Cornucopia?

2015-12-30 17:43

Överklasskaffe åt Åsa Romson

Den första januari höjer staten och Åsa "vi ska inte höja bensinsksatten" Romson skatten på bensin och diesel med 50 öre och tycker att man ska ta tunnelbanan till jobbet istället. Detta har fått värmlänningen Louise Andersson Bodin att spela in en liten film till Åsa Romson, som ni kan se nedan.

Så kom ihåg att passa på att tanka bilen innan nyår. Ni kan spara 30:- SEK på en tank. Feta stålar. Om två dagar blir det senare dyrare, men bor man på landet så får man ju ta tunnelbanan istället.

Själv bor jag på landet, och här har de precis dragit in direktbussarna in till stan och har inte ens mage om att ge annat än standardsvar när anslutningsbussarna inte kan hålla tiderna och man blir stående en timme mitt ute i skogen. Exakt när vi får tunnelbana vet jag inte.

Louise Andersson Bodin har fler filmer om tunnelbana, kaffe och mjölkhennes Youtube-sida. Återges nedan också.

Grumstjejen Louise Andersson Bodin är annars känd för att ha blivit utsparkad från en TV4-satsning efter att ha råkat använda det sk n-ordet positivt i ett Youtube-klipp och angripits för detta i direktsändning av en sk rappare. Att redan bett om ursäkt hjälpte inte hos TV4 och Bodin fick ta emot ett antal mord- och våldtäktshot från antirasister som konsekvens av uthängningen, vilket hon också nämner i en film där hon försvarar sig och konstaterar att hon felciteras och ingen verkar ha sett filmklippet heller.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

43 kommentarer:

 1. Klockrent! Miljöpartiet som gör vad som helst för att vara nära köttgrytorna har tappat bort sina egna värderingar för länge sedan. Snacka om att i princip överge alla sina värderingar, vad blir väljarnas dom? Det är väl V som tjänar på detta främst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har dom inte alltid velat höja skatten på bensin?
   Inte direkt att överge sin ideologi.

   Radera
 2. Fast när peakoil knäcker fossilekonomin, är det då inte bra att vi redan förberett oss för vad fossila bränslen verkligen kostar?

  Och när det gäller högre kostnader för transporter i glesbygd som tydligen skall subventioneras enligt Cornu, gäller det även hlgre boendekostnader i tätorter?

  Jag betalar din bensin, du betalar mitt bostadslån?

  Fair deal. Krona för krona.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar vi skall göra oss av med alla Svenska bönder innan peak-oil så vi bara kan importera utländsk antibiotikamjölk sen? ;)

   Radera
  2. @Rickard Ohlin 18:12
   Ja hur tänkte du där?

   Ska Sverige, som också styrs av EU:s jordbrukspolitik, förstöra för Sveriges bönder, så att svenska konsumenter måste förlita sig på livsmedelsimport av huvudsakligen antibiotikaberikade kött- och mejerivaror samt läkemedelsimpregnerat oxköttsmärkt hästkött från EU?

   Radera
  3. @Richard,
   Hm, hur tänkte du?
   Ta bort skatten på bensin och subventionen på räntan?
   Okej fine för mig.

   Radera
  4. @Rickard

   Det är miljötomtar som missförstått att oljan verkligen kostar under 40 dollar fatet nu.

   Eftersom skattepengar används till minst lika illa miljöförstörande verksamhet som de hade använts till om folk fått behålla sina pengar (sannolikt ännu värre,eftersom en majoritet inte har råd att välja miljövänligare alternativ i takt med att staten tar allt mer av kakan), så är hela konceptet huvudlöst.

   Vad folk verkligen inte fattar är vad staten verkligen kostar.

   Radera
 3. Fast när peakoil knäcker fossilekonomin, är det då inte bra att vi redan förberett oss för vad fossila bränslen verkligen kostar?

  Och när det gäller högre kostnader för transporter i glesbygd som tydligen skall subventioneras enligt Cornu, gäller det även hlgre boendekostnader i tätorter?

  Jag betalar din bensin, du betalar mitt bostadslån?

  Fair deal. Krona för krona.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är idiotiskt med bensinskatter för om nu peak oil skulle existera så skulle mer pengar hamna i "Oljebranchen" med lägre skatter och efterfrågan skulle vara högre.
   Detta gör att det finns större ekonomiska incitament om nu oljan skulle börja ta slut någon gång vilket förståsigpåare har varit oroliga för sedan 1800-talet.

   Om ett företag kommer på en ersättning för olja tex att köra kraftverk på naturgas eller liknande så finns det så pass mycket pengar att tjäna i branschen att dom kan ta chansen att satsa på det!
   Det sker ju dessutom omställningar i det tysta hela tiden, oljekraftverk minskar i omfattning världen runt medans kol och gas vilka lämpar sig mer för statiska anläggningar används istället!

   En fri prissättning sätter rätt vara på rätt plats till allas gagn (utom parasitära byråkrater).

   Radera
  2. *host* ränteavdraget *host*

   Radera
  3. Re: Adrian "om nu peak oil skulle existera"
   Fråga? Hur menar du där, att det pågår en påfyllning i existerande oljefält?

   Radera
  4. @peter

   Finns gott om olja. Finns åtminstone olja för 200 år till i bevisade reserver.

   Frågan är inte om olja finns, frågan är till vilket pris...

   Och med tanke på allt kapital som flödade in i alternativ när priset gick över $100/fatet så är jag inte särskilt orolig.

   Radera
  5. Öh, va? Visa var det finns 200 år bevisade reserver olja.

   Radera
  6. Enligt BP Statistical Review 2015 finns det 1 700 0000 miljoner fat olja bevisade reserver. Det räcker i 1700000/365/90=51.7 år.

   Radera
  7. Större delen ligger hos diktaturer som vägrar redovisa hur de fått fram de siffrorna. Cirka 20% ligger hos transparenta demokratier där siffrorna kan kontrolleras.

   Radera
  8. Det hela handlar ju förstås om hur man definierar bevisade reserver.

   Det du refererar till är ekonomiskt bevisade reserver. Dvs olja man anser ekonomiskt möjligt att utvinna med dagens teknik och pris på olja.

   Bara oljesand runt om i världen innehåller mer olja än dessa bevisade ekonomiska reserver.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Oil_sands

   Radera
  9. Nej, Greenious. Du pratar om "olja i marken". Man är aldrig ens i närheten av att få upp 50% av oljan i marken och för oljesand är utvinningsgraden ännu lägre, kanske 20-30% i bästa fall, 10% i många fall.

   Du blandar ihop begreppen helt. Läs på lite. Det handlar inte om ekonomiska reserver, utan att det helt enkelt inte är möjligt tekniskt att få ut större delen av oljan i marken. Oljan kommer så att säga inte "ta slut", men den går inte att utvinna.

   Var snäll och läs på, tänker inte ge mig in i en längre förklaring om det hela nu.

   Radera
  10. Och med tekniskt - varken idag eller i framtiden - att få ut resten av oljan kostar mer energi än den ger om man eldar upp den.

   Radera
  11. T ex har Sverige "olja i marken" motsvarande kanske etthundra års svensk konsumtion, i form av låggradig oljeskiffer. Fast den är helt enkelt inte utvinningsbar. Och var det inte ens vid 150 USD i oljepris.

   Radera
 4. Är det bara jag som får rally vibbar när vägen, med perfekt beläggning, rullade fram i rutan ?
  Har skaffat förstoringsglas och pannlampa när jag blivit befordrad (?) till navigatör
  vid bilfärder numer.
  Taskigt med snö i Lorraine, dock.
  Inga spännande möten med älgar eller vargar.
  Inte höjt pris på bensin heller.
  Man förslappas utomlands.

  SvaraRadera
 5. Nåja, inte så synd om lantisar. Vi andra får betala exakt samma höjning av skatten OCH ny skatt på essingeleden. - 1000-1500kr per bil/månad i hushållet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naahh halledudanedå...

   Radera
  2. Dagen då stockholmare blev "vi andra"...

   Radera
  3. @Henrik,
   Du kan faktiskt ta tunnelbanan.

   Radera
 6. För en sann urban miljöpartist är landsbygden en enda stor vindkraftverkspark och uppdelat i ett antal livskraftiga vargrevir.

  Maten får man från kontinentaleuropas ekologiska jordbruksfastigheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och glöm inte de spännande nykulturreservaten som skapas på landsbygden.

   Radera
 7. Fanns ju även en video i kanalen där hon visar vad bensinen används till. 2-3 vattenskotrar och en motorbåt. Antar att det är fattigmanshobby´s i Värmland. https://www.youtube.com/watch?v=_psmJ79AGwA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad använder du bensinen till själv då? Låter Lina köra hem maten till dig kanske? Åker taxi ett par gånger i veckan? Flyger på sol och skid semester några gånger per år? Berätta gärna.

   Radera
 8. Det var ett fasligt gnällande på västtrafik. Har åkt med dem fyra gånger denna veckan utan någon försening! Det blir snart några lägenheter nära mig lediga när några boende cashar in på omvandlingen till bostadsrätt. Promenadavstånd till tåg, butiker och krypavstånd till krogen. Byt SUV'en mot en roddbåt i Ån som bara ligger ett halvt stenkast bort. Använd Åsas bottenfärg så slipper du algväxt!

  SvaraRadera
 9. Hahaha, rejält och riktigt. Har dock svårt för alla svordomar, svär själv som en tokig ibland när jag är på det humöret men skulle inte komma på tanken att göra det offentligt. Det förstås, om jag tappade humöret fullständigt vilket kanske är det hon har gjort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 11. Efter att ha tänkt en stund inser jag att det är helt överreklamerat att tänka. Bättre att gå på magkänsla. Som medkännande och spegelneuronivrare tror jag inte att Åsa har ett ont ben i sin kropp. Hon är helt enkelt bara en helt vanljg idiot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att hon höjde bensinskatten?
   Eller har kommentaren inte med inlägget att göra?
   Sverige har ju världens billigaste bensin i förhållande till imkomst av de icke oljeproducerande länderna. Vad gnäller alla om.

   Radera
  2. Sry, andra plats i billigast soppa låg vi på 2013

   http://www.aftonbladet.se/minekonomi/article17458211.ab

   Radera
 12. Ausländer! Nächstes Mal machen wir es!!!  Så kan man också säga när man inte vill svänga sig på hipp-engelska och bli bannad från forum, typ.

  SvaraRadera
 13. Som en "gammal" miljöpartist från -80-talet så anser jag att MP idag har fått fullständigt hjärninfarkt.
  Man har hela tiden tjatat om "skatteväxling", men i början var det på i dividnivå!
  Som jag uppfattade det.
  Att höja bensinskatter innebar en sänkning av andra skatter- på individnivå!
  Alltså att överföra inkomstskatter som drabbar alla, dvs hög skatt på låga inkomster, för lågt grundavdrag, till konsumtionskatter.

  Det har man som urbana miljöfascister, numera, istället tolkat som att överföra skattetrycket till dem som inte är med i prtiet och därmed inte är renläriga "miljöfascister"....

  Miljöpartiet har gått från att vara ett förnuftigt allmogeparti till att vara en "rökande" urban mediagrupp.
  Man har efterträtt rödvinsvänstern som hade precis samma sociala bakgrund och amitioner.
  En grupp som bara kan hanteras på ett sätt....
  Rösta bort dom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jag trodde att det var en myt med rödvinsvänstern på Söder, men tydligen är det sant ! mp+fi+v i majoritet på många ställen. Ska bli intressant för mej som lantis att åka dit på hippiesafari till sommarn

   //www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/valdistrikt/01/80/3915/index.html

   Radera
  2. Jag undrar verkligen hur det skulle se ut om dom här tre skulle styra Sverige. Romson/Schyman/Sjöstedt.Och undrar varför Sjöstedt bor på Östermalm istället för på söder?

   Radera
 14. Detta är vad jag kallar kvinnor som KAN.

  SvaraRadera
 15. (MP) och (Åsa) är så saltade i nästa val. Hälsar "Visomskallröstabortåsa"

  SvaraRadera
 16. Er glad jeg bor i norge og har et noe mer vitenskaplig etterretlig miljøparti å stemme på...

  SvaraRadera