anledningen till att föräldraförsäkringen inte är individuell. Om mammorna bara hade 6 månader, skulle det vara nödvändigt att bygga ut dagis från 6-månaders ålder. Alternativt skulle naturligtvis kvinnor vara hemma gratis längre (och då sparar ju skattebetalarna en slant!)

   Radera
  8. @Lotta Trouble
   "de höjde a-kassan och underhållsstödet"
   Inte ännu va?! Är inte det också nånting som falskt utlovas göras under andra regeringsåret, men som inte heller kommer att kunna bli av, liksom regeringens alla många andra lögner om extraval, DÖ, EU-solidaritet o.s.v. Alla större statliga yrkesgrupper hatar regeringens politik (polisen, militären, läkarna, sjuksköterskorna, socialarbetarna, tåganställda, turistindustrin, tågindustrin). Det är ett sånt totalt misslyckande på alla fronter som ingen någonsin lyckats med i Sverige. Och då nämner jag inte ens det där med att två gånger poliskåren väller in som anonyma talibanska soldater varje månad. Varför kollapsar Sverige som Sovjet kollapsade? Jo, för att borgarna införde sovjetsamhället i Sverige. Nu är vi här helt utan förmåga till styrning, kontroll eller ens vilja. Under kommande 1000 dagar kommer allt att fortsätta bli väldigt mycket värre, och sen blir det aldrig mer något val i Sverige, så SD:s opinionssiffror är komplett irrelevanta. Arabiska länder håller nämligen inte demokratiska val, ifall någon har missat det lilla faktumet.

   Radera
  9. Nja Lotta. Underhållsstöd utgår även om boendeföräldern tjänar mer än umgängesföräldern. Du ser det enligt mitt tycke alldeles för snävt.

   Jag och många pappor med mig hade gärna tagit ett större ansvar om vi bara fått men där har mamman ofta veto och att vända sig till familjerätten hjälper inte heller då de inte kan tvinga en förälder till någonting.

   Stämma har jag redan gjort den processen tog i runda slängar 2 år och kostade x antal hundratusen och ledde till att jag åtminstone har ett reglerat umgänge enligt domslut. Varannan helg hurra, mamman bestämde sig helt sonika för att flytta så långt bort med barnet att varannan vecka är omöjligt. Dock dömde tingsrätten exakt som familjerätten förespråkade och de förespråkar givetvis mamman som de i princip alltid gör.

   Det finns i Sverige idag cirka 290 000 pappor som har inget eller extremt begränsat umgänge med sina barn. Men det beror förstås uteslutande på att män är skitstövlar och tvingar mammorna att dra hela lasset. Något annat vore otänkbart...

   Det är ett hån för oss att tvingas betala 50% av mammornas kostnader och 100% av våra kostnader samtidigt som mammorna ofta gör sitt yttersta för att begränsa barnens rätt till sina pappor.

   Radera
  10. @Kapitalist: jo. de har faktiskt genomfört det. Fast det lustiga är att nu genomför de SD's politik. Finns det öht någon skillnad mellan regeringen och SD? De ska väl t.o.m. gå ut och annonsera till flyktingar på Lesbos att Sverige inte längre tar emot? (Precis som SD redan har gjort i några månader).

   Cornu sa att "röstar man på SD får man miljöpartiets politik". Men det omvända verkar ju faktiskt också gälla: "rösta på Miljöpartiet och du får SD's politik".

   Radera
  11. Förstår din frustration D.L. Har varit i en liknande situation själv som dock ordnade upp sig och slutade på ett bra sätt. Det som retade mig mest där och då var att mamman har rätt till hela barnbidraget, oavsett om man har barnen lika mycket eller inte. Pengarna är egentligen skit samma, men signalvärdet... Kändes som att reglerna sa "du är pappa, alltså är du en kille, alltså är du per automatik urusel som förälder och inte kapabel att hantera ett barnbidrag". Ska bli intressant att se när feministerna börja kämpa för den frågan...

   Radera
  12. @Lotta Det är en lögn att regeringen inför SD:s politik. SD ljuger om att de gör så för att försöka normalisera sig. Sedan regeringen tillsammans med borgarna "införde SD:s politik" och "stängde gränsen" så har Sverige tagit emot 450 000 asylsökande i årstakt, i särklass mest av alla industrialiserade länder i hela världen. Oräknat de kanske lika många som anonymt strömmar in och använder våra "gränskontroller" till att få gratis polistaxi till ett migrantboende varifrån de helt oidentifierade kan rymma. Sverige har inga gränser, precis som kungen och statsministern proklamerade på riksdagens öppnande för ett år sedan.

   Radera
  13. Om barnet bor mer än ett par nätter i månaden så har man rätt att begära sänkt underhållsstöd..

   Men underhållsstödet täcker kanske dryga 30% av vad barnet kostar. Så imho borde det ha höjts till i alla fall 2000 kr. 1600 är bättre än 1200.. men inte riktigt där än.

   Radera
 3. Undersökningen är genomförd 2-25 november om jag förstår saken rätt, så beslut fattade den 24:e torde ha marginell påverkan i så fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, kommande undersökningar blir intressantare. Tar S och M tillbaka tappet till SD?

   Radera
 4. Om sossarna körde en SD och rensade ut kommunister och islamister ur partiet skulle man lätt kunna nå 40%+ igen.

  Jag blev djupt shockad att sossarna nu kräver hårdare straff för viss grov brottslighet. M tjatade om hårdare straff men när man fick makten med Fredde så gjorde man absolut ingenting av värde förutom att sänks skatten.


  Har alltid varit moderat, nu SD och kanske S i framtiden om man rensar ut dårfinkarna och slutar samarbeta med muslimska brödraskapet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä. Vem fan är sossarnas målgrupp nuförtiden? Gubbarna i LO-kollektivet tjänar rätt bra numera, 30+ kkr och bor i villa. Dessa arbetare är inte ett skit intresserade av höjd skatt på inkomst eller fastigheter.

   Så vem är sossarnas målgrupp egentligen?

   Radera
  2. Det undrar faktiskt jag med.

   Radera
  3. Sossarnas målgrupp och LOs målgrupp har få likheter-eller som vi lärt oss i mängdläran är något större än noll.
   LO vill göra allt för att hålla arbetande medlemmar under armarna med höga lönekrav.
   SAP vill göra allt för att sysselsätta arbetslösa med höga ersättningar och konstgjorda jobb.
   De ena betalar de andra för att hålla dem utanför gruppen.

   Radera
  4. S är ett etnoparti som satsar på de med icke nordeuropeisk etnicitet.

   Radera
  5. Nja. S är ett parti som gullar med de svaga. Just nu är det utomeuropeiska invandrare som är svaga.

   Radera
  6. De som röstar på sossarna idag tänker nog på samma sätt som kvinnan som blir misshandlad av sin man. Hon stannar kvar och hoppas hela tiden att allt ska bli som förr.

   Radera
 5. Skäms på dig att du kallar folkpartiet för L, det skär i hjärtat.

  SvaraRadera
 6. Regeringen regerar inte!
  Det är Turkiet som styr vår regering idag.

  SvaraRadera
 7. SCB sista mätningen innan valet 2014. SD=8.1%
  Resultat val 2014. SD 29.9%

  SCB senaste mätning. SD 19.9%

  19.9 * 12.9 / 8.1 = 31.7%

  Just sayin'.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SCB lär enligt Expressen ha ett bortfall av 45 %, d.v.s en felmarginal på 50 % i primärvärdena. Imponerad av deras (och etablissemangets) starka tro på sig själva nät de påstår sig kunna "korrigera" sig ned till cirka 10 % felmarginal i slutrapporten. Erfarneheten visar också mycket riktigt att de, helt politiskt korrekt, historiskt har överskattat s och underskattat SD.

   Radera
  2. Alla undersökningar har väl bortfall på ca 50%.

   Jag gissar att SD nu ligger på 23-28%.

   Radera
 8. Vid förra valet var man ju tvungen att överge M på grund av öppna-hjärtan och liknande korkade och idiotiska uttalanden. Om dom redan då hade förespråkat dom ändringar som dom vill ha nu så hade jag nog stannat kvar. Oerhört trist att politikerna inte kan tänka mer en max någon månad in i framtiden, utan väntar på att katastrofen blir uppenbar för alla innan dom kan agera.

  Ingen plan för att förbättra skolan.
  Ingen plan för att skydda Sverige mot en kaotisk omvärld.
  Ingen plan för att förbättra för småföretagare, sjukvård, pensionärer.

  They are failing completely !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara dina förväntningar som failar. Nu inser du att du alltid har förnekat verkligheten och bara projicerat dina önskedrömmar mot de politiker som du trodde var Gudar i Paradisstaten. Politikerna har hela tiden varit ute efter att plundra och döda dig. Ingen av dem har någonsin tänkt på vad som "vore bra för samhället". Varför skulle någon av dem ha gjort det? Inse ditt katastrofala misslyckande som f.d. troende etatist, eller låt dem döda dig som du själv beskriver handlingsförlamat!

   Funkar staten, tycker du?
   Är du fortfarande etatist ändå? Vilken Gudstat trpor du på nu när din Reinfledt/Löfvén-lögn blivit uppenbar för dig? ISIS kanske? Det är ju ändå de som tar över nu, som logisk konsekvens av att du så totalkorkat låtit dig själv luras så väldigt enkelt av deras föregångare på Sverige tron. Du förnekade alltid att statlighet är våld, du blev alltid lurad att trooo att statlighet var välsignelse och räddningen undan döden. ISIS är på motsvarande sätt lurade som du är, ni är båda väldigt lika varandra i det att ni trooor på bara en enda och densamma Guden Staten.

   Radera
  2. Jag vill att Swe Regering sköter landet på ett bra sätt, och försvarar det mot inflödet av Zigenare och Tiggare och Terrorister och Bidragstagare ! Jag vill också att alla som kommer hit bidrar till en Positiv utveckling av Swe, dvs har en utbildning och möjlighet att skaffa jobb !

   Btw, alla som tror på en Gud är outbildade, men man kan kanske ge dom lite tid att förstå --- ???

   Radera
  3. Varför vill du att just Sveriges regering ska förverkliga dina fria fantasier och önskedrömmer? Varför vill du inte att Putin eller Posten eller Jultomten gör detsamma istället? Är det för att du har blivit grundlurad att trooo att de psykopatiska banditerna som är staten, är Gud som haver barnen kär?? Eller vad har du för förklaring till ditt totala misslyckande att förstå, och djupa besvikelse över, svenska staten?

   Radera
 9. För länder där en regim i minoritet styr en majoritet med en annan åsikt finns det ett särskilt namn.

  SvaraRadera
 10. Sossarnas stora misstag var nog att ta in (mp) i regeringen. Fy sjutton vad de är dåliga. Jag fattar inte att Sverige, en modern välfärdsstat, styrs av ett gäng praktikanter som tror att de styr ett ungdomsförbund.

  Fy fan vad dåliga de är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast nu har eliten i MP fått smak för makt så de kommer nog börja tumma på både det ena och det andra för att få sitta kvar.

   Radera
  2. @Dr Hedge
   Nej, problemet var inte att Mp kom in i regeringen. Problemet är att S inte inte SKICKAR ut Mp ur regeringen, med en gång, här och nu. Går att fixa på en eftermiddag.

   Radera
  3. P aom: det har väl redan hänt, de verkar j helt dansa efter svetsloppans pipa, bara för att få "inflytande".

   Radera
 11. Det är väl ett ganska bra resultat. Visar ju att de har 33% riktigt trogna väljare.

  SvaraRadera